جنجال شماره تماس اسرارآمیز برای گزارش بدحجابی


رئیس‌پلیس تهران: هیچ شماره‌ای درخصوص گزارش افراد بی‌حجاب در خودرو وجود ندارد. ما دنبال این هستیم تا ارتباط رایانه‌ای بین پلیس و مردم وجود داشته باشد و مانند سامانه 110 عمل کند، اما درحال حاضر چنین چیزی در تهران بزرگ وجود ندارد

جنجال شماره تماس اسرارآمیز برای گزارش بدحجابی
دو روز پیش یکی از کاربران توییتر در حساب کاربری‌اش شماره سامانه پیامکی ١١٠١٩٧ را نوشت و از مردم خواست که درصورت مشاهده بدحجابی، شماره پلاک خودرو یا موتور مورد نظر را به همراه محدوده جغرافیایی به آن شماره پیامک کنند. این توییت چنان در فضای مجازی و واقعی بازتاب پیدا کرد که واکنش‌ها به آن هنوز هم ادامه دارد. در خود توییتر هم ماجرا ابعاد زیادی پیدا کرد تا جایی که عده‌ای شروع کردند به ترغیب دیگران برای ارسال شماره‌های پلاک‌های رندوم به سامانه پیامکی و عده‌ای دیگر هم انگشت اتهام را به سمت نیروی انتظامی گرفتند.
به گزارش روزنامه شهروند، اتفاقی که باعث شد حسین رحیمی، رئیس‌پلیس تهران دست داشتن پلیس در ماجرا را تکذیب کند و بگوید: «هیچ شماره‌ای درخصوص گزارش افراد بی‌حجاب در خودرو وجود ندارد. ما دنبال این هستیم تا ارتباط رایانه‌ای بین پلیس و مردم وجود داشته باشد و مانند سامانه ۱۱۰ عمل کند، اما درحال حاضر چنین چیزی در تهران بزرگ وجود ندارد.» کمی بعد خبرگزاری میزان به نقل از سرپرست دادسرای ارشاد بدون اشاره به سامانه پیامکی جنجالی نوشت: «اعلام یک شماره و راه ارتباطی در جهت تسریع در روند برخورد قانونی با جرایم منافی اخلاق و عفت عمومی اقدام مهم و موثری است که این روز‌ها از سوی دادسرای ارشاد تهران صورت گرفته است.»
بنابر نوشته خبرگزاری قوه‌قضائیه سرپرست این دادسرا از شهروندان اخلاق‌مدار تهرانی خواسته است که به محض مشاهده هرگونه «کشف حجاب در خودرو»، «کشف حجاب یا سرو مشروبات یا برگزاری مراسم مختلط رقص در اماکنی همچون سفره‌خانه، کافه، رستوران، مراکز خرید، باغ تالار و...»، «اطلاع از برگزاری پارتی‌های شبانه یا خانه‌های فساد و فحشا»، «انتشار مطالب برخلاف عفت در اینستاگرام و...» موضوع را پس از جمع‌آوری مستندات لازم در اختیار مراجع قضائی قرار دهند.
نقل این حرف‌ها از زبان سرپرست دادسرای ارشاد نه‌تن‌ها به فرونشستن واکنش‌ها کمکی نکرد بلکه باب دیگری هم برای بررسی موضوع و انتقاد از ماجرا باز کرد، مثلا مصطفی تاجزاده، سیاستمدار و چهره شناخته‌شده توییتر در حساب کاربری‌اش نوشت: «مستند قانونی دادسرای ارشاد تهران در درخواست از مردم برای تهیه عکس و فیلم از بدحجابان و... چیست؟ این روش هرج‌و‌مرج آفرین دست اراذل و اوباش را در ایجاد مزاحمت برای شهروندان به‌ویژه بانوان باز می‌کند تا به بهانه اطلاع‌دادن به پلیس از هر زنی عکس و فیلم بگیرند و به آزار و حتی اخاذی از او بپردازند.» این همان منطقی است که منتقدان براساس آن می‌گویند ترویج و تشویق مردم به کنکاش علیه هم عواقب مناسبی نخواهد داشت و منجر به فضایی پلیسی خواهد شد.

اگرچه پلیس استفاده از پیامک برای دریافت گزارش‌های مردمی را تکذیب کرد و سرپرست دادسرای ارشاد هم بدون اشاره به آن حرف یک جنجال تازه ساخت، اما با جست و جوی شماره پیامک٧٩١٠١١، به حرف‌های ٦ سال پیش رئیس بازرسی فرماندهی انتظامی استان مرکزی می‌رسیم که از مردم خواسته بود از طریق این شماره با نیروی انتظامی در ارتباط باشند، اما در حرف‌هایش نشانی از درخواست برای گزارش بدحجابی نبود.
سال بعد هم نیروی انتظامی همین شماره را راه تماسی برای دیدار حضوری مردم با مسئولان ناجا خواند. درحالی که واکنش‌ها به این ماجرا ادامه دارد، پلیس تهران هم خبر داده که در دور جدید مقابله با آن‌چه «دور دور» در خیابان نامیده می‌شود، از سه‌شنبه گذشته تا روز جمعه ۱۷ خرداد ۵۵۹ دستگاه خودرو توقیف، ۱۳ فرد متخلف بازداشت و هزارو ۸۸۳ خودرو «اعمال قانون» شدند. خبری که تازه درحال داغ‌شدن در فضای مجازی است و معلوم نیست که می‌تواند حاشیه‌های خبر قبلی را تحت‌تأثیر قرار دهد یا نه؟

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

کپشن در مورد چتر ؛ جملات کوتاه عاشقانه و غمگین برای چتر