گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )


آشنایی با گروه هشت (G8)  از گروه 6 تا گروه 20 گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ گروه 20 شامل 19 کشور کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، روسیه، بریتانیا، آمریکا، چین، عربستان سعودی، اندونزی، استرالیا، ترکیه، برزیل، آرژانتین، هند، کره جنوبی،آفریقای جنوبی و مکزیک + اتحادیه اروپا به عنوان بیستمین عضو این گروه است. این کشورها شامل دو بخش 8کشور...

گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )

آشنایی با گروه هشت (G۸) از گروه ۶ تا گروه ۲۰

گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟

گروه ۲۰ شامل ۱۹ کشور کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، روسیه، بریتانیا، آمریکا، چین، عربستان سعودی، اندونزی، استرالیا، ترکیه، برزیل، آرژانتین، هند، کره جنوبی،آفریقای جنوبی و مکزیک + اتحادیه اروپا به عنوان بیستمین عضو این گروه است.

این کشورها شامل دو بخش ۸کشور صنعتی (دارنده ۸ اقتصاد بزرگ جهان) + ۱۱ کشور دارنده اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه هستند.
گروه ۸، نیمی از اقتصاد جهان را در دست دارند. گروه ۸ پس از اخراج روسیه به دلیل بحران اوکراین، به گروه ۷ تبدیل شده است.

نشست گروه ۲۰ در شهر آنتالیای ترکیه۲۵ آبان ۱۳۹۴

گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )

۸ کشور دارای اقصاد بزرگ جهان

– کانادا
– فرانسه
– آلمان
– ایتالیا
– ژاپن
– روسیه
– بریتانیا
– آمریکا

۱۱ کشور دارای اقتصاد نوظهور و در حال توسعه

– چین
– عربستان سعودی
– اندونزی
– استرالیا
– ترکیه
– برزیل
– آرژانتین
– هند
– کره جنوبی
– آفریقای جنوبی
– مکزیک

گروه ۲۰ (G20 ) در سال ۱۹۹۹ میلادی و در واکنش به بحران های مالی دهه ۹۰ شکل گرفت. هدف از تشکیل گروه ۲۰ نیز مشارکت دادن قدرت های اقتصادی نوظهور در مباحثات مربوط به اقتصاد جهانی” اعلام شده است. اعضای گروه ۲۰ می گویند که تلاش می کنند از طریق این مجموعه هماهنگی بین المللی را افزایش دهند.
گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )

شباهت گروه (G20 ) به (G8 ) و (G7 )
گروه ۲۰، یک سازمان بین المللی نیست، دبیرخانه و دبیر ندارد بلکه می توان از آن به عنوان یک مجموعه ای بین المللی یاد کرد که با گروه ۸ یا گروه ۷ شباهت دارد.

اعضای گروه ۲۰، ۶۵ درصد جمعیت جهان را پوشش می دهند و دو سوم تجارت جهان و بیش از۹۰ درصد از تولید موادخام جهان را در دست دارند.

این مجموعه تا سال ۲۰۰۸ تنها در سطح وزیران اقتصاد نشست برگزار می کرد اما از این سال به بعد به صورت دوره ای نشست هایی در سطح سران نیز برگزار می کند.

“تقویت ثبات مالی بین المللی، ایجاد فرصت های گفتگو میان کشورهای صنعتی و کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور و بحث و بررسی مسائلی که نتوان در نشست های وزیران دارایی گروه ۷ آنها را حل کند” از دیگر اهداف گروه۲۰ است.

تنها نماینده حاضر در این نشست که کشور نیست اتحادیه اروپاست. نماینده اتحادیه اروپا در گروه ۲۰ نیز رئیس پارلمان اروپا و بانک مرکزی اروپا هستند.
در نشست های گروه ۲۰ معمولا سران و مسؤولان سازمان های بین المللی اقتصادی جهانی و بین المللی از جمله رئیس صندوق بی المللی پول و رئیس بانک جهانی حضور دارند.

اعضای گروه ۲۰ به تفکیک قاره ای نیز به این شرح هستند:

– قاره آسیا (چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، عربستان سعودی )
– آفریقا ( آفریقای جنوبی)
– آمریکای جنوبی (آرژانتین، برزیل)
– اروپا (ایتالیا، بریتانیا، فرانسه و آلمان)
– روسیه
– آمریکای شمالی ( آمیرکا، کانادا، مکزیک)
– استرالیا

گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )
سران و مقامات عالی شرکت کننده در نشست سران گروه ۲۰ – آنتالیای ترکیه۲۵ آبان ۱۳۹۴

اولین اختلاف اروپا باامریکا-ترامپ- بعدازخروج ازبرجام

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوریامریکا بعلت اختلاف باسران اروپا، روز شنبه ۹ ژوئن۲۰۱۸/ ۱۹ خرداد۱۳۹۷ نشست سران هفت کشور صنعتی معروف به گروه هفت را زودتر ترک کرد.

پیش از پرواز، رییس‌جمهوری آمریکا به خبرنگران گفت که سران گروه هفت بنا دارند که جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران را کنترل کنند.

گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )

جلسه سران گروه هفت – منبع اینسگرام آنگلا مرکل و توییتر سخنگوی دولت آلمان @RegSprecher

هنوز هیچ یک از سران کشورهای عضو در مورد گفت‌وگوهای جانبی با دونالد ترامپ بر سر برنامه هسته‌ای ایرانی چیزی به خبرنگاران نگفته‌اند.

اما دو مقام بلند پایه همراه سران گروه هفت که به شرط ناشناسی با “رویترز” گفت‌وگو کرده‌اند گفته‌اند که جلسات نشست پرتنش بوده است.

یک مقام فرانسوی گفته است که صحبت‌های ترامپ مانند یک موعظه طولانی پر از اتهامات متقابل بوده که تمام به این ختم می‌شده که برخورد سایر کشورها با ایالات متحده آمریکا منصفانه نیست. یک مقام دیگر گفته است که رییس‌جمهوری آمریکا به ارائه‌های تجاری گوش فرا نمی‌داده است.

بیشتر اختلاف‌ها بر سر تعرفه‌های تجاری بوده؛ ترامپ تعرفه‌های واردات از کانادا و اتحادیه اروپا را افزایش داده اما در مقابل اقدامات متقابل کشورها موضع خصمانه گرفته است.

کانادا قرار است که تعرفه‌های واردات کالا از آمریکا را از اول ژوئیه افزایش دهد. ترامپ در توییتی که گفته است بیانیه مشترک نشست را امضاء نمی‌کند، جاستین تورودو، نخست‌وزیر کانادا را “ضعیف و ناصادق” خوانده است.

کنترل برنامه هسته‌ای ایران

رئیس‌جمهوری آمریکا گفته است که چه همراه با گروه هفت و چه بدون آنها، برنامه هسته‌ای ایران را کنترل خواهد کرد.

او به خبرنگاران بیرون مقر نشست گفت: “کشورهای گروه هفت متعهد به کنترل جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران هستند. همراه یا بدون آنها این جاه‌طلبی‌ها کنترل خواهد شد – به همراه تلاش برای مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی و کسانی که این ایدئولوژی مرگبار را گسترش می‌دهند.”

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا محل نشست سران کشورهای گروه هفت را زودتر از پایان نشست به مقصد سنگاپور و برای دیدار با رهبر کره شمالی ترک کرد و امضای او پای بیانیه نهایی نشست نخواهد بود.

تنش بر سر تعرفه‌ها

دونالد ترامپ پیش از ترک محل نشست در استان کبک کانادا به خبرنگاران گفت که به همتاهای خود در گروه هفت پیشنهاد داده است که تمام تعرفه‌ها و موانع تجاری در میان کشورهای عضو گروه هفت را بردارند.گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )

آمریکا از اول ماه ژوئن تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم را به ترتیب ۲۵ و ۱۰ درصد برای واردات از اتحادیه اروپا، مکزیک و کانادا افزایش داد و موجبات خشم این کشورها را فراهم کرد. بخش زیادی از گفت‌وگوهای تجاری نشست سران گروه هفت در کانادا در مورد یافتن راه‌حل برون‌رفت از وضعیت تعرفه‌های‌ست که توسط رییس‌جمهوری کنونی ایالات متحده برای حمایت از تجارت‌های داخل خاک آمریکا تحمیل‌شده‌اند.

امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه که در روز اول نشست با همتای آمریکایی‌اش دیدار دو جانبه داشت، نوید داده بود که ترامپ در مورد اختلاف‌ها بر سر تعرفه‌ها آماده مذاکره است. در روز دوم و پایانی نشست ترامپ برنامه‌اش را اعلام کرد و خواستار پایان دادن به تعرفه‌ها و موانع تجاری میان تمام کشورهای گروه هفت شد.

رییس جمهوری آمریکا با اشاره به تحصیلاتش در مدرسه مدیریت بازرگانی “وارتون” در دانشگاه پنسیلوانیا به خبرنگاران گفت که این پیشنهاد را به سران گروه هفت داده است: “[تجارت] را از تعرفه، مانع، و یارانه آزاد کنید. این همان شیوه‌ای است که در دانشکده امور مالی وارتون یادمان می‌دانند. من آن را پیشنهاد دادم و حدس می‌زنم، آنها مجبور باشند برای بررسی آن به تخته‌سیاه بروند و حساب‌هایشان را بکنند.”

ترامپ معتقد است که کشورهای دیگر تعرفه‌های بالایی بر کالاهای آمریکایی بسته‌اند و رابطه‌شان با اقتصاد آمریکا برابر نیست –او این تعرفه‌ها را “خطر امنیت ملی” برای آمریکا توصیف کرده است.

این به این مفهوم نیست که تنش‌ها پایان‌یافته است. در آخرین کلماتش دونالد ترامپ دیگر کشورهای عضو گروه هفت را متهم به دزدی از جیب آمریکا کرد و گفت: “آنها از ایالات متحده برای دهه‌ها و دهه‌ها سوءاستفاده کرده‌اند.” او در ادامه آمریکا را قلکی توصیف کرد که همه از ان می‌دزدند.

او همچنین پس از ترک جلسات از هواپیما توییت کرد و گفت که توافقنامه مشترکی که قرار بوده در پایان کنفراس منتشر شود را امضا نخواهد کرد. ترامپ می‌گوید که جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا در کنفرانس خبری پایان نشست ادعاهایی کرده که با قرار مشترک آنها در تضاد است. همه چیز به تعرفه‌ها باز می‌گردد. ترامپ تعرفه‌های واردات از اتحادیه اروپا و کانادا را افزایش داده و انتظار دارد که در مقابل کانادا واکنش مشابهی نشان ندهد. از اول ژوئیه ۲۰۱۸، کانادا قرار است تعرفه‌هایی را به واردات کالاها از آمریکا اعمال کند.

تکرار پیشنهاد عضویت روسیه در گروه هفت

ترامپ در لحظه ترک نشست گروه هفت بار دیگر و باوجود مخالفت‌های دیگر رهبران کشورهای عضو گفت که معتقد است که روسیه باید مجدد به گروه هفت کشور برتر صنعتی جهان بازگردد: “من فکر می‌کنم این برای جهان، برای روسیه و برای ایالات متحده، مفید خواهد بود.”

گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )

امضاهای پیش نویس سران گروه هفت به جای بیانیه مشترک

ترامپ همچنین بحران اشغال کریمه توسط روسیه که موجب اخراج روسیه از گروه هفت شد را به گردن رییس‌جمهوری پیشین آمریکا، بارک اوباما انداخت: “باراک اوباما باید پاسخگو باشد که چرا اجازه داد کریمه به روسیه الحاق شود.”

با این حال، همتاهای او در گروه هفت با پیشنهاد بازگشت روسیه مخالفت کرده‌اند. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، گفته است که تا زمانی که پیشرفت در حل‌وفصل اختلافات در شرق اوکراین صورت نگیرد، روسیه نمی‌تواند به گروه هفت بازگردد.

به سنت همیشگی، کشورهای عضو در پایان این نشست یک بیانیه مشترک امضا می‌کنند. فرانسه و آلمان هر دو پیش از آغاز جلسات تهدید کرده بودند که امضاهای خود را از بیانیه مشترک حذف خواهند کرد، مگر اینکه ایالات متحده در این نشست حضور مؤثر داشته باشد.

اختلاف های زیاد اما امسال رهبران عضو را ناچار کرد که بیانیه مشترک را فاکتور بگیرد و به شکل نمادین امضاهای خود را کنار هم بیاورند.

***

وزیر اقتصاد فرانسه: در برابر آمریکا سر فرود نمی‌آوریم

وزیر اقتصاد فرانسه در حمایت از استقلال حاکمیت کشورش گفت پاریس در برابر آمریکا و دیگر قدرت‌ها سر فرود نمی‌آورد.

گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «برونو لومیر» وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه ضمن انتقاد از سیاست‌های جهانی آمریکا بر لزوم حفاظت از حاکمیت مستقل کشورش تاکید کرد.

لومیر در این مورد به روزنامه فرانسوی «فیگارو» گفت که آمریکا شریکی است که کار کردن با او دشوار است و فرانسه بر حاکمیت مستقل خود در زمینه سیاست و فناوری تاکید دارد.

وزیر اقتصاد فرانسه افزود: «اروپا می‌داند که آمریکا در حال تبدیل شدن به شریکی است که کار کردن با او سخت است و این در حالی است که غول چینی در حال باز کردن جای خود در عرصه جهانی است. با در نظر گرفتن این موضوع، اکنون برای اروپا زمان آن است که خود را به عنوان قدرتی مستقل مطرح کند و بر روی فناوری‌های خود سرمایه‌گذاری کند».

وی در ادامه گفت: «فرقی ندارد که ما درباره چین یا آمریکا صحبت می‌کنیم، ما در حال سپری کردن دوره‌ای تاریخی هستیم. استقلال سیاسی ما به استقلال ما در فناوری بستگی دارد. فرانسه سر فرود نمی آورد. این کشور به همراه اروپا می‌خواهد نقش رهبری داشته باشد».

وزیر فرانسوی گفت که کشورش نیازهای (آمریکا) را که این کشور خارج از قوانین آمریکا ایجاد می‌کند برطرف نخواهد کرد و گفت: «در پاسخ به چالش‌هایی که آمریکا و چین در فضای اقتصادی ایجاد کرده‌اند، اروپا باید برنامه‌های بلندپروازانه خود را در فضای سازندگی و توسعه فناوری دنبال کند.»

چندی پیش «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه پیشنهاد تشکیل ارتشی اروپایی مستقل از آمریکا را مطرح کرده بود تا به این وسیله از اروپا در برابر چین، روسیه و حتی آمریکا دربرابر اقداماتی مانند حمله سایبری حمایت شود.

«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان از این پیشنهاد حمایت کرد با این حال «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که این اتحادیه هرگز به نهادی نظامی تبدیل نخواهد شد.

موگرینی گفته بود: «اتحادیه اروپا به اتحادی نظامی تبدیل نخواهد شد. میان اروپا و سازمان ناتو رقابتی وجود ندارد. ما ارتشی اروپایی تشکیل نخواهیم داد و اینجا هیچکسی درباره ارتش اروپایی صحبتی ندارد ما در حال سرمایه‌گذاری بر روی این هستیم که بیشتر قابل اعتماد باشیم و تامین‌کنندگان امنیت در منطقه و سراسر جهان باشیم».

رئیس‌جمهور آمریکا هم طرح تشکیل ارتش اروپایی برای دفاع از کشورهای قاره سبز در برابر آمریکا، روسیه و چین را «بسیار توهین‌آمیز» توصیف کرده بود.

«برجام»بین اروپاوامریکااختلاف انداخت

از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و به ویژه در پی خروج این کشور از توافق هسته‌ای با ایران (برجام) روابط واشنگتن- بروکسل دچار مشکلاتی شده است. ابعاد اقتصادی این اختلافات به ویژه در زمینه تعرفه‌ها به شکاف طرفین دامن زده است./۹ فروردین ۱۳۹۸فارس

***

اختلاف ۲یازغار«پسابرجامی ایرانی» وتعرفه ای

رد انگشت شست مکرون روی دست ترامپ ماند با فشار

به گزارش یورونیوز، دونالد ترامپ و امانوئل مکرون روز جمعه ۸ ژوئن در کانادا در حاشیۀ نشست گروه ۷ دیداری دوجانبه داشتند؛ آن هم در حالی که تنش میان دو کشور به دلیل تعرفه‌های فولاد و آلومینیوم افزایش یافته بود.

قرار بود دو رئیس‌جمهور بامداد جمعه با یکدیگر دیدار کنند اما ترامپ تعمداًبا بیش از یک ساعت تاخیر ازواشنگتن به مقصد کانادا پرواز کرد و به این ترتیب نشست این دو نیزساعات پایانی روز برگزار شد.

گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )

هنگامی که آنها سرانجام در پایان روز به دیدار هم رفتند، مکرون با چنان قدرتی دست رئیس‌جمهور آمریکا را فشرد که پس از رها کردن آن، اثر انگشتانش روی دست دونالد ترامپ باقی ماند.

دو رهبر پیش از این رابطه‌ای نزدیک با یکدیگر داشتند. دونالد ترامپ در رژه نظامی جشن‌های روز ملی فرانسه در پاریس شرکت کرده بود و همتای فرانسوی او نیز در ماه آوریل دیداری رسمی از واشنگتن داشت. اما موضوعاتی مانند خروج آمریکا از برجام که تاثیر قابل توجهی بر فعالیتهای اقتصادی فرانسه در ایران داشت و سپس تحمیل تعرفه‌های جدید برای واردات فولاد و آلومینیوم روابط دو رئیس جمهور را تیره کرد.

گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )

امانوئل ماکرون پس از این دیدار گفت که محکم فشار دادن دستان همتای آمریکایی هدفدار بوده است./۲۰ خرداد ۱۳۹۷عصرایران

***

افشای نقش فساد در ثروت خانواده ترامپ

نخست وزیر کانادا ترامپ را له کرد!

در حاشیه اجلاس گروه ۷اتفاق عجیبی افتاد، نخست وزیر کانادا عکسی را به رئیس جمهور آمریکا نشان داد که حالا باعث جنجال شده است.

گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )

جاستین ترودو نخست وزیر کانادا در دیدار با ترامپ این عکس را به او نشان داد که هتل متعلق به پدربزرگ رئیس جمهور امریکا در کانادا است.

اما آنچه که اکنون در فضایث مجازی باعث جنجال شده ماجرای این هتل است که گمانه هایی ایجاد کرده مبنی بر اینکه نخست وزیر کانادا قصد تحقیرترامپ را داشته است.

گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )

هتلی که ترودو عکس آن را به ترامپ نشان داده در اصل یک خانه فساد بوده که منبع درآمد آن هم از همین طریق تامین می شده به عبارتی ثروت خانوادگی ترامپ از طریق فساد جنسی تامین شده است./جام جم

***

واشنگتن تایمز گزارش داد با اقدام آمریکا برای ترک برجام و دوباره بازگرداندن تحریم‌ها، چین از طریق فعالیت شرکت‌های دولتی که با سیستم‌های مالی آمریکایی مواجه نیستند، به جلودار صف تجارت با ایران تبدیل شده است.

شرکت‌های اروپایی از ترس از دست دادن دسترسی به بازارهای آمریکا، قراردادها با ایران را لغو کرده‌اند اما چین این خلا را پر کرده و روابط تجاری‌اش را تسریع کرده است.

مقامات خزانه‌داری می‌گویند که اگر ترامپ بعد از خروج از برجام، تحریم‌ها علیه ایران را احیا کند، این تحریم‌‌ها شدید و سخت‌گیرانه خواهد بود اما به نوشته واشنگتن تایمز، ترامپ تمایل ندارد تا شرکت‌های چینی را مستقیما هدف قرار دهد زیرا این اقدام می‌تواند نتایج معکوسی داشته باشد که بر مذاکرات تجاری با پکن تاثیر منفی بگذارد.

به نوشته واشنگتن تایمز، مقامات امنیت ملی آمریکا می‌گویند جالب است، به علت راهبرد دقیق پکن برای دور نگاه داشتن دارایی‌های اقتصادی مهمش از تراکنش‌های عمومی و نامحدود بازارهای جهانی، تحریم‌های آمریکا احتمالا به شرکت‌های چینی ارتباطی پیدا نمی‌کند.

به نوشته این گزارش، در حقیقت، تجارت چین در ایران در دهه گذشته، دو برابر شده است. بخش اعظمی از این تجارت به نفت مربوط می‌شود زیرا ایران بزرگ ترین بازار صادرات چین و پکن دومین واردکننده بزرگ از ایران پس از امارات است. با توجه به اینکه اروپایی‌ها از ورود به بازار بزرگ ایران عقب می‌کشند، شرکت‌های چینی در حال ورود هستند.

غول نفتی فرانسوی توتال سال گذشته قرارداد ۴٫۸ میلیارد دلاری برای توسعه بخشی از میدان گازی پارس جنوبی امضا کرد اما با اشاره به تحریم‌های آمریکا از آن خارج شد.

وزیر نفت ایران گفته است شرکت ملی نفت چین که هم‌اکنون ۳۰ درصد سهام این پروژه را دارد می‌تواند ۵۰٫۱ درصدی توتال را نیز دریافت کند.

نامه سفرای « اتحادیه اروپا»به ترامپ

سفرای ۲۸ کشور عضو هیأت اتحادیه اروپا در واشنگتن و نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل طی نامه‌ای سرگشاده شدیداً نسبت به سیاست‌های ناعادلانه تجاری کاخ سفید انتقاد کردند.

در این نامه که توسط روزنامه واشنگتن پست منتشر شد، آمده است: همانند همه شراکت‌های تجاری چشم‌انداز اقدامات یک‌جانبه یک طرف برای زیان‌ رساندن به طرف مقابل کل منافع دو جانبه روابط تجاری را به خطر می‌اندازد.

اعمال تعرفه گمرکی بر واردات فولاد و آلومینیوم از اروپا یکی از بزرگترین اقدامات آمریکا در این مسیر است و تصمیم کاخ سفید برای اعمال تعرفه گمرکی برای واردات خودرو نیز سیاست‌هایی از این دست محسوب می‌شود.

سفرای اروپایی در این نامه آورده‌اند که اتحادیه اروپا یکی از اصلی‌ترین مقاصد کالاهای صادراتی آمریکا است و با توجه به اقدامات آمریکا تصمیم اتحادیه اروپا برای اعمال تعرفه گمرکی برای کالاهای آمریکایی قابل پیش‌بینی بود.

سفرای اروپایی در این نامه از واشنگتن خواسته‌اند تا بر موضوعاتی نظیرحل مشکلات بازارها، حرکت به سمت نظام تجارت بین‌المللی عادلانه، بهبود دسترسی به بازارها، حمایت از حق مالکیت معنوی و همچنین کاهش تعرفه‌های گمرکی بین اتحادیه اروپا و آمریکا متمرکز شوند.

آمریکا طی هفته‌های گذشته اعمال تعرفه گمرکی برای فولاد و آلومینیوم به ترتیب ۲۵ و ۱۰ درصد را برای واردات از اروپا کلید زده است./فارس۲۰ خرداد ۱۳۹۷

***

فرانسه و آلمان، ترامپ را به دلیل تغییر موضعش در اجلاس گروه ۷ محکوم کردند

آلمان و فرانسه تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، را مبنی بر پس گرفتن حمایتش از بیانیه پایانی اجلاس گروه ۷، محکوم کرده‌اند.

رئیس جمهور فرانسه گفته دیپلماسی و همکاری‌های بین‌المللی نمی‌تواند برپایه خشم باشد.

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، هم گفته که آقای ترامپ با این اقدام به اطمینان موجود بین اروپا وآمریکا خدشه وارد کرده است.

در اوایل امروز (یکشنبه ۱۰ ژوئن) آقای ترامپ که در هواپیما عازم سنگاپور بود با انتشار توییتی اعلام کرد که از بیانیه پایانی اجلاس گروه ۷ حمایت نمی کند و آمریکا آن را امضا نخواهد کرد.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:ظاهراً پیش نویس به امضای ترامپ رسیده بودوموضوع تمام شده اعلام شده بود که رئیس جمهورامریکادرهواپیما که بوده مصاحبه نخست وزیرکانادارا می بیند واعلام می کند که امضایش راپس می گیرد وبه نمایند امریکادراجلاس دستورمی دهد بیانیه را تأییدنکند.زیرقولش زد

بیانیه پایانی اجلاس کشورهای صنعتی گروه ۷ امضای همه کشورهای شرکت کننده را بر خود داشت. حال آنکه، ترامپ اندک زمانی پس از انتشار بیانیه با انتشار یک پست توییتری اعلام کرد که امضای خود را از زیر بیانیه پس می‌گیرد./پایان توضیحات

یکی از مشاوران اقتصادی آقای ترامپ در مورد این اقدام رئیس جمهور آمریکا گفته که اقدام جاستین تردو، نخست وزیر کانادا همانند این بود که از “پشت به آقای ترامپ ضربه زده باشند” و او در واکنش به این اقدام چنین تصمیمی گرفت.

آقای ترامپ هم خود گفته پس از اظهارات “غیرصادقانه” نخست وزیر کانادا که میزبان اجلاس گروه ۷ بود، تصمیم گرفت که امضایش را پس بگیرد.

اظهارات جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا علت خشم ترامپ بود. ترودو پس از پایان اجلاس کشورهای صنعتی گروه ۷ اعلام کرده بود که کانادا سیاست تعیین عوارض گمرکی بر محصولات آمریکایی را از روز نخست ماه ژوئیه به‌مورد اجرا خواهد گذاشت.

نخست وزیر کانادا پس از پایان این اجلاس در کنفرانسی خبری گفت که از ابتدای ماه آینده (ژوئیه) تعرفه‌های جدیدی علیه محصولات آمریکایی وارداتی به کشوری وضع خواهد کرد.

تعیین عوارض گمرکی جدید بر روی کالاهای ساخت آمریکا در واکنش به سیاست وضع تعرفه‌های گمرکی بر روی آلومینیوم و فولاد از سوی آمریکا صورت گرفته است.

آقای ترودو در این کنفرانس خبری منطق پشت وضع تعرفه فولاد و آلومینیوم را “اهانت آمیز” خواند و گفت این که آمریکا فعالیت اقتصادی کانادا را “تهدیدی برای امنیت ملی “خود قلمداد کند، برای کانادا “اهانت آمیز” است. /منبع BBC

خبرگزاری صداوسیمای ایران درباره «نشست سران گروه هفت در کبک کانادا»بنقل ازفرانس بیست و چهار اینگونه نوشت:

ترامپ تعمداً باتأخیرآمد وزودتررفت

گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )

دونالد ترامپ پیش از برگزاری نشست سران گروه هفت از همتایان خود در این گروه خواست روسیه را به این جمع بازگردانند. دونالد ترامپ برای نشان دادن بی میلی خود جهت شرکت در این نشست، آخرین نفری بود که به این نشست آمد. در عکسی که آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در اینستاگرام منتشر کرد، رئیس جمهور آمریکا به رغم نگاه های مصرانه نزدیکترین متحدان خود، بی خیال به نظر می رسد. دونالد ترامپ با چهره عبوس و اظهارات تحریک آمیز خود در واقع مایه سر شکستگی بود.

ترامپ در دومین روز این نشست با ناراحتی و تاخیر حاضر شد و پس از آن در نشست مربوط به تغییرات آب و هوا شرکت نکرد و اولین کسی بود که این نشست را ترک کرد و حتی در مراسم عکس یادگاری شرکت کنندگان در نشست گروه هفت حضور نیافت، مراسمی که پس از بیش از ۲۴ ساعت تنش و پیش از آخرین ضربه او برگزار شد.

رئیس جمهورامریکابه رغم مذاکرات دشواری که با شرکای خود در گروه هفت در خصوص تدوین بیانیه پایانی نشست داشت، در هواپیما و در حال عزیمت به سنگاپور در توئیتی اعلام کرد امضای خود را از این بیانیه پس می گیرد./پایان

مخالفت اتحادیه اروپابادرخواست«برجامی»امریکا

گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )

موگرینی: حفظ توافق هسته‌ای با ایران مساله‌ای امنیتی است هایکو ماس: بدون برجام منطقه امن‌تر نخواهد بود و اتفاقا به رویارویی آشکار نزدیکتر خواهد شد

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه با مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا دیداری داشت. درست یک روز پس از آن که مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا، خواهان خروج اروپا از توافق هسته‌ای با ایران شد، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بر پایبندی این اتحادیه به برجام تاکید کرد.

موگرینی در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت حفظ توافق هسته‌ای با ایران “مساله‌ای امنیتی است”.

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان نیز در این کنفرانس با تأکید بر تعهد قدرت‌های اروپایی به توافق هسته‌‌ای گفت: «ما ایرانی بدون سلاح هسته‌ای می‌خواهیم. بدون برجام منطقه امن‌تر نخواهد بود و اتفاقا به رویارویی آشکار نزدیکتر خواهد شد.»

رهبران اروپایی پیش از این هم بارها گفته‌اند که توافق هسته‌ای را برای دور نگه داشتن ایران از سلاح هسته‌ای مفید می‌دانند و باوجود خروج آمریکا از توافق هسته ای، برای ترغیب ایران به ماندن در این توافق، ساز و کار مالی جدیدی ایجاد کرده‌اند که امکان مبادلات مالی با ایران را فراهم می کنند.

درخواست معاون ترامپ برای خروج اروپا از برجام

برخلاف آنچه که مقامات آمریکایی پیش از برگزاری نشست ورشو اعلام کرده بودند و آنرا نشستی علیه ایران توصیف کرده بودند، کنفرانس امنیتی ورشو پایان یافت، ولی در بیانیه پایانی میزبانان از ایران نامی برده نشد. بسیاری از تحلیلگران این نشست را شکستی سخت برای دولت ترامپ توصیف کرده اند. این در حالی است که مایک پنس، معاون دونالد ترامپ، در نشست ورشو از کشورهای اروپایی خواست از توافق هسته‌ای با ایران خارج شوند.

بیشتر اعضای اتحادیه اروپا در سطحی پایینتر از وزیر خارجه در نشست ورشو حضور داشتند و این به ادامه اختلافات اروپا و آمریکا تعبیر شد.

نشستی مایه شرمساری آمریکا

هفته‌نامه انگلیسی اکونومیست نیز با انتشار گزارشی در این خصوص نوشت: نشستی که برای منزوی کردن ایران بود، مایه شرمساری آمریکا شد. تیمی که عهده‌دار سازمان‌دهی سیاست‌های ترامپ درباره ایران است، به زحمت توان برگزاری یک همایش را دارد.

حمایت دوباره فرانسه از برجام

پاریس بار دیگر از توافق هسته ای قدرت های جهانی با ایران موسوم به برجام حمایت کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره اتهامات “مایک پنس”، معاون رییس جمهور آمریکا، علیه ساز و کار ویژه مالی اتحادیه اروپا با ایران، که گفته بود این ساز و کار باعث تقویت ایران، تضعیف اتحادیه اروپا و افزایش فاصله بین اروپا و آمریکا خواهد شود، گفت:‹”فرانسه نسبت به اجرای برجام با ایران متعهد است. این امر در راستای احترام به توافق های بین المللی و امنیت جهانی است.

پاریس از برجام حمایت خواهد کرد. شورای امنیت نیز با صدور قطعنامه شماره ۲۲۳۱ در سال ۲۰۱۵ از برجام حمایت کرد. فرانسه به همراه آلمان و انگلیس از رهیافتی که به نظارت بلند مدت بر برنامه هسته ای ایران، محدود سازی برنامه موشکی و فعالیت های منطقه ای ایران مربوط می شود، حمایت می کند. همه اعضای اتحادیه اروپا روز چهارم فوریه بر ضرورت رهیافتی جامع و متعادل در برابر ایران تأکید کردند.”

سخنگوی دستگاه دیپلماسی فرانسه همچنین اضافه کرد: تلاش های انجام شده به همراه آلمان و انگلیس برای ایجاد ساز و کار ویژه مالی اتحادیه اروپا با ایران، به منظور تسهیل معاملات تجاری با این کشور است. این اقدام منطبق بر قوانین اتحادیه اروپا و قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است.

آلمان درخواست واشنگتن را برای خروج از توافق هسته‌ای رد کرد

هایکو ماس ، وزیر امور خارجه آلمان درخواست مایک پنس از کشورهای اروپایی در نشست ضد ایرانی ورشو برای خروج از توافق هسته‌ای را رد کرد.

ایسنا، به نقل از آل ایندیا رایدو، آلمان درخواست مایک پنس، معاون وزیر امور خارجه آمریکا را برای خروج کشورهای اروپایی از توافق هسته‌ای و به انزوا راندن تهران رد کرد.

هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ دفاع کرد که در آن ایران به طور جدی برنامه هسته‌ای خود را در ازای لغو تحریم‌ها محدود کرد.

وی روز جمعه در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: همراه با انگلستان، فرانسه و تمام اتحادیه اروپا روش‌هایی برای نگه داشتن ایران در توافق هسته‌ای تا به امروز پیدا کرده‌ایم.

ماس در این باره افزود: هدف ما ایرانی بدون سلاح هسته‌ای است، به ویژه به‌خاطر آنکه می‌بینیم مایک پنس در کنفرانسی در ورشو حفاظت اروپایی‌ها از توافق هسته‌ای را متهم می‌کند.

به گزارش ایسنا، مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا در بخشی از سخنان تکراری خود در نشست ضد ایرانی ورشو، متحدان اروپایی واشنگتن را به تلاش برای از بین بردن تحریم‌های آمریکا علیه ایران متهم کرد و از آن‌ها خواست از توافق هسته‌ای خارج شوند.

وی دراین باره گفت: ناراحت‌کننده است که برخی از شرکای ما در میان رهبران اروپایی تقریباً هیچ کمکی نکرده‌اند. در واقع آن‌ها رهبری تلاش برای ایجاد مکانیسم‌هایی برای از بین بردن تحریم‌های ما را به دست گرفته‌اند.

پنس مدعی شده که طرح ایجاد شده توسط اتحادیه اروپا برای تسهیل تجارت با ایران، تلاشی برای از بین بردن تحریم‌های آمریکا علیه حکومت ایران بود.

وی در ادامه بر این ادعاهای بدخواهانه خود افزود: این یک اقدام غیر عاقلانه است که تنها موجب قدرت گرفتن ایران، تضعیف اتحادیه اروپا و ایجاد فاصله بیشتر میان اروپا و آمریکا می‌شود.

پنس در تلاش برای همراه کردن اروپایی‌ها به نقض توافق بین المللی برجام و تفرقه افکنی میان دولت و ملت ایران در اظهاراتی مداخله‌جویانه گفت: وقت آن رسیده است که شرکای اروپایی ما از توافق هسته‌ای ایران خارج شده و در اعمال فشار اقتصادی و دیپلماتیک لازم در جهت فراهم آوردن صلح، امنیت و آزادی لایق مردم ایران و منطقه به ما ملحق شوند./ ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ایران

***

گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )

۱- دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا

۲-جان بولتون، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ

۳- ?

۴- شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن

۵- یاسوتوشی نیشیمورا، معاون نخست‌وزیر ژاپن

۶- آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان

۷- امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه

۸- ترزا می، نخست وزیر بریتانیا

۹- لری کادلو، رئیس شورای اقتصاد ملی آمریکا

۱۰-نفرپشت سر ترامپ- جاستین ترودو نخست وزیر کانادا

گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )

انتشار این عکس برای اولین بار در اینستاگرام صدر اعظم آلمان، آن را واجد معانی ثانویه‌ای می‌کند که عموماً به زبان بدن ترامپ و مرکل اشاره دارند که از غیردوستانه بودن فضا و تنش میان آمریکا و اعضای اجلاس حکایت می‌کند.

اما فارغ از خوانش‌های «نمادین» از عکسی که آنگلا مرکل بعد از نشست سران اقتصادهای بزرگ جهان (موسوم به اجلاس جی-۷) در اینستاگرامش منتشر کرد و گذشته از رمزگشایی از این نمادها، حالا این کشورهای «متحد» بر سر منافع کشورشان به اختلاف خورده‌اند و سیاست‌های جدید ترامپ را زمینه‌ساز «جنگ تجاری» تلقی می‌کنند.

گرچه کشورهای عضو جی-۷ یعنی فرانسه، آلمان، انگلیس، ایتالیا، کانادا و ژاپن متحدان سنتی ایالات متحده محسوب می‌شوند اما تصویر منتشرشده با واقعیت امروزشان همخوانی دارد و دلیل اصلی انتشار گسترده‌ی آن و واکنش‌های افکار عمومی، رسانه‌ها و حتی چهره‌های سیاسی، همین تطابق معنادار است؛ تطابقی که بدون شک با هوشمندی تیم رسانه‌ای دولت آلمان ایجاد شده تا فضای سنگین جهانی علیه سیاست‌های آمریکا را از طریق صف‌بندی قدرت‌های جهانی در یک سوی میز و انزوای آمریکا در آن سوی میز، نمایان‌ کند.

پشت این عکس چه خبر است؟

ترامپ به این مفتخر است که توانسته در دو سال ریاستش بر دولت ایالات متحده، نرخ بیکاری را کاهش دهد و این دست‌آوردی است که او حتی به قیمت سرشاخ‌شدن با قدرت‌های بزرگ اقتصاد جهان، حاضر نیست آن را از دست بدهد. با توجه به رابطه‌ی مستقیم تولید و اشتغال، ترامپ برای حفظ دست‌آورد خود تصمیم گرفته سر راه واردات، مانع‌تراشی کند.

وزیر بازرگانی ایالات متحده، دهم خرداد رسماً اعلام کرد تعرفه‌ی واردات فولاد و آلومینیوم برای اتحادیه اروپا، کانادا و مکزیک افزایش خواهد یافت. این افزایش، ۲۵ درصد برای فولاد و ۱۰ درصد برای آلومینیوم در نظر گرفته شده که بیشتر از همه دامن کانادا و اتحادیه‌ی اروپا را خواهد گرفت که هر کدام ساالانه نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار از صادرات فولاد به آمریکا درآمد دارند. بعد از اینها کره‌ی جنوبی که حدود ۳۰۰ میلیون دلار و مکزیک که حدود ۲۵۰ میلیون دلار از این محصول به آمریکا صادر می‌کنند از این قانون جدید ضرر می‌کنند. گرچه این سیاست هم تیغی دولبه است که می‌تواند آمریکا را با کمبود مواجه کند و تا زمان افزایش تولید این محصولات در داخل این کشور، صنایع بزرگ آن را با چالش‌های جدی روبه‌رو کند.

این وضع قطعاً مطلوب کشورهای صادرکننده‌ی فولاد و آلومینیوم نیست و کاهش درآمد و افزایش بیکاری را برای آنها در پی خواهد داشت. مانفرد وبر عضو کمیسیون اروپا در واکنش به سیاست جدید ایالات متحده، در توییترش نوشت: «اروپا دنبال جنگ تجاری نیست اما اگر ترامپ تصمیم بگیرد با اروپا مثل دشمن رفتار کند، چاره‌ای جز دفاع از صنایع، مشاغل و منافع اروپایی نداریم».

با در نظر گرفتن اینکه دولت آمریکا اولین قدم را در راستای سیاست‌های اقتصادی جدید خود برداشته و مشخص نیست قدم بعدی چه خواهد بود، طبیعی است که سیاستمداران اروپایی هم این اتفاق را سرآغاز یک جنگ تجاری در جهان می‌بینند؛ گرچه ترامپ گوشش به هشدارها بدهکار نیست و معتقد است اگر جنگی هم در کار باشد آمریکا پیروز این جنگ خواهد بود.

دولت آمریکا معتقد است که سایر کشورها با کمترین تعرفه‌ها از بازار آمریکا بهره می‌برند اما همان‌ها برای کالاهای آمریکایی تعرفه‌های سنگین وضع می‌کنند و آمریکا را به چشم یک قلک می‌بینند! و این یکی از دلایلی بود که ترامپ تصمیم گرفت در تجارت با اروپا «موازنه» ایجاد کند.

در پی همین تنش‌های اقتصادی که ترامپ به بهانه‌ی مسائل امنیتی، سبب‌ساز آن شده بود، محوریت اجلاس جی-۷ امسال، تجارت بین اروپا و آمریکا بود که در پایان آن، ترامپ و شش عضو دیگر توافق کردند بیانیه‌ی پایانی اجلاس را با محوریت «پایبندی به نظام تجارت جهانی» امضا کنند. اما ناگهان دونالد ترامپ اعلام کرد به دلیل مواضع نخست‌وزیر کانادا که سیاست آمریکا را اهانت‌آمیز دانسته و گفته بود کشورش تعرفه‌های سنگینی را برای واردات کالاهای آمریکایی وضع خواهد کرد، بیانیه‌ی جی-۷ را امضا نمی‌کند.

واکنش‌ها و تعابیر سیاسی

این تصویر علاوه بر واکنش‌های فراوان کاربران در شبکه‌های اجتماعی و تعابیر و تفاسیر بسیار متنوع، سیاستمداران ایرانی را هم به واکنش واداشت.
حمید بعیدی‌نژاد سفیر ایران در انگلیس در توییتر خود اجلاس جی – ۷ را ناموفق توصیف کرد و نوشت: «همه علیه یکی. ترامپ دیر به اجلاس آمد و زود هم رفت و در مواضع خود تنها بود. این عکس گویای حقایق بسیاری از ماهیت فعلی روابط آمریکا با متحدین خود می‌باشد. خانم ترزا می، ماکرون و نخست‌وزیر ژاپن، به پشتوانه‌ قدرت خانم مرکل، ترامپ را دوره کرده‌اند».

حمید ابوطالبی، مشاور سیاسی رئیس‌جمهوری هم این عکس را «میزِ شکاف» نام نهاد و نوشت: «چالشِ امنیت و تجارت میان غول‌های اقتصاد آمریکا با تأکید بر ضرورت تشکیل G۸، امنیت اروپا را به چالش کشید؛ اروپا با تأکید بر ضرورت حفظ برجام، تجارت آمریکا را به چالش کشید؛ در مسیر رسیدن چالش‌ها به نقطه تعادل، همیشه حلقه ضعیف‌ شکننده‌تراست. باید نسبت به حفظ و ثبات عناصر قدرت، هوشیار بود».

جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا هم که در این تصاویر پشت سر ترامپ ایستاده، در توییتی بعد از این اجلاس نوشت: «یک جی-۷ دیگر؛ جایی که سایر کشورها از آمریکا انتظار دارند همیشه بانک آنها باشد. رئیس‌جمهوری امروز قضیه را روشن کرد؛ دیگر نه».

***

انتقادمقامات آلمانی به رفتار «وحشی‌گری»رئیس‌جمهور آمریکا

گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )

بسیاری از سیاستمداران آلمانی به رفتار و مواضع “دونالد ترامپ”، رئیس جمهور آمریکا در نشست جی۷ که منجر به بی‌نتیجه ماندن و شکست آن شد انتقاد سختی وارد کردند.

“آندره ناهلس”، رئیس فراکسیون و حزب سوسیال دموکرات در آلمان نشست “جی۷ “در کانادا را به‌عنوان یک فاجعه ارزیابی و تأکید کرد که دونالد ترامپ با یک توئیت از مسئولیت بین المللی خداحافظی کرد.

به‌گفته ناهلس، رئیس جمهور آمریکا یک هرج‌و‌مرج‌طلب است. در این شرایط پیشبرد یک سیاست قابل قبول و قابل اعتماد امکان‌پذیر نیست.

وی کشورهای اروپایی را به وحدت بیشتر فراخوانده تأکید کرد که پاسخ به ایده اول آمریکای ترامپ تنها می‌تواند اروپای متحد باشد.

این سیاستمدار بلندپایه آلمانی همچنین افزود که اروپاییان حالا مشترکاً با کانادا و ژاپن باید شرایطی را ایجاد کنند که همکاری بین المللی در زمینه کنترل تسلیحات و صلح و سیاست تجارت و آب‌وهوا کاملاً زیر چرخ‌ها نابود نشود.

“هایکو ماس”، وزیر امور خارجه آلمان هم تأکید کرد که ترامپ با پیام توئیتری خود ظرف چند ثانیه اعتماد را نابود کرد. بازسازی این اعتماد ازدست‌رفته بسیار طولانی‌تر خواهد بود. وی در عین حال این رفتار رئیس جمهور آمریکا را غافلگیرکننده ندانسته و از رفتارهای مشابه ترامپ از جمله لغو توافق هسته‌ای با آمریکا و خروج از توافق هسته‌ای با ایران سخن گفت.

ترامپ که پیش از انتشار بیانیه پایانی سران جی۷، نشست را ترک کرده بود در پیامی توئیتری نوشت: برمبنای اظهارات خلاف واقع “جاستین ترودو”، نخست وزیر کانادا در کنفرانس خبری و تصمیم این کشور در وضع تعرفه‌های سنگین برای کشاورزان، کارگران و شرکت‌های آمریکایی، به نمایندگان آمریکا دستور دادم که از بیانیه مشترک حمایت نکنند.

صدراعظم آلمان هم این اقدام رئیس جمهور آمریکا را یأس‌آور و ناامیدکننده ارزیابی کرد.

همچنین فراکسیون احزاب متحد مسیحی در آلمان هم انتقاد شدیدی به موضع رئیس جمهور آمریکا در نشست جی۷ وارد کردند.

“فولکر کایدر”، رئیس فراکسیون احزاب متحد مسیحی آلمان رد بیانیه پایانی نشست جی۷ از طرف ترامپ را یک رسوایی بی‌مثال نامیده تأکید کرد که دونالد ترامپ به این ترتیب بر همکاری مبتنی بر ارزش‌های اقتصادی کشورهای مهم اقتصادی ضربه سختی وارد کرد.

وی در عین حال تأکید کرد که اتحادیه اروپا و آلمان باید همچنان با دولت آمریکا و همچنین با دونالد ترامپ مذاکره کنند.

“یورگن هاردت”، سخنگوی سیاست خارجی فراکسیون احزاب متحد مسیحی هم اقدام ترامپ در رد بیانیه پایانی نشست جی۷ را یک توهین ارزیابی کرده چنین رفتاری را قابل قبول ندانست. وی تأکید کرد که حالا کشورهای عضو جی۷ باید همکاری تنگاتنگ‌تری با هم داشته باشند تا نگهبان یک سیاست جهانی معقول باقی بمانند. این سیاستمدار بلندپایه آلمانی هم خواستار ادامه مذاکرات با رئیس جمهور آمریکا شد.

“یوهان وادپول”، معاون فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی هم تأکید کرد که اگر هنوز یک اعلام بیداری نیاز باشد که اروپا بتواند شایستگی خود برای سیاست جهانی را نشان دهد زمان آن حالا است. وی تأکید کرد: ما باید سرنوشت خود را هم در زمینه سیاست تجاری و هم سیاسی امنیتی بالاخره خود در دست بگیریم.

“پیتر آلتمایر”، وزیر اقتصاد آلمان واکنش خونسردانه‌تری به رفتارهای ترامپ در این نشست وارد کرده گفت: غرب به این سادگی از هم نمی‌پاشد. ما همه غرب هستیم وقتی زندگی می‌کنیم و از ارزش های خود دفاع می‌کنیم، حتی اگر این سخت باشد.

“آنتون هوفرایتر”، رئیس فراکسیون سبزها در پارلمان آلمان هم رد بیانیه پایانی نشست جی۷ از طرف ترامپ را یک واکنش عصبی مخرب ارزیابی کرده گفت: حتی راه‌حل‌های کوچک در نشست‌های جی۷ دیگر امکان‌پذیر نیست. ما باید شکاف‌های بسیار بزرگی را که در سیستم بین المللی وجود دارد با اتحادیه‌ای از کشورهای دموکراتیک که در آن تبادلات اقتصادی همراه با حمایت از آب و هوا و استانداردهای کار و حقوق بشر وجود دارد پر کنیم.

معاون رئیس فراکسیون حزب چپ آلمان هم رفتار ترامپ در نشست “جی۷” را به‌عنوان وحشی‌گری مشخص و تأکید کرد که از طرف آمریکا بزرگترین خطر برای صلح جهانی ایجاد می‌شود./۲۱ خرداد ۱۳۹۷تسنیم

***

ترامپ از سکتۀ قلبی مشاورش خبر داد

رئیس جمهور آمریکا در پیامی توییتری نوشت: لری کادلو، مشاور ارشد اقتصادی و مدیر شورای ملی اقتصادی آمریکا به علت حمله قلبی در مرکز پزشکی والتر رید در واشنگتن بستری شد.

طراح سیاست تشدید تعرفه علیه شرکای امریکا

گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )

لحظاتی منابع کاخ سفید خبر دادند که لورنس کودلو مشاور ارشد اقتصادی ترامپ و کسی که از وی به عنوان طراح سیاست تشدید تعرفه علیه شرکای امریکا یاد می شود، دچار حمله قلبی شد و در بیمارستان بستری گردید.۲۲ خرداد ۱۳۹۷

به گزارش وال استریت ژورنال کودلو در همه اجلاس های مهم اقتصادی بویژه مذاکرات جنجالی ترامپ با طرف های اروپایی بر سر جنگ تعرفه ها او را همراهی می کرد

***

گروه G۷ چیست؟

The Group of Seven

کشورهای عضو گروه هفت – کشورهای پیشرو با اقتصاد پیشرفته، در یک گروه جمع شده‌اند، نام کوتاه این گروه G7 می‌باشد. کشورهای بریتانیا، امریکا، آلمان، ژاپن، فرانسه، کانادا و ایتالیا اعضای این گروه می‌باشند. سران این کشورها برای حل و فصل مشکلات سیاست‌های اقتصادی بین المللی جمع می‌شوند.

اول بود(G۸)بود

آشنایی با گروه هشت (G۸) از گروه ۶ تا گروه ۲۰

گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )

گروه هشت (G۸) از هشت کشور صنعتی جهان تشکیل شده‌است. شرکت‌کنندگان در اولین اجلاس، سران کشورهای فرانسه، آلمان، بریتانیا، ایتالیا، ژاپن و آمریکا بودند و از این رو این گروه در بدو تشکیل گروه ۶ و با پیوستن کانادا به گروه هفت تبدیل شد

سران کشورهای فرانسه، آلمان، انگلیس، ایتالیا، ژاپن، آمریکا، روسیه و کانادا این هشت کشور را تشکیل می‌دهند، هر ساله یک گردهمایی مشترک با هم دارند.

گروه هشت در اواسط دهه ۷۰ و در تلاش برای مهار بحران نفتی و از هم‌پاشی سیستم تبادل ارز برتون وودز که اقتصاد جهانی را بحرانی کرده بود، و در پاسخ به این موضوع که چگونه می‌توان بر این مشکلات غلبه کرد، به وجود آمد.

در واقع رئیس جمهور وقت فرانسه، والری ژیسکار دیستن، و صدر اعظم وقت آلمان، هلموت اشمیت، غلبه بر بحران را در راه‌کاری بین‌المللی دیدند و این ایده را پی گرفتند .

اولین کنفرانس اقتصاد جهانی سال ۱۹۷۵ در قصر رامبولیه در پاریس برپا شد.

پس از آن چنین دیدارهایی سالانه تکرار شدند و هر سال یکی از اعضای این گروه میزبانی اجلاس را که همیشه در ماه مه یا ژوئن، برگزار می‌شدند، بر عهده گرفت.

هدف از این نشست‌ها در آغاز شور و مشورت درباره‌ مسا‌ئل روز راهبردهای اقتصادی جهان در میان جمعی کوچک بود.

گروه G-6 چیست؟

شرکت‌کنندگان در اولین اجلاس، سران کشورهای فرانسه، آلمان، بریتانیا، ایتالیا، ژاپن و آمریکا بودند و از این رو این گروه در بدو تشکیل G-6 نام گرفت.

گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )

در سال ۱۹۷۶ با پیوستن کانادا به جمع کشورهای عضو، این گروه به «گروه هفت» (G7) تبدیل شد

پس از آن در پایان جنگ سرد در سال ۱۹۸۹ روسیه خواستار پیوستن به این گروه شد.

پذیرش روسیه در این گروه تدریجی بود به طوری که ۹ سال بعد در سال ۱۹۹۸ این کشور به عضویت رسمی گروه در آمد.

در سال ۲۰۰۶ روسیه برای اولین بار ریاست گروه ۸ را بر عهده گرفت و اجلاس سالانه گروه ۸ در سن پترزبورگ برگزار شد.

گروه هشت یک عضو غیر رسمی دیگر هم دارد و در حقیقت می‌توان حتی از گروه غیر رسمی ۹ هم سخن گفت، چرا که از سال ۱۹۸۱ رئیس کمیسیون اروپا هم در این اجلاس شرکت می‌کند.

گروه هفت بدون روسیه کماکان به موازات گروه هشت وجود دارد.

گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )

گسترش گروه هشت

ایده گسترش دیگر بار گروه هشت، در سال ۲۰۰۷ در دیدار نیکولا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه با سفرای این کشور در ۱۸۰ کشور جهان مطرح شد.

سارکوزی در این دیدار خواستار این نکته شد که گروه هشت با پیوستن کشورهای چین، هند، برزیل، مکزیک و آفریقای جنوبی به آن به گروه ۱۳ تبدیل شود. وی قدری بلندپروازانه‌تر عنوان کرد که در آینده دورتر نیز گروه هشت می‌تواند به گروه بیست تبدیل شود و در آن زمان مثلاً آرژانتین نیز می‌تواند به این گروه بپیوندد.گروه(G20 )چیست؟ گروه صنعتی(G8 )چیست؟ (G7 )



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

شعر غمگین شب یلدا + مجموعه اشعار زیبای غم و ناراحتی شب یلدا