لعیا زنگنه بازیگر زن ایرانی است که به دلیل بازی در سریال تولدی دیگر بسیار معروف شد. او اخیرا کم کارتر از قبل شده است. در این بخش بیوگرافی کامل لعیا زنگنه و عکس های او و همسرش را آماده کرده ایم. در ادامه اطلاعاتی در مورد زندگی شخصی و هنری او را هم می خوانید.
چکیده بیوگرافی لعیا زنگنه
نام: لعیا نام خانوادگی: زنگنه تاریخ تولد: 14/5/1344 محل تولد : تهران تحصیلات: کارشناسی تئاتر تاهل: ازدواج کرده نخستین فیلم: راز مینابیوگرافی لعیا زنگنه
لعیا زنگنه بازیگر متولد سال 1344 در شهر تهران است او بازیگر سینما، تئلتر و تلویزیون است. او مدرک کارشناسی تئاتر را از دانشگاه تهران دارد، یک دوره کلاس آموزش نقاشی را هم گذرانده است.
شروع بازیگری
او از سال 1371 بازیگری را شروع کرد. استعداد بازیگری او توسط امین تارخ در سال 1371 کشف شد و با هدایت هنری و مشاوره ثریا قاسمی و محمدعلی کشاورز توانست وارد هنر بازیگری شود.
در دوران دانشجویی در چند نمایش مانند پارانویا، یادگارف خال خالی و در فیلم کوتاه دانشجویی در کنج تنهایی ایفای نقش کرد.
نخستین فعالیت حرفه ای
نخستین فعالیت حرفه ای او در تئاتر بازی در نمایش یادگار سال های شن به کارگردانی علی رفیعی در سال 1371 بود.
نخستین فیلم
نخستین فیلمی که در آن بازی کرد فیلم راز مینا در سال 1375 به کارگردانی عباس رافعی بود.
نخستین سریال
در سریال 1374 در سریال پناه تو به کارگردانی حمید لبخنده که از شبکه دوم سیما پخش ایفای نقش کرد. در این سریال در کنار پارسا پیروزفر ایفای نقش کرد و این سریال باعث شد که او مشهور شود.
ازدواج و همسر
لعیا زنگنه آدمی محافظ کار است و در این مورد مصاحبه ای نمی کند. او ازدواج کرده است و یک دختر دارد و تا به حال هیچ عکسی از او و خانواده و یا همسرش منتشر نشده است.
شهرت
او در سال 1380 یک ایفای نقش کوتاه در فیلم مراحم به کارگردانی سیروس الوند داشت که بازی در این فیلم باعث شد به شهرت بیشتری برسد.
فیلم و سریال های برجسته وی
در ادامه معروف ترین آثار او را معرفی می کنیم.
بازی در سریال در پناه تو
بازی زیبای او در مجموعه تلویزیونی در پناه تو ساخته ی حمید لبخنده، سال 1373هنوز در یادها مانده است.همچنین بازی کوتاه او در فیلم مزاحم کاری از سیروس الوندشاید بهترین نقش آفرینی او در سینما تا به امروز باشد.
بازی در سریال تولدی دیگر
سریال تولدی دیگر داستان زندگی زن و شوهری مرفه در حال کشمکش برای طلاق است که بچه هایشان این میان بلاتکلیف هستند. زن و شوهر موقع رفتن به یک مهمانی در لواسان در حین مشاجره دچار حادثه می شوند. ماشین به دره سقوط می کند و آتش می گیرد. شوهر در آخرین لحظات از اتومبیل بیرون می پرد و او را که زخمی است پیدا می کنند، اما از زن اثری نیست.
بازی در سریل مدار صفر درجه
مدارصفر درجه نام سریالی ایرانی است که از 3 اردیبهشت 1386 از شبکه اول سیمای جمهوری اسلامی ایران به روی آنتن رفت. لعیا زنگنه در این سریال نقش زینت الملوک جهانبانی را بازی کرده است.
بازی در سریال مادرانه
لعیا زنگنه در ماه رمضان 1392 در سریال پر طرفدار مادرانه ایفای نقش کرد. داستان این سریال از این قرار است که اردلان(مهدی سلطانی) از همسر خود(لعیا زنگنه) جدا شده و پسر و دختر خود را سرپرستی می کند اما در می یابد که فاصله زیادی از لحاظ اجتماعی با دخترش رها پیدا کرده و…
بازی در زندگی خصوصی
خصوصی یا زندگی خصوصی فیلمی به کارگردانی محمدحسین فرح بخش، نویسندگی اصغر نعیمی و تهیه کنندگی عبدالله علیخانی ساخته سال 1390 است. این فیلم روایت فردی به نام ابراهیم است که در ابتدا فردی تندرو بوده و پس از اخراج از مقام های دولتی خود به عنوان اپوزیسیون در روزنامه اش آغاز به انتشار مطالب جنجالی می کند.
فیلم خیابان های آرام
لعیا زنگنه در فیلم خیابان های آرام به کارگردانی کمال تبریزی تهیه کنندگی محمود رضوی نقش یک افسر پلیس را ایفا میکند این فیلم ساخته سال 1389 است. خیابان های آرام داستان خبرنگاری است که در یک روز کاری خود با حوادثی در سطح شهر روبه رو می شود.
فیلم شناسی لعیا زنگنه
فیلم
راز مینا (عباس رافعی، ۱۳۷۵) شیفته (محمدعلی سجادی، ۱۳۷۹) رنگ شب (محمدعلی سجادی، ۱۳۷۹) تکیه بر باد (فیلم ۱۳۷۸) (داریوش فرهنگ، ۱۳۷۸) هفت ترانه (بهمن زرین پور، ۱۳۸۰) مزاحم (سیروس الوند، ۱۳۸۰) تب (رضا کریمی، ۱۳۸۲) رئیس (مسعود کیمیایی، ۱۳۸۵) شیرین (عباس کیارستمی، ۱۳۸۶) خیابانهای آرام (کمال تبریزی، ۱۳۸۹) جرم (مسعود کیمیایی، ۱۳۸۹) خودزنی (احمد کاوری، ۱۳۹۰) زندگی خصوصی (حسین فرح بخش، ۱۳۹۰) عاشقها ایستاده میمیرند (شهرام مسلخی، ۱۳۹۲) دنیا تنهایی کم ندارد (افشین لیاقت) ترانه های ناتمام (محمود رضا رضایی) (۱۳۹۳) مثبت منفی (هادی رمضانپور) (۱۳۹۳) این زن حقش را میخواهد (محسن توکلی، ۱۳۹۴) عشقولانس (محسن ماهینی ،۱۳۹۵) قاتل اهلی (مسعود کیمیایی ،۱۳۹۵)سریال
برادرجان – (محمدرضا آهنج) ۱۳۹۷ دنیای گمشده – (امین امانی) ۱۳۹۷ پدر – (بهرنگ توفیقی) ۱۳۹۷ آرام میگیریم (روحالله سهرابی) ۱۳۹۵[۳] پشت بام تهران (بهرنگ توفیقی) ۱۳۹۴ خواب بلند (احمد کاوری) ۱۳۹۲ مادرانه (جواد افشار) ۱۳۹۲ راستش را بگو (محمدرضا آهنج)۱۳۹۱ اغما (سیروس مقدم) ۱۳۸۶ مدار صفر درجه (حسن فتحی) ۱۳۸۶ باران عشق (احمد امینی، یک قسمت) ۱۳۸۰ تولدی دیگر (داریوش فرهنگ) ۱۳۷۷ در قلب من (حمید لبخنده) ۱۳۷۷–۱۳۷۶ در پناه تو (حمید لبخنده) ۱۳۷۴–۱۳۷۳سریال تلویزیونی
نام دیگر عشق (ابوذر نوروزپور، ۱۳۹۱) فلس سیاه (مسعود تکاور، ۱۳۹۱) رایزن عشق (جواد افشار، ۱۳۹۱) زمزمه (مسعود آب پرور، ۱۳۹۰) جاده جنایت (جهانبخش ایمانی، ۱۳۸۶)