یک مجسمه ساز و گالری دار شیرازی از فعالیت هنری در این شهر و حضورشان در تیرآرت سخن گفت.

علی هنرور، هنرمند مجسمه ساز و گالری دار شیرازی، در مورد فعالیت گالری « پیرسوک » به خبرنگار تجسمی خبرگزاری موج گفت: من خودم را گالری دار به معنای رایجش نمی دانم، اما در واقع از یک سال و نیم پیش، به همراه دوستم محسن زارع، فعالیت مشترکی را شروع کرده ایم. فضایی را در شیراز راه اندازی کرده ایم که تمرکزش بر هنر معاصر جوان ایرانی است و به این دلیل که خودمان هنرمند هستیم، آنجا هم فضایی است که هنرمندان آن را اداره می کنند؛ و مابقی دوستان هنرمندمان هم، به تیم ما پیوسته اند و در این فضا، نمایش آثار هم انجام می دهیم.

وی تصریح کرد: این فضا یک گالری کوچک است در موسسه فرهنگی هنری پیرسوک، که نامش را «اتاق کوچک پیرسوک» گذاشته ایم که در واقع یک اتاق از خانه ای در مرکز شهر شیراز است و در آن نمایشگاه هایمان را برگزار می کنیم. هر هنرمندی تولید خودش را دارد و ما از این میان آنهایی که فکر می کنیم بیشتر خلاقانه و قابل ارائه هستند و حرفی برای گفتن دارند را انتخاب می کنیم و به نمایش می گذاریم. به هنرمندانی که جوان تر و کم تجربه تر هستند، همفکری می دهیم و در کل پروسه، راهنماییشان می کنیم. در نهایت، سعی می کنیم به بهترین شکل آثارشان را در نمایشگاه عرضه کنیم.

وضعیت خرید و فروش آثار هنری در شیراز

هنرور د رمورد بازار هنر در شیراز گفت: البته بازار هنر در این شهرستان همانند تهران پر رونق نیست و در آنجا به تازگی و طی چند سال اخیر، تعداد معدودی از افراد و گالری ها در بخش خصوصی، شروع به فعالیت در عرصه فروش آثار کرده اند. در واقع مبحث خرید و فروش آثار هنری در این شهر بسیار جوان است؛ اما به هرحال این اتفاق شکل گرفته، به نحوی که برخلاف انتظارمان، از همان اولین نمایشگاه ، فروش آثار را تجربه کردیم که گمان می بردیم خیلی دیرتر اتفاق بیفتد.

این گالری دار تعداد گالری های شیراز را نزدیک به بیست گالری مجوز دار برآورد کرد و گفت: گرچه تعداد نسبتا زیادی مجوز گالری برای این شهر صادر شده است، اما تعداد گالری های فعال زیاد نیستند. ما یکی از مراکز فعال آنجا هستیم که هر دو هفته یکبار، اقدام به برپایی نمایشگاه می کنیم که گاهی بسته به کشش و کیفیت نمایشگاه، مدت برپایی آن به سه هفته هم می رسد. بر همین اساس، ما در یک سال و نیم گذشته، بیست و پنج نمایشگاه متوالی را برگزار کرده ایم.

هنرور گفت: ما تاکیدمان بر هنرمندان شیرازی است اما این لزوما به معنی برگزاری نمایشگاه برای این هنرمندان نیست بلکه نمایشگاه هایی هم برای هنرمندانی از دیگر شهرها که سلیقه ای نزدیک به سلیقه ما داشته اند و احساس کرده ایم که آینده ای خواهند داشت؛ برگزار کرده ایم.

فروش آثار هنری از طریق فضای مجازی

وی در پاسخ به این سوال که آیا بازار شما محدود به شیراز است، گفت: الان با توجه به وجود راه های ارتباطی متعدد و بویژه آنلاین، حتی بین المللی، دیگر نمی توان به یک بازار محدود بسنده کرد و برای ما پیش آمده که آثارمان را از نقاط دیگر هم خریداری کرده اند. البته بیشتر کسانی که در شیراز با ما مرتبط هستند و به نمایشگاه های ما مراجعه می کنند، از خریداران مان هستند اما کسانی هم که هنرمندی را می شناسند و از کیفیت کارش مطمئن هستند، اثری را به ما سفارش می دهند و ما هم آن را برایشان ارسال می کنیم.

با دریافت ورودیه از هنرمندان مخالفیم

این گالری دار ضمن تاکید بر اینکه ما هیچ ورودی از هنرمندان نمی گیریم، گفت: ما به شدت با این مساله مخالفیم و یکی از دلایل ما برای راه اندازی گالری خودمان همین بود که با این روش، که در شیراز هم بسیار فراگیر و رایج شده است، مخالفت کنیم. ما تنها همان چهل درصد سهم فروش را دریافت می کنیم و همه هزینه های برگزاری و تبلیغات با ما است. در واقع همه هزینه های یک هنرمند برای خلق اثر و تا پیش از این است که اثرش به نمایش درآید و از آن به بعد، همه مسئولیت ها متوجه مدیر گالری است.

مسئولیت موفقیت نمایشگاه با مدیر گالری است

وی اظهار داشت: ضمانت موفقیت یک نمایشگاه به عهده مدیر گالری و کسی که کیوریت و انتخاب اثر می کند، است و ضرر برگزاری یک نمایشگاه را نباید هنرمند متحمل شود. ضمن اینکه همه اهداف ما مبتنی بر فروش نیست؛ در بسیاری از موارد نمایشگاه هایی را برپا کرده ایم که می دانستیم در نهایت فروشی نخواهند داشت و یا فروش آنها به این راحتی نخواهد بود، مانند نمایشگاه هایی که به آثار اینستالیشن یا چیدمان یا پروژه های هنری اختصاص داشته است. اما از آنجایی که می دانستیم کار به خوبی و درست انجام شده و در چارچوب کیفیت گالری ما بود، با هدف فرهنگ سازی آنها را برپا کردیم و صرفا به درآمد و فروش آثار فکر نکردیم.

پانزده سال است که مجسمه سازی می کنم

این هنرمند در مورد فعالیت شخصی خودش هم گفت: من نزدیک به پانزده سال در حوزه مجسمه سازی فعالیت می کنم در حالی که تا پیش از این، حدود ده سال هم در حوزه طراحی گرافیک هم کار کرده ام اما در حال حاضر نزدیک به سه سال است که جدای تمرکز بر مجسمه سازی، در حوزه طراحی محصول هم فعالیت می کنم. در واقع در سه حوزه مشغول فعالیت هستم، مجسمه سازی که رشته اصلی تحصیلی من بوده، پیرسوک که فعالیت مشترک ما است و طراحی محصول هم زمینه جدید کاری من شده است.

همکاری با یک هنرمند فرانسوی

هنرور در مورد فعالیتش در حوزه هنر معاصر و ترکیب مجسمه سازی با هنرهای دیجیتال گفت: من در مجسمه سازی خیلی نگاه کلاسیکی ندارم و در حال حاضر در دنیا هم مجسمه سازی یک مدیوم خشک و چارچوب داری نیست و یک مجسمه ساز می تواند فعالیت های خیلی متنوعی انجام دهد. من هم به چیدمان و بسط دادن فضا و درگیر کردن مخاطب که به چیدمان تعاملی مشهور است علاقمندم. از آنجاییکه ترکیب چند مدیوم و استفاده از کدنویسی و سنسورهای دیجیتال به ایجاد یک فضای پویا برای درگیر کردن مخاطب به من کمک می کند، بر همین اساس با چند تیم در این زمینه همکاری کرده ام که یکی از آنها دوستان تهرانیم هستند که تا بحال با هم چند پروژه اینستالیشن کار کرده ایم که در نمایشگاه هنر دیجیتال تهران (Tadaex) به نمایش در آمده بود. کار دیگری را با یک هنرمند فرانسوی شروع کرده ایم و سال گذشته بخشی از آن در نمایشگاه تادائکس اجرا شد و امسال در فرانسه آن را ادامه خواهیم داد.

به عنوان نماینده شیراز در تیرآرت حضور داریم

برای معرفی گالری این هنرمند و گالری دار شیرازی در مورد تیرآرت هم گفت: این رویداد هم مانند خود ما جوان است. سال گذشته با حضور ده گالری برگزار شد و امسال که اولین دوره ای است که با فراخوان عمومی اقدام به انتخاب گالری ها می کردند، ما هم به عنوان نماینده ای از شیراز حضور پیدا کرده ایم.

وی افزود: دوست داشتیم در منظر هنری ایران نقطه ای دیگر ایجاد کنیم و به نظر ما اینکه برای سالیان سال، همه چیز در تهران خلاصه شود دیگر جوابگو نیست. دوست داریم این فضای هنری در کل ایران پخش شود و ما سعی کردیم که در شیراز تاثیر گذار باشیم و در اینجا هم نماینده ای باشیم از یک شهر دیگر و این که می بینیم نماینده ای از شهر اصفهان هم در این رویدادحضور دارد، کار را برای ما جذاب تر و دلنشین تر کرده است.

هنرور افزود: ما در این دوره آرت فر تیر با سی و پنج تک اثر، از شش هنرمند شرکت کرده ایم. هدف اصلی ما از حضور در این رویداد، بیشتر معرفی گالری و ما حصل فعالیتی که در طی یک سال و نیم گذشته انجام داده ایم بوده و با توجه به اینکه در تهران فضا حرفه ای است، ما هم خوشحالیم که در این فضای حرفه ای حضور پیدا کرده ایم. البته همه تلاش خود را هم خواهیم کرد که به فروش هم دست پیدا کنیم تا در بازار یک قدم جلوتر برویم.