مناظره کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری امریکا۲۰۲۰
دومین مناظره انتخاباتی / داوطلبان دموکرات: نام ایران و«برجام» مطرح شد
نخستین مناظره ده داوطلب گروه دوم نامزدی حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ ایالات متحده شامگاه پنجشنبه به وقت آمریکا، بامداد جمعه هفتم تیر ماه به وقت ایران، در ایالت فلوریدا برگزار شد.
در مجموع بیست نفر در این رقابت برای انتخاب نامزد نهایی حزب دموکرات جهت رویارویی با رئیس جمهوری کنونی از حزب جمهوریخواه داوطلب شدهاند، که مناطره ده نفر اول چهارشنبه شب برگزار شده بود.
در مناظره دوم، جو بایدن معاون باراک اوباما رئیس جمهوری سابق، برنی سندرز نماینده ایالت ورمانت در سنا، کامالا هریس نماینده ایالت کالیفرنیا در سنا، به همراه هفت داوطلب دیگر در سری دوم مناظره دموکراتها حضور داشتند.
وقتی پرسیده شد در صورت ورود به کاخ سفید قصد دارید روابط با چه کشوری را تنظیم مجدد کنید، داوطلبان به موارد مختلفی اشاره کردند؛ اما این برنی سندرز بود که با اشاره به ایران، به صراحت در مورد وقوع جنگ هشدار داد.
وی گفت، هر آنچه در توان دارد را به کار خواهد بست تا از وقوع جنگ با ایران جلوگیری کند، چرا که به گفته او «به مراتب از جنگ فاجعه بار با عراق بدتر خواهد بود.»
در نیمه اول مناطره مانند شب گذشته، برخی مسائل عمده داخلی، به ویژه موضوع نظام مالیاتی و نظام بیمه درمانی و همچنین نحوه برخورد با مهاجران غیرقانونی، بخش عمده یک ساعت اول را به خود اختصاص داد.
همه این ده داوطلب، که امیدوارند مانع انتخاب دوباره دونالد ترامپ شوند، از سیاستهای او در این زمینهها انتقاد کرده و به طور مختصر برنامههای خود را برای اصلاح آنچه نارساییهای موجود خواندند تشریح کردند.
پرزیدنت ترامپ در واکنش در توئیتی نوشت، همه دموکراتها میخواهند به میلیونها تن از اتباع غیرقانونی بیمه درمانی نامحدود بدهند و به کنایه پرسید، «چطور است اول از شهروندان آمریکایی مراقبت کنیم؟»/۰۷تیر ۱۳۹۸،VOA
اولین مناظره
برگزاری نخستین مناظره نامزدهای دموکرات برای انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا
نخستین مناظره انتخاباتی دموکراتها با حضور ۱۰ تن از نامزدهای این حزب برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سال ۲۰۲۰ چهارشنبه پنجم تیرماه در میامی فلوریدا برگزار شد.
قرار است مناظره ۱۰ نامزد دیگر حزب دموکرات پنجشنبه برگزار شود. مناظره اول ساعت ۲۱ به وقت محلی آغاز شد و دو ساعت ادامه یافت.
در بخشی از این مناظره تلویزیونی از نامزدهای دموکرات پرسیده شد در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲ آیا به توافق هستهای با ایران، موسوم به برجام باز خواهید گشت؟ ۹ تن از ۱۰ نامزد حزب دموکرات دست خود را بالا بردند.
«سناتور کوری بوکر» تنها نامزد بود که دست خود را بالا نبرد. وی در مصاحبه با سی ان ان پس از این مناظره گفت، برجام هرچند نواقصی داشت، اما آمریکا نمی بایست از آن خارج می شد. اکنون میبایست درباره آن مذاکره کرد.
«سناتور الیزابت وارن»هم در توییتی تاکید کرد که در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، آمریکا به توافق هستهای با ایران باز میگردد.
جولین کاسترو، وزیر مسکن دولت اوباما، بنتو اورک، سناتور ایمی کلوباچر ، و بیل دی بلاسیو شهردار نیویورک، از جمله حاضران در مناظره اول در چهارشنبه بودند.
تعدادی از رسانه های آمریکایی میگویند الیزابت وارن و جولین کاسترو در مناظره اول نمایش بهتری داشتند. به گزارش «د هیل» جستجو در گوگل برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره آقای کاسترو در جریان مناظره ۲۴۰۰ درصد افزایش یافت.
جو بایدن، معاون اول اوباما و سناتور برنی سندرز به همراه هشت نامزد دیگر پنجشنبه مناظره خواهند کرد.
امنیت مرزی و بیمه درمانی
رویترز میگوید، دو موضوع تامین امنیت مرزی و بیمه درمانی دو موضوع اصلی نخستین مناظره نامزدهای دموکرات بود.
الیزابت وارن و بیل دی یلاسیو از حذف بیمه درمانی خصوصی حمایت کردند.
الیزابت وارن که از نامزدهای پیشرو حزب دموکرات محسوب میشود، شرکتهای بیمه درمانی در آمریکا را متهم کرد که از شهروندان آمریکایی سوءاستفاده می کنند. وی از بیمه درمانی دولتی برای همه شهروندان آمریکایی حمایت کرد و کسانی را که چنین امری را امکان پذیر نمیدانند، به باد انتقاد گرفت.
رویترز میگوید، نظر سنجیهای اخیر از توجه بیشتر رای دهندگان دموکرات به خانم وارن حکایت دارند.
الیزابت وارن گفته است: بیمه درمانی یک حق اولیه است و من برای آن خواهم جنگید.
در جریان بخشی از این مناظر نقص فنی میکروفنها باعث شد تا برای لحظاتی برنامه متوقف شود تا این مشکل حل شود./۰۶/تیر/۱۳۹۸رادیو فرد
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که در هواپیما در مسیر سفر به نشست گروه ۲۰ در ژاپن بود از شبکههای «ان بی سی نیوز» و «ام اس ان بی سی» به دلیل این اشکال فنی انتقاد کرد.
یورونیوز می نویسد:موضوع اصلی مناظره دو ساعته دیشب نامزدهای دموکرات وضعیت اقتصادی و اجتماعی آمریکا و نیاز به اصلاح آن بود اما از ایران و افغانستان نیز سخن به میان آمد. نامزدهای شرکتکننده در نخستین مناظره انتخابات درونحزبی دموکرات چهارشنبه شب در یکی از مهمترین بخشهای سخنان خود از سیاستهای مهاجرتی دولت ترامپ و کنترلهای شدید مرزی انتقاد کردند.
آنها همچنین در مواضعی کمابیش مشابه به انتقاد از سیاستهای دولت فعلی آمریکا درباره ایران پرداختند. برخی از شرکتکنندگان تاکتیکهای ترامپ در برابر ایران در بحبوحه تنش فزاینده میان دو کشور را «خطرناک» توصیف کردند.
سناتور ایمی کلوباچر با طعنه به توییتهای ترامپ درباره مسائل مهم مانند سیاست آمریکا در برابر ایران گفت: «من فکر نمیکنم ساعت ۵ صبح در حالی که هنوز لباس خوابمان را به تن داریم بتوانیم سیاست خارجیمان را تعیین کنیم.»
نقش آمریکا در تحولات افغانستان از دیگر موضوعات مطرح شده در مناظره دموکراتها بود. تیم رایان، نماینده کنگره از صرف پول زیاد از محل بودجه آمریکا برای هزینههای حضور نظامی این کشور افغانستان به شدت انتقاد کرد. وی با این حال از ادامه نقشآفرینی آمریکا در روند گفتگو با طالبان استقبال کرد.
ترامپ چه گفت؟
دونالد ترامپ پیش از برگزاری این مناظره گفته بود که مایل به تماشای «این آدمها» نیست، چون مناظره آنها او را به «هیجان» نمیآورد.
مدیریت سایت-پیراسته فر:ترجمه خودمانی جمله ترامپ:کسی برای اینهاپبسی بازنمی گند،حرفهاشون بی ارزش است.
جوبایدن«گیج ومنگ»است.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین به خبر برگزاری مناظره امشب دموکراتها نیز واکنش نشان داد و در مورد جو بایدن گفته بود:
«بایدن یک فرد سرگشته است. او نمیداند کجاست.»
شمار کلی نامزدهای دموکرات بیش از ۲۰ نفر است که ۱۰ نامزد دیگر از آنها نیز قرار است شامگاه پنجشنبه در دومین نبرد کلامی تلویزیونی شرکت کنند. مهمترین شرکتکنندگان در مناظره امشب
سناتور برنی سندرز
جو بایدن، معاون رئیس جمهوری در دولت اوباما خواهند بود.
از جو بایدن به عنوان رقیب اصلی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آتی آمریکا نام برده میشود.
العالم-می نویسد:گابارد در مصاحبهای که شبکه فاکس نیوز روز جمعه منتشر کرد، در مورد مواضع ضدایرانی دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اظهار داشت: تصمیمهایی که این دولت در مورد ایران اتخاذ کرده اوضاع را بهتر نکرده بلکه بدتر کرده است.
«برجام »را احیامی کنم
وی با اشاره به آنچه که «نواقص» و «نگرانی ها» در خصوص توافق هستهای خواند، گفت: این مسائل باید به طور جداگانه و ضمن حفظ توافق هستهای بررسی شود.
گابارد ۳۸ ساله افزود: من اگر رئیس جمهوری شوم، به توافق هستهای با ایران بازمی گردم و اختلافات را به طور جداگانه و خارج از آن حل میکنم.
این نامزد دموکراتها همچنین گفت: از تنشهایی که پیش آمده است، می کاهد.
گابارد که سابقه حضور در ارتش آمریکا را دارد در ادامه مصاحبه با فاکس نیوز تاکید کرد: من در مقام ریاست جمهوری به جنگهای بیهوده برای تغییر رژیم پایان میدهم؛ خواه این اقدامات علیه کشورهایی مانند ونزوئلا و ایران باشد یا سوریه.
«تولسی گابارد »که در حال حاضر نماینده ایالت هاوایی در مجلس نمایندگان است، گفت: به عنوان رئیس جمهوری تلاش خواهم کرد به جنگ سرد جدید و تنشها میان آمریکا و کشورهای دارای سلاح هستهای مانند روسیه و چین و رقابت هستهای خاتمه دهم و به خرج کردن تریلیون ها دلاری برای این جنگها و تسلیحات پایان بدهم.
«المانیتور» ۲۹ اسفند سال گذشته در گزارشی نوشت: حداقل پنج نفر از نامزدهای انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا به این تارنما گفتند اگر ایران به تعهدات خود در برجام پایبند بماند آنها در صورت پیروزی در انتخابات بدون هیچ پیش شرطی به این توافق هستهای باز میگردند.
«برنی سندرز» سناتور مستقل ایالت ورمونت، «الیزابت وارن» سناتور دموکرات ایالت ماساچوست که هر دو در سال ۲۰۱۵ با رأی خود از توافق هستهای حمایت کردند،
سناتور «کامالا هریس» سناتور دموکرات از ایالت کالیفرنیا
«واین مسان» شهردار یکی از شهرهای ایالت فلوریدا.
«ماریان ویلیامسون» نامزدهایی بودند که چنین وعدهای دادند/العالم
تسنیم(ایران) به نقل از دویچه وله اینگونه می نویسد:۰۷ تیر ۱۳۹۸
اولین مرحله مناظره تلویزیونی ۱۰ کاندید حزب دموکرات درمرحله مقدماتی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در شهر میامی ایالت فلوریدا چهارشنبه شب برگزار شد. مناظره تلویزیونی سایر کاندیداهای حزب دموکرات نیز شامگاه پنجشنبه برگزار شد. تعیین نامزد اصلی حزب دموکرات برای شرکت در رقابتهای انتخاباتی سال ۲۰۲۰ حدود یک سال دیگر صورت میگیرد.
اختلاف عمده بین نامزدهای حزب دموکرات در این مناظره تلویزیونی بر سر نحوه و راهکار پیروزی بر دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ بوده است.
سایت “تاگسشاو” وابسته به شبکه یک تلویزیون آلمان روز پنجشنبه ششم تیر با انتشار گزارشی به نخستین مناظره تلویزیونی کاندیدهای حزب دموکرات آمریکا پرداخته است.
۱۰ کاندید، پنج مجری تلویزیونی و ۶۰ ثانیه زمان برای پاسخ دادن به هر پرسش. کمتر از یک سال و نیم تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا زمان باقی است. در چنین شرایطی، ده کاندید حزب دموکرات در نخستین “دوئل تلویزیونی” به پرسشهای برگزار کنندگان این مناظره پاسخ دادند.
این در حالی است که تا کنون بیش از ۲۰ عضو حزب دموکرات خود را برای حضور در رقابتهای انتخاباتی کاندید کردهاند.
نخستین مناظره تلویزیونی کاندیداهای حزب دموکرات مسائل گوناگونی را شامل میشد. از مسائل اقتصادی گرفته تا بیمه درمانی، مهاجرت، مناقشه با ایران، سیاستهای تسلیحاتی و همچنین مسائل زیست محیطی و تغییرات اقلیمی.
نگاهها عمدتا متوجه الیزابت وارن، سناتور ماساچوست بود. او از افزایش نابرابریهای اجتماعی در آمریکا انتقاد کرده و به مسائل مربوط به بهداشت و درمان پرداخته است. او در این مناظره تلویزیونی از جمله گفت: «وضعیت صنعت داروسازی عالی است. اما نه برای کسانی که ناگزیرند هزینه خرید دارو و درمان را بپردازند.»
“تاگسشاو” در گزارش خود اعلام کرده است که الیزابت وارن در نظرسنجی پس از برگزاری این مناظره در قیاس با سایر کاندیداها موفقتر بوده است.
هر ۱۰ کاندید حزب دموکرات در این مناظره در یک نکته اتفاق نظر داشتند و آن اینکه سیاست دولت ترامپ به سود صاحبان ثروت و به زیان مردم و شاغلان است. همه کاندیداها تاکید داشتند که در صورت پیروزی خود در انتخابات، فعالیتهای خود را بر محور خدمت به مردم تنظیم خواهند کرد.
بیل دی بلازیو، شهردار نیویورک و یکی از کاندیداها گفته است: «این مبارزه برای نجات قلب و روح حزب ماست.» او در ادامه سخنان خود گفته است که حزب دموکرات، حزب مردم شاغل آمریکاست.
دیبلازیو در این مناظره گفت: «آری، ما خواستار وضع ۷۰ درصد مالیات برای ثروتمندان هستیم و میخواهیم دانشگاهها را برای همگان رایگان کنیم.»
الیزابت وارن کسی است که خواستار برخورد با شرکتهای بزرگی همچون فیسبوک و آمازون است. این در حالی است که سایر کاندیداهای حزب دموکرات نسبت به این موضوع، رویکردی متفاوت دارند.
حتی بر سر بیمه درمانی خصوصی و دولتی نیز بین کاندیداها تفاوتهای بسیاری مشاهده میشود. از سوی دیگر پاسخ کاندیداها به این پرسش که آیا باید بر نقش بیشتر دولت تاکید ورزید یا از حضور دولت در جامعه کاست، نیز بسیار متفاوت بود.
درباره پرسشهای ناظر بر تغییرات اقلیمی نیز کاندیداها اختلاف نظر داشتند. برخی خواستار محدودیتها و ممنوعیتها شده بودند و برخی دیگر خواستار در نظر گرفتن مشوقها.
به نظر میرسد که در کارزار انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ موضوع مهاجران اهمیت خاصی داشته باشد. وضعیت نابسامان حاکم بر مرزهای مشترک آمریکا و مکزیک از جمله موضوعاتی بود که در مناظره تلویزیونی روز چهارشنبه ۲۶ ژوئن مطرح شد.
جولیان کاسترو برای حل موضوع مهاجرت گفت: «ما نیاز به اجرای طرح مارشال برای کشورهای هندوراس، گواتمالا و السالوادور داریم.» به باور او، اجرای چنین سیاستی میتواند امنیت و امکان اشتغال را برای مردم این کشورها فراهم سازد.
تولسی گبرد، نماینده دموکرات حوزه انتخابیه هاوایی از جمله کسانی بود که در مناظره تلویزیونی به موضوع ایران پرداخت.
گبردگفت: «هر آمریکایی باید برخیزد و بگوید که ما خواستار جنگ با ایران نیستیم. ما باید به توافق هستهای پایبند بمانیم و برای بهبود و تصحیح آن مذاکره کنیم.»
موضوع توافق هستهای ایران با قدرتهای جهانی نیز در این مناظره مطرح شد. نه نفر از ۱۰ شرکتکننده گفتند که در صورت پیروزی به توافق هستهای باز خواهند گشت. همچنین گزارش “تاگسشاو” از مناظره تلویزیونی کاندیداهای حزب دموکرات حکایت از اتفاق نظر آنها بر سر ممانعت از وقوع جنگ با ایران دارد.
دونالد ترامپ با انتشار یک پست توییتری نسبت به نخستین مناظره تلویزیونی کاندیداهای حزب دموکرات واکنش نشان داد.
ترامپ در این پست توییتری این مناظره را “کسل کننده” ارزیابی کرده و بروز مشکل فنی در میکرون شرکت کنندگان دو شبکه “انبیسی نیوز” و “اماسانبیسی” را غیرحرفهای و “شرمآور” خوانده است. او این دو شبکه را متهم به انتشار اخبار کذب و جعلی کرده است.
سناتور ایمی کلوباچر
کیرستن گیلیبرند(کریستین جیلیبرند)سناتور ۵۲ ساله نیویورک،
سناتور «امی کلوبشار» برای رقابت در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، نخستین نامزد میانه رو از حزب دموکرات وارد عرصه رقابتی تنگاتنگ با رقبایی فراوان شد.