اعتراض تند کارگردان به پخش مستندی علیه شاملو/ «قدیس» پخش شده از شبکه سه اثر من نبود!
کارگردان مستند «قدیس» که شب گذشته و در سالروز درگذشت احمد شاملو از شبکه سه سیما پخش شد، نسبت به سانسور و تغییرات ایجاد شده در این اثر واکنش نشان داد.
کارگردان مستند «قدیس» که شب گذشته و در سالروز درگذشت احمد شاملو از شبکه سه سیما پخش شد، نسبت به سانسور و تغییرات ایجاد شده در این اثر واکنش نشان داد.
به گزارش ایلنا، شب گذشته مصادف با نوزدهمین سالگرد درگذشت احمد شاملو، شبکه سه سیما مستندی با نام «قدیس» را که به نقد اندیشه و آثار این شاعر معاصر میپرداخت، روی آنتن برد.
پس از پخش این مستند، حسین لامعی، تهیهکننده و کارگردان این اثر با انتشار متنی در صفحه شخصی و کانال خود از سانسور شدید مستند خود خبر داد و نسبت به پخش آن اعتراض کرد.
متن یادداشت او به شرح زیر است:
« بسم ربّ العدل
من حسین لامعی، تهیهکننده و کارگردان مستند «قِدّیس»، این متن را از سر خشم مینویسم. امشب، مستند «قِدّیس»، در شرایطی از شبکهی ۳ سیما پخش شد که هیچگونه شباهت با مستندی که من ساختم نداشت. «قِدّیس» ِ بنده، ۷۳ دقیقه بود اما مستندِ پخش شده، ۴۶ دقیقه است! حدود ۲۷ دقیقهاش را سانسور که نه، سلاخی کردهاند. قلع و قمع کردهاند. نابود کردهاند. مگر مستندِ .... ساخته بودم که اینچنین تکهپاره گردیده؟!
مستند «قدّیس»، نسخهی درست و کاملش (که هماکنون در سایتهای فیلیمو، فیلمنت، سینمامارکت و... موجود است)، سرشار از عشق به فروغ فرخزاد است. سرشار از عشق به ابراهیم گلستان است. سرشار از عشق به موسیقی و عشقِ به نیمای بزرگ است. سرشار از عشق به شعر و ادبیات و خاطره است. مستند قدّیس، نسخهی درست و کاملش، سرشار از ارادت به تاریخِ ادبیات است. در ابتدایش، تقدیماش کردهام به نیما یوشیج و ابراهیم گلستان. در نسخهی شبکه ۳ اما، همهاش نابود شده. حذف شده. سانسور شده. ۲۷ دقیقهاش را پلان به پلان حذف کردهاند. تنها تکههای مورد پسندشان در کار مانده. تنها تکههای مغشوش و بیربط و بیمعنا در کار مانده. حتی گرافیک کار را عوض کردند! حتی تصاویر مستند را حذف کردند! حتی عکسها را تغییر دادند!
نسخهی کامل مستند «قدیس» را میتوانید هماکنون در سایت فیلیمو، فیلمنت، سینمامارکت و... ببینید. این را برای تبلیغ نمیگویم، میگویم تا بدانید آن نسخه، کارِ من است و پایش میایستم، پای نقدهایم به شاملو هم میایستم؛ اما نسخهی پخش شده در شبکه ۳، ضدّ من است و ضدّ اندیشهی من است و بیشک، با خشم، به دشمنیاش برخواهم خواست.»