بومی‌سازی تجهیزات مترو


بومی‌سازی تجهیزات مترو

همشهری‌آنلاین: مدیر پروژه تجهیزات خط 7 متروی تهران از بومی‌سازی برخی از تجهیزات ایستگاه‌های مترو اعم از آسانسور، پله برقی و سیستم تهویه هوا خبر داد.

مژده شعاعی در گفت‌وگو با شهرنوشت، در مورد تأمین و نصب تجهیزات ایستگاه‌های مترو، بیان کرد: درحال حاضر در ایستگاه‌های درحال بهره برداری، تجهیزات به طور کامل نصب شده‌اند و تأمین و نصب تجهیزات برای ایستگاه‌هایی که در آینده مورد بهره برداری قرار می‌گیرند متناسب با برنامه زمان‌بندی انجام می‌شود.

او در مورد وضعیت مناسب‌سازی ایستگاه‌ها برای افراد معلول و کم توان، اظهار داشت: نصب آسانسور، پله برقی و تنظیم ارتفاع واگن با سکوی ایستگاه از جمله اقداماتی است که بر عهده ما قرار دارد. در سال‌های گذشته آسانسور از کشورهای دیگر وارد می‌شد و شرکت مترو هزینه‌ بسیاری در قبال این واردات پرداخت می‌کرد به همین علت این مورد در اولویت آخر برای تأمین تجهیزات قرار داشت. از این رو، برنامه‌ریزی شد تا برای تأمین این وسیله تجهیزاتی، تولید آن داخلی شود.

مدیر پروژه تجهیزات خط ۷ متروی تهران با اعلام این‌که در اقدامی جدید، با توجه به تحریم‌ها مدیریت شهری برای تأمین تجهیزات مترو به سمت تولید داخلی حرکت کرده است، گفت: در دو ماه گذشته کارگروه تخصصی ساخت داخل با حضور افراد صاحب نظر تشکیل شده است. از کارخانه‌هایی که ظرفیت تولید داشتند بازدید شده تا براساس روندهای مشخص شده تولید تجهیزات را انجام دهند. بعد از فرآیند تأمین تجهیزات، نصب وسایل متناسب با برنامه زمان بندی شروع خواهد شد. اولین اقدام این کارگروه بررسی سطح تکنولوژی تجهیزات و اقتصادی بودن تجهیزات بود. برخی از قطعات می‌توانند ساخت داخل باشند، اما از لحاظ اقتصادی راه اندازی یک خط تولید جداگانه به صرفه نباشد. همچنین برخی از تجهیزات نیز در سطح تکنولوژی تولید داخل نیستند. بعد از این مرحله مشخص شد که در هر بسته تجهیزاتی چه تعداد کارخانه توانایی تولید داخل دارند.

او در مورد روند تعیین شده برای تولید داخلی، بیان کرد: ابتدا یک نمونه داخلی ساخته و به تدریج برنامه برون سپاری توسط کارخانه ارائه می‌شود. در کنار این فرآیند مشخص خواهد شد که تولید باید تحت لیسانس یا مهندسی معکوس باشد و همچنین چه درصدی از آن وسیله موردنظر امکان تولید داخلی دارد.

شعاعی با بیان این‌که اگر این روند ادامه‌دار باشد دیگر برای تأمین آسانسور مشکلی وجود نخواهد داشت، عنوان کرد: درحال حاضر ۲ ایستگاه از خط ۷ دارای آسانسور هستند. همچنین در فاز بعدی ضمن آغاز فرآیند تولید داخل، اتفاقات خوبی برای نصب آسانسور در ایستگاه‌های مترو در نیمه دوم سال رخ می‌دهد.

مدیر پروژه تجهیزات خط ۷ متروی تهران تصریح کرد: درحال حاضر گزارش فرآیند تولید از کارخانه‌ها دریافت شده و سه بسته‌ (آسانسور، پله برقی و سیستم تهویه هوا) ساخت داخل خواهند بود.

به گفته‌ی مشاور کارفرما در خط ۷ متروی تهران در هفته دوم مردادماه، مناقصه ساخت پله برقی و آسانسورها با کارخانه‌های داخل کشور برگزار شد.

کد خبر 450512

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

جواب کوییز CEX امروز یکشنبه 2 دی