در این مقاله با ما همراه باشید تا با انواع عرقیات گیاهی آشنا شوید و از تاثیراتی که بر بدن ما می گذارند مطلع شده و با اضافه کردن آنها به چای و دمنوش خود از خواص آن ها استفاده کنید. همچنین در این مقاله درباره ضرورت استفاده از میوه و سبزیجات نکات جالبی بخوانید.
خواص گیاهان دارویی
عرق بهارنارنج: تقویت کننده مغز اعصاب، شادی آور، تقویت کننده قوی قلب.عرق کاسنی: ضد جوش و چربی، ضد خارش و حساسیت، تصفیه کننده خون. عرق چهل گیاه: تقویت کننده معده، کمک به رفع نفخ شکم، ضد سردی و کمک کننده هضم غذا، ضد تهوع. عرق آویشن: مسکن درد، ضد سرماخوردگی، تقویت معده، معالج بیماریهای قارچی پوست، ضد ورم گلو. عرق اسطو خودوس: تقویت کننده اعصاب، پایین آورنده تب ونیروبخش ، ضد تشنج وصرع درمان بیماریهای عصبی. عرق بید: درمان تب های شدید، تصفیه خون. عرق بومادران: ضد روماتیسم ونقرس، رفع اختلالات قاعدگی ودرد دوران قاعدگی. عرق بیدمشک: تقویت کننده قلب، ضد تپش قلب. چهارعرق گرم: کمک به رفع ناراحتی های روده . عرق خارشتر: ضد عفونت مجاری ادراری، سنگ شکن کلیه. عرق نعنا: ضد دل درد و دلپیچه، ضد نفخ – بادشکن، تقویت کننده معده کودکان. عرق گلبهار: مفید برای لطافت پوست دست وصورت. عرق یونجه: چاق کننده، نیروبخش، معالج ناراحتی های عصبی، تصفیه خون. عرق زیره: تصفیه کننده خون، افزایش شیر مادران، هضم کننده غذا، کاهنده چربی خون. عرق شاتره: ضد خارشهای پوستی، تقویت کبد، نشاط آور،اشتها آور. گلاب: آرام بخش، شادی آور.انواع چای و دمنوش و خواص آنها
تمام دمنوش ها به این صورت آماده می شوند که ترکیبات آنها را به همراه دو لیوان آب سرد در یک قوری- که بهتر است چینی باشد- ریخته، روی حرارت کم قرار می دهیم تا به نقطه جوش برسد. بعد قوری را روی حرارت غیرمستقیم می گذاریم حدود 20 دقیقه دم بکشد. پس ازآن، چای راصاف نموده، مصرف می کنید.
۱. دمنوش گیاهی بابونه:ترکیبات: بابونه ۱قاشق غذاخوری.
خواص: شستشو دهنده بسیارقوی کلیه ها و تقویت کننده کلی سیستم عصبی است و علاوه بر آن، ضد تب، ضد انگل می باشد.
۲.دمنوش گیاهی آویشن:ترکیبات: آویشن ۱قاشق غذاخوری.
خواص: آویشن با طبیعتی معتدل دفع انگل های گوارشی را انجام می دهد، برای افزایش اشتها و تقویت کلی جهاز هاضمه مفید است.
۳. چای اسطوخودوس:ترکیبات: اسطوخودوس ۱قاشق غذاخوری.
خواص: طبیعت این گیاه مفید دارویی، گرم و خشک است و در درمان طیف وسیعی از بیماری ها از جمله میگرن و اگزما کاربرد دارد. این گیاه، آرام بخش اعصاب، تقویت کننده سلولهای است.
۴. چای نعناع:ترکیبات: نعناع ۱قاشق غذاخوری.
خواص: یک ضد اسهال و استفراغ قوی است که مقوی معده و ضد نفخ آن، آرام کـنـنده روده ها و خوشبوکننده دهان، و رفع کننده ناراحتی های کیسه صفرا و نیز مفید در درمان ناراحتی های ریوی، تـنـگی نفس، آسم و سرفه و خستگی های جسمی است.
۵. چای بهارنارنج:ترکیبات: بهارنارنج ۱ قاشق غذاخوری.
خواص: بهارنارنج، طبیعتی گرم دارد و آرام بخش، تقویت کننده مغز و اعصاب، شادی بخش و اشتها آور است.
۶. چای گل سرخ:ترکیبات: گل سرخ (تازه یا خشک شده) ۲ قاشق غذاخوری.
خواص: این چای، بسیار شادی بخش، مقوی قلب و ضد صفرا و بلغم می باشد. در درمان یبوست های تازه و کهنه ، تقویت لثه و ترمیم زخم های آن مفید است.
خواص میوه و سبزیجات
تغذیه سالم و سرشار از میوه و سبزیجات بسیار مهم است، چرا که میوهها و سبزیها به علت داشتن ویتامینها، آنتی اکسیدانها، فیبر و مقادیر کم کالری، نقش قابل توجهی در سلامتی ما دارند.
۱. مراقبت از کلیه ها با خوردن سبزیجاتدرمان با عصارهی چغندر(چغندر نوعی سبزی است) میتواند استرس اکسیداتیو، التهاب، و مرگ سلولها را پایین بیاورد- و به این طریق آسیب و جراحت کلیه را کاهش دهد. چغندر قادر است از آسیب به کلیه جلوگیری کند.
۲. کاهش وزن به کمک میوهفیبرهای موجود در میوه و سبزیجات به کاهش سطح کلسترول در خون کمک میکنند. فیبرها همچنین به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک میکنند و از یبوست پیشگیری میکنند. مصرف فیبر باعث احساس سیری میشود و به همین دلیل مصرف میوه تازه قبل وعده ی اصلی به کاهش وزن کمک میکند. توجه داشته باشید که مصرف آب و مایعات کافی همراه با فیبرها به بهتر شدن اثرات آنها در بدن کمک میکند.
۳. سلامت دندان و لثه با خوردن سبزیجاتویتامین C به بهبود زخمها و بریدگیها و نیز سلامت دندانها و لثهها کمک میکند. مهمترین منابع آن عبارتند از فلفل سبز، کلم بروکلی، توتفرنگی، اسفناج و سیبزمینی.