ربات انسان نمای روسی، فضانوردان را همراهی میکند
رکنا: دانشمندان روس با هدف ساخت پایگاه فضایی در دیگر سیارههای منظومه شمسی، رباتی انسان نما ساختهاند که به ماموریت فضایی میرود.
اکنون این ربات در مراحل آزمایشی پیش از ماموریت برای بررسی صحت عملکرد خود قراردارد. ربات Fedor دارای قابلیتهای منحصربه فرد است و میتواند به خوبی حرکت و مقصد خود را شناسایی کند.
از اهدف مهم دانشمندان روسی برای توسعه این ربات، ساخت پایگاه زیستی برای فضانوردان برروی کره ماه با استفاده از Fedor را میتوان نام برد. قرار است از ربات Fedor در ماموریت ایستگاه فضایی بین المللی برای انجام ماموریت پیاده روی فضایی استفاده شود و در آینده این ربات درماموریتهای فضایی برای پیاده روی برروی سیارهها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
ربات انسان نمای فوق پیشرفته Fedor اولین بار در دسامبر ۲۰۱۶ رونمایی شد که بخشی از برنامه استراتژیک رئیس جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین برای سفربه کره ماه و مسکونی کردن آنجاست.
ایستگاه فضایی بین المللی از نوامبر ۲۰۰۰ دارای خدمه انسانی و فضانوردانی است که در ماموریتهای ۶ ماهه به این ایستگاه سفر میکنند. ایستگاه فضایی بین المللی که با نام ISS شناخته میشود در فاصله ۴۰۰ کیلومتری از مدارکره زمین قراردارد و تاکنون حادثه خاصی جز چند مورد معدود افت اکسیژن و فشار ایستگاه برای فضانوردان پیش نیامده است. فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی به مطالعه درحوزههای پزشکی فضایی، علوم زندگی، علوم فیزیکی، نجوم و هواشناسی میپردازند.
با توجه به نزدیک شدن ایستگاه فضایی بین المللی به پایان زمان ماموریت خود و قرارگرفتن در آستانه بازنشستگی، محققان اعلام کرده اند به مطالعههای دقیق برای ادامه فعالیت ایستگاه پس از سال ۲۰۲۴ نیاز است و این امکان وجود دارد که کاربری ایستگاه فضایی بین المللی درآینده دگرگون شود و کاربری گردشگری و تحقیقاتی علمی برای شرکتهای داروسازی پیدا کند.