آیت الله ریجانی وماجرای هجرت به نجف+حمله لفظی تندآیت الله یزدی+واکنش علما


آیت الله لاریجانی(رئیس پیشین قوه قضا)وماجرای هجرت به نجف. واکنش آیت الله یزدی ..مقتدایی+مقتدایی ​ یک عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم می‌گوید: به نظرم این شخص (آیت‌الله صادق آملی لاریجانی) اگر کار خلافی داشته، اگر صلاح می‌دانستند همان وقت تذکر می‌دادند، ولی اگر صلاح نمی‌دانستند و سکوت کردند، باید همیشه سکوت کنند. آیت‌الله مرتضی مقتدایی از اعضای...

آیت الله ریجانی وماجرای هجرت به نجف+حمله لفظی تندآیت الله یزدی+واکنش علما

آیت الله لاریجانی(رئیس پیشین قوه قضا)وماجرای هجرت به نجف.

واکنش آیت الله یزدی ..مقتدایی+مقتدایی

آیت الله ریجانی وماجرای هجرت به نجف+حمله لفظی تندآیت الله یزدی+واکنش علماآیت الله ریجانی وماجرای هجرت به نجف+حمله لفظی تندآیت الله یزدی+واکنش علما

یک عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم می‌گوید: به نظرم این شخص (آیت‌الله صادق آملی لاریجانی) اگر کار خلافی داشته، اگر صلاح می‌دانستند همان وقت تذکر می‌دادند، ولی اگر صلاح نمی‌دانستند و سکوت کردند، باید همیشه سکوت کنند.

آیت‌الله مرتضی مقتدایی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با ایرنا درباره انتقاد آیت‌الله محمد یزدی، رئیس جامعه مدرسین از آیت‌الله صادق لاریجانی، رئیس سابق قوه قضاییه توضیح می‌دهد: در مردادماه جلسات جامعه مدرسین تعطیل است. ما از یک هفته قبل از مرداد اصلاً جلسه نداشتیم. آقای یزدی این گونه مطالب را که در ذهنشان بود گاهی در جلسات جامعه مدرسین مطرح می‌کردند و حالا علنی آن را بیان کرده‌اند. اگر با من مشورت می‌شد می‌گفتم طرح علنی این مسائل به مصلحت نیست، ولی حالا خودشان صلاح دیدند. ولی من در این قضیه به‌طورکلی وارد نمی‌شوم.

آیت الله ریجانی وماجرای هجرت به نجف+حمله لفظی تندآیت الله یزدی+واکنش علماآیت الله ریجانی وماجرای هجرت به نجف+حمله لفظی تندآیت الله یزدی+واکنش علما

آیت الله مقتدایی(قائم مقام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم) درباره اینکه وقتی فردی از سِمَت خود کنار می‌رود و عده‌ای شروع به انتقاد از عملکرد او در زمان مسئولیت می‌کنند می‌گوید: بله؛ به نظرم همین شخص اگر کار خلافی داشته، اگر صلاح می‌دانستند، همان وقت تذکر می‌دادند، ولی اگر صلاح نمی‌دانند و سکوت کردند، باید همیشه سکوت کنند. اگر کسی سر پستی بود و رفت، بعد انتقاد کنند این کار درستی نیست. به نظر من هم این کار صحیحی نیست.

به‌تازگی آیت‌الله محمدیزدی از اعضای(رئیس) جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و عضو حقوقدان شورای نگهبان در دیدار با مسئولان مرکز بسیج اساتید و نخبگان حوزه علمیه قم گفته:

«فلانی(رئیس پیشین قوه قضائیه) می‌گوید آگه این کار را نکنید نجف می‌روم

آیت الله یزدی می گوید: خوب بروید، آیا با رفتن شما قم به هم می‌خورد؟ شما در قم بودنتان هم خیلی مؤثر نبود، چه رسد که نجف بروید.

آیت الله ریجانی وماجرای هجرت به نجف+حمله لفظی تندآیت الله یزدی+واکنش علما

آیت الله یزدی خطاب به آیت الله صادق لاریجانی می گوید:رئیس دفتری که ۱۰ سال، جای مهمی را اداره کرده، دستگیر می‌شود، بعد اعتراض می‌کند که چرا گرفتید؟! به اسم مدرسه علمیه، کاخ ساختند! آیا ارث پدرت بود؟ از کجا آوردی ساختی؟(منظوراکبرطبری است که اخیراً بازداشته شده است)

چندی پیش خبری در فضای مجازی این خبرمنتشرشد:

«آیت‌الله صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در نامه‌ای به رهبری اعلام کرده که قصد هجرت به نجف را دارد»

ولی کمی بعد روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، نگارش این نامه توسط آملی لاریجانی را تکذیب کرد.

با این‌حال طی روزهای گذشته انتقادات مختلفی از عملکرد آیت‌الله آملی لاریجانی در زمان ریاست قوه قضاییه مطرح‌ شده است. از جمله در برنامه زنده شبکه یک، ک روحانی به ساختن حوزه علمیه مجلل از سوی آیت‌الله آملی لاریجانی اعتراض می‌کند.

در همین زمینه، حجّت‌الاسلام حمزه قربانی، مدیر روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با فارس درباره متنی که در فضای مجازی به آیت‌الله یزدی، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، منتسب شده است، گفت: بارها اعلام کرده‌ایم که تنها مرجع اخبار مربوط به آیت‌الله یزدی، رئیس جامعه مدرسین، پایگاه اطّلاع‌رسانی این تشکل است.

آیت الله ریجانی وماجرای هجرت به نجف+حمله لفظی تندآیت الله یزدی+واکنش علماآیت الله ریجانی وماجرای هجرت به نجف+حمله لفظی تندآیت الله یزدی+واکنش علما

وی تصریح کرد: سخنانی که امروز در فضای مجازی به آیت‌الله یزدی منتسب شده است، سندیّت ندارد و تنها مرجع معتبر در این زمینه، پایگاه اطّلاع‌رسانی جامعه مدرسین است./۲۶ مرداد ۱۳۹۸الف.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:آقای قربانی در۲مرداد۱۳۹۸ باحکم آیت الله محمدیزدی به این مسئولیت گمارده شده است.
بسم الله الرحمن الرحیم

حجت الاسلام جناب آقای حمزه قربانی«زیدتوفیقه»

سلام علیکم
با عنایت به مراتب تعهد و تجارب ارزنده شما در مدیریت دفتر جامعه مدرسین، به موجب این حکم جنابعالی را با حفظ سمت به عنوان مدیر روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تحت نظر مستقیم رئیس شورای عالی جامعه منصوب می‌نمایم.

امید است با استعانت از خداوند منّان حسب شرح وظائف این نهاد در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری «مدظله العالی»، مراجع عظام تقلید «دامت برکاته» و جامعه مدرسین کوشا و همچنین در تعامل هرچه بیشتر با اصحاب رسانه و ارباب جرائد موفق باشید.

طبیعی است معاونت‌ها، دفاتر و همکاران محترم جامعه هر نوع مساعدت و همراهی خواهند داشت.

محمدیزدی/رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم

آیت الله محمد یزدی رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، طی حکمی حجت الاسلام حمزه قربانی را به عنوان مدیر روابط عمومی این نهاد بلند پایه حوزوی منصوب کرد/فارس.

یکی به آیت الله محمدیزدی تذکربدهد

آیت الله محمد تقی فاضل میبدی در روزنامه اعتماد نوشت:روز گذشته شاهد انتشار مطالبی به نقل از آقای یزدی بودیم. این نخستین‌بار نیست که او به عنوان دبیر یا رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مطالبی برخلاف سنت حوزه‌ها ایراد می‌کنند؛ در گذشته هم مطالبی راجع به آیت‌الله العظمی شبیری‌زنجانی ذکر کردند که غالب علمای حوزه آن را محکوم کردند.

آیت الله ریجانی وماجرای هجرت به نجف+حمله لفظی تندآیت الله یزدی+واکنش علماآیت الله ریجانی وماجرای هجرت به نجف+حمله لفظی تندآیت الله یزدی+واکنش علما

شاید این نوع برخوردها در آینده نیز تکرار شده و ازسوی آقای یزدی ادامه داشته باشد. اینکه ایشان برای تعیین مرجعیت، تنها نسخه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم را الزامی می‌داند، در نوع خود بدعتی بیش نیست. انتخاب یک مرجع به عنوان کارشناس در مسائل دینی و فقهی از گذشته تاکنون روشی داشته که در حوزه‌ها اعمال می‌شده است. روزی که آیات عظام بروجردی، خویی، خوانساری و دیگر مراجع معین شدند، نسخه‌ای از جامعه مدرسین در کار نبود.

آن زمان مراجع در قلوب مردم و عموم جامعه جای داشتند اما با این روش که آقای یزدی می‌گوید، هیچ مرجعی به شکل سابق که مورد رضایت و اعتقاد مردم باشد، معین نخواهد شد.

تا آنجا نگارنده اطلاع دارد، هیچ حوزه‌ای از حوزه‌های علمیه چنین حقی به جامعه مدرسین حوزه عملیه قم نداده است که یک مرجعی را نصب یا خلع کنند، به‌ویژه اینکه جامعه مدرسین شائبه وابستگی به خارج از حوزه را نیز دارد.

نظر مرحوم امام خمینی همیشه این بود که حوزه‌ها باید استقلال خود را تحت هر شرایطی حفظ کنند، حال سوال اساسی اینجاست که چرا یک نهادی در درون حوزه قصد آن کرده که این استقلال را خدشه‌دار کند؟ حقیقت آن است که از پاسخ این پرسش بی‌اطلاعیم.

با این حال مطالب دیگری که ایشان بیان داشته‌اند نیز قابل توجه است. آیت‌الله یزدی راجع به دولت و رییس‌جمهوری گفته‌اند که «اگر نمی‌توانی کار کنی برو!» این نوع سخن گفتن به شکل تحکم‌آمیز یعنی جامعه مدرسین حوزه عملیه قم بر دولت هم استیلای حقوقی دارد. حال آنکه نمی‌توان انکار کرد که حق نقد دولت برای همگان محفوظ است ولی مساله اینجاست که به شکل و زبانی آمرانه از لزوم برکناری دولت سخن گفتن، نه امری شرعی محسوب می‌شود و نه می‌توان آن را قانونی دانست، لذا نگارنده اعتقاد دارد که در شرایط کنونی لازم است که علمای بزرگوار حوزه به دبیر یا رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تذکرات لازم را ارایه دهند تا سخنان ایشان باعث بی‌اعتباری حوزه نشود. همگان باید توجه داشته باشند که اعتبار حوزه به استقلال و ادامه شیوه سلف است؛ روشی که باید ادامه یابد تا جایگاه مرجعیت خدشه‌دار نشود./۲۷ مرداد ۱۳۹۸خبرآنلاین

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بیانیه‌ای، نامه آیت‌الله یزدی خطاب به آیت‌الله شبیری زنجانی را در راستای صیانت و حراست از جایگاه والای مرجعیت و دفاع از نظام و ارزش‌های انقلاب اسلامی برشمرده و تاکید کرد: برخی به دنبال بهانه‌ برای زدودن غبار از چهره فتنه‌انگیزان هستند.

متن این نامه به شرح زیر است:

نامه حضرت آیت الله یزدی به آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی

در پی انتشار تصاویری از آیت الله العظمی شبیری زنجانی در فضای مجازی؛ آیت الله محمد یزدی رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به ایشان نامه سرگشاده نوشت.

به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری«حوزه»، چندی قبل تصویری از یک دیدار در تهران منتشر شد که آیت الله العظمی شبیری زنجانی را در کنار شخصیتهایی چون آقایان موسوی خوئینی، غلامحسین کرباسچی، رئیس دولت اصلاحات، عبدالله نوری، عبدالمجید معادیخواه و تعدادی دیگر نشان می داد که اخبار و تحلیل های زیادی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به دنبال داشت. با گذشت چند روز از آن ماجرا، اینک رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم طی نامه ای سرگشاده به این موضوع پرداخت.

آیت الله شبیری زنجانی از مراجع تقلید است.

بر پایه این گزارش به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم،‌ متن این نامه بدین شرح است:

با احترام؛ ضمن عرض ارادت و تسلیت ایام اربعین سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(علیه السلام)، پیرو انتشار تصاویری در فضای مجازی از حضرتعالی در کنار برخی افراد مسئله دار که برای نظام جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری«دام ظله العالی» احترامی قائل نیستند؛ بدین وسیله به عرض می‌رساند، این موضوع ناراحتی و تعجب مقلدین و حوزویان را در پی داشته است.

لازم به ذکراست، اینجانب نیز در دو مرحله با حضرتعالی مکاتباتی در مورد برخی از مسائل دیگر داشته ام که جواب قانع کننده ای دریافت نکردم؛ لذا این نامه رابه ناچار به صورت سرگشاده خدمتتان ارسال ‌کردم

آیت الله ریجانی وماجرای هجرت به نجف+حمله لفظی تندآیت الله یزدی+واکنش علماآیت الله ریجانی وماجرای هجرت به نجف+حمله لفظی تندآیت الله یزدی+واکنش علما

چگونه می‌شود، حضرتعالی که فرصتی برای ملاقات با هیات رئیسه مجمع عمومی اساتید را ندارید، فرصت می‌کنید در منزل آقایی در تهران حاضر شوید و با این آقایان ملاقات داشته باشید!.

دفعه اخرت باشد!

یادآور می‌شوم مقام و احترام شما در سایه احترام به نظام اسلامی حاکم، رهبری و شأن مرجعیت است، پس لازم است این احترام و شئون مرجعیت را رعایت فرموده و ترتیبی اتخاذ فرمائید این گونه مسائل دیگر تکرار نگردد./ان شاء الله.محمد یزدی.

واکنش علی مطهری به نامه آیت‌الله یزدی به آیت‌الله شبیری زنجانی

نایب رییس مجلس شورای اسلامی در واکنش به نامه آیت الله محمد یزدی به آیت‌الله شبیری زنجانی، درباره دیدار وی با سیدمحمد خاتمی، اظهارات وی را تهدیدآمیز و موجب وهن روحانیت و حوزه توصیف کرد و گفت: چه کسی گفته ملاقات یک مرجع تقلید با افراد سابقه‌دار در انقلاب که احیاناً انتقاداتی نیز دارند خلاف شؤون مرجعیت است؟ آیا شؤون مرجعیت را جناب‌عالی بهتر از خود مراجع تشخیص می‌دهید؟ مگر مردم باید با اجازه شما به ملاقات این و آن بروند؟!

در نامه علی مطهری خطاب به آیت‌الله محمد یزدی که در اختیار ایسنا قرار گرفته، آمده است:

آیت الله ریجانی وماجرای هجرت به نجف+حمله لفظی تندآیت الله یزدی+واکنش علماآیت الله ریجانی وماجرای هجرت به نجف+حمله لفظی تندآیت الله یزدی+واکنش علما

«جناب آقای محمد یزدی دامت برکاته

با اهداء سلام، در خصوص نامه جناب‌عالی به آیت‌الله شبیری زنجانی، مرجع تقلید، چند نکته قابل ذکر است:

۱. در این نامه جناب آقای سید محمد خاتمی و همفکران ایشان را «افراد مسئله‌دار که برای نظام جمهوری اسلامی و مقام رهبری احترامی قائل نیستند» معرفی کرده‌اید و ملاقات با آنها را امری قبیح و موجب «ناراحتی و تعجب مقلدین و حوزویان» دانسته‌اید.

همه اینها نیاز به اثبات دارد. «مسئله‌دار» کسانی هستند که در سال ۸۸ تحت این عنوان که مقام رهبری از یک کاندیدای خاص حمایت می‌کند انتخابات را از حالت طبیعی خارج کردند و حق اعتراض معترضان را نیز به رسمیت نشناختند و آنها را برانداز نامیدند و شد آنچه که نباید می‌شد. در واقع چنین افرادی برای نظام جمهوری اسلامی و مقام رهبری احترامی قائل نشدند.

فرضاً بپذیریم جناب آقای خاتمی و همفکرانشان افرادی مسئله‌دار هستند که برای نظام جمهوری اسلامی و مقام رهبری احترامی قائل نیستند، قباحت ملاقات یک مرجع تقلید با آنها را از کجا درآورده‌اید؟

اگر مسئله‌دار هستند آیا نباید مسئله آنها حل شود؟ مراجع تقلید به مثابه چتری بر سر همه مردم و گروه‌ها هستند نه عناصری حزبی و جناحی.

ثالثاً ناراحتی و تعجب اکثر مقلدین و حوزویان از این ملاقات را از کجا به دست آوردید؟

۲. خطاب به آیت‌الله شبیری گفته‌اید «مقام و احترام شما در سایه احترام به نظام اسلامی حاکم، رهبری و شأن مرجعیت است».

به عرض می‌رساند مقام و احترام یک مرجع تقلید صرفاً در سایه احترام به نظام اسلامی حاکم نیست، بلکه بیشتر بستگی دارد به رفتار او در مقابل آن نظام که کارهای درست آن را تأیید کند و از کارهای نادرست آن انتقاد و از حقوق مردم دفاع کند. اساساً احترام هرکس تابعی از احترام و پایبندی او به حق و عدالت است. این تفکر شما ناشی از این فکر غلط است که نظام را معصوم می‌دانید.

علاوه بر این، مسئله طرفینی است، یعنی همان طور که مقام و احترام یک مرجع تقلید در سایه احترام او به نظام اسلامی حاکم است، احترام نظام اسلامی نیز در سایه احترام آن به مرجعیت است.

مسئله استقلال روحانیت و حوزه علمیه و مراجع تقلید از دولتها و حکومتها، مسئله‌ای است که سابقه طولانی در تاریخ تشیع دارد و به شدت مورد تأکید امام خمینی و شهید آیت‌الله مطهری حتی برای دوره جمهوری اسلامی بوده است. از نظر شهید مطهری روحانیت شیعه از نظر روحی متکی به خدا و از نظر اجتماعی متکی به مردم است و همیشه از دولتها جدا و در کنار مردم بوده است. این ویژگی حتی در جمهوری اسلامی نیز باید رعایت شود و روحانیت نباید دولتی و حکومتی شود. اصل ولایت فقیه در نگاه امام (ره) و شهید مطهری و مقام رهبری به این معنی نیست که سایر مراجع نادیده گرفته و احیاناً سرکوب شوند.

به یاد دارم چند ماه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در مجلسی در قم فردی فریاد زد «برای سلامتی یگانه مرجع عالم تشیع حضرت آیت الله العظمی امام خمینی صلوات».

پدرم ناراحت شد و آن فرد را صدا زد و به او گفت «این چه جمله‌ای بود که گفتی؟! ما غیر از امام مراجع دیگری هم داریم

همین طور می‌دانید که ایشان در کتاب نهضتهای اسلامی از مراجع ثلاث آن روز و نقش آنها در پیشبرد نهضت در کنار امام خمینی به نیکی یاد می‌کنند؛ همه برای این که نهاد روحانیت اصالت دارد و باید حفظ شود نه فقط ولی‌فقیه.

۳. در پایان نامه خطاب به آیت‌الله شبیری فرموده‌اید «لازم است شؤون مرجعیت را رعایت فرموده و ترتیبی اتخاذ فرمایید این گونه مسائل دیگر تکرار نگردد.»

اولاً خود شما با این جمله تهدیدآمیز شأن مرجعیت را رعایت کرده‌اید یا نه؟

ثانیاً چه کسی گفته ملاقات یک مرجع تقلید با افراد سابقه‌دار در انقلاب که احیاناً انتقاداتی نیز دارند خلاف شؤون مرجعیت است.؟

آیا شؤون مرجعیت را جناب‌عالی بهتر از خود مراجع تشخیص می‌دهید؟

مگر مردم باید با اجازه شما به ملاقات این و آن بروند؟!

ثالثاً این جمله را که به این مرجع عالیقدر دستور می‌دهید «این گونه مسائل دیگر تکرار نگردد» از چه موضعی می‌فرمایید. این جمله را فقط امام زمان علیه‌السلام می‌تواند به یک مرجع تقلید بگوید. در مجموع، نامه شما موجب وهن روحانیت و حوزه علمیه شد. امیدوارم به نحوی جبران بفرمایید.با تقدیم احترام/ علی مطهری»۶ آبان ۱۳۹۷ایسنا



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم