طرز تهیه تارت کدو حلوایی خوشمزه و خوشعطر
تارت کدو حلوایی یک دسر پاییزه خوشمزه است که درست کردن آن نیاز به دانستن اصول مهم و اساسی دارد؛ اصولی که در این مطلب به تفصیل ارائه شده و میتواند به شما در تهیه یک دسر عالی کمک کند.
ستاره | سرویس آشپزی - تارت نوعی نان است که غالبا با مواد پرکننده، پوشش داده میشود. مواد پرکننده تارت میتواند از میوهجات و کرمهای شیرین یا از مواد نمکی و غیرشیرین غذایی باشد. تارت الویه، تارت میوه و ژله، تارت مرغ و تارت کدو حلوایی از جمله محبوبترین تارتها هستند. در این میان تارت خوشعطر کدو حلوایی نوعی تارت شیرین است که با مخلوطی از پوره کدو حلوایی، خامه، تخم مرغ، شیر عسلی و دارچین پر میشود. در ادامه با طرز تهیه این تارت خوشمزه با ما همراه باشید.
تارت کدو حلوایی
مواد لازم برای مواد پرکننده | |
پوره کدو حلوایی | 250 گرم |
تخم مرغ بزرگ | 1 عدد |
شیر عسلی | 2 قاشق سوپخوری |
خامه | 125 گرم |
پودر دارچین | 1 قاشق سوپخوری |
نمک | 1/4 قاشق چایخوری |
مواد لازم برای تهیه خمیر تارت | |
آرد | 200 گرم |
کره سرد | 90 گرم |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
آب سرد | 1 قاشق سوپخوری |
نمک | 1/2 قاشق چایخوری |
دستور تهیه خمیر
آرد را روی سطح کار بریزید، کره و نمک را در مرکز آن قرار دهید و با نوک انگشتان شروع به مخلوط کردن آرد و کره کنید؛ بهطوری که کره جذب آرد شود و مخلوط به شکل خردههای نان درآید. آب سرد و زرده تخم مرغ را در کاسهای ریخته و با چنگال هم بزنید تا یکنواخت شوند؛ سپس آن را به مخلوط آرد و کره اضافه کنید. حال مواد را با دست مخلوط کنید، در حدی که خمیر جمع شود؛ اما نیازی به ورز دادن خمیر نیست. خمیر حاصل را در کیسه فریزر قرار داده و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا استراحت کند. فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. پس از ۳۰ دقیقه، خمیر را از یخچال خارج کرده، بین دو ورق کاغذ روغنی قرار دهید و با وردنه صاف کنید تا ضخامت آن به ۳ الی ۵ میلیمتر برسد. خمیر تارت را در قالب تارت چربشده پهن کنید، بهطوری که کف و دیوارههای قالب را بپوشاند.(اضافه خمیر را از لبه قالب جدا کنید.) با استفاده از چنگال، در سطح خمیر تارت چند سوراخ ایجاد کنید و روی سطح خمیر را با کاغذ روغنی بپوشانید. حال مقداری نخود یا لوبیا روی آن بریزید تا سنگینی آنها مانع از پف کردن و بالا آمدن خمیر شود. قالب را به مدت ۱۰ دقیقه در فری که از قبل گرم کردهاید قرار دهید تا خمیر تارت بپزد. پس از پخته شدن خمیر تارت، آن را از فر خارج کنید، نخود و لوبیایی که روی آن قرار داده بودید بردارید و درون آن را با مخلوط کدو حلوایی پر کنید. (دستور مواد میانی در زیر آورده شدهاست.) تارت را مجددا به مدت ۴۰ دقیقه در فر قرار دهید تا بپزد. پس از آماده شدن تارت، اجازه دهید کاملا خنک شود و سپس آن را با خامه فرم گرفته تزیین کنید.طرز تهیه مواد میانی
کدو حلوایی را پوست گرفته، تخمهای آن را خارج کنید و گوشت آن را خرد کنید. کدو حلوایی خرد شده را روی حرارت ملایم قرار دهید تا پخته و نرم شود، سپس با گوشت کوب برقی آن را به شکل پوره درآورید. تخم مرغ را در کاسهای بشکنید و با چنگال هم بزنید تا زرده و سفیده کاملا مخلوط شوند. سپس پوره کدو حلوایی، شکر قهوه ای، خامه، شیر عسلی، دارچین و نمک را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
نکات مهم
- موادی که برای تهیه خمیر تارت استفاده میکنید (آرد، کره، زرده تخم مرغ و آب) باید کاملا سرد باشند.
- ورز دادن بیش از حد خمیر تارت، باعث از بین رفتن کیفیت آن میشود؛ بنابراین خمیر را به هیچ وجه ورز ندهید، همین که خمیر با فشار دادن در کف دست شکل بگیرد، کافی است.
- برای صاف کردن خمیر تارت، سطح کار را آردپاشی نکنید و خمیر را بین دو ورق کاغذ روغنی صاف کنید؛ زیرا آرد اضافی باعث از بین رفتن کیفیت خمیر تارت میشود.
سخن آخر
کدو حلوایی از سبزیجات فصل پاییز است که در تهیه غذاها و دسرهای زیادی به کار میرود؛ برای مثال خورش کدو حلوایی، سوپ کدو حلوایی و آش کدو حلوایی از جمله خوراکهایی هستند که با این ماده غذایی پرخاصیت درست میشوند. اما تارت کدو حلوایی که دستور آن در این مطلب ارائه شد، از دسرهای خوشمزهای است که تهیه و خوردن آن را حتی به افرادی که طعم کدو حلوایی را دوست ندارند، توصیه میکنیم. امیدواریم این دسر فوق العاده را درست کنید و از خواص بی نظیر آن بهرهمند شوید.
در پایان پیشنهاد میکنیم طرز تهیه تارت حلوا و تارت سیب را نیز حتما در ستاره بخوانید و در صورت داشتن سوال یا نظر، با ما در ارتباط باشید.