7 نکته علمی درباره رژیم غذایی گروه خونی برای همه افراد


... نوشته 7 نکته علمی درباره رژیم غذایی گروه خونی برای همه افراد اولین بار در مجله کسب و کار بازده پدیدار شد.

نوعی رژیم غذایی با نام « رژیم غذایی گروه خونی » در حال حاضر در حدود دو دهه است که محبوبیت زیادی به دست آورده‌است. طرفداران این رژیم غذایی بر این باورند که گروه خونی شما تعیین می‌کند که کدام مواد غذایی برای سلامت شما مناسب هستند.

افراد زیادی هستند که بر تاثیر این رژیم غذایی قسم می‌خورند، ادعا می‌کنند که زندگی آن‌ها را نجات داده‌است. اما جزئیات رژیم غذایی گروه خونی چیست، و آیا شواهد مستدلی برای حمایت از آن وجود دارد؟ بیایید با هم نگاهی به این رژیم غذایی و اثرگذاری آن داشته باشیم. با ما همراه باشید!

7 نکته علمی درباره رژیم غذایی گروه خونی برای همه افراد

رژیم غذایی گروه خونی چیست؟

رژیم‌غذایی گروه خونی که توسط پزشکی به نام دکتر پیتر دی. آدامو که متخصص طبیعت‌درمانی بود، در سال ۱۹۹۶ مطرح شد.

کتاب او، به نام مطابق با گروه خونی‌تان غذا بخورید، فوق‌العاده موفق بود. این کتاب عنوان پرفروش‌ترین نیویورک تایمز را به دست آورد، میلیون‌ها نسخه از آن به فروش رفت، و امروز هنوز هم محبوبیت زیادی دارد.

در این کتاب، او ادعا می‌کند که رژیم مطلوب برای هر آدمی به گروه‌های خونی ABO بستگی دارد.

او ادعا می‌کند که هر گروه خونی نشان‌دهنده‌ی یک سری صفات ژنتیکی اجداد ما است، از جمله این‌که چه رژیم غذایی داشته‌اند.

هر گروه خونی بهتر است مطابق با برنامه‌ی زیر مواد غذایی مناسب برای بدن‌اش را انتخاب کند:

۱ – گروه خونی A

کشاورزی یا کشاورز. افرادی که گروه خونی A دارند باید یک رژیم غذایی غنی از گیاهان داشته باشند و به طور کامل از گوشت قرمز “سمی” دوری کنند. این رژیم غذایی بسیار شبیه به یک رژیم غذایی گیاهی است.

۲ – گروه خونی B

این گروه خونی ایلیاتی نامیده می‌شوند و می‌توانند گیاهان و بیش‌تر گوشت‌ها (به جز مرغ و گوشت خوک) را بخورند و همچنین می‌توانند برخی از فراورده‌های لبنی را مصرف کنند. با این حال، باید از گندم، ذرت، عدس، گوجه‌فرنگی و چند ماده‌ی غذایی دیگر پرهیز کنند.

۳ – گروه خونی AB

این گروه را پیچیده نیز می‌نامیم، و در واقع به عنوان ترکیبی بین گروه‌های خونی A و B توصیف شده‌است. مواد غذایی که برای گروه خونی AB مناسب هستند، عبارتند از غذاهای دریایی، توفو، لبنیات، لوبیا و غلات. کسانی که گروه خونی‌شان AB است باید از مصرف لوبیا قرمز، ذرت، گوشت گاو و مرغ پرهیز کنند.

۴ – گروه خونی O

نام شکارچی برای این گروه خونی است. برای این گروه خونی رژیمی مناسب است که پروتئین بالایی دارد (عمدتا گوشت، ماهی، مرغ، میوه‌ها و سبزیجات خاص)، اما غلات، حبوبات و لبنیات در آن محدود است. این رژیم شباهت زیادی به رژیم پائولو دارد.

به هر حال واقعیت این است که هر یک از این الگوهای غذایی می‌تواند برای بسیاری از آدم‌ها، بدون توجه به گروه خونی که دارند، بهبوددهنده باشد.

تمام ۴ رژیم غذایی (یا “روش غذا خوردن”) عمدتا بر اساس غذاهای واقعی و سالم هستند و این خود به تنهایی قدم بزرگی برای دور شدن از رژیم استاندارد غربی است که مقادیر زیادی از غذاهای فرآوری‌شده دارد.

بنابراین، حتی اگر سراغ یکی از این رژیم‌ها بروید و سلامتی‌تان بهبود بیابد، لزوما به این معنی نیست که بهبودی حاصل با گروه خونی شما ارتباط داشته‌است.

شاید دلیل بهره‌مندی از یک سری مزایای بهداشتی این است که نسبت به گذشته غذاهای سالم‌تری مصرف می‌کنید.

* خلاصه:

رژیم گروه خونی A شبیه به یک رژیم غذایی گیاهی است، اما رژیم گروه O یک رژیم غذایی با پروتئین بالا است که به رژیم غذایی پائولو شباهت دارد.

۱. لکتین‌ها لینک پذیرفته شده بین رژیم غذایی و گروه خونی هستند

یکی از نظریه‌های اصلی در مورد رژیم غذایی گروه خونی پروتئین‌هایی به نام لکتین را مطرح می‌کند.

لکتین‌ها یک خانواده متنوع از پروتئین‌ها هستند که می‌توانند مولکول‌های شکر را به هم پیوند بدهند.

این مواد به عنوان فاکتورهای ضدتغذیه‌ای در نظر گرفته می‌شوند و ممکن است روی پوشش روده تأثیر منفی داشته باشند.

با توجه به نظریه‌ی رژیم غذایی گروه خونی، بسیاری از لکتین‌ها در رژیم غذایی هستند که به طور خاص انواع مختلف گروه‌های خون ABO را مورد هدف قرار می‌دهند.

حامیان این نوع رژیم بر این باورند که خوردن انواع اشتباه لکتین‌ها می‌تواند سبب ایجاد آگلوتیناسین گلبول‌های قرمز خون شود.

در واقع شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد درصد کمی از لکتین‌ها در حبوبات خام و نپخته می‌تواند فعالیت آگلوتیناسیون را نسبت به یک گروه خونی خاص داشته باشد.

به عنوان مثال، لوبیای خام ممکن است فقط با گلبول‌های قرمز در افراد مبتلا به گروه خونی A تعامل داشته باشد.

با این حال، به نظر می‌رسد که به طور کلی اکثر لکتین‌های پیوندخورده با تمام گروه‌های خونی ABO واکنش نشان می‌دهند.

به عبارت دیگر، لکتین‌های موجود در رژیم غذایی مختص گروه خونی نیستند، به استثنای چند نوع از حبوبات خام.

حتی ممکن است چنین ارتباطی در دنیای واقعی وجود نداشته باشد؛ چرا که اکثر حبوبات قبل از مصرف، خیس می‌شوند و / یا پخته می‌شوند و به این ترتیب لکتین‌های مضر از بین می‌روند.

* خلاصه:

برخی از غذاها حاوی لکتین‌هایی هستند که ممکن است باعث شوند گلبول‌های قرمز به هم بچسبند. اکثر لکتین‌ها مختص گروه خونی خاصی نیستند.

۲. آیا شواهد علمی برای حمایت از رژیم غذایی گروه خونی وجود دارد؟

تحقیقات در مورد گروه‌ّهای خونی ABO در چند سال و دهه‌ی گذشته به سرعت پیشرفت کرده‌است.

در حال حاضر شواهد قدرتمندی وجود دارد مبنی بر این‌که خطر رخ دادن برخی بیماری‌ها بسته به گروه خونی می‌تواند در آدم‌ها بالاتر یا پایین‌تر باشد.

به عنوان مثال، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در گروه خونی O پایین است، اما خطر ابتلا به زخم معده در افراد که این گروه خونی را دارند بالاتر است.

با این حال، مطالعه‌ای وجود ندارد که نشان بدهد این موضوع ارتباطی با رژیم غذایی دارد یا خیر.

در یک مطالعه‌ی بزرگ روی بزرگسالان جوان، داشتن یک رژیم غذایی گروه خونی A (مقدار زیادی میوه و سبزی) با نشانگرهای سلامت بهتر همراه بود. اما این اثر در همه‌ی افرادی که رژیم غذایی گروه خونی A را دنبال می‌کردند دیده شد، نه فقط در کسانی که خودشان هم گروه خونی A دارند.

در یک بررسی مهم که در سال ۲۰۱۳ صورت گرفت، و در آن محققان داده‌هایی بیش از هزار مطالعه را مورد بررسی قرار دادند، اما حتی یک مطالعه‌ی به خوبی طراحی‌شده را که روی اثرات بهداشتی رژیم غذایی گروه خونی تمرکز داشته باشد،‌ پیدا نکردند.

آن‌ها به این نتیجه رسیدند که: “برای اثبات مزایای سلامتی ذکر شده در رژیم‌های غذایی گروه خونی، هیچ مدرکی وجود ندارد.”

از این ۴ مطالعه مشخص شد که طراحی همه‌ی رژیم‌های غذایی گروه‌های خونی ABO ضعیف بوده‌است.

یکی از مطالعاتی که رابطه‌ای بین گروه‌های خون و آلرژی غذایی پیدا کرد، در واقع با توصیه‌های رژیم غذایی گروه خونی متضاد بود.

* خلاصه:

حتی یک مطالعه‌ی به خوبی طراحی‌شده برای تأیید یا رد مزایای رژیم غذایی گروه خونی انجام نشده‌است.

۳. کلام پایانی

تردیدی وجود ندارد که بسیاری از مردم با پیروی از این رژیم غذایی نتایج مثبتی را کسب کرده‌اند. با این حال، این بدان معنا نیست که تاثیر مثبت حاصل شده، به دلیل مرتبط بودن رژیم با گروه خونی‌شان بوده‌است.

رژیم‌های مختلف روی آدم‌های مختلف موثر هستند. بعضی از مردم با مصرف سبزیجات فراوان و گوشت کم (مانند رژیم گروه خونی A) خوشحال‌تر هستند، در حالی که دیگران غذاهای حیوانی حاوی پروتئین بالا (مانند رژیم غذایی گروه خونی O) را ترجیح می‌دهند و حال‌شان با چنین رژیمی بهتر است.

اگر با دنبال کردن رژیم غذایی گروه خون به نتایج خوبی دست پیدا کردید، ممکن است به این دلیل باشد که یک رژیم غذایی مناسب برای متابولیسم بدن‌تان را پیدا کرده‌اید. نتایج مثبتی که برای شما حاصل شده ممکن است هیچ ارتباطی با گروه خونی شما نداشته باشد.

همچنین این رژیم غذایی غالب غذاهای فرآوری‌شده و ناسالم را از برنامه‌ی غذایی مردم حذف می‌کند.

شاید این،‌ تنها دلیل و بزرگ‌ترین دلیل اثربخشى این رژیم‌های غذایی باشد و در واقع هیچ ارتباطی با گروه خونی افراد نداشته باشد.

به این ترتیب، اگر شما رژیم غذایی مرتبط با گروه خونی خودتان را دنبال کرده‌اید و تاثیر مثبتی روی شما داشته، به هر حال بهتر است همان رژیم را ادامه بدهید و اجازه ندهید نتایج این مقاله باعث دلسردی شما شود.

با این حال، از نظر علمی، شواهدی که از رژیم غذایی مطابق با گروه‌های خونی مختلف حمایت ‌کند، ابدا قابل‌توجه و چشمگیر نیست.

ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – سارا فیضی

منبع: هلث لاین

۷ نکته علمی درباره رژیم غذایی گروه خونی برای همه افراد


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کپشن غمگین | 100 کپشن غمگین خاص کوتاه و بلند برای استوری و پست