«بوریس جانسون»نخست وزیر بریتانیا روز چهارشنبه از «ملکه »این کشور درخواست کرد تا با تعلیق فعالیت پارلمان تا روز ۱۴ اکتبر (۲۲ مهر ۱۳۹۸) است. موافقت کند.
در پی شکلگیری ائتلاف احزاب مخالف دولت برای جلوگیری از اجرای طرح خروج بدون توافق بریتانیا از اتحادیه اروپا، بوریس جانسون در تلاش است تا فعالیت پارلمان این کشور را در فاصله باقیمانده تا پایان مهلت خروج این کشور از اتحادیه اروپا به حداقل ممکن برساند.
آقای جانسون روز چهارشنبه(۳۰مرداد ۱۳۹۸) با تاکید بر خواست خود برای تعلیق فعالیت پارلمان از طرح درخواست خود با ملکه بریتانیا خبر داد.
در همین حال« جرمی کوربن» رهبر حزب کارگر روز سهشنبه اعلام کرد که احزاب مخالف دولت اعم از کارگر، ملی اسکاتلند، لیبرال دموکراتها، حزب سبز و گروه نمایندگان مستقل برای جلوگیری از خروج بدون توافق بریتانیا از اتحادیه اروپا به توافق رسیدهاند و قصد دارند با تصویب قانون یا استیضاح دولت مانع از اجرای طرح برکسیت بدون توافق شوند.
تعطیلات تابستانی پارلمان بریتانیا هفته آینده به اتمام میرسد و نمایندگان مخالف دولت برای تغییر مسیر برکسیت تنها تا ۳۱ اکتبر(پنج شنبه، ۹ آبان ۱۳۹۸) زمان دارند.
با این حال نخست وزیر بریتانیا که وعده داده کشورش را با یا بدون توافق تا ۳۱ اکتبر از اتحادیه اروپا خارج کند، به دنبال جلب نظر مساعد ملکه بریتانیا برای تعلیق فعالیت پارلمان تا ۱۴ اکتبر(دوشنبه، ۲۲ مهر ۱۳۹۸) است.
بهانه آقای جانسون برای ارائه این طرح، کمک به احزاب بریتانیا برای برگزاری بیدغدغه کنگرههای سالانه آنها عنوان شده است.
نخست وزیر بریتانیا روز سهشنبه نیز به رئیس کمیسیون اروپا گفته بود که در صورت عدم بررسی مجدد پرونده خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و لغو پشتوانه مرزی ایرلند چشماندازی برای توافق وجود ندارد.
در مقابل رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا تاکید کرد که اتحادیه اروپا تمام اقدامات لازم را برای ممانعت از خروج نامنظم و پرهزینه بریتانیا از اتحادیه اروپا انجام خواهد داد./«پارسینه» به نقل از یورونیوز.
***
تظاهرات هزاران نفری علیه تعلیق پارلمان.
جانسون رویای انگلیسی را آشفته کرد
بیش از یک میلیون انگلیسی با امضای تومار و هزاران نفر با حضور در خیابانهای بریتانیا اعتراضات گستردهای را علیه طرح «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس برای تعلیق موقت فعالیت پارلمان سازماندهی کردند و برای حفظ دموکراسی خود فریاد زدند.
جرقه اعتراضات را جانسون زد، وقتی که طرح بستن دهان منتقدان در پارلمان را روی میز ملکه «الیزابت دوم» گذاشت.
او روز چهارشنبه به کاخ باکینگهام رفت و از ملکه خواست با درخواست وی برای تعلیق فعالیت پارلمان در بازه زمانی ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور ماه) تا ۱۴ اکتبر (۲۲ مهر) موافقت کند. ملکه نیز بر خواسته او مهر تایید زد.
تعلیق فعالیت پارلمان زمانی پایان مییابد که دو هفته بعد روز خروج انگلیس از اتحادیه اروپا فرا میرسد. دستهای از نمایندگان امیدوارند لندن و بروکسل در مورد مسائل مهم به توافق دست پیدا کنند و پس از آن جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا را رسمیت ببخشند.
عدول از قانون اساسی
جانسون از جمله افرادی است که خود را برای خروج بدون توافق آماده میکند. منتقدان نخستوزیر انگلیس این اقدام را تلاشی برای جلوگیری از بحث و تبادلنظر در خصوص آینده لندن بعد از برگزیت و ضربه به دموکراسی تلقی کردهاند، آنهم در نهادی که انگلیسی ها آن را یکی از مراکز تبلور دموکراسی غربی میدانند.
«جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر که در قامت اپوزیسیون فعالیت میکند، اقدام جانسون را «تهدیدی علیه دموکراسی» نامید. «جان برکو» رئیس مجلس عوام نیز در مصاحبه با بی. بی. سی نظر کوربین را تایید کرد و تعلیق فعالیت پارلمان را از «عدول از قانون اساسی» توصیف کرد.
ساعاتی بعد از ارائه درخواست جانسون به ملکه صدها هزار انگلیسی به شیوههای گوناگون مخالفت خود را با این طرح بیان کردند.
گروه زیادی از انگلیسیها در مراکز اصلی شهرها دست به تظاهرات زدند و بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر با امضای توماری که یک روز قبل روی تارنمای پارلمان قرار گرفته بود، خواهان جلوگیری از تعلیق فعالیت این نهاد شدند.
دعوت به امضای تومار
نمایندگان طرفدار ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا از هواداران خود خواستند تا این تومار را امضا کنند. تومارهایی که بیش از ۱۰۰ هزار امضا دارند در پارلمان به بحث گذاشته خواهد شد. اینک باید دید آیا پارلمان میتواند با پشتوانه توماری که بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار امضا دارد از تعلیق موقت فعالیت خود جلوگیری کند یا در مقابل جانسون شکست خواهد خورد.
لندن، منچستر، ادینبورگ، کاردیف، بیرمنگام، لیورپول، بریستول، کمبریج، برایتون، دورهام، میلتون کینز و چستر از جمله شهرهایی مهمی بودند که صحنه تظاهرات خیابانی مخالفان جانسون شد. هزاران معترض لندنی در «کامنز گرین» محل ساختمان پارلمان تظاهرات خود را آغاز کرده و خود را به «داونینگ استریت» مقر نخستوزیری رساندند.
مقاومت در برابر «کودتا»
تظاهراتکنندگان اقدام جانسون را کودتا خوانده و شعار دادند: «دموکراسی ما را نجات بدهید، کودتا را متوقف کنید.» آنها همچنین با سر دادن شعار «هیچ کسی به بوریس رای نداده است» خواستار کنارهگیری وی از نخستوزیری شدند.
روزنامه گاردین گزارش داد، «املیا وومک» معاون رهبر حزب سبز انگلیس یکی از حاضران در تظاهرات بود. او گفت: ما اینجا هستیم تا در مقابل کودتای جانسون بایستیم. ما یک دموکراسی پارلمانی داریم و با تعلیق پارلمان، مردم از حقوق دموکرات خود محروم میشوند.
وی افزود: ما انتظار این اقدام را داشتیم اما تصور نمیکردیم که جانسون آن را عملی کرده و چنین حرکت بیرحمانهای بکند.
شهروندان نیز از منظر خود و با اهداف گوناگون علیه نخستوزیر دست به تظاهرات زدند. «جین کین» شهروند ۵۴ ساله انگلیسی در که در اعتراض خیابانی حاضر بود، به گاردین گفت که سابقه فعالیت سیاسی ندارد اما به عنوان کسی که سابقه بیماری سرطان دارد، نگران است که برگزیت بدون توافق در تامین دارو برای انگلیسیها مشکل ایجاد کند.
«مایکل چسوم» یکی از سازمان دهندگان جنبش «اروپایی دیگر امکانپذیر است»
در مورد حضور معترضان اظهار داشت: تظاهرات امروز بسیار گسترده و فراتر از انتظار بود. ظرف چهار ساعت هزاران نفر به ما ملحق شدند. ما نمیتوانیم برای حفظ دموکراسی فقط به قوه قضائیه و پارلمان متکی باشیم. ما به جنبش تودههای معترض و نافرمانی مدنی نیاز داریم.
«اندرو لیک» جوان ۲۳ ساله انگلیسی یکی از هزاران نفری بود که به این جنبش پیوست. او گفت: آیا این دموکراسی است؟
من امروز برای نجات دموکراسی آمدهام.
«اما کوپر» ۲۸ ساله نیز اظهار داشت: احساس پوچی مطلق میکنم. مدتهای زیادی بود که در هیچ تظاهراتی شرکت نکرده بودم. اتفاقی که در این کشور افتاده و چرخش کشورها به جناح راست واقعا نگرانکننده است. به نظر من، برگزیت همان بیگانههراسی در مقیاس بزرگتر است.
در منچستر نیز صدها نفر در «میدان آلبرت» جمع شدند. آنها در همبستگی با جنبش معترضان هنگکنگی چتر در دست داشتند و شعار میدانند: «کودتا را متوقف کنید و از دموکراسی حمایت کنید.» «اما» معترض ۲۶ ساله گفت: عصبانی و شوکه هستم زیرا نگرانم خوابمان برده و دموکراسی نابود شود.
همدستی ملکه و جانسون
«تالولا» شهروند ۱۷ ساله انگلیسی هم تاکید کرد: «این کاملا مسخره است. چهره دموکراسی در حال تخریب است.» یک انگلیسی ۱۸ ساله سخنانی بر زبان راند که نشان میدهد معترضان فقط جانسون را عامل لطمه زدن به دموکراسی نمیدانند بلکه ملکه انگلیس نیز نزد آنها دیگر ارج و احترام سابق را ندارد و در این جرم سهیم است. او گفت: این بیهودگی و پوچی است. وقتی متن ملکه [در تایید درخواست جانسون] را دیدم فکر کردم شوخی است. اما متاسفانه این لطیفه نیست./۷ شهریور ۱۳۹۸ایرنا
***
اعتراضات خیابانی به تعلیق پارلمان
دهها هزار نفر از مردم انگلیس، روز شنبه(۹ شهریور ۱۳۹۸) در شهرهای مختلف این کشور به خیابانها آمدند تا اعتراض خود را نسبت به تلاش «بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس جهت تعلیق پارلمان، اعلام کنند.
به نوشته پایگاه اینترنتی «بیبیسی»، مردم در شهرهای مختلف انگلیس از جمله «منچستر»، «لیدز»، «یورک»، «بلفاست» و «لندن» فریاد زدند: «بوریس جانسون، شرمت باد».
تظاهرات روز شنبه(۹ شهریور ۱۳۹۸) قرار است در بیش از ۳۰ شهر انگلیس مانند «ادینبورگ»، «کمبریج»، «اکستر»، «ناتینگهام»، «گلاسکو» و «بیرمنگهام» نیز آغاز شود.
در شهر «آکسفورد»، مردم معترض، مقابل دانشگاهی که جانسون در آن تحصیل کرده است تجمع یافتند و فریاد زدند: «کودتا را متوقف کنید».
تعلیق پارلمان کاری کاملاً صحیح است
«ساجد جاوید» وزیر خزانهداری انگلیس در گفتوگو با بیبیسی گفت: «در این زمان از سال بسیار عادی است که پارلمان در تعطیلی موقت باشد. تعلیق پارلمان کاری کاملاً صحیح و مقتضی است».
با این حال «اووِن جونز» خبرنگار و فعال سیاسی که قرار است در تظاهرات لندن سخنرانی کند گفت: «مسئله دفاع از دموکراسی است».
جونز گفت: «ما نخستوزیری انتخاب نشده داریم که میخواهد [پارلمان متعلق به] نمایندگان منتخب مردم بریتانیا را تعطیل کند که قرار است بزرگترین تحول از زمان پایان جنگ [جهانی] را بررسی کنند».
این خبرنگار انگلیسی افزود: «معتقدم مردمی که به ماندن یا ترک [اتحادیه اروپا] رأی دادهاند هردو باید امروز خیابانها را پر کنند. هیچکس به برگزیت بدون توافق رأی نداده است».
چهارشنبه هفته گذشته «الیزابت دوم» ملکه انگلیس درخواست جانسون برای تعلیق پارلمان این کشور تا ۱۴ اکتبر (۲۲ مهر) را تأیید کرد.
این اقدام، راه را برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بدون توافق دو طرف درباره برگزیت باز خواهد گذاشت چرا که در این صورت قانونگذاران انگلیسی برای تصویب هرگونه مصوبه که دولت جانسون را از خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا بازمیدارد، زمان کافی نخواهند داشت.
۳۱ اکتبر (نهم آبان ۱۳۹۸) مهلت انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا با و یا بدون توافق فرا خواهد رسید و جانسون تأکید کرده که تا این زمان، کشورش را از اتحادیه اروپا با توافق و یا بدون توافق خارج خواهد کرد.
احزاب مخالف دولت این کشور نیز در تلاشند مانع وقوع برگزیت بدون توافق (خروج از اتحادیه اروپا بدون توافق) شوند؛ از همین رو این احزاب روز سه شنبه با صدور بیانیهای مشترک موافقت خود در ممانعت از برگزیت بدون توافق را اعلام کردند.
طبق نتایج نظرسنجی «یوگاو» که روز چهارشنبه منتشر شد، ۴۷ درصد از شرکتکنندگان تعلیق پارلمان را غیرقابل قبول دانستند.
تحلیلگران بر این باورند در صورتی که انگلیس بدون تصویب توافق از اتحادیه اروپا خارج شود، با شوک اقتصادی و سیاسی شدیدی مواجه خواهد شد.
تجمع هزاران نفری در مرکز لندن
تظاهرات در شهر ناتینگهام
تظاهرات در شهر یورک
تظاهرات در منطقه وستمینیستر لندن
پرچم اتحادیه اروپا در دستان معترضان انگلیسی
منبع خبراعتراضات روزشنبه:خبرگزاری فارس
رفتارگُستاخانه ترامپ باملکه انگلیس
رئیس جمهور امریکا که در انگلیس به سر میبرد، شب گذشته حین حضور در ضیافت ملکه الیزابت دوم در کاخ باکینگهام، با پیروی از قوانین خود، پروتکل مخصوص دیدار با ملکه را نقض کرد.
ماجرا از آنجا شروع شد که ترامپ در این مراسم ملکه انگلیس را «زن بزرگی» توصیف کرد و در حالی که کنار او ایستاده بود، همزمان با دست به آرامی بر پشت ملکه زد.
بر اساس پروتکل سلطنتی انگلیس، دست زدن به ملکه علیالخصوص در مراسمهای رسمی رفتاری گستاخانه شمرده میشود.
رئیس جمهوری آمریکا به جای رعایت تشریفات سلطنتی انگلیس و تعظیم در مقابل ملکه، الیزابت دوم را پشت سرش جا گذاشت.۱۳ خرداد ۱۳۹۸
دیدار روز (جمعه۲۲ تیر ۱۳۹۷) رئیس جمهوری آمریکا با ملکه انگلیس۲۲ تیر ۱۳۹۷
پای انگلیس روی کاخ فرانسه
پاروی میزمکرون بوریس جانسون در دیدار با امانوئل مکرون، نخست وزیر فرانسه، در زمان حضور خبرنگاران در یکی از اتاقهای کاخ الیزه با آنها شوخی میکند و برای مدت کوتاهی پای خود را روی یکی از میزها دراز کرد.
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا در زمان ملاقات با امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، پای خود را روی میز کوچک یکی از دفاتر کاخ الیزه گذاشت۰۱ شهریور ۱۳۹۸
مدیریت سایت-پیراسته فر:برای اطلاع از چندوچون«برگزیت»به این لینک مراجعه کنید: