بخور نخورهای بارداری در کلام ائمه


در کتاب «دررالکلم» به نقل از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم آمده است: «هر زن آبستنی که خربزه بخورد بچه اش زیبا و خوش اخلاق می شود».

دقیقاً همان اندازه که برای ادب کردن کودک باید دقت و وسواس به خرج داد، در روزهای بارداری نیز باید به خوراک مادر توجه داشت تا مبادا در سلامت جسمی و روحی و حتی در چهره ی نوزاد او تأثیر منفی بگذارد. شوخی نیست؛ جان و سعادت مادر و بچه به خورد و خوراکی بستگی دارد که نباید با اشتباه و سهل انگاری به سادگی به خطر بیفتد.
اگر می خواهید فرزندی سالم و صالح به دنیا بیاورید و نسل پاکی از خودتان به جا بگذارید، در خوردنی های دوران بارداری دقت کنید تا فرزندتان با سلامتی کامل به دنیا بیاید.

۱. دورش را خط بکش!
به همان اندازه که درباره ی مصرف میوه در دوران بارداری باید دقت داشت، از بعضی میوه ها نیز باید پرهیز کرد. درست است که هر میوه ای خواصی دارد که برای بدن مادر و جنین مفید است اما بهتر است دور بعضی میوه ها را خط بکشید.
در واقع با وجود اینکه خوردن میوه در هر شرایطی- به خصوص دوران بارداری- بسیار مفید است اما خوردن منظم انبه، آناناس و انگور با وجود سرشار بودن از ویتامین و مواد مغذی، در دوران بارداری توصیه نمی شود.

بخور نخورهای بارداری در کلام ائمه

انگور
میوه ی خوبی برای خانم های باردار است اما مانند آناناس و انبه باید در خوردن آن دقت کرد. باید توجه داشت که انگور طبع بسیار گرمی دارد و لازم است که خانم باردار از مصرف آن در سه ماه آخر دوران بارداری صرف نظر کند.

آب آناناس
آناناس میوه ی مغذی ای است اما مصرف زیاد آن به بدن مادر باردار آسیب می رساند. درواقع آب آناناس مسهل است و اگر خانم بارداری بیش از اندازه آب آناناس میل کند ممکن است مقدار زیادی از آب بدنش را از دست بدهد و با این کار، سلامت جنین خود را تهدید کند.

انبه
میوه ی انبه اگرچه پر از ویتامین است اما لازم است که خانم های باردار در مصرف آن زیاده روی نکنند. نکته ای که درخصوص این میوه باید مورد توجه قرار بگیرد این است که ضرر خوردن انبه سبز و کال نسبت به میوه رسیده آن بیشتر است.
بنابراین بهتر است خانم های باردار در صورت تمایل، انبه ای را برای خوردن انتخاب کنند که به اندازه کافی سالم و رسیده باشد.

2. انواع خرما و خوش اخلاقی نوزاد
یکی از مهم ترین میوه هایی که خوردن آن به خانم های باردار توصیه شده خرماست. البته خرما به چند شکل از جمله رطب و خرمای سیاه در بازار موجود است که هرکدام خواصی دارند.
در کتاب«بحارالانوار» از پیامبراکرم صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده که آن حضرت فرموده اند: «زنان آبستن در آخرین ماه های بارداری خود خرما بخورند تا فرزندانشان خوش اخلاق و بردبار شوند.» خدا در آیات ۲۵ و ۲۶ سوره مریم خطاب به آن حضرت می فرماید: «شاخه درخت نخل را تکان بده تا برای تو رطب تازه فرو بریزد. از آن خرما بخور و آب بنوش تا چشمت به جمال فرزندت روشن شود».
خدا در این آیات رطب را به عنوان بهترین و کامل ترین غذا برای زن باردار و زائو معرفی می کند. البته باید توجه داشت که رطب میوه درخت نخل است و قبل از اینکه به طور کامل به خرما تبدیل شود، به آن رطب گفته می شود.
در تفسیر برهان به نقل از پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم نوشته شده: «نخستین چیزی که زن زائو باید تناول می کند رطب است».
مردم به حضرت عرض کردند یا رسول الله! اگر زمان رطب نباشد چه کنیم؟ آن حضرت در پاسخ فرمودند: «هفت عدد خرمای مدینه به زائو بدهید و اگر نباشد، هفت عدد خرما از خرمای شهرهای خود؛ به این دلیل که خداوند متعال فرموده به عزت و جلال و عظمت و رفعت خود قسم، زائویی که در روز تولد فرزندش رطب میل کند اگر پسری آورد، آن فرزند حلیم (بردبار) شود و اگر دختر باشد او نیز حلیمه خواهد بود.»
در کتاب «خصال» شیخ صدوق از امام علی علیه السلام روایت است که فرموده اند: «بهترین غذای زن باردار خرمای تازه است و هیچ دارویی برای او بهتر از خرما نیست». دستورالعمل های متنوعی درباره شیوه مصرف خرما برای خانم های باردار وجود دارد اما بهترین سفارش این است که علاوه بر خوردن روزانه چند دانه خرما در روزهای بارداری، این دستورالعمل نیز رعایت شود:

ماه اول بارداری
سفارش شده که زن باردار هر روز سوره مبارکه قدر را بر دو عدد خرما بخواند و آن را به صورت ناشتا میل کند.

ماه نهم بارداری
توصیه شده که زن باردار هرروز سوره مبارکه دهر را بر کمی شیر و خرما بخواند و آن را به صورت ناشتا میل کند. اهمیت مصرف روزانه خرما تا اندازه ای است که پیامبراکرم و حضرت امیر علیهم السلام فرموده اند: «زنان در موقع حمل و در حالت نفاس خرما بخورند چرا که فرزندانشان را باهوش و باحوصله می کند.»

بخور نخورهای بارداری در کلام ائمه

۳. فواید انار
سفارش های زیادی درباره ی خوردن انار در روزهای بارداری شده است. بر اساس روایت های اسلامی، بهترین زمان خوردن انار در ماه های پنجم، ششم و هشتم بارداری است. در کتاب «بحارالانوار» به نقل از امام صادق علیه السلام نوشته شده که زنان در ماه ششم بارداری خود هر روز بعد از تلاوت سوره ی مبارکه ی فتح، یک انار را به صورت ناشتا میل کنند. خوردن انار شیرین در روزهای جمعه ماه هشتم بارداری نیز توصیه شده.
البته بهتر است که این کار به صورت ناشتا انجام شود. یعنی اولین خوراکی ای که زن باردار در روزهای جمعه ماه هشتم بارداری خود میل می کند انار باشد. جالب این است که خوردن انار در دوران بارداری توسط متخصصین علوم تغذیه نیز توصیه شده. زیرا انار نقش بسیار مهمی در تکامل ارگان ها و اندام های بدن جنین دارد و از تولد نوزاد نارس جلوگیری می کند.حتی اگر مادری انار خورده باشد و نوزادش زودتر از موعد مقرر به دنیا بیاید، ‌آسیب مغزی کمتری در اثر کمبود اکسیژن و اختلالات مغزی می بیند و در نتیجه فلج مغزی از او دور خواهد بود.

4. سیب شیرین از قلم نیفتد
سیب نیز از میوه هایی است که درباره ی آن سفارش زیادی شده. خوردن سیب موجب می شود احتمال تنگی نفس در دوران بارداری کمتر شود و احتمال ابتلای نوزاد به آسم کاهش یابد. همچنین در کتاب «بحارالانوار» به نقل از ائمه معصوم علیهم السلام توصیه شده که خوردن سیب را در چهار ماهه اول بارداری این گونه در برنامه غذایی خود قرار دهید:

بخور نخورهای بارداری در کلام ائمه
ماه اول بارداری
خانم باردار در روزهای پنجشنبه و جمعه سوره یس و صافات بخواند و به شکم خود بدمد. بعد کمی سیب شیرین بخورد. البته خوردن سیب در تمام روزهای اول بارداری مفید است.

ماه دوم بارداری
خوب است که مادر در ماه دوم بارداری خود هر هفته مقداری گوشت را همراه با کمی شیر و سیب شیرین میل کند.

ماه سوم بارداری
مادر در ماه سوم بارداری هر روز آیة الکرسی را بر یک عدد سیب بخواند و سیب را به صورت ناشتا بخورد.

ماه چهارم بارداری
خوردن سیب شیرین و عسل را در برنامه غذایی خود قرار دهد.
علاوه بر این خوب است که خانم باردار در طول دوران بارداری خود 40 بار سوره مبارکه یوسف را تلاوت کرده، بر سیبی بدمد و آن را میل کند. این کار باعث زیبایی صورت و سیرت فرزند او خواهد شد.

5. گلابی یادت نره
در طب اسلامی به خانم های باردار توصیه شده مصرف گلابی را هم در سبد میوه خود داشته باشند. در همین خصوص روایت است که امام صادق علیه السلام به پسری زیبا نظر کردند و فرمودند: «پدر این جوان باید گلابی خورده باشد». در روایت دیگری گفته شده که خوردن گلابی موجب طراوت فرزند و سلامت مادر می شود.
در کتاب «بحارالانوار» به نقل از امام باقر علیه السلام آمده است: «به زنان باردار گلابی بدهید که فرزندان را نیکو و زیبا می کند.» همچنین آن حضرت تأکید فرموده اند: «به زنان باردار گلابی بدهید که اخلاق فرزندانتان را نیکو می کند.»
بر اساس تحقیقات علم تغذیه ثابت شده که خوردن گلابی موجب قوت قلب، پاکی معده، صفا و تزکیه ی دل، شجاعت و زیبایی کودک می شود. همچنین گلابی قلب را جلا می دهد و دردهای درون بدن را به اذن خدا شفا می بخشد.

۶. «به» بخورید
یکی دیگر از مسائل مورد تأکید در احادیث و روایات اسلامی این است که زن باردار از انواع میوه ها و سبزیجات استفاده کند تا هم نشاط و شادابی خود را حفظ کند و هم این کار اثر مستقیمی بر فرزند او خواهد داشت. در میان تمامی روایات،‌ به میوه «به» توجه خاصی شده.
به عنوان مثال در حدیثی در کتاب «وسائل الشیعه» به نقل از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم آمده است: «به زنان باردارتان «به» بدهید». در حدیث دیگری به نقل از آن حضرت آمده است: «بوی پیامبران، ‌بوی «به» و بوی حورالعین، بوی گیاه خوشبوی آس و بوی فرشتگان بوی گل است و بوی دخترم فاطمه، بوی «به» و آس و گل است. خداوند هیچ پیامبر و وصی ای را برنینگیخت مگر آنکه او بوی «به» می داد.
پس آن را بخورید و به زنان باردارتان بدهید تا فرزندانتان زیبا شوند.» امام صادق علیه السلام نیز درباره ی خاصیت میوه ی «به» فرموده اند: «هرکس یک میوه ی «به» را ناشتا بخورد، نطفه اش سالم و فرزندش زیبا می شود.» جالب این است که تحقیقات علمی ثابت کرده که «به» برای سلامت و آرامش خاطر انسان مفید است. به همین دلیل به خانم های باردار توصیه می شود که در رژیم غذایی خود این میوه ی مفید را فراموش نکنند.
در روایتی از امام علی علیه السلام نیز نقل شده که فرموده اند: خوردن به قلب ضعیف را قوی، معده را پاک، ترسو را شجاع و فرزند را زیبا می کند». البته بهتر است خانم باردار در ماه هفتم بارداری هر روز پس از خواندن سوره ی مبارکه ی یس، یک عدد «به» را ناشتا میل کند.

7. میوه های دیگر
در کنار میوه هایی مثل سیب، خرما و «به» که تأکید زیادی درباره ی مصرف آنها در دوران بارداری شده میوه های دیگری هم هست که خوردنشان در این دوران مفید است.

انجیر
خوب است که مادر در ماه چهارم بارداری خود هر روز سوره ی مبارکه تین را بر دو عدد انجیر بخواند و آن را به صورت ناشتا بخورد.

بخور نخورهای بارداری در کلام ائمه
عناب
خوردن عناب در ماه دوم بارداری بیشتر از ماه های دیگر بر جنین اثر می گذارد و در عین حال دردهای شکمی مادر را کم می کند. در همین خصوص در طب اسلامی توصیه شده که مادر در ماه دوم بارداری هر روز سوره ی مبارکه توحید را بر دو عدد عناب بخواند و آن را ناشتا میل کند.

خربزه
در کتاب «دررالکلم» به نقل از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم آمده است: «هر زن آبستنی که خربزه بخورد بچه اش زیبا و خوش اخلاق می شود». از سوی دیگر توصیه شده که خانم باردار در ماه هفتم بارداری خود، بعد از هر غذا کمی خربزه بخورد و در این کار کوتاهی نکند اما قبل و بعد از آن آب نخورد.

مهم‌ترین مطالب در این‌باره:
زمانی که خبر خوش باردار شدنتان را میشنوید، ممکن است این فکر به سراغتان بیاید که حالا حسابی باید بخورید تا مواد غذایی لازم به جنین داخل شکمتان برسد. اما این فکر اشتباه است. درست است که حالا نیاز بدن شما فرق کرده اما نه آنقدر که هرچه دستتان برسد بخورید.
با هم برخی از نکاتی که در رژیم غذایی دوران بارداریتان باید رعایت کنید، مرور میکنیم.

دور موس شکلات خط بکشید
تخم مرغ حاوی باکتری به نام سالمونلاست و از آنجا که موس شکلات حاوی تخم مرغ خام است نمیتوان آن را مصرف کرد چون ثابت شده همین باکتری در تازه متولدها مننژیت ایجاد میکند.
علاوه بر موس شکلات ، بستنی های خانگی هم که با تخم مرغ خام تهیه میشوند جزو ممنوعه های دوران بارداری محسوب میشوند.

عسل بخورید
عسل یک ماده غذایی بسیار مفید و مغذی در رژیم غذایی تان به حساب می آید اما باید به خاطر داشته باشید که بعد از تولد نوزاد تا یک سالگی این ماده مغذی را در رژیم غذایی نوزادتان قرار ندهید.

گوشت خام را حذف کنید
گوشتهای نپخته و خام حامل انگل توکسوپلاسموز هستند که به راحتی از جفت عبور کرده و آن را تحت تاثیر قرار میدهند. به همین دلیل استفاده از گوشت قرمز مثل استیک خام میتواند خطرناک باشد.

سوسیس و کالباس مریضتان میکند
شاید با خودتان فکر کنید که بعضی روزها که حوصله پخت و پز ندارید میتوانید سراغ مواد غذایی آماده از جمله سوسیس و کالباس بروید در حالی که این مواد حاوی باکتری لیستریا هستند که میتوانند باعث سقط جنین شوند.
لیستریا از جفت عبور کرده و با ایجاد عفونت خون را آلوده میکند. درصورتی که هوس خوردن سوسیس و کالباس کردید بهتر است آن را گرم کرده و بخورید.

شیرینی را کم کنید
واقعیت این است که خوردن بیش از اندازه شیرینی و شکر در رژیم غذایی میتواند مادر باردار را در معرض دیابت دوران بارداری قرار دهد. بنابراین توصیه میشود خوردن شیرینی، شکلات و کیکی را محدود کنید.

در خوردن دم نوش احتیاط کنید
بهترین کار این است که دم نوش را جایگزین چای و قهوه کنید اما به یاد داشته باشید که برخی انواع دم نوش میتوانند باعث سقط جنین شوند. به عنوان مثال دم نوش زعفران در مقدار زیاد میتواند خطرناک باشد.

آجیل هم حدی دارد
بدون شک خوردن آجیل میتواند در رشد مغزی جنین بسیار موثر باشد. ضمن آنکه به تازگی ثابت شده است مصرف آجیل از ابتلای کودک به آلرژی جلوگیری میکند اما بهتر است بدانید که خوردن برخی انواع آجیل اندازه دارد و بهتر است درباره میزان دقیق مصرف، با پزشک مشورت کنید.
رژیم غذایی دوران بارداری از اهمیتی خاص برخوردار است؛ در این بازه زمانی خاص مادر باید با قرار دادن مواد غذایی مفید و مملو از ویتامین و مواد معدنی در سبد غذایی خود، مراقب باشد تا از شروع بارداری تا زمان به دنیا آمدن فرزندش، شرایط بدنی و تغذیه‌ای خود را در بهترین حالت ممکن حفظ کند.
در این خبر به معرفی غذایی مفیدی که باید در رژیم غذایی مادران جای داشته باشد، می‌پردازیم.

بخور نخورهای بارداری در کلام ائمه
لبنیات
لبنیات سرشار از پروتئین و کلسیم است؛ این مواد غذایی کمک می‌کنند تا سلامت بدن مادر و فرزند تامین شوند، همچنین مادران می‌توانند فسفر، ویتامین B، منیزیم و زینک را از طریق لبنیات دریافت کنند.
شیر، ماست، پنیر و کشک از جمله پروتئین‌ها هستند می‌توانند تمام کلسیم مورد نیاز بدن شما را تامین کنند.

حبوبات
این دسته از مواد غذایی که شامل عدس، لوبیا، نخود و سویا می‌شوند، حجمی بالا از ویتامین B را در خود جای داده‌اند، همچنین مادران باردار به کمک حبوبات می‌توانند فیبر، پروتئین، آهن، کلسیم و تمام آنچه را که بدن آن‌ها هنگام بارداری به آن احتیاج دارد را تامین کنند.
مادران باردار باید حتما در رژیم غذایی خود حبوبات را قرار دهند.

سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین سرشار از بتاکاروتن ویتامین‌هایی است که بدن هر روزه به آن‌ها احتیاج پیدا می‌کند، همچنین در این صیفی، ویتامین A که از جمله ویتامین‌های ضروری بدن است، وجود دارد؛ به کمک سیب زمینی شیرین می‌توان سلول سازی بدن را به راحتی انجام داد.

تخم مرغ
تخم مرغ از مواد معدنی که برای بدن مفید هستند تشکیل شده است، تخم مرغ می‌تواند منبع خوبی از مواد غذایی مورد نیاز بدن باشد، همچنین پروتئین و کلسیم موجود در تخم مرغ به بهبود سلامتی مادران باردار کمک زیادی می‌کند.

سبزیجات برگ سبز
سبزی‌های برگ سبز مانند کلم بروکلی، اسفناج و کلم پیچ از بسیاری مواد معدنی مفید برای بدن مادران باردار تشکیل شده است؛ این سبزی‌ها با داشتن فیبر، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، کلسیم، آهن و پتاسیم از آنتی اکسیدان زیادی تشکیل شده‌اند و به بهبود سلامت مادر و فرزند منجر خواهند شد.

آب
بدن مادران باردار در طول این دوران به یک و نیم لیتر آب در طول روز احتیاج دارد و بر همین اساس باید هر روز حدود هشت لیوان آب بنوشند، نوشیدن آب به کاهش یبوست کمک بسیاری می‌کند.

توت‌ها
خانواده‌های توت‌ها از آب، کربوهیدرات، ویتامین C، فیبر و آنتی اکسیدان تشکیل شده‌اند. این میوه خوشمزه به مادران باردار کمک می‌کند تا سلامت بدنشان را تامین کنند.


کپشن غمگین | 100 کپشن غمگین خاص کوتاه و بلند برای استوری و پست