پرهیز از دپوی محصول خرمادر سردخانهها در جنوب کرمان
عضو هیات مدیره سردخانه داران جنوب کرمان گفت: خرما داران از دپوی محصول خرمای خود در سردخانهها جلوگیری کنند چرا که این کار نه تنها موجب افزایش قیمت نمیشود بلکه سبب ضرر و زیان مالی خرماداران میشود.
عضو هیات مدیره سردخانه داران جنوب کرمان گفت: خرما داران از دپوی محصول خرمای خود در سردخانهها جلوگیری کنند چرا که این کار نه تنها موجب افزایش قیمت نمیشود بلکه سبب ضرر و زیان مالی خرماداران میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کرمان خبر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ،بیژن سیستانی عضو هیات مدیره سردخانه داران جنوب کرمان گفت: دلالان قیمت خرما را به صورت حبابی بالا برده اند و این افزایش قیمت سبب کم استقبالی بازرگانان شده است.
او با بیان اینکه بازارهای هدف خرما، کشورهای هندوستان، افغانستان و عراق است، تصریح کرد: برای صادرات خرما به کشور هندوستان یک ماه، افغانستان ۲۰ و عراق ۱۰روز زمان نیاز است لذا با توجه به زمان ماه مبارک رمضان در این کشورها اگر خرما داران محصول خود را هر چه زودتر بفروش نرسانند، نمیتوانند خرمای خود را به بازرگانان و صادر کنندگان خرما در زمان مورد نیاز آنها برسانند در نتیجه با انبوهی از خرمای بدون خریدار تجار در کشور مواجه خواهیم شد.
او گفت: با توجه به نیاز محدود داخل کشور و حجم زیاد خرمای دپو شده در سردخانهها خرماداران متحمل ضرر و زیان مالی میشوند از این رو خرما داران اقدام به فروش خرمای خود کنند.
عضو هیات مدیره سردخانه داران جنوب کرمان بیان داشت: هم اکنون قیمت هر کلیو خرمای مضافتی بین ۱۸ تا۲۰ و رقم کلوته بین ۱۶تا ۱۷ هزار تومان در کیلو بوده که نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است لذا خرماداران اقدام به فروش محصول خود کنند.
او گفت: اعلام قیمت کارشناسی نشده سبب حباب قیمتی و فرار بازرگانان و صادرکنندگان خرما میشود.
سیستانی افزود: در حال حاضر بیشتر خرماداران فروشنده نیستند و این مساله به دلیل حباب افزایش قیمت نسبت به سال گذشته بوده که سبب دپوی خرما در سردخانهها شده و همه دلالان و افراد عادی تمام سرمایه خود را در زمینه خرید و دپوی خرما بکار گرفته اند که بر اساس تجربه میگویم، این فعالیتهای سبب ضرر و زیان میشود.
عضو هیات مدیره سردخانه داران جنوب کرمان خواستار برنامه ریزی صحیح مسئولان کشوری برای باز نگه داشتن دایم صادرات محصول خرما شد و بیان کرد: مسئولان با بستن یک شبه مرز تمامی معاملات تجار و صادرکنندگان خرما را بر هم زده و موجب بدعهدی و ضرر و زیان تجار میشوند که این مساله بر اعتبار یک صادرکننده خدشه میزند.
وی تصریح کرد: مسئولان با وضع تعرفه بر صادرات خرما میتوانند از افزایش قیمت داخلی خرما و بدعهدی بازرگانان جلوگیری کنند و مرز هم به طور مداوم برای صادرات فعال باشد.
انتهای پیام/
،