طرز تهیه بستنی زغالی خانگی خوشمزه و لذیذ
منبع خبر /
انواع دسر و بستنی /
23-06-1398
بستنی زغالی علاوه بر داشتن طعم زغال، دارای طعم مطبوعی از وانیل و خامه است و خواص و مضراتی دارد که در این مقاله به آن پرداخته خواهد شد.
ستاره | سرویس آشپزی - بستنی زغالی یکی از عجیبترین خوراکیها در جهان بوده که اخیرا توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده و رنگ آن ناشی از کربن سیاه گیاهی است. این ماده از گیاهان سوختهای حاصل میشود که کربن فعال یا شارکول فعال ایجاد میکنند؛ این ماده در تهیه مواد آرایشی مانند بلک ماسک (ماسک زغال) نیز کاربرد فراوانی دارد. اما سوالی که مطرح میشود این است که بستنی زغالی چگونه تهیه میشود و مصرف این بستنی چه فواید و عوارضی دارد؟ برای دریافت پاسخ این سوالها، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
بستنی زغالی
مواد لازم | |
کربن بلک یا زغال فعال خوراکی | 2 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 4 عدد |
شکر | 140 گرم |
عصاره وانیل | 1 قاشق چایخوری |
خامه زده شده | 7-8 لیوان |
دستور تهیه
تخم مرغها را در ظرفی شکسته و با همزن برقی هم بزنید. سپس شکر و وانیل را به آن اضافه کرده و به هم زدن مواد ادامه دهید تا کرم رنگ و کشدار شوند. خامه را در ظرف دیگری ریخته و با همزن هم بزنید، سپس خامه زده شده را به مخلوط فوق افزوده و به هم زدن ادامه دهید تا مواد یکدست شوند. کربن بلک یا زغال فعال را در چند مرحله به مخلوط فوق اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند. مواد را در ظرف درداری ریخته و تقریبا ۸ ساعت در یخچال قرار دهید تا بستنی جذاب زغالی شما آماده سرو شود. نوش جان ...
فواید مصرف بستنی زغالی
بستنی سیاه زغالی، با دارا بودن کربن سیاه، دارای خواص زیر است.
در ذرات کربن فعال میلیونها منفذ ریز وجود دارد که میتواند سموم و مواد شیمیایی موجود در بدن را جذب کرده و برای درمان مسمومیتهای غذایی، دارویی و یا مسمومیت گازهای سمی موثر است. این ماده برای درمان نفخ، پایین آوردن چربی خون، درمان مشکلات صفراوی در طول حاملگی و برطرف کردن مستی بعد از نوشیدن الکل مفید است. کربن بلک دندانها را از رنگهای ناشی از نوشیدن قهوه یا چای پاک کرده و به سفیدی دندانها کمک میکند. کربن سیاه با تغییر PH دهان، ورم لثه را برطرف میکند. از بین برنده بوی بد بدن است، جوشها را از بین میبرد، خارش ناشی از نیش حشرات را کم کرده و برای تسکین جای نیش مار و عنکبوت موثر است. آلرژیهای ناشی از مصرف مواد غذایی را از بین میبرد. مصرف این ماده باعث افزایش کلسترول خوب در بدن میشود.
عوارض خوردن بستنی زغالی
مصرف بیش از حد این بستنی میتواند عوارض جانبی زیر را به دنبال داشته باشد.
کربن بلک قادر به تشخیص موادی که جذب میکند نیست و همانگونه که باعث جذب سموم بدن میشود، میتواند ویتامینها و املاحی که همراه با آن استفاده شده را نیز جذب کرده و باعث محرومیت بدن از املاح و ویتامینهای مورد نیاز شود. کربن سیاه مانع از جذب بسیاری از داروها در دستگاه گوارش میشود؛ بنابراین مصرف آن برای افرادی که زندگی آنها به برخی داروهای خاص وابسته است، میتواند خطرناک باشد. مصرف کربن بلک میتواند باعث عوارض ریوی شود و بر عملکرد ریه تاثیر منفی داشته باشد. استفاده از کربن بلک میتواند باعث اختلالات گوارشی نظیر حالت تهوع، استفراغ، اسهال، زخم یا سوراخ در دستگاه گوارش، انسداد روده و سیاه شدن مدفوع شود. مصرف کربن بلک میتواند باعث ناهنجاریهای متابولیکی و افزایش غلظت سدیم و منیزیم در بدن شود. مصرف بستنی لذیذ زغالی، با دارا بودن کربن سیاه، میتواند تاثیر مصرف قرصهای ضد بارداری هورمونی را به طور قابل توجهی کاهش دهد.
سخن آخر
از آنجا که مقدار کربن بلک استفاده شده در تهیه بستنی سیاه زغالی زیاد نیست، استفاده از این بستنی به میزان کم نمیتواند اثر خاصی بر بدن داشته باشد. با این حال به علت قیمت بالای این ماده، ممکن است بستنی فروشیها از کربن بلک غیر خوراکی یا رنگ سیاه مصنوعی استفاده کنند که برای بدن مضر بوده و مصرف آن، به خصوص برای کودکان زیر ۵، توصیه نمیشود؛ بنابراین تهیه بستنی خوشمزه زغالی به روش ذکر شده در منزل، با استفاده از مواد اولیه باکیفیت، بهترین روش برای اطمینان از سلامتی این خوراکی است. امیدواریم از مطالب ارائه شده در این مقاله استفاده کرده باشید و نظرات خود را در این مورد، با ما و سایر کاربران ستاره در میان بگذارید. همچنین اگر به تهیه بستنیهای خانگی علاقه دارید، به شما پیشنهاد میکنیم با طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی ایرانی نیز در ستاره آشنا شوید.