معاون آسیا و اقیانوسیه مرکز میراث جهانی یونسکو: جاده ابریشم بستری برای آشتی و گفت‌وگوی بین فرهنگی است


تهران (پانا) - معاون آسیا و اقیانوسیه مرکز میراث جهانی یونسکو از جاده ابریشم به عنوان بستری برای آشتی و گفت‌وگوی بین فرهنگی نام برد که هر یک از کشورهای مسیر می‌توانند در آن ایفای نقش کنند.

معاون آسیا و اقیانوسیه مرکز میراث جهانی یونسکو: جاده ابریشم بستری برای آشتی و گفت‌وگوی بین فرهنگی است

تهران (پانا) - معاون آسیا و اقیانوسیه مرکز میراث جهانی یونسکو از جاده ابریشم به عنوان بستری برای آشتی و گفت‌وگوی بین فرهنگی نام برد که هر یک از کشورهای مسیر می‌توانند در آن ایفای نقش کنند.

دکتر جینگ فنگ معاون آسیا و اقیانوسیه مرکز میراث جهانی یونسکو که طی روزهای اخیر برای شرکت در کنفرانس بین‌المللی جاده ابریشم در ایران (همدان) حضور داشت در گفت‌وگو با خبرنگار پانا درباره همکاری‌های کشورهای مسیر جاده ابریشم و پتانسیل‌های موجود در این بخش گفت: «وقتی از جاده ابریشم حرف می‌زنیم از بستری برای آشتی و گفت‌وگوی بین فرهنگی صحبت می‌کنیم که هر یک از کشورهای مسیر جاده ابریشم می‌توانند در آن سهمی داشته باشند.»

وی به توانمندی‌های ایران در معرفی آثار جدید به کمیته میراث جهانی یونسکو اشاره کرد و گفت: «تاکنون 24 اثر تاریخی فرهنگی ایران در لیست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. آثاری مثل کویر لوت و باغ ایرانی که همین ثبت جهانی ارزش‌های منحصربفردی به آنها می‌دهد؛ یعنی این میراث نه تنها برای فرهنگ و تمدن ایران، که برای کل دنیا ارزشمند است و باید قدر دانسته شود و در حفاظت از آنها تلاش شود.»

دکتر فنگ درباره تلاش‌های ایران در حفاظت از میراث فرهنگی کشور گفت: «ایران از نظر اقدامات حفاظتی برای میراث تاریخی و طبیعی خود از کشورهای فعال منطقه آسیا و اقیانوسیه است. این روزها کلیدواژه «حفاظت پایدار» در این زمینه به کار می‌رود و معنای آن این است که اثر موردنظر باید برای نسل‌های آینده نیز حفظ شود و این ازجمله مواردی است که اهمیت وظایف ما را برای آینده بر اساس سند 2020 در دستور کار قرار می‌دهد.»

وی با تاکید بر ضرورت توجه به میراث ناملموس به ویژه مبادلات فرهنگی در مسیر جاده ابریشم گفت: «علم کاغذ از چین و مباحث مهندسی پل‌سازی و روش‌های کشاورزی از آسیای میانه به سایر شهرهای مسیر جاده ابریشم گسترش یافته است. همچنین می‌بینیم دانش طب در تبادلات مسیر جاده تقویت شده است.»

معاون آسیا و اقیانوسیه مرکز میراث جهانی یونسکو درباره اهمیت ثبت جهانی آثار، عواید حاصل از آن و فرایند ثبت هر اثر در لیست میراث جهانی یونسکو گفت: «در طول تابستان کمیته سالانه برای ثبت میراث جهانی تشکیل می‌شود، که پرونده‌ها در یکی از این سه مرحله قرار می‌گیرند؛ یا ثبت می‌شوند، یا برگشت داده می‌شوند تا تکمیل شوند، یا اینکه رد می شوند. در هر حال این روند برای کشورهای مربوط چندین فایده دارد یکی اینکه ارزش سایت برای نسل‌های آینده مشخص می‌شود، از طرفی برنامه‌های مدیریتی تهیه می‌شود و کشورهای در حال توسعه از مشاوره بین‌المللی بهره‌مند می‌شوند.»

فنگ در پایان به انتشارات کمیته میراث جهانی در خصوص حفاظت از چشم‌انداز شهری اشاره کرد و گفت: «علاوه بر انتشارات برنامه‌ای برای ترویج فعالیت‌های میراث جهانی داریم که جلساتی را برای جوانان تشکیل می‌دهیم و محتوای آموزشی در اختیار جوانان قرار می‌گیرد. »

گفت‌وگو: عاطفه بزرگ‌نیا


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کپشن غمگین | 100 کپشن غمگین خاص کوتاه و بلند برای استوری و پست