۱۷ سرلشکر نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:خلاصه ای از۱۷سرلشکرنیروهای مسلح راکه ازمنابع مختلف جمع آوری کردهامراخواهیدخواند،بترتیب:سلامی،فیروزآبادی،باقری،رشید،جعفری،شمخانی،صفوی،ایزدی،موسوی،سلیمانی،حسنی سعدی،شهبازی،صالحی،محسن رضایی،مرحوم سلیمی،شهیدصیادشیرازی،شهیدقرنی.
۱–سرلشکر«حسین سلامی»
سردار سلامی متولد ۱۳۳۹ در گلپایگان است. وی در یکم اردیبهشت ۱۳۹۸ به درجه سرلشکری نائل شد.
سردار « سلامی» ضمن ارتقاءاز درجه سرتیپی به سرلشکری، به عنوان هشتمین فرمانده کل سپاه منصوب شد.
«مسئول عملیات قرارگاه دریایی نوح در جنگ ایران و عراق»، «فرمانده دانشکده دافوس از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۶»، «معاون عملیات ستاد مشترک سپاه از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴»، «فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران از سال ۱۳۸۴ تا ۱۲ مهرماه ۱۳۸۸»، «عضو کنونی هیئت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی»، «جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۸»، «سرپرست معاونت هماهنگکننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از تیر تا شهریور ۱۳۹۷»، «فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از اردیبهشت ۱۳۹۸» از سوابق فرمانده جدید سپاه پاسداران بهشمار میرود.
سردار سلامی پس از جنگ دوره دانشگاه فرماندهی و ستاد را گذراند. وی همچنین فارغالتحصیل کارشناسی ارشد مدیریت دفاعی از دانشگاه آزاد اسلامی است. سردار سلامی همزمان با تدریس در دانشگاه فرماندهی و ستاد سپاه، از دانشگاه علم و صنعت نیز فارغالتحصیل شد.
«مسئولیت عملیات قرارگاه دریایی نوح در زمان دفاع مقدس»، «فرماندهی دانشکده دافوس سپاه از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۶»، «فرماندهی نیروی هوایی سپاه از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸»، «عضویت هیئت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی» و «جانشینی فرماندهی سپاه از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۸»، از جمله مسئولیتهای سردار سلامی تا پیش از فرماندهی کل سپاه محسوب میشوند.
۲–سرلشکر«سیدحسن فیروزآبادی»
سردار فیروزآبادی زاده ۱۳۳۰در مشهد است.
فیروزآبادی از سال ۱۳۶۸ تا هشتم تیر ۱۳۹۵ ریاست ستاد فرماندهی کل قوا و پس از تغییر نام ستاد کل نیروهای مسلح را عهدهدار بود و بلندپایهترین مقام نظامی پس از فرمانده کل قوا به حساب میآمد. او اکنون به عنوان مشاور عالی نظامی فرماندهی معظم کل قوا مشغول فعالیت است.
سرلشکرباقری،جایگزین سرلشکرفیروزآبادی درسمت«ریاست ستاد کل نیروهای مسلح«شد.
۳–سرلشکر«محمدباقری»
سرلشکر محمد باقری،متولد۱۳۳۹ که در سال ۱۳۸۷ از درجه سرتیپی به درجه سرلشکری نائل شد، یکی از فرماندهان عالیرتبه دفاع مقدس است.
سردار باقری پس از دوران دفاع مقدس به ستاد کل نیروهای مسلح منتقل شد و در مسؤلیتهای مختلف بعنوان رئیس اداره اطلاعات و سپس معاون اطلاعات و عملیات ستاد کل همچنین رئیس ارکان و امور مشترک نیروهای مسلح ایفای نقش کرده و به موازات مسئولیتهای مذکور، از سال ۱۳۸۶ نیز بعنوان معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء(ص) به خدمت پرداخت.
سرلشکرمحمدباقری و برادرنابغه جنگ شهید حسن باقری (غلامحسین افشردی،متولد۱۳۳۴) است
.در تاریخ ۸ تیر سال ۱۳۹۵ طی حکمی از سوی فرمانده معظم کل قوا به عنوان رئیس ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد.
سردار باقری پس از دوران دفاع مقدس به ستاد کل نیروهای مسلح منتقل شد و در مسؤلیتهای مختلف بعنوان رئیس اداره اطلاعات و سپس معاون اطلاعات و عملیات ستاد کل همچنین رئیس ارکان و امور مشترک نیروهای مسلح ایفای نقش کرده و به موازات مسئولیتهای مذکور، از سال ۱۳۸۶ نیز بعنوان معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء(ص) به خدمت پرداخت.
با توجه به انتقال سردار سرلشکر بسیجی دکتر سیّد حسن فیروزآبادی به جایگاه مشاورت عالی فرماندهی کلّ نیروهای مسلح، و نظر به خدمات شایسته و تجارب ارزنده جنابعالی در دوران دفاع مقدس و پس از آن بهویژه در مسئولیتهای ستاد کل و قرارگاه خاتمالانبیاء(ص)، شما را به ریاست ستاد کل نیروهای مسلح منصوب میکنم/سیّد علی خامنهای ۸ تیر ۱۳۹۵
٣سرلشکردریک قاب(رشید-باقری-صالحی)
۴–سرلشکر«غلامعلی رشید»
سرلشکر غلامعلی رشید،متولد ١٣٣٢ در شهر دزفول. از فرماندهان ارشد سپاه در دوران دفاع مقدس به شمار میرود که تحلیلهای جامع و عمیق وی در طی سالهای اخیر در موضوعات مختلف همچون جنگ تحمیلی، نبردهای حزب الله لبنان، جنگهای منطقه و چشم انداز آینده همواره مورد توجه کارشناسان بوده است.
وی مسئولیتهایی چون فرماندهی قرارگاه فتح در عملیات بیت المقدس و مسئول عملیات قرارگاه مرکزی سپاه را پیش از حضور در ستادکل نیروهای مسلح تجربه کرده است.
سرلشکر رشید پیش از انتصاب به عنوان فرمانده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء(ص)، جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و معاون اطلاعات و عملیات ستاد کل نیروهای مسلح بود.
۵–سرلشکر«محمدعلی جعفری»
سردار محمدعلی جعفری متولد سال ۱۳۳۶ در شهر یزد است و همزمان با تأسیس سپاه به عضویت این نهاد انقلابی درآمد. همچنین پس از دفاع مقدس به مدت دو سال جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه بود و پس از آن به مدت ۱۲ سال فرمانده نزسا شد،
سرلشکر «محمدعلی جعفری» متولد ۱۳۳۶ در شهر «یزد»
سرلشکر جعفری معروف به «عزیز جعفری» در دوران حضور در مسئولیت اخیر نیز تحول اساسی در سپاه پاسداران به وجود آورد و ضمن تشکیل سپاههای استانی، نیروی هوایی و دریایی را نیز ارتقاء داد.
وی پس از فرماندهی نیروی زمینی سپاه به مرکز راهبردی سپاه رفت و مدیریت این مرکز را برعهده گرفت و در شهریور ۱۳۸۶ (ضمن دریافت درجه سرلشکری)با حکم فرمانده معظم کل قوا پس از سرلشکر صفوی بهعنوان هفتمین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد.
سرلشکر جعفری در تاریخ ۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، طی حکمی از سوی فرمانده معظم کل قوا به عنوان فرمانده قرارگاه فرهنگی و اجتماعی حضرت بقیهالله (عج) منصوب شد.
۶–سرلشکر«علی شمخانی»
امیر دریابان شمخانی متولد ۱۳۳۴ شهر اهواز است. وی علاوه بر دوره دانشگاههای عالی و استراتژیک نظامی، دارای دانشنامه مهندسی از دانشگاه شهید چمران اهواز و مدرک کارشناسی ارشد مدیریت است. همچنین از زمان پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی تاکنون سمتهایی همچون فرمانده نیروی زمینی سپاه، قائم مقام وزیر سپاه، فرماندهی مشترک نیروی دریایی ارتش و سپاه، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و ریاست کمیته دفاعی-امنیتی شورای عالی امنیت ملی را بر عهده داشته و هماکنون دبیر شورای عالی امنیت ملی است.
شمخانی یک سال پس از پایان جنگ تحمیلی (سال ۱۳۶۸)، با حکم فرماندهی کل قوا، حضرت آیت الله خامنه ای، ضمن انتقال از سپاه پاسداران به ارتش، با دریافت درجه سرتیپی (دریاداری) فرماندهی نیروی دریایی ارتش را نیز بر عهده گرفت.
در سال ۱۳۷۸از سوی فرمانده کل قوا ،موفق به دریافت درجه دریابانی (سرلشگری) شد.
سرلشگرشمخانی ۱۹ شهریور سال ۱۳۹۲ از سوی دکتر حسن روحانی رییس جمهور وقت به سمت دبیر شورای عالی امنیت منصوب و جایگزین سعید جلیلی شد.
دریابان علی شمخانی از جمله فرماندهانی بوده که هم مسئولیت نیروی دریایی ارتش و هم سپاه را بر عهده داشته است. تنها سرلشکر نیروی دریایی کشوراست.
از ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۰ فرماندهی سپاه خوزستان، از ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۸ فرماندهی نیروی زمینی سپاه پاسداران و از ۱۳۶۷ تا ۱۳۶۸ نیز معاونت اطلاعات و عملیات ستاد فرماندهی کل قوا را برعهده داشت. وی در دولت خاتمی برای مدت یک سال از ۱۳۶۷ تا ۱۳۶۸ وزیر سپاه پاسداران بود،بعدبا حکم فرماندهی معظم کل قوا ضمن انتقال از سپاه پاسداران به ارتش(از سال ۱۳۶۹ با حفظ سمت) با دریافت درجه سرتیپی (دریاداری) فرماندهی نیروی دریایی ارتش را نیز بر عهده گرفت.
«دریابان شمخانی» از شهریور ۱۳۷۶ تا پایان دولت محمد خاتمی در سال ۱۳۸۴ بهعنوان «وزیر دفاع »بود.
۷–سرلشکر«سیدیحیی رحیم صفوی»
سردار سیدیحیی رحیمصفوی متولد ۱۳۳۱ شهرستان لنجان استان اصفهان است. او در سال ١٣۵٠ در دانشگاه تبریز در رشته زمینشناسى قبول شد و مدرک کارشناسی خود را در سال ١٣۵۴ اخذ کرد و بعد از جنگ تحمیلی و در سال ١٣٧۴، فوقلیسانس جغرافیای سیاسی را از دانشگاه امامحسین(ع) و دکترای همین رشته را در سال ١٣٨٠ از دانشگاه تربیت مدرس گرفت وی از فرماندهان سپاه اصفهان در دوران جنگ ایران و عراق و فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در میان سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۶ بود. او در حال حاضر به عنوان دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در امور مربوط به نیروهای مسلح فعالیت میکند.
سرلشکر سید یحیی صفوی معروف به «رحیم صفوی» نیزاز فرماندهان ارشد سپاه در دوران جنگ تحمیلی است که مسئولیتهای مهمی چون فرماندهی نیروی زمینی و اطلاعات و عملیات کل سپاه را در آن زمان عهده دار بوده است.
وی پس از دوران هشت سال دفاع مقدس، جانشین سردار محسن رضایی فرمانده کل سپاه شد و در سال ۱۳۷۶ به فرماندهی کل سپاه منصوب گردید و تا سال ۱۳۸۵ این مسئولیت را بر عهده داشت.
۸–سرلشکر«مصطفی ایزدی»
سردار مصطفی ایزدی سالها فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود و جزو فرماندهان تأثیرگذار در دفاع مقدس محسوب میشود. وی پس از حضور در ستاد کل نیروهای مسلح، مسئولیتهای مهمی را برعهده داشت و اکنون مسئولیت معاون راهبردی و اشراف فرماندهی کل قوا در ستاد کل نیروهای مسلح را عهدهدار است.
سرلشکر ایزدی در حال حاضر «فرمانده قرارگاه سایبری و تهدیدات نوین قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء» است.
سردارایزدی وسردارباقری در سال ۱۳۸۷ با عنایت فرماندهی معظم کل قوا به درجه سرلشکری نائل آمدند.
۹–سرلشکر« سید عبدالرحیم موسوی »
سید عبدالرحیم موسوی متولد ۱۳۳۹علی آبادکتول، از فرماندهان با سابقه ارتش در رسته توپخانه است که در سالهای دفاع مقدس نیز در همین حوزه به خدمت مشغول بود و
موسوی در سال ۱۳۵۸ وارد دانشکده افسری نیروی زمینی ارتش شد و در طول جنگ ایران و عراق، ردههای فرماندهی را در یگانهای مختلف با موفقیت گذراندهاست.
او دوره دافوس را در سال ۱۳۷۶ گذرانده و دوره نظری دکتری مدیریت دفاع ملی را در دانشگاه دفاع ملی به پایان رساندهاست.
فرماندهی تیپ دانشجویان دانشگاه افسری امام علی (ع)، فرماندهی دانشگاه افسری، فرماندهی قرارگاه شمال شرق آجا، معاونت آموزش نیروی زمینی ارتش، معاونت طرح و برنامه نزاجا، جانشینی اداره عملیات و ریاست ستاد مشترک ارتش از جمله سوابق امیر سید عبدالرحیم موسوی است.
موسوی از چهارم شهریور سال ۱۳۸۴ تا تیر ۱۳۹۵ نیز جانشینی فرمانده کل ارتش و ریاست مرکز مطالعات راهبردی آجا را برعهده داشت.
در ۱۶ تیرماه ۱۳۹۵تا تا مرداد ماه ۱۳۹۶ به عنوان جانشین رئیس ستاد کل منصوب شد تا توازن سپاه و ارتش در ستاد کل محفوظ بماند.
امیر موسوی در حکمی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، در تاریخ ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ با ارتقا به درجه سرلشکری، بهسمت فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.
۱۰–سرلشکر« قاسم سلیمانی »
سردار قاسم سلیمانی متولد بیستم اسفند ۱۳۳۵ در شهرستان رابر از توابع استان کرمان است. وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی البته ابتدا بهصورت افتخاری درآمد. وی در طول هشت سال دفاع مقدس فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله کرمان بود.
وی در چهارم بهمن ۱۳۸۹ درجه سرلشکری را از دستان فرمانده معظم کل قوا دریافت کرد و پس از آن رهبر معظم انقلاب اسلامی در تقدیر از عملکرد فرمانده نیروی قدس سپاه، از او بهعنوان «شهید زنده» نام بردند.
سرلشکر سلیمانی از فرماندهان مبارزه علیه داعش در عراق و سوریه است و ازآنجاکه عراق دوره جدیدی از ناامنی را تجربه میکرد، سردار سلیمانی علاوه بر فرماندهی نیروی قدس سپاه، هدایت نیروهای نظامی چون لشکر فاطمیون و تیپ زینبیون را جهت مبارزه با داعش و نیروهای شورشی برعهده داشت.
۱۱–سرلشکر« حسین حسنی سعدی »
سرلشکر حسین حسنی سعدی یکی از فرماندهان اصلی نیروی زمینی ارتش در هشت سال دفاع مقدس بود.
سرلشکرحسنی درمورخه ۲۰ تیر ۱۳۹۵ باحکم فرمانده معظم کل قوا به عنوان فرمانده نیروی زمینی ارتش منصوب شد وتاسال۱۳۷۰دراین سمت بود.
برادر سرلشکر:امیر یدالله حسنی سعدی(ریاست اداره آموزش معاونت نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح)
سابقه درخشان سرلشکر حسنی سعدی در دفاع مقدس قابل توجه است. او از جمله مدیران موثر در پیشرفت نیروهای مسلح است که در جایگاه حساس خود، عهده دار اجرای طرحهای مهمی بوده است.
۱۲–سرلشکر«علی شهبازی»
او پس از گذراندن تحصیلات دوره متوسطه، وارد دانشگاه افسری نیروی زمینی ارتش شد و دورههای نظامی از قبیل دورههای مقدماتی نظامی، عالی و فرماندهی و ستاد را طی کرد و در سال ۱۳۶۹ به درجه سرلشکری رسید.
سرلشکر علی شهبازی از ۱۳ اردیبهشت ۱۳۶۷ تا شهریور ۱۳۷۷ هشتمین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.
سرلشکر شهبازی در شهریور ۱۳۷۷ سمتی با نام «فرماندهی کل ارتش» در نیروهای مسلح ایران به وجود آمد که عالیترین سمت ارتشی محسوب می شد و سرلشکر شهبازی، از شهریوز ۱۳۷۷ تا خرداد ۱۳۷۹ این مسئولیت را عهده دار بود.
وی سمتهایی نظیر فرماندهی یگانهای ارتباطی، معاونت طرح و عملیات، معاونت دفتر مشاورت، سرپرست گروه کار نظامی نهاد ریاست جمهوری، معاونت هماهنگکننده ستاد مشترک ارتش و رئیس ستاد مشترک ارتش از ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۷ را برعهده داشت.
سرلشکر شهبازی در مهرماه ۱۳۷۷ بهعنوان اولین فرمانده کل ارتش منصوب شد، اما پس از دو سال از این سمت کنارهگیری کرد. اما پس از دو سال( خرداد ١٣٧٩) از این سمت کنارهگیری کرد.
وی بعدازکناره گیری به ریاست گروه مشاوران نظامی فرمانده کل قوا منصوب شد.
سرلشکر علی شهبازی؛ او در سال ١٣۶٩ زمانی که رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران بود، درجه سرلشکری را از سوی مقام معظم رهبری دریافت کرد.
سرلشکر علی شهبازی در دوران دفاع مقدس کارنامه درخشانی از خود بر جای گذاشت. او در دوران حضور در فرماندهی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز عامل تحولات مهمی بوده است.
۱۳–سرلشکر«عطاءالله صالحی»
امیر سرلشکر عطاءالله صالحی متولد ۱۸ اسفند ۱۳۲۸است. وی فرمانده کل سابق ارتش جمهوری اسلامی ایران بود و اکنون جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح است.
صالحی در سال ۱۳۴۶ وارد ارتش و در سال ۱۳۴۹ با رسته توپخانه از دانشکده افسری فارغالتحصیل شد. همچنین در تاریخ ۲۰ شهریور ۱۳۸۴ و پس از استعفای امیر سرلشکر محمد سلیمی بهسمت فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.
سرلشکر «عطاءالله صالحی» در سال ۸۴ به سمت فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد و تا سال ۱۳۹۶ این مسئولیت را بر عهده داشت. وی در حال حاضر مسئولیت جانشینی ستاد کل نیروهای مسلح را بر عهده دارد.
تشکیل نیروی مستقل پدافندی با مسئولیت ارتش و نیز ساخت تجهیزات مدرن دفاعی همچون جنگنده صاعقه، ناوشکن جماران، انواع زیردریایی و تانک از جمله نقاط درخشان مسئولیت سرلشکر صالحی است. تدوین طرحهای راهبردی، چون حضور شناورهای ایرانی در خلیج عدن و دریای مدیترانه از جمله مصادیق نگاه راهبردی این فرمانده ارشد نیروهای مسلح است.
۱۴–سرلشکر«محسن رضایی»
سرلشکر محسن رضایی میرقائد،متولدشهریور ۱۳۳۳ مسجدسلیمان است.
سرلشکر محسن رضایی متولد شهریور ۱۳۳۳ در مسجد سلیمان است. وی از شهریور ۱۳۶۰ تا شهریور۱۳۷۶ فرمانده کل سپاه بوده و نقش مهمی درتشکیل بسیج(بعدازفرمان امام خمینی ۵ آذر ۱۳۵۸) داشته در طول دفاع مقدس درمقام فرماندهی عملیاتهانقش بی بدلیلی داشته است.
چهارشنبه۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ دانشگاه امام حسین سپاه
محس رضایی ازهسته های اولیه تشکیل سپاه پاسداران بود،مسئولیت اولیه وی «اطلاعات سپاه»بوده که در شهریور ۱۳۶۰به فرماندهی سپاه پاسداران منصوب شد(بعدازلاهوتی،دانش منفرد،منصوری،دوزدوزانی،ابوشریف ومرتضی رضایی)
رضایی هنوز هم در جلسات و نشستهای فرماندهان عالیرتبه نیروهای مسلح با رهبر معظم انقلاب حضور فعال دارد
و هماکنون دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
اعطای اولین درجه سرلشکری درلباس سپاه (آبان ۱۳۶۹) در محل ستاد مشترک سپاه .
سرلشکررضایی در سال ۱۳۷۶ وارد فعالیتهای غیرنظامی شد و به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت. سرلشکر رضایی امروز نیز عضو هیئت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی محسوب میشود.
فرمانده کل سپاه پاسدارن(محسن رضایی)+فرمانده جنگ(مرحوم هاشمی،نماینده امام درجبهه ها)
۱۵–سرلشکر«محمدسلیمی»
سرلشکر محمد سلیمی پس از سرلشکر شهبازی یعنی از سال ۱۳۷۹به فرماندهی کل ارتش منصوب شد.
سلیمی در دولت اول میرحسین موسوی (ریاست جمهوری آیتالله خامنهای) با درجه سرهنگی به وزارت دفاع برگزیده شد
محمد سلیمی متولد ۱۳۱۶ وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح سومین دولت جمهوری اسلامی ایران (با درجهٔ سرهنگی) و دومین فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران از خرداد ۱۳۷۹ تا سال ۱۳۸۴ بود.
وی به مدت ۴ سال(در حد فاصل سالهای ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۴) مسئولیت وزارت دفاع را بر عهده داشت.
سرلشکر سلیمی در زمان جنگ ایران و عراق مسئول دفتر مشاوره امام خمینی در امور نظامی و مسئول ستاد جنگهای نامنظم بود. از خرداد ۱۳۷۹ با ارتقاء درجهاش از «سرتیپی» به «سرلشکری» به عنوان فرماندهی کل ارتش منصوب شد.
پس از پایان مسئولیت فرماندهی کل ارتش، سرلشکر سلیمی در سمت مشاور فرمانه کل قوا ایفای نقش میکرد
امیر سرلشکر محمد سلیمی در ایام دفاع مقدس مسئولیتهایی نظیر ریاست دفتر مشاوره نظامی امام خمینی و فرماندهی ستاد جنگهای نامنظم را برعهده داشت و در نبردهای متعددی از جمله آزادسازی سوسنگرد نقش برجستهای ایفا کرد.
دومین فرمانده کل ارتش که مسئولیت وزارت دفاع در سالهای ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۴ را با درجه سرهنگی در کارنامه خود دارد، از بنیانگذاران ارتش انقلابی در خرداد ۱۳۷۹ بود که پس از کنارهگیری امیر سرلشکر علی شهبازی، با ارتقا درجه از سرتیپی به سرلشکری به فرماندهی کل ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد، یک روز پس از انتصاب، نشان درجه یک نصر را از حضرت آیت الله خامنه ای فرمانده معظم کل قوا دریافت نمود.
امیر سرلشکر سلیمی تا شهریور سال ۱۳۸۴ به عنوان فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران خدمت کرد و پس از پایان مأموریتش، سرلشکر عطاءالله صالحی با حکم فرمانده کل قوا به این سمت منصوب شد؛ سرلشکر سلیمی پس از آن به عنوان یکی از مشاوران ارشد فرمانده معظم کل قوا در امور نظامی، به خصوص ارتش منصوب شد.
ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران فرماندهی سرلشکر سلیمی، شاهد نوآوریها و ارتقاء شاخصها بوده است. وی در تاریخ ۱۰ بهمن سال ۱۳۹۴ در سن ۷۸ سالگی درگذشت.
۱۶–سرلشکر« صیادشیرازی»
سرلشکرعلی صیادشیرازی،متولد۱۳۲۳ روستای کبودگنبد شهرستان درگز استان خراسان رضوی
علی ، در سال ۱۳۴۰ برای ادامه تحصیل به تهران آمد و سال ششم متوسطه را در تهران گذراند و در سال ۱۳۴۲ موفق به اخذ دیپلم گردید. در سال ۱۳۴۳ در کنکور دانشکده افسری شرکت کرد و پذیرفته شد و سرانجام در مهرماه ۱۳۴۶ در رسته توپخانه دانشآموخته شد و با درجه ستوان دومی وارد ارتش گردید. پس از طی دوره آموزشی در شیراز و اصفهان به لشکر تبریز و سپس لشکر زرهی کرمانشاه منتقل شد.
صیادشیرازی در سال ۱۳۵۰ برای گذراندن دوره آموزش زبان انگلیسی به تهران منتقل شد و پس از پایان کلاس به موجب تسلط بالایی که به دست آورده بود، از استادان زبان انگلیسی ارتش شد
وی در سال ۱۳۵۲ برای تکمیل تخصصهای توپخانه از طرف ارتش به آمریکا اعزام شد تا دوره هواسنجی بالستیک را بگذراند. او این دوره آموزشی را در شهر فورت سیل در ایالت اوکلاهما ، در منطقهای نظامی، با موفقیت طی کرد و پس از گذراندن دوره، با تخصصی جدید به ایران مراجعت کرد.
«صیاد» پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بهمدت چندسال در بخشهای مختلف ارتش به ویژه در غرب کشور به پاسداری از کشور پرداخت و در سازماندهی و فعالیت نیروهای انقلابی در ارتش تلاشی گسترده داشت.
«سرلشکرعلی صیادشیرازی»پس از شهادت سرلشکر ولی الله فلاحی در ۹ مهر ۱۳۶۰، سرلشکر قاسمعلی ظهیرنژاد (فرمانده وقت نیروی زمینی) به سمت رئیس ستاد مشترک ارتش منصوب شد و صیاد صیادشیرازی (با درجه سرهنگی) به درخواست اکبر هاشمی رفسنجانی ، رئیس شورای عالی دفاع و با حکم آیت الله خمینی به عنوان فرمانده نیروی زمینی ارتش منصوب شد.
«سرلشکر صیادشیرازی»در تیر ماه ۱۳۶۵ با پیشنهاد رئیس جمهوروقت(آیت الله خامنه ای) به فرمان فرمانده کل قوا به عضویت شورای عالی دفاع منصوب شد و در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۶۶ به درجه سرتیپی ارتقاء یافت
«سرلشکر صیادشیرازی»در مهر ۱۳۶۸، بنابه درخواست رئیس ستاد کل نیروهایمسلح، و با موافقت و حکم فرماندهی کلقوا به سمت معاونت بازرسی ستاد کل نیروهایمسلح و در شهریور ۱۳۷۲ به سمت جانشین رئیس ستاد کل نیروهایمسلح منصوب شد
«سردارصیادشیرازی»در ۱۶ فروردین ۱۳۷۸ همزمان با عید خجسته غدیر با حکم مقام معظم فرماندهی کل قوا به درجه سرلشکری نایل آمد.
شهید صیاد پنج روز بعد، یعنی در روز ۲۱ فروردین ۱۳۷۸ در حوالی خانهاش توسط عوامل گروه تروریستی منافقین ترور شد و به شهادت رسید.
۱۷–سرلشکر« قرنی»
«سپهبد سیدمحمد ولی قرنی» ،متولد ۱۲۹۲ اصفهان( فرزندمیرزا آقاخان از مدیران مخابرات تهران). وی تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان گلبهار اصفهان و تحصیلات متوسطهاش را در دبیرستان دارالفنون در تهران آغاز کرد و در دبیرستان نظام ارتش به پایان رساند. در سال ۱۳۰۹ وارد دانشکده افسری شد و در سال ۱۳۱۳ با درجه ستوان دومی، در رسته توپخانه فارغالتحصیل گردید.
سرلشکر«محمدولی قرنی» در جریان انقلاب به نیروهای انقلابی پیوست. به هنگام شکلگیری و گزینش اعضای شورای انقلاب که از سوی حضرت امام خمینی صورت میگرفت و همگی از صافیهای متعدد باید عبور میکردند، ایشان به عضویت این شورا انتخاب شد.
سرلشکر« قرنی»یک روزبعد از پیروزی انقلاب(۲۳ بهمن۱۳۵۷) سرلشکر قرنی، با حکم امام خمینی(ضمن اعطای درجه سرلشکری )به عنوان رئیس ستاد ارتش انقلاب، منصوب شد.
سپهبد سیدمحمد ولی قرنی در دوران خدمت خود خدمات درخشانی را از خود به نمایش گذاشته است و مشاغل مهمی همچون کفیل فرمانده گردان ۲ هنگ ۴ توپخانه، فرمانده گردان ۱۰۵، رئیس رکن دوم ستاد مرکز تعلیماتی آمادگاه، فرمانده پارک توپخانه لشکر ۲ ، رئیس رکن سوم لشکر ۲ مرکز، رئیس ستاد لشکر ۲، معاون اداره دوم سررشته داری ارتش، فرمانده تیپ مستقل رشت، رئیس رکن دوم و معاون ستاد ارتش را برعهده گرفته است.
آخرین سمت ایشان پیش از اخراج از ارتش، ریاست رکن ۲ و معاونت ستاد ارتش بوده است. این شغل، باتوجه به موقعت زمانی و وضعیت ارتش پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، شغل بسیار مهمی بوده است.
سرلشکر قرنی در فکر کودتا بود و ظاهراً از همه جوانب هم شرایط فراهم شده بود، اما در شگفتی تمام کودتا «لو» رفت و اغلب قریب به اتفاق عواملش، از جمله سرلشکر قرنی دستگیر شدند.
قرنی و همکاران و همفکرانش دستگیر و محاکمه شدند. در آغاز صحبت از اعدام قرنی بود، ولی بنا به عللی که هنوز کاملاً معلوم نشده، مانند اینکه حقیقت وجودی لو دهندگان کودتا روشن نشده، دادگاه، سرلشکر قرنی را به اخراج از ارتش و سه سال حبس محکوم کرد. وی در اسفند ۱۳۳۹ از زندان آزاد شد و از آن پس شدیداً تحت مراقبت امنیتی قرار داشت. شهید قرنی به دلیل همکاری با روحانیت در جریان نهضت امام خمینی مجدد به زندان رفت و در دی ماه سال ۱۳۴۵ آزاد شد.
شهید امیر سپهبد «محمدولی قرنی» نخستین رئیس ستاد مشترک ارتش پس از انقلاب اسلامی بود که در تاریخ ۳ اردیبهشت سال ۵۸ به شهادت رسید.
نحوه ترور شهید قرنی ۱۱۳۲۹۲۵۰۷۱۶۲۴۱۸
روزدوشنبه، سوم اردیبهشت ۱۳۵۸، ساعت ۱۱ سرلشکر محمد ولی قرنی ،در خانهاش در خیابان ولیعصر تهران و در حوالی سینما امپایر سابق هدف گلوله قرار گرفت و از ناحیه شکم و پا مجروح شد،به بیمارستان منتقل کردند واما معالجات مؤثر واقع نشد و او به شهادت رسید.
گروه فرقان در اعلامیهای، مسئولیت ترور سرلشکر قرنی را برعهده گرفت؛ تروریستها از چند روز قبل با اجاره اتاقی در هتل جم، یعنی مقابل خانه قرنی، رفت و آمد او را زیر نظر داشتند و سرانجام وقتی او در حیاط خانه بود، در را زدند و او را به هنگام باز کردن در حیاط، مورد اصابت گلوله قرار دادند.
طرح اولیه ترور از سوی «اکبر گودرزی» و «محمد متحدی» رئیس شاخه نظامی مطرح شد و به گفته اکبر گودرزی گروهی از اعضای شاخه نظامی محسن سیاهپوش، مهدی ملاحسینی و حسین قاسمی در این طرح ترور مشارکت داشتند،ظاهراً ضارب«حمید نیکنام »بود که دستگیر و اعدام شد.
چرا«فرقان» سپهبد قرنی راترورکردند؟نظر میرسد کینه و نفرت گروههای چپ و مارکسیستی از سپهبد قرنی ریشه تاریخی داشته باشد؛ چرا که محمد ولی قرنی در زمان تصدی رکن دوم ارتش شبکه افسران حزب توده را پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ را کشف و منهدم کرده بود و این مسألهای نبود که گروههای چپ از آن بگذرند.