پخت پیتزا در خانه با نکات ریز و مهم


پخت پیتزا در خانه با نکات ریز و مهم

در این مطلب می‌خواهیم نکاتی برای پخت پیتزا در خانه را با شما دنبال کنیم.

پخت پیتزا در خانه با نکات ریز و مهم
شاید درست کردن یک پیتزا با رنگ قهوه‌ای طلایی خوشرنگ و پنیری که کامل و درست ذوب شده باشد یک رویای دور از ذهن به نظر برسد. در واقع درست کردن همچین پیتزایی یک شاهکار تمام عیار است. درست کردن این پیتزا نیاز به دقت و توجه در جزییاتی مانند: میزان حرارت فر، یا مدت زمان هم زدن خمیر دارد. اگر دنبال درست کردن یک پیتزای بی عیب هستید، مطلب زیر در خانه را دنبال کنید.

۱- خمیر را زیاد هم نزنید و تمیز کار کنید
وقتی صحبت از خمیر پیتزا است، توجه به میزان هم زدن خمیر خیلی مهم می‌شود. مواد خمیر را داخل ظرف مخلوط کن بریزید و فقط تا زمانی که مواد با هم مخلوط شوند، کف زن را روشن بگذارید. ورز دادن بیش از حد، خمیر را سفت و خشک می‌کند. اگر می‌توانید بهتر است استفاده از دستگاه خمیرزن استفاده کنید، این طوری آرد پاشی درست کردن با دست را حذف می‌شود.

۲- خمیر را صاف و مساوی پهن کنید
زمانیکه خمیر برای پهن شدن آماده شد، ابتدا آن را به شکل توپ در آورید، سپس به آرامی آن را پهن کنید. وقتی خمیر را به صورت دایره در می‌آورید، خیلی راحت می‌توانید در سینه دایره‌ای پیتزا پهن کنید. بعد از پهن کردن خمیر، با استفاده از غلطک، آن را کاملا صاف کنید. سعی کنید فشار دستتان یکسان باقی بمانید تا ضخامت خمیر در همه جای ظرف یکسان باشد.

۳- خمیر را بیش از حد نازک نکنید
خمیر پیتزا‌های ترد و نازک عالی هستند، اما نازک بودن خمیر هم اندازه دارد. اگر خمیر بیش از حد نازک باشد طبیعتا توانایی نگه داشتن سس، پنیر پیتزا و سایر مخلفات را نخواهد داشت؛ بنابراین اگر ضخامت خمیر مناسب باشد، طبیعتا برش‌های پیتزای عالی خواهند بود. اگر خمیر خیلی نازک نباشد باعث جلوگیری از خشک شدن خمیر پیتزا در فر می‌شود.
نکته: اگر با کمک وردنه خمیر را با ضخامت ۲ تا ۳ سانتیمتر باز کنیم، خمیرپیتزای تردی داشته و مواد روی پیتزا هم ریخته نخواهد شد.

۴- علت خشک شدن خمیر پیتزا آماده
یکی از دلایل خشک شدن خمیر پیتزا‌ی آماده این است که در مدت زمان طولانی می‌پزد یک راه حلی برای خشک نشدن آن برایتان آورده ایم. ابتدا ظرف مورد نظرتان را چرب کنید و بعد خمیر پیتزا آماده را داخل آن قرار بدهید بعد روی آن سس گوجه به میزان زیاد بریزید؛ و روی آن پنیر پیتزا بریزید و و مواد پیتزاتان را بریزید و دوباره روی آن به مقدار زیاد پنیر بریزید. داخل فر از قبل گرم شده قرار بدهید دمای فر را زیاد کنید و در مدت زمان کمی آن را بپزید. تا خمیرتان خشک نشود.

۵- پوسته ترد یعنی آرد ذرت
سه سطحی که باعث ترد شدن ته خمیر می‌شوند، سنگ پیتزا، ورق پخت معکوس و سینی نچسب پیتزا است؛ که هر سه تای آن‌ها از یک راز مشترک استفاده می‌کنند: آرد ذرت. کافیست آرد ذرت را روی هر ظرفی که برای پخت پیتزا استفاده می‌کنید، پخش کنید تا از چسبیدن خمیر به کف ظرف جلوگیری کرده و تردی و شکنندگی را به خمیر پیتزا اضافه کند.

۶- علت چسبیدن خمیر پیتزا به سینی فر
یکی از دلایل آن ریختن سس در زیر خمیر پیتزا است.

۷- حجم و مقدار مواد تشکیل دهنده
موادی را که می‌خواهید روی پیتزا بریزید، به اندازه‌ای ریز کنید که در هر برش از پیتزا همه مواد موجود باشد. به یاد داشته باشید اگر روی پیتزا را بیش از حد پر کنید، در نهایت پیتزای خیس و غیر تردی خواهید داشت.
اگر با پیاز مشکلی نداشته باشید، اضافه کردن پیاز باعث خوش طعم و خوش بو شدن پیتزای شما می‌شود. البته اگر مشکل شما ریز کردن پیاز باشد، می‌توانید از تیغه مخصوص ریز کردن پیاز غذا ساز استفاده کنید. این طوری در کسری از زمان خرد کردن پیاز تمام می‌شود و خبری از اشک چشم هم نیست.

۸- سس را پخش کنید
میزان سسی که روی خمیر پهن می‌کنید، به ذائقه خودتان بستگی دارد، ولی به یاد داشته باشید اگر بیش از حد از سس استفاده کنید، پیتزا خیس می‌شود. حتما هنگام پخش کردن سس یک و نیم تا دو سانتی متر حاشیه یا فضای خالی بگذارید تا هم پیتزا شکل بهتری به خود بگیرد و هم از ریختن پنیر ذوب شده یا بقیه مواد به داخل فر جلوگیری کنید.

۹- بهتر است بعضی مواد را از قبل بپزید
اکثر مواد پیتزا در فر پخته می‌شوند، اما برخی شان مانند گوشت باید قبل از آنکه روی پیتزا بریزید، پخته شده باشند. ممکن است زمان پخت پیتزا در فر برای پخت گوشت کافی نباشد. اگر گوشت خوب پخته نشده را بخورید، دچار بیماری می‌شوید. اگر استیک، بیکن، سوسیس یا مرغ را برای پیتزایتان انتخاب کرده‌اید، قبل از گذاشتن روی پیتزا، آن‌ها را بپزید.

۱۰- سس مخصوص
نگران مزه پیتزا نباشید. با درست کردن یک سس خوب، پیتزای خاص خودتون رو داشته باشید. پنیر پیتزا رو با سبزی‌های تازه و سیر خرد شده و کمی فلفل و نمک مخلوط کنید و روی مواد انتخابی خودتون بریزد و بگذارید تا پخته شود.

۱۱- فر را داغ کنید
داغ کردن فر قبل از گذاشتن پیتزا خیلی مهم و ضروری است. چون تنها در اینصورت است که یک پیتزای ترد با پخت سریع و یکسان خواهید داشت. براساس نوع ظرفی که پیتزا را در آن قرار داده اید، باید فر را با دمایی بین ۴۲۵ تا ۵۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید. تنوع تئوری برای قرار دادن ظرف پیتزا در رک بالا، وسط یا پایین فر به اندازه تنوع پیتزا‌ها است، ولی راحت‌ترین انتخاب، رک وسط بخاطر پخت یکسان و همزمان بالا و کف پیتزا است.

۱۲- برای پخت پیتزا کدام شعله فر روشن باشد؟
برای پخت پیتزا فر را از قبل گرم کنید و بعد پیتزا را داخل فر با دمای ۱۸۰-۱۷۰ درجه روی پنجره وسطی قرار بدهید وقتی متوجه پخت خمیر پیتزا شدید اجازه ندهید نان پیتزا خشک شود و مراقب باشید خمیر نباشد و کامل پخته شده باشد؛ و در این صورت شعله رویی را روشن کنید تا پنیر پیتزا آب شود و کمی طلایی شود.
برای پخت پیتزا داخل فر با دمای ۱۸۰-۱۷۰ درجه روی پنجره وسطی قرار بدهید

۱۳- قانون طلایی
قدم آخر برای یک پیتزای براق قهوه‌ای طلایی اضافه کردن کمی روغن زیتون به لبه‌های بیرونی خمیر است. پس قبل از اینکه پیتزا را داخل فر قرار دهید، کمی روغن زیتون را با یک قاشق چایخوری سیر ریز شده مخلوط کرده و روی لبه‌های پیتزا با قلم مو بزنید.

۱۴- کمی صبر کنید
پیدا کردن نقطه تعادل بین پنیر ذوب شده و حالت تردی پیتزا کمی مشکل به نظر می‌رسد و باعث می‌شود زودتر از زمان مناسب پیتزا را از فر خارج کنید. پس بهتر است از حباب‌های سیاه پنیر نترسید، زمان اضافی داخل فر ترد شدن و ظاهر و شکل مناسب پیتزا را بعد از برش گارانتی می‌کند.

۱۵- برش صحیح
حالا که پیتزای تازه و از تنور بیرون اومده شما حاضر است، تنها کاری که باقی مانده برش زدن است. برای این کار بهتر است از چرخ پیتزای تیز به جای چاقو استفاده کنید. چرا که خیلی تمیز و بدون زحمت پیتزا را برش زده و شکل آن را به هم نمی‌زند.
منبع:بیتوته

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران