چرااطلاع رسانی انجام نگرفت
مصوبه سران قوابود(بقول رهبرانقلاب مصوبه سران۳قوه بود)
واینکه تفاوت زمان افزایش قیمت بنزین (دروره احمدی نژاد باروحانی):
درزمان احمدی نژاد همه قواباهم متحدبودند ومجلس هم وحوزه های دیگر یک قداستی برای رئیس جمهوروقت قائل بودند تاحدی که احمدی نژاد را نماینده امام زمان(عج)می دانستند وآقای احمدی نژاد پول هدفمندی را پول متبرک امام زمان(عج)اعلام کرده بود.
وامادراین زمان همه درصددبودند که اگرپیشنهادافزایش قیمت بنزین آمد،جلویش رابگیرند،مجلس مترصداین بود که طرح ۳فوریتی بدهد برای لغوش ،دیگران هم یجورایی نظرشان مثبت نبود،اگرچه همه نخبگان وخواص براین باورند که دارد سرمایه مملکت بربادمی رودبااین ارزانی بنزین، سودش را اغنیامی برند.
ویکی ازدلائل مخالفت بااین دوره این بوده که فکرمی کردند باافزایش قیمت بنزین دولت روحانی جان تازه ای می گیرد که نبایدبگیرد!
***
رئیس قوه قضائیه اغفال شد(رؤسای۲قوه رئیسی رااغفال کردند)
نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت: به نظر میرسد آقای روحانی و آقای لاریجانی نشستند و این مسئله گرانی بنزین را پخت و پز کردند و آقای رئیسی را هم به نوعی توجیه کردند و او را در معرض عمل انجامشده قرار دادند؛ البته آقای رئیسی هم گفته بود که مشروط بر اینکه مردم را در جریان بگذارید و اقناع کنید که متاسفانه این کار را هم انجام ندادند!.
حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، با اشاره به گرانی قیمت و سهمیهبندی بنزین گفت: متاسفانه دولت در بحث گرانی قیمت و سهمیهبندی بنزین کار دقیق و حسابشدهای را انجام نداد و در این موضوع شکی نیست و اینکه مردم را از ابتدا نسبت به این موضوع اقناع نکردند کار اشتباهی بود.
شهریاری گفت: طرح «هدفمندی یارانهها» و افزایش قیمت سوخت که در زمان دولت آقای احمدینژاد انجام شد را به خاطر بیاورید، دولت در آن زمان از ۶ ماه قبل روی این موضوع کار کرد و جلسات متعدد برای آن گذاشته شد. رئیس جمهور خود تمام مسائل را برای مردم تشریح کرد و این کار به گونهای شده بود که مردم تشنه بودند که این طرح هرچه زودتر انجام شود.
«دُزدکی» گران کردند!
اما در مورد اخیر نشستند و یکشبه بنزین را گران کردند و حتی نمایندگان مجلس هم از آن باخبر نبودند و هیچ کس اطلاعی نداشت.
واقعا باید چه واژهای برای این کار دولت به کار برد که به آقایان برنخورد؛ خیلیها عنوان میکردند که
« این کار یک کار دزدکی بود که یک شبه این کار انجام شود و مردم صبح از خواب بیدار شوند و ببینند که بنزین گران شده »
وبعد به نمایندگان زنگ بزنند و نمایندگان هم بگویند ما خبر نداریم.
نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت: این نحوه اجرای طرح افزایش قیمت بنزین، طرح مدیریتشده و صحیحی نبود و این هم که دولت بگوید ما قیمتها را کنترل میکنیم باید گفت کدام حرف و وعده این دولت تاکنون محقق شده که این دومیاش باشد. ما و مردم سابقه کاری این دولت را میدانیم.
نماینده مردم زاهدان در مجلس اظهار داشت: به نظر میرسد آقای روحانی و آقای لاریجانی نشستند و این مسئله گرانی بنزین را پخت و پز کردند و آقای رئیسی را هم به نوعی توجیه کردند و او را در معرض عمل انجامشده قرار دادند؛ البته آقای رئیسی هم عنوان کرده بود که مشروط بر اینکه مردم را در جریان بگذارید و اقناع کنید که متاسفانه این کار را هم انجام ندادند.
شهریاری خاطرنشان کرد: واقعا باید تاسف خورد برای دولتی که مردمش را نمیشناسد. تعجب من از این است که مگر سیستمهای اطلاعاتی و امنیتی هیچ برآوردی از وضعیت کشور نداشتند. نمیدانستند که مردم چه مقدار تحت فشار هستند که یکباره چنین شوکی را به مردم و جامعه وارد کردند.
وی افزود: اینکه دولت میگوید ما کنترل میکنیم تا قیمتها افزایش پیدا نکند، باید در پاسخ به این اظهارنظر گفت که پیامکهای متعددی که از مردم میرسد بیانگر آن است که قیمتها در بازار افزایش داشته است. این دولت خودش را نمیتواند جمع کند، آیا میتواند قیمتها را در کشور کنترل کند؟ آیا سیستم تعزیرات و نهادهای نظارتی آنقدر نیرو دارند که بالا سر هر مغازه، ارگان یا نهادی بنشینند و بگویند قیمتت را افزایش نده؟ واقعیت این است که این آقایان حرفهای غیرمنطقی و حرف زور میزنند.
شهریاری خاطرنشان کرد: خدا نیامرزد آن کسانی را که آگاهانه به این مردم محروم و مستضعف این همه فشار میآورد و باعث میشود در این جریانات یک عده انسان بیگناه هم صدمه ببینند.
وی افزود: چرا باید این همه بیتدبیری صورت بگیرد و عجولانه تصمیم گرفته شد، آن هم در زمانی که دائما به مردم گفته میشود در زمان انتخابات باشکوه و با حضور حداکثری شرکت کنید، اما سه ماه مانده به انتخابات به همه چیز در این مملکت آتش میزنند./۲ آذر ۱۳۹۸الف بنقل ازفارس
***
درجلسه سران قوا( افزایش قیمت بنزین)چه گذشت؟چهارشنبه، ۱۷ مهر ۱۳۹۸
ایلنا نوشت: یک منبع آگاه در پاسخ به انتقاداتی مبنی بر اینکه چرا دولت اقدام به افزایش قیمت بنزین به هزار و ۵۰۰ تومان کرد و آن را روی نرخ هزار تومان ثابت نگه نداشت، گفت: در جلسه سران قوا روحانی نظرش بر نرخ هزار و ۲۰۰ تومان بود که رئیسی با آن مخالفت کرد.
«آقای رئیسی »گفت:حالا که قراراست افزایش یابد-یکباره گران کنیم(پلکانی نباشد)
رئیسجمهور معتقد بود که افزایش بنزین باید تدریجی صورت گیرد تا فشار کمتری به اقشار ضعیف جامعه وارد شود، اما رئیس قوه قضائیه در آن جلسه تاکید داشته که با توجه به اینکه ۴ ماه بیشتر تا پایان سال نمانده افزایش دوباره نرخ بنزین بعد از این مدت، منطقی نیست و بهتر است این مبلغ در همین زمان و به یکباره اضافه شود.
رئیسی:من اینجوری نگفتم
مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: همزمان با انتشار مطلبی در یکی از خبرگزاریها که به نقل از یک منبع اگاه که در آن ادعا شده بود طی جلسه سران قوا رئیس جمهور نظرش بر نرخ هزار و ۲۰۰ تومانی بنزین بود و رییس قوه قضائیه با آن مخالفت کرده است دفتر دادستانی کل کشور (حجتالاسلام و المسلمین منتظری یکی از اعضای شورای هماهنگی سران قوا است) طی اطلاعیهای ضمن کذب محض خواندن اساس ادعای مطرح شده اعلام کرد: اگر این منبع آگاه به صورتجلسه مورخ ۱۷ مهر ۱۳۹۸ که از طرف دفتر رییس جمهور تنظیم شده است دسترسی داشت چنین خبر کذبی را منتشر نمیکرد./۲ آذر ۱۳۹۸الف
مدیریت سایت-پیراسته فر:اول که گفتند،کار کارِ رئیس جمهوراست«روحانی بنزین راگران کرد»..بعدگفتند:افزایش قیمت بنزین باهماهنگی دولت با مجلس بوده….یعنی درهر۲مورد قوه قضائیه «مبرا»بود ازهرگونه دخالتی(سران قوا۲نفربودند)..بعداً مشخص شد که سران۳نفرند(زمانیکه رهبرانقلاب روشنگری کرد)..تازه فهمیدیم که «مصوبه سران قوا»بوده..بعدها گفته شد..من مخالف بودم، من اینو گفتم وآن اونو گفت…وهمه هم مدعی بودند چرا«شفاف سازی»نمی شود! ومعلوم شد که جلسه سران قوا دررابطه با تصمیم گیری قیمت بنزین درچهارشنبه، ۱۷ مهر ۱۳۹۸بوده است.
***
فرازهایی ازسخنان رهبرانقلاب
«افزایش قیمت بنزین مصوبه سران قوااست»
آیت الله خامنه ای دردرس خارج فقه(یکشنبه، ۲۶ آبان ۱۳۹۸):افزایش قیمت بنزین مصوبه سران قوابوده ومن حمایت می کنم.
چند نکته را باید توجّه داشت؛ اوّلاً وقتی یک چیزی مصوّبهی سران کشور هست، آدم باید با چشم خوشبینی به او نگاه کند، بنده در این قضیّه سررشته ندارم یعنی تخصّص این کار را ندارم، گفتم هم به آقایان؛ گفتم من چون نظرات کارشناسها هم در این قضیّهی بنزین مختلف است، بعضیها آن را لازم و واجب میدانند بعضیها مضر میدانند، بنابراین من هم که صاحبنظر نیستم در این قضایا؛ گفتم من صاحبنظر نیستم لکن اگر سران سه قوّه تصمیم بگیرند، من حمایت میکنم…
بالاخره وقتی یک تصمیمی گرفته شد از ناحیهی سران سه قوه، بحث دولت نیست، بحث یک وزارتخانه نیست، سران سه قوهی کشور نشستند یک تصمیمی گرفتند؛ به یک پشتوانه کارشناسی هم متّکی است..
سران قوایند، نشستند با پشتوانهی کارشناسی یک تصمیمی برای کشور گرفتند، باید عمل بشود به آن تصمیم…
زمان امام (رضواناللّهعلیه) هم همینجور بود، یک کارهایی را مسئولین، سران سه قوه تصمیم میگرفتند و اجرا میشد، حالا هم همین جور است./
***
نشست سران قواچه زمانی بوده؟ درآن جلسه- بنزینی- چه گذشت؟
جلسه «بنزینی» سران قوا درچه تاریخی بوده؟
چه مسائلی مطرح شد؟
تصمیمگیری درباره تغییر قیمت بنزین در اواخر شهریورامسال(۱۳۹۸) یعنی تقریبا ۲ ماه قبل، در جلسه شورای هماهنگی سران قوا انجام شده است.
در این نشست پیشنهاد دولت درباره میزان سهمیه، قیمت بنزین سهمیهای و قیمت بنزین آزاد مطرح شده و بعد از ارزیابی به تصویب میرسد.
«سران قوا» مصوبه و جمع بندی جلسه را درباره ۶۰ لیتر سهمیه، قیمت ۱۵۰۰ تومانی بنزین سهمیهای و قیمت ۳ هزار تومانی بنزین آزاد امضا میکنند.
همچنین نحوه اجرای این تصمیم اعم از زمانبندی اجرا، شیوه اجرا، میزان و نحوه بازتوزیع منابع حاصل از افزایش قیمت بنزین، تعداد خانوارهایی که شامل بازتوزیع یارانه بنزین میشوند ،شیوه پرداخت این کمک معیشتی، مشمولان آن، میزان این کمک و امثال آن نیز به دولت اختیار کامل برای تصمیمگیری داده شده است./دوشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۸ – ۱۸:۵۵خبرگزاری فارس بااندکی ویرایش.
***
افزایش قیمت بنزین تصمیم «مصوبه»سران قوابود
آیت الله خامنه ای دردرس خارج فقه:افزایش قیمت بنزین مصوبه سران قوابوده ومن حمایت می کنم.
من عرض بکنم که در این یکی دو روز خب یک حوادثی به دنبال مصوّبهی سران کشور، سران قوا اتّفاق افتاد؛ دیروز، دیشب، پریشب، در برخی از شهرهای کشور. و متأسفانه مشکلاتی هم درست شد، تعدادی جان باختند و مراکزی تخریب شد؛ از این کارها هم شد در این یکی دو روزه.
چند نکته را باید توجّه داشت؛ اوّلاً وقتی یک چیزی مصوّبهی سران کشور هست، آدم باید با چشم خوشبینی به او نگاه کند، بنده در این قضیّه سررشته ندارم یعنی تخصّص این کار را ندارم، گفتم هم به آقایان؛ گفتم من چون نظرات کارشناسها هم در این قضیّهی بنزین مختلف است، بعضیها آن را لازم و واجب میدانند بعضیها مضر میدانند، بنابراین من هم که صاحبنظر نیستم در این قضایا؛ گفتم من صاحبنظر نیستم لکن اگر سران سه قوّه تصمیم بگیرند، من حمایت میکنم.
من این را گفتم، حمایت هم میکنم. سران قوایند، نشستند با پشتوانهی کارشناسی یک تصمیمی برای کشور گرفتند، باید عمل بشود به آن تصمیم؛ این یک نکته.
نکته دوّم اینکه خب بله، یقیناً بعضی از مردم از این تصمیم یا نگران میشوند یا ناراحت میشوند یا به ضررشان است یا خیال میکنند به ضررشان است، به هر تقدیر ناراضی میشوند، لکن آتش زدن به فلان بانک، این کار مردم نیست، این کار اشرار است؛ کار اشرار است، این را باید توجّه داشت.
در یک چنین حوادثی معمولاً اشرار، کینهورزان، انسانهای ناباب وارد میدان میشوند، گاهی بعضی از جوانها هم از روی هیجان با اینها همراهی میکنند و اینجور مفاسد را به بار میآورند. این مفاسد هیچ مشکلی را درست نمیکند جز اینکه علاوهی بر هر مشکلی که هست، ناامنی را هم اضافه میکند. ناامنی بزرگترین مصیبت برای هر کشوری است، برای هر جامعهای است، اینها قصدشان این است.
شما ملاحظه کنید در این دو روز تقریباً یعنی دو شب و یک روزی که از این قضایا گذشته همهی مراکز شرارت دنیا علیه ما، این کارها را تشویق کردند؛ از خانوادهی منحوس خبیث خاندان پهلوی تا مجموعهی خبیث و جنایتکار منافقین، اینها دارند مرتّباً در فضای مجازی و در جاهای دیگر تشویق میکنند ترغیب میکنند که این شرارتها انجام بگیرد. من عرضم این است: هیچکس به این اشرار کمک نکند؛ هیچ انسان عاقل و شایستهای که به کشور خودش علاقهمند است، به زندگی راحت خودش علاقهمند است، به اینها نباید کمک بکند؛ اینها اشرارند، این کارها کار مردم معمولی نیست.
مسئولین هم البتّه دقّت کنند، مواظبت کنند، هرچه ممکن است از مشکلات این کار کم کنند. حالا من دیروز دیدم در تلویزیون که بعضی از مسئولین محترم آمدند گفتند که ما مراقبیم که این افزایش قیمت موجب افزایش قیمت اجناس و کالاها نشود؛ خب بله، این مهم است، چون الان گرانی هست، بنا باشد باز اضافه بشود گرانی، خب این برای مردم خیلی مشکلات درست میکند، باید مراقبت کنند. این مراقبتها را اینها بکنند، مسئولین حفظ امنیّت کشور هم به وظایفشان عمل کنند، مردم عزیز ما هم که خوشبختانه در قضایای گوناگون این کشور بصیرت خودشان را، آگاهی خودشان را نشان دادند، بدانند که این حوادث تلخ از ناحیهی کیست و چگونه است، این آتش زدن و خراب کردن و ویران کردن و دعوا کردن و ناامنی ایجاد کردن مال چه کسی است، این را بفهمند، توجّه کنند، که میفهمند هم مردم، ملتفتند، و از اینها فاصله بگیرند. این آن توصیهی ما است، مسئولین کشور هم به وظایفشان به طور جدّی عمل کنند.
بالاخره وقتی یک تصمیمی گرفته شد از ناحیهی سران سه قوه، بحث دولت نیست، بحث یک وزارتخانه نیست، سران سه قوهی کشور نشستند یک تصمیمی گرفتند؛ به یک پشتوانه کارشناسی هم متّکی است.
گفتم من صاحبنظر نیستم در این قضیّه لکن به عنوان یک آدمی که میبیند مسئولین کشور تصمیم گرفتند.
زمان امام (رضواناللّهعلیه) هم همینجور بود، یک کارهایی را مسئولین، سران سه قوه تصمیم میگرفتند و اجرا میشد، حالا هم همین جور است./یکشنبه، ۲۶ آبان ۱۳۹۸
***
چراتصمیم گیری درباره افزایش قیمت بنزین به مجلس واگذارنشد؟
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی(موسوی لارگانی) گفت:ما سه بار در مجلس شورای اسلامی در مورد افزایش قیمت بنزین در سال ۹۸ رای گیری کردیم که نمایندگان موافقت نکردند.
در برنامه پنجم و ششم توسعه -مجلس-به دولت اجازه داده بود که دولت سالانه میتواند درصدی به قیمت بنزین اضافه کند،اما قیمت بنزین باید پلکانی افزایش پیدا میکرد
نمایندگان مجلس هیچ اطلاعی از افزایش یکباره قیمت بنزین نداشتند ، این تصمیمی بود که در جلسه سران قوا گرفته شد و حضور آقای لاریجانی در جلسه سران قوا به دلیل شخصیت حقوقیاش، بوده است لذا جا داشت که گزارشی از تصمیم سران قوا از افزایش قیمت بنزین به نمایندگان مجلس بدهد.
موسوی لارگانی گفت: از سوی دیگر شاهد این بودیم که رهبر معظم انقلاب نیز از تصمیم سران قوا حمایت کردند که به نظر بنده این لطفی بود که رهبری در حق دولت انجام داد.
موسوی لارگانی اشاره ای به هدفمندی یارانه ها زمان احمدی نژادداشت:
در زمان هدفمندی یارانهها، به جای ۲۰۰ درصد، ۳۰۰ درصد به قیمت بنزین افزوده شد اما ما شاهد اعتراضات اینچنینی نبودیم، چراکه دولت از ماهها قبل با مردم حرف زده بود.
متاسفانه ، نمایندگان مجلس هیچ اطلاعی از تصمیم سران قوا نداشتند که بهتر بود حداقل به نمایندگان اطلاع داده میشد.
ناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در مصاحبه باالف۲۸ آبان ۱۳۹۸
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:همانطورکه درسخنان آقای «موسوی لارگانی»آمده اگربه مجلس واگذارمی شد(که شده بود)مجلس به هیچ وجه باافزایش قیمت موافقت نمی کرد«سه بار در مجلس شورای اسلامی در مورد افزایش قیمت بنزین در سال ۹۸ رای گیری کردیم که نمایندگان موافقت نکردند».
دلیل دیگر عدم اطلاع،ازجلسه سران این می تواندباشد که اگرمجلس ازقبل اطلاع پیدامی کرد،جلویش را می گرفت،مانع تشکیل جلسه می شد.
واما مجوز افزایش قیمت بنزین رامجلس به دولت داده بود( درقالب برنامه پنجم و ششم توسعه )..ظاهراً اشکال دراین است که بایدسالانه افزایش پیدامی کردبصورت پلکانی ولی بعدازچندسال باوقفه انجام گرفت بصورت جهشی.
بنده این متن را برای الف فرستادم حالا ببینیم منتشرمی کند:
ماحصل مصاحبه ناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی+تفسیر
چراتصمیم گیری درباره افزایش قیمت بنزین به مجلس واگذارنشد؟
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی(موسوی لارگانی) گفت:ما سه بار در مجلس شورای اسلامی در مورد افزایش قیمت بنزین در سال ۹۸ رای گیری کردیم که نمایندگان موافقت نکردند.
* در برنامه پنجم و ششم توسعه -مجلس-به دولت اجازه داده بود که دولت سالانه میتواند درصدی به قیمت بنزین اضافه کند،اما قیمت بنزین باید پلکانی افزایش پیدا میکرد
*نمایندگان مجلس هیچ اطلاعی از افزایش یکباره قیمت بنزین نداشتند ، این تصمیمی بود که در جلسه سران قوا گرفته شد و حضور آقای لاریجانی در جلسه سران قوا به دلیل شخصیت حقوقیاش، بوده است لذا جا داشت که گزارشی از تصمیم سران قوا از افزایش قیمت بنزین به نمایندگان مجلس بدهد.
موسوی لارگانی اشاره ای به هدفمندی یارانه ها زمان احمدی نژادداشت:
*در زمان هدفمندی یارانهها، به جای ۲۰۰ درصد، ۳۰۰ درصد به قیمت بنزین افزوده شد اما ما شاهد اعتراضات اینچنینی نبودیم، چراکه دولت از ماهها قبل با مردم حرف زده بود.
*متاسفانه ، نمایندگان مجلس هیچ اطلاعی از تصمیم سران قوا نداشتند که بهتر بود حداقل به نمایندگان اطلاع داده میشد.
موسوی لارگانی گفت: از سوی دیگر شاهد این بودیم که رهبر معظم انقلاب نیز از تصمیم سران قوا حمایت کردند که به نظر بنده این لطفی بود که رهبری در حق دولت انجام داد.
نتیجه :
توضیحات نگارنده-پیراسته فر باتوجه به اظهارات آقای موسوی لارگانی:
همانطورکه درسخنان آقای «موسوی لارگانی»آمده اگرتصمیم گیری به مجلس واگذارمی شد(که شده بود)مجلس به هیچ وجه باافزایش قیمت موافقت نمی کرد«سه بار در مجلس شورای اسلامی در مورد افزایش قیمت بنزین در سال ۹۸ رای گیری کردیم که نمایندگان موافقت نکردند».
دلیل دیگر عدم اطلاع،ازجلسه سران این می تواندباشد که اگرمجلس ازقبل اطلاع پیدامی کرد،جلویش را می گرفت،مانع تشکیل جلسه می شد.
مجوزافزایش قیمت را مجلس به دولت داده بود:
مجوز افزایش قیمت بنزین رامجلس به دولت داده بود( درقالب برنامه پنجم و ششم توسعه )..ظاهراً اشکال دراین است که بایدسالانه افزایش پیدامی کرد،بصورت پلکانی ولی بعدازچندسال باوقفه انجام گرفت بصورت جهشی.
***
تخریب دولت به بهای تعرض به رهبری وتضعیف نظام اسلامی؟
تأکید روحانی و رئیسی بر اینکه تصویب و اجرای طرح سهمیهبندی و افزایش نرخ بنزین با نظر و موافقت رؤسای قوای سهگانه انجام شده و همچنین حمایت رهبر انقلاب از تصمیم سران قوا که فصلالخطابی بود برای مخالفان آن، این پرسش را پیش میکشد که چرا عدهای سعی دارند پس از اجرای این طرح افکار عمومی را علیه دولت و شخص رئیس جمهوری تحریک کنند؟
رهبر انقلاب روز گذشته(یکشنبه، ۲۶ آبان ۱۳۹۸) در سخنانی با بیان اینکه «وقتی یک چیزی مصوبه سران کشور است، آدم باید با چشم خوشبینی نگاه کند» اظهار کردند:
«اگر سران سه قوه با پشتوانه کارشناسی تصمیم بگیرند من حمایت میکنم».
جلسه شورای سران قوا بارهبری
از سوی دیگر، شورایی که این تصمیم در آن گرفته شده نیز با نظر و تأکید رهبر انقلاب ایجاد شده است. خردادماه ۱۳۹۷ بود که رؤسای قوا و کارشناسان اقتصادی جلسهای با رهبر معظم انقلاب داشتند که به نوعی اولین جلسهی «شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه» محسوب میشد و به دنبال بحثهای مطرحشده در آن نشست، ایشان بر پیگیری «ترتیبات شکلی» مطرحشده تأکید کردند.
اولین جلسه بنزینی سران قوا
یک هفته بعد(ازجلسه بارهبرانقلاب) نخستین جلسهی رسمی این شورا(شوراب عالی هماهنگی اقتصادی۳قوه) تشکیل شد.
با این حال برخی که گویا عادت کردهاند همواره جلوتر از رهبری حرکت کنند، در دو روز گذشته در شبکههای اجتماعی و بعضاً تریبونهای رسمی تلاش کردند افکار عمومی را به این سمت هدایت کنند که اجرای این طرح صرفاً تصمیم دولت و ناشی از «بیتدبیری» دستگاه اجرایی بوده و حتی سران قوای دیگر با تصویب آن مخالف بودهاند.
در همین حال «سیدابراهیم رئیسی» رئیس قوهی قضائیه با اعلام اینکه اجرای طرح سهمیهبندی و اعلام نرخ جدید بنزین «با استناد به تکالیف قانونی» انجام شده است، تأکید کرد که این موضوع «به منظور ایجاد هماهنگی در شورای اقتصادی سران قوا مطرح و مصوب شد».
شایعات
این گفتهی رئیسی شایعات مطرحشده دربارهی این را که رؤسای دیگر قوا با اجرای این طرح مخالف بودهاند و رئیس جمهوری با استفاده از اختیارات قانونی خود دستور اجرای این طرح را صادر کرده است، به روشنی رد میکند.
همچنان که حسن روحانی نیز در جلسهی عصر دیروز(یکشنبه، ۲۶ آبان ۱۳۹۸) هیئت دولت اعلام و تأکید کرد که این طرح در آن شورا به دفعات مورد بحث و بررسی رؤسای قوای سهگانه قرار گرفته و در سه نوبت نیز منجر به مصوباتی شده که خدمت مقام معظم رهبری ارسال شده و در نهایت با اصلاحاتی اجرا و عملیاتی شده است. یعنی نهتنها این طرح به تأیید و تصویب رؤسای سه قوه رسیده، بلکه رهبر معظم انقلاب نیز در جریان جزئیات آن قرار داشتهاند.
با وجود همهی اینها اما عدهای همچنان بر طبل تفرقه میکوبند؛ بطوری که با وجود تأکید سران قوا و حمایت رهبری باز هم صداهایی به گوش میرسد مبنی بر اینکه «تصمیم دولت» مسبب اصلی ناآرامیهای چند روز اخیر است و حالا هم دولت قصد دارد اجرای این قانون را به عنوان سیاست و «تصمیم نظام» جا بزند تا خود را از اعتراضات مصون کند!
در فضای توییتر، اظهارنظرهای پرشماری از سوی کاربران عادی و حسابهای ناشناس علیه دولت و اجرای این قانون منتشر شده است اما آنچه جلب توجه میکند، توییتهای عدهای است که در جایگاه رهبران افکار، صاحبنظران، فعالان اجتماعی یا اینفلوئنسرها اظهار نظرهایی میکنند که آشکارا هدفی جز تخریب دولت و ایجاد شکاف بین مردم و دولت ندارند.
۱-سیدامیرحسین قاضیزاده، نمایندهی اصولگرای ادوار هشتم تا دهم مجلس در توییتی نوشت «طی اخبار واصله تشریفات قانونی افزایش قیمت بنزین در چارچوب فرایندهای شورای هماهنگی سران قوا طی نشده و دولت بر اساس اختیارات قانونی خود اقدام به این کار کرده است. اصولاً برای افزایش قیمتها بر اساس قانون هدفمندی یارانهها دولت مجوز لازم را داشته و نیازی به طرح موضوع در جلسه سران قوا نبوده».
۲-علیاکبر رائفیپور، چهرهی اصولگرایی که به موضعگیری علیه دولت شهره است نیز در توییتی نوشت: «اقدام هماهنگ رسانههای حامی دولت در انتشار کلیپی از رهبر انقلاب و همزمان رونمایی از بنزین ۳۰۰۰ تومنی به دو منظور صورت گرفت ۱- بستن دهان منتقدین انقلابی ۲- انداختن هزینه سیاسی – اجتماعی این تصمیم بر گرده رهبری».
۳-سیدیاسر جبرائیلی نیز در توییتی با بیان اینکه «تمام استدلالهای بیپایهای که برای توجیه گران شدن بنزین ارائه شدند، پابرجایند» نوشت: «هدف اصلی و اعلامنشده محقق میشود: افزایش درآمد دولت».
۴-حساب کاربری فرید ابراهیمی که در توییتر دنبالکنندگان زیادی هم دارد اینطور جوسازی میکند که مسئولیت گرانی بنزین صرفاً با روسای قوای مجریه و مقننه است و مینویسد: «روحانی و لاریجانی در جلسات سران قوا تصویب کردن که قیمت سوخت رو گرون کنن. حالا تیم رسانهای دولت، یک سخنرانی قدیمی رهبر انقلاب در انتقاد از مصرف بیرویه بنزین رو دادن کانالها منتشر کنن که یعنی این اقدام با نظر رهبری انجام میشه. آقای روحانی! مرد باش و پای تصمیم و امضای خودت بایست!» او به این ترتیب اولاً این شایعه را منتشر میکند که رئیس قوهی قضائیه با تصویب طرح مخالف بوده و ثانیاً رهبری نیز در این موضوع نظارتی نداشته است؛ حال آنکه روحانی در گفتههای عصر دیروز خود تأکید کرد که مصوبات سران سه قوه بطور مرتب به اطلاع رهبر انقلاب رسیده است.
۵-احمد توکلی، سیاستمدار اصولگرا و مدیرمسئول سایت «الف» نیز با بیان اینکه «حساب اصلاح مصرف سوخت از طرح ناقص و غیرکارشناسی دولت جداست» گذشته از طرح یک انتقاد، مسئولیت را بالکل متوجه دولت میداند و معتقد است: «طرح فعلی، تنها انتقال بار ناکارآمدی دولت به دوش مردم است».
۶-حجت الاسلام مجتبی ذوالنور، نمایندهی عضو جبههی پایداری نیز که پس از اجرای این طرح، در مجلس به دنبال جمعآوری امضا برای استیضاح روحانی و لاریجانی بود، در قالب عباراتی کلی به این طرح انتقاد میکند و مینویسد: «افزایش قیمت بنزین باید در قالب یک طرح جامع باشد و تمام جوانب آن لحاظ شود؛ اگر بودجه افزایش پیدا کند، معلوم شود کجا میرود و چقدر است. مجلس است که باید بودجه را تصویب کند و دولت خودش حق ندارد چنین کاری کند. این کار دولت، خلاف است». گویی سران قوا یکشبه به این تصمیم رسیدهاند و هرگز «جوانب آن» را در نظر نگرفتهاند؛ حال آنکه به قول حسن روحانی، اگر هم انتقادی به حذف یارانهی بنزین وجود دارد، این است که چرا اجرای این قانون برای چند سال معطل مانده است.
شاید بهتر بود نمایندگان دلواپس مجلس و گروه «دلواپسان» زودتر به یاد استنطاق از رئیس جمهوری دربارهی این طرح و مطالبهی سنجش «جوانب آن» میافتادند؛ نه هنگامی که فضای جامعه از شوک ناشی از افزایش قیمت بنزین ملتهب است و عدهای خشم خود را در خیابانها تخلیه میکنند. اینگونه انتقادات بیشتر شبیه کانالیزه کردن آن خشم به سوی دولت است و کمتر شباهتی به خیرخواهی برای نظام دارد؛ چه اینکه در دیدگاه کلان، تضعیف دولت، تضعیف نظام است.
۷-علیرضازاکانی نماینده سابق مجلس نیز با کلیدواژهی «تدبیر و امید» جملاتی کنایهآمیز ساخته و در توییتر نوشته است: «دولت تدبیر و امید اسباب ناامیدی مردم را با سوء تدبیر خود فراهم کرد. سهمیهبندی و افزایش قیمتها نیازمند بررسی کارشناسی و اقناعسازی عمومی برای همکاری دولت و ملت داشت که دولت محرمانه در نهایت بیدرایتی در شب عید، کام مردم را تلخ کرد». زاکانی نیز مانند هممسلکان تندروی خود در ادعایی بیپایه صرفاً برای زیرسؤال بردن دولت روحانی تصویب این طرح را «محرمانه» و اجرای آن را «بیدرایتی» عنوان میکند تا او هم از خوانِ پر برکتِ هجمه به دولت سهمی برده باشد.
۸-حسینعلی حاجی دلیگانی، دیگر نمایندهی عضو جبههی پایداری نیز مثل اغلب مخالفان دولت مسئولیت این طرح را صرفاً متوجه دولت دانسته و مینویسد «اجرای طرح افزایش قیمت بنزین، بدون اطلاع نمایندگان مجلس، بصورت ناپخته و اوج بیتدبیری دولت بود».
۹-مهدی چمران، رئیس سابق شورای شهر تهران نیز شخصیت اصولگرای دیگری بود که با طرح یک ادعا، این طرح را «برای تأمین منابع پرداخت یارانهی بیشتر و کار تبلیغاتی برای انتخابات» دانست. هرچند وی در ادامه نقدی قابل تأمل نیز به نحوهی مصرف منابع حاصل از افزایش قیمت بنزین مطرح کرده و مینویسد: «منطقی بود که از این منبع مشکل حمل و نقل عمومی حل شود تا از آلودگی هوا هم کاسته شود که نشد».
۱۰-حجتالله عبدالملکی، استادیار دانشگاه امام صادق که خود را «کارشناس اقتصاد مقاومتی» معرفی کرده است نیز یکی به نعل میزند و یکی به میخ؛ او با بیان اینکه «همه باید به قانون احترام بگذارند» و «تصمیم دولت ملاک عمل خواهد بود» مدعی میشود «این تصمیم دولت بر اساس اختیاری بوده که مجلس به او داده و به شورای سران ربطی ندارد»!
۱۱-محمدصادق کوشکی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز در اظهارنظری عجیب مدعی میشود «هدف روحانی از گرانی بنزین دعوت مردم به شورش است! همانطور که در سال ۹۷ دنبال تابستان داغ بود!» و به همین سادگی با یک توییت دوجملهای اتهامات بزرگی را متوجه رئیس جمهوری میکند.
اما در تریبونهای رسمی نیز اظهارنظرهای تند و انتقاد از دولت در این زمینه، مطرح میشود.
۱۲- آیت الله سید محمدمهدی حسینی همدانی امام جمعه کرج در تریبون نماز جمعه دربارهی افزایش قیمت و سهیمهبندی بنزین میگوید: «میخواهید مردم را عصبانی کنید؟ مردم را ناراحت کنید؟ آخر الان وقت گرانکردن بود؟ باید با یک شیب ملایم، که خودتان قائلید، با آن شیب این کار را انجام بدهید؛ آن هم در وقت مناسبش. با یک مقدمهسازی، با یک تبیینی. چرا یکمرتبه؟ اهداف سیاسی دارید؟».
از سوی دیگر
۱۳- سردار محمد علیجعفری، فرمانده سابق سپاه و فرمانده فعلی قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیهالله (عج) در اظهارنظری ضمن متهمکردن دولت به «بیتدبیری» میگوید: «وقتی دولتمردان، مردم را بحساب نمیآورند و بعد از رها کردن کنترل قیمتها، مردم را با افزایش قیمت بنزین غافلگیر میکنند، در واقع این دولت است که با روش غلط و بیتدبیری خود، مردم را به اعتراض وا میدارد و به آشوبگران فرصت سوءاستفاده میدهد».
بعضی از این اظهارنظرها پیش از حمایت قاطع رهبر انقلاب از تصمیم سران قوا مطرح شدهاند اما گویندگان پس از مواجهه با موضع رهبر انقلاب، زبان در کام کشیدهاند و دیگر انتقادی به آن ندارند! گرچه این حُسن را دارد که احتمالاً میتوان آنها را «مطیع رهبری» قلمداد کرد اما این پرسش پیش میآید که اگر چنینند، چرا همواره جلوتر از رهبری حرکت میکنند و با وجود حمایتهای آشکار رهبری از دولت منتخب و مستقر، «آتشِ بهاختیار» به روی هر اقدام اجرایی و قانونی دولت میگشایند؟
حتی اگر برای این پرسش پاسخی باشد، باز باید پرسید که چرا عدهای در این روزهای ملتهب تلاش کردند در آتش ناآرامیها بدمند و با طرح ادعاها و شایعاتی که موجب خشمگینتر شدن معترضان میشد، آتش را به اردوگاه دولت بیندازند؟ آیا مدعیان حرکت در خط رهبری «بصیرت» لازم برای درک این مهم را ندارند که ایجاد شکاف بین ملت و دولت و بیاعتمادی مردم به دولت، نتیجهای جز بیاعتمادی به نظام نخواهد داشت؟/منبع:۲۷ آبان ۱۳۹۸ ایسنا
توضیحات مدیریت سایت-پیراسته فر:ادامه اظهارات مسئولین درموردگرانی بنزین ازمنابع دیگر:
اجتهاددرمقابل نص
۱۴-حجت الاسلام علیرضا پناهیان:معلوم نیست تصمیم گران شدن بنزین را چه کسی گرفت؟ اینکه بنزین به یکباره گران شود کسی نمیدانست .
باید دانشجویان بسیجی طوری باشند که وقتی دولتمردان بشنوند گروهی از بسیج آمده تا برای کارهایشان تدبیر کند، رنگ از رخشان بپرد.
گردهمایی دانشجویان بسیجی سراسر کشور در تهران جمعه، ۱ آذر ۱۳۹۸
۱۵ -«حسینعلی شهریاری»نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت: به نظر میرسد آقای روحانی و آقای لاریجانی نشستند و این مسئله گرانی بنزین را پخت و پز کردند و آقای رئیسی را هم به نوعی توجیه کردند و او را در معرض عمل انجامشده قرار دادند؛ البته آقای رئیسی هم عنوان کرده بود که مشروط بر اینکه مردم را در جریان بگذارید و اقناع کنید که متاسفانه این کار را هم انجام ندادند/الف ۲ آذر ۱۳۹۸بنقل ازمصاحبه شهریاری بافارس
اینگونه تحلیل ها نادرست ازازروی عدم شناخت جایگاه ولایت فقیه وبلکه عدام درک ولی فقیه زمان است،اگرچه از سر دلسوزی است.
این دلسوزیهای خیرخواهانه ،وهن ولایت است چرا که این نگاه غلط، رهبری را فردی مسلوب الاختیار و مسلوب الاراده بنمایش می گذارد.
تعرض به رهبری ازسردلسوزی !
عزیزی از جریان اصولگرا مصاحبه کرده است که رهبرانقلاب با تصمیم سران قوا مخالف بوده و در نهایت به ناچار امضا کرده است. در یکی از گروه های مجازی نیز خواندم که طلبه ای در درس خارج از رهبری سوال می کند، چرا موافقت کردید و او می فرماید: «چاره چه بود» و آنگاه همگی می گریند. گوئی عده ای به رهبرانقلاب فشار آوردند تا کاری که می داند نادرست است را بپذیرد.
فارغ از صحت این اخبار که اغلب نادرست است، ایندست تحلیل ها و خبرها برآمده از یک فهم نادرست است.
نگاهی که در ایام «برجام» نیز به همین شکل رهبری را تحلیل می کرد و معتقد بود رهبرانقلاب تحت فشار دولت به نرمش قهرمانانه تن داده است.
«امام خمینی» را دراعلام پذیرش قطعنامه۵۹۸ «مسلوب الاختیار»خواندند.
اینگونه تحلیگران ، معتقدند، «جام زهر حضرت امام» به خاطر فشار آیت الله فلان و سردار بهمان بوده است.
ایندست تحلیل ها حتما از سر دلسوزی است. اما اگر دقیق شوید از سر خیرخواهی وهن ولایت است چرا که این نگاه غلط، رهبری را فردی مسلوب الاختیار و مسلوب الاراده تحلیل می کند که در بزنگاه ها بجهت فشار اطرافیان درایت و شجاعت لازم را ندارد.
تلقی نادرستی از تدبیر رهبری و نسبتش با عملکرد دیگران داریم.
بله رهبر انقلاب ممکن است تصمیمی رااز سر اکراه بپذیرد، اما این نه بخاطر فشار اطرافیان است بلکه بجهت جبر زمانه ایست که البته همین مسوولین در ساخت آن نقش داشتند.
به سخن دیگر او ممکن است با اطرافیان همراهی کند، اما این همراهی از سر علم و آگاهی است. او حقیقتا می پذیرد که همین راه درست است و امضا می کند. او زمانه را جز این تصمیم نمی داند. اما نکته مهم اینجاست؛ من و ما و این مسوول و آن مدیر و در نهایت جامعه در تشکیل زمانه و تصمیم نهایی “ولی” سهم داریم. /منبع :خبرگزاری فارس،محسن مهدیان۱ آذر ۱۳۹۸