به گزارش زنان خبر، محمد داود مخلص آبادی فراهانی کارشناس ارشد علوم سیاسی وتحلیلگر امور اجتماعی در گفتگو با خبرنگار زنان خبر با اشاره به نقش زنان در جامعه ی امروزی گفت: امروزه زنان به دلایلی همچون شرایط سخت اقتصادی، بالارفتن سطح تحصیلات و… همپای مردان در تمامی صحنه ها حضوردارند اما این امر نباید باعث شود به روحیه لطیف زن خدشه ای وارد شود. زنان نیمی از جامعه محسوب می شوند که بطور قطع یقین، بر ساز و کار آن جامعه نیز تأثیرگذار هستند.
وی با اشاره به اینکه نقش تأثیر گذار زنان در اجتماع را نمی توان کتمان کرد، افزود: یکی از مسائلی که زنان می توانند نقش مهمی را درآن ایفا نمایند بحث انتخابات است. اما متأسفانه در گذشته و در این خصوص از آنها دعوتی بعمل نمی آمد که این خود دال بر نوع نگاه مردانه به زنان و یا مملوک بودن آنها بود. اما رفته رفته و به دلایلی همچون نیاز رو به رشد جهانی و شکل گیری جنبشهای زنانه در اقصی نقاط جهان و احقاق حقوق جنس زن در برابر ظلم و ستم مردان و دیگر مسائلی که زن را دارای حقوق فردی و اجتماعی در نظر می گرفت، این حق رأی به زنان نیز داده شد تا سهمی در جامعه و متعاقباً در انتخابات داشته باشند.
فراهانی با اشاره به اینکه، حال زنان فارغ از زمان و مکان، هم بعنوان انتخابگر و هم بعنوان انتخاب شونده وارد بحث انتخابات (مجلس شورای اسلامی، شورای شهر، شورای محله) شده اند و همپای مردان می توانند به کاندیداهای مورد اعتماد خود رأی داده و یا وارد مجلس شوند تصریح کرد: بالا رفتن سطح تحصیلات و حضور زنان همپای مردان در جامعه موجب شده است آنان با علم کامل وارد عرصه های سیاسی و اجتماعی جامعه شوند و در این خصوص درخشش قابل توجهی داشته باشند.
انتخابات فرصتی برای مطرح کردن خواسته های زنان
وی ادامه داد: انتخابات فرصت خوبی است که زنان بتوانند به توسط آن، آرمانها و خواستهای حقوقی و سیاسی خویش را در سطح جامعه مطرح ساخته و حمایتشان را از طریق رأی و سهمگیری فعال و با تشخیص ضروریات و نیازهای خود به جهت و موضع سیاسیای معطوف و تمرکز دهند که منتج به تغییر وضعیت و بهبودی شرایط زنانه در پهنه جامعه گردد.
فراهانی با تاکید براینکه سکاندار تمامی افراد موفق همچون پزشکان حاذق، سیاستمداران موفق، ورزشکاران ملی، نوابغ ایرانی و … مادرانی مدبر و آگاه هستند، اظهار داشت: از مهمترین نکاتی که بایستی بدان اشاره نمود نا برابری حقوق زنان و مردان است. یعنی آنچه که از زنان بویژه در اثناء انتخابات گرفته می شود مطابق با آنچه که همان زن از جامعه دریافت می دارد نیست. لذا توجه به این مقوله و بر طرف ساختن آن مستلزم راهکارها و تدابیر ویژه ای می باشد.
فراهانی خاطر نشان کرد: باید راهکاری اندیشیده شود که بجای استفاده از تفکرات و اندیشه های وارداتی، خودمان درصدد احقاق حقوق زنان کشورمان بر آییم و با تشکیل کمیسیونی جداگانه در خصوص زنان و خانواده در مجلس، این امر محقق گردد. در این راستا حضور زنان در صحنه انتخابات و ورود ایشان به صحنه های اجتماعی نقش بسزایی را می تواند در این خصوص ایفا نماید.
خبرنگار: نزاکت اللهیاری
انتهای متن/*