کدگذاری بین‌المللی 389 شغل در بخش کشاورزی


کدگذاری بین‌المللی 389 شغل در بخش کشاورزی

موضوع شناسایی، طبقه‌بندی و کدگذاری 389 شغل بر مبنای طبقه‌بندی بین‌المللی مشاغل از سوی سازمان مرکزی تعاون روستایی به انجام رسید.

کدگذاری بین‌المللی 389 شغل در بخش کشاورزیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وزارت جهاد کشاورزی؛ مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: برای نخستین بار در کشور در راستای شناسایی مشاغل کشاورزی و هویت‌بخشی به مشاغل و شاغلین بخش کشاورزی، موضوع شناسایی، طبقه‌بندی و کدگذاری ۳۸۹ شغل بر مبنای طبقه‌بندی بین‌المللی مشاغل از سوی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در تعامل با بخش‌های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی و مرکز آمار ایران به انجام رسیده است.
آقای حسین شیرزاد افزود: نظام صنفی کشاورزی همسو با سیاست‌ها و برنامه‌های دولت در جهت نظم‌بخشی به شاغلین و مشاغل بخش کشاورزی تشکیل شده است و یکی از اثرات مهم تشکیل نظام صنفی کشاورزی توجه به موضوع شناسایی، احصا، استانداردسازی و کدگذاری مشاغل بخش کشاورزی و منابع طبیعی در همه حوز‌های مرتبط به آن است.
وی با بیان این که از اقدامات مهم نظام صنفی کشاورزی، صدور پروانه فعالیت شغلی برای کشاورزان در راستای هویت‌بخشی و ساماندهی بهره‌برداران است، گفت: به منظور هماهنگی و تطبیق پروانه فعالیت صادره توسط نظام صنفی برای تولیدکنندگان و بهره‌برداران، سازمان مرکزی تعاون روستایی اقدام به بررسی و شناسایی انواع طبقه‌بندی ملی بر اساس الگوی بین‌المللی از جمله طبقه‌بندی بین‌المللی مشاغل ISCO، طبقه‌بندی فعالیت‌های اقتصادی ISIC، طبقه‌بندی استاندارد بین‌المللی آموزش ISCED، طبقه‌بندی محوری محصولات CPC و ... کرد و ضمن برگزاری جلسات متعدد با مرکز آمار ایران، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و معاونت‌های تخصصی وزارت جهادکشاورزی، ضمن طراحی پروانه فعالیت، کدگذاری ISIC را برای صدور پروانه فعالیت به دلیل دارا بودن ساختاری منسجم و یکدست برای طبقه‌بندی فعالیت‌های اقتصادی، داشتن کارآیی در آمار و تحلیل اقتصادی و این که این طبقه‌بندی برای هدف‌های اداری همچون صدور پروانه کسب و کار و ... مناسب بود، برای کدگذاری پروانه فعالیت انتخاب کرد.
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی ایران اضافه کرد: در ادامه کارگروه‌های تخصصی با حضور نمایندگان بخش تخصصی جهت شناسایی و طبقه‌بندی فعالیت‌های اقتصادی مرتبط به هر بخش و معاونت تشکیل شد تا در صدور پروانه فعالیت هماهنگی و تعامل با بخش‌های تخصصی جهت به رسمیت شناختن پروانه‌های فعالیت به عمل آید. در فرایند شناسایی، طبقه‌بندی و کدگذاری فعالیت‌های اقتصادی ابتدا درخواست اعلام نیاز از طرف بهره‌بردار جهت دریافت پروانه فعالیت به نظام صنفی کشاورزی شهرستان صورت گرفته و سپس به دفتر صنوف و تشکل‌های مردم‌نهاد سازمان مرکزی تعاون روستایی اعلام و دفتر تشکل‌ها و صنوف با هماهنگی بخش تخصصی مربوطه نسبت به کدگذاری فعالیت پیشنهادی استان اقدام می‌کند.
وی گفت: در همین راستا تاکنون بیش از ۳۸۹ عنوان شغلی در زیربخش‌های امور دام ۴۲ شغل، زراعت ۲۳ شغل، باغبانی ۳۸ شغل، شیلات و آبزیان ۵۸ شغل، منابع طبیعی ۴۵ شغل، دامپزشکی ۳۶ شغل، خدمات فنی و مکانیزاسیون ۸۷ شغل، صنایع تبدیلی و تکمیلی ۵۲ شغل و تجارت الکترونیک ۸ شغل شناسایی، احصا و کدگذاری شده‌اند، این کد‌های شغلی در صدور پروانه فعالیت مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کدگذاری بر اساس نظام کدگذاری و طبقه‌بندی مشاغل که تحت عنوان آیسیک (ISIC) خوانده می‌شود انجام می‌گیرد. ISIC یک نظام طبقه‌بندی مرجع برای دسته‌بندی مشاغل است و توسط کمیسیون اجتماعی اقتصادی سازمان ملل متحد مورد تصویب قرار می‌گیرد.
شیرزاد در پایان، شناسایی و کدگذاری مشاغل را گامی در جهت تحقق استانداردسازی مشاغل کشاورزی، ایجاد امکان در کنترل و نظارت و تحقق تولید محصول سالم و رعایت حقوق مصرف کنندگان عنوان کرد.

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بهترین فیلم‌ها و سریال‌های سال 2024 به انتخاب مجله تایم