چرا بورس رشد کرد؟
هلالات فعال بازار سرمایه با اشاره به اینکه در کوتاه مدت وضعیت بورس به همین منوال فعلی سپری خواهد شد، گفت: یعنی نه شاهد ورود نقدینگی جدیدی از سوی افراد مبتدی و تازهوارد خواهیم بود نه اینکه فعالان و سرمایهگذاران قدیمی بازار منابع خود را از بورس خارج خواهند کرد و در مجموع این روند صعودی با شیب کندی ادامه پیدا خواهد کرد.
فرارو- بعد از افزایش قیمت دلار در بازار ارز، این امر در بورس تهران نیز تاثیرگذار بود و طی چندین روز اخیر شاخص کل بازار سهام دوباره در مسیر صعود قرار گرفته است، این در شرایطی است که کارشناسان معتقدند بورس یک رشد نسبی را تجربه کرده، اما دیگر نباید انتظار صعود شتابان شاخص کل به مانند شش ماه اول سال را داشت.
به گزارش فرارو، در چنین شرایطی بعید است که به مانند گذشته نقدینگی قدرتمندی وارد بورس شود، چرا که همگان با توجه به تجربه پیشین به دنبال کسب سودهای نجومی از بورس هستند، اما با توجه به وضعیتی که این روزها بر بازار سهام حاکم است، چنین موضوعی در عمل امکان تحقق ندارد.
ولید هلالات معتقد است بازار سهام تا پایان سال با یک شیب کند به رشد خود ادامه خواهد داد
۴ دلیل افزایش شاخص کل
ولید هلالات کارشناس بازار سهام در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه بورس تهران طی روزهای گذشته با رشد نسبی روبرو بوده است، اظهار داشت: این امر به دلایلی نظیر افزایش قیمت بنزین، رشد نرخ دلار، کسری بودجه دولت و زمان اعلام جزئیات بودجه سنواتی است، از سویی تمامی این موارد تورم زاست و افزایش تورم را به دنبال خود دارد، بنابراین در چنین حالتی بورس در مسیر رشد قرار خواهد گرفت.
وی افزود: با توجه به اینکه بازارهای جانشین و موازی بورس نظیر ارز، سکه، طلا، خودرو و مسکن در رکود بسر میبرند و سرمایهگذاران به آنها توجه چندانی نمیکنند، در چنین وضعتی بورس توانسته طی این چند روز اخیر مثبت عمل کند و دوباره با افزایش قیمت سهمها نگاهها را به تالار حافظ متوجه سازد.
هلالات با اشاره به اینکه دلار ۱۲۵۰۰ تومانی برای برخی از شرکتهای بورسی و فرابورسی بسیار سود آور است، گفت: به دلیل اینکه نرخ یاد شده برای شرکتهای صادراتی یک سود ۱۷، ۱۸ درصدی بیشتر را به ارمغان دارد، این امر جذابیت مناسبی را برای شرکتهای کالا محور و صادراتی ایجاد کرده و این موضوع تقاضا را برای آنها با افزایش روبرو کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: از سوی دیگر در گزارشهای ماهیانه شرکتها نیز نرخ فروش و همچنین میزان فروش نسبت به شش ماهه اول سال تغییر نکرده و یا حتی در برخی از موارد نیز بهتر نیز بوده، بنابراین این موضوع نشان میدهد، شرکتهای بازار توانستنهاند، خود را با شرایط تحریمی سازگار سازند و از این طریق روند تولید و فروش آنها نیز عادی شده با وجود تحریمها و به همین دلیل نیز گزارشها مثبت است و میتواند انتظار سودآوری را تا پایان سال از آنها داشت.
بیشتر بخوانید:
نباید منتظر تکرار رشد نیمه اول سال بود
وی با تاکید بر اینکه نباید این روزها انتظار تکرار عملکرد شش ماه اول بازار را داشت، گفت: در آن زمان به دلیل شرایطی که وجود داشت، نقدینگی قدرتمندی که در بازار آمده بود، موتور محرک شاخص کل شده بود و طی شش ماه قیمت سهمهای مختلف با رشد فزایندهای روبرو شدند، اما از مهر ماه این روند متوقف شد که دلیل آن نیز این بود بسیاری از کسانیکه در بازار حضور داشتند، به دلیل سودهایی که به دست آوردهاند که بعضا نیز تا ۱۰۰ درصد هم رسیده بود، ترجیح دادند برای مدتی از بازار خارج شوند، تا قیمتها متعادل شده تا دوباره در بازار حضور پیدا کنند.
هلالات ادامه داد: در چنین وضعیتی که تازهواردان بورسی نیز با هیجانی که در بورس ایجاد کردند، باعث چرخش معاملات شدند، بدینگونه که عرضه سهم از تقاضا پیشی گرفت و بر این اساس از آن موقع اصلاح قیمتها و روند نزولی بازار تا همین چند روز گذشته ادامه پیدا کرد، اما طی این چند روز با توجه به دلایلی که در ابتدا گفته شده، بورس تهران دوباره در مدار رشد نسبی قرار گرفته است.
این فعال بازار سرمایه با اشاره به اینکه در کوتاه مدت وضعیت بورس به همین منوال فعلی سپری خواهد شد، گفت: یعنی نه شاهد ورود نقدینگی جدیدی از سوی افراد مبتدی و تازهوارد خواهیم بود نه اینکه فعالان و سرمایهگذاران قدیمی بازار منابع خود را از بورس خارج خواهند کرد و در مجموع این روند صعودی با شیب کندی ادامه پیدا خواهد کرد.
بازار سهام این روزها دیگر پذیرای نقدینگی قدرتمند نیست
وضعیت بورس تا پایان سال
وی عنوان کرد: اما هر چقدر که به پایان سال نزدیک میشویم، حقوقیها بازار به دلیل اینکه نیاز به نقدینگی دارند عرضه سهام را شدت میبخشند و چنین وضعیتی میتواند روند بازار را نزولی کند، اما از طرف دیگر به دلیل اینکه سال مالی برخی از شرکتها در پایان اسفند ماه قرار دارد، مسئله تقسیم سود به میان میآید که این موضوع میتواند اقبال به این گونه از سهمها را بیشتر کند که این امر در نهایت وضعیت معاملات را در بازار سهام طی آخر سال را متعادل خواهد کرد.
این کارشناس بازار سرمایه با توصیه به کسانیکه قصد دارند به تازگی وارد بورس شوند، گفت: این افراد بهتر است از طریق صندوقهای سرمایهگذاری و سبدگردانها که مجموعهای از سهم شرکتهای بنیادی و سودده را در اختیار دارند، در بازار سهام حضور پیدا کنند تا ریسک سرمایهگذاری آنها کاهش پیدا کرده تا اولا در همین ابتدا با ضرر مواجه نشوند و دوما نیز یک سود معقول و مناسب نیز کسب کنند.
هلالات تصریح کرد: در اغلب موارد افرادی که تازه وارد بورس میشوند به عدم شناختی که از کلیت بازار دارند، اسیر جو هیجانی میشوند و تقاضاهای کاذب نیز ایجاد میکنند، که این امر در نهایت به ضرر خودشان تمام میشود و ممکن در انتهای کار با ضرر و زیان هنگفتی از بازار خارج شوند.
وی سرمایهگذاری در نمادهای بنیادی و ارزنده را یک گزینه مناسب برای سرمایهگذاری دانست و اضافه کرد: با توجه به اینکه نمادهای در حال حاضر در بازار وجود دارند که به اندازه پتانسیلی که دارند هنوز رشد نکردهاند و جا برای افزایش قیمت سهم به طور منطقی دارند، بنابراین سرمایهگذاری در چنین شرکتهایی به طور قطع سودآوری مناسبی را به دنبال خواهد داشت.