بازی با کودک نوپا از 30 تا 36 ماه (4)
منبع خبر /
سلامت مادر و نوزاد /
19-09-1398
چهارمین مطلب از بسته بازی های دوتایی با نوپا، بازی هایی را به شما معرفی می کند که برای دو و نیم تا سه سال مناسب است.
نی نی بان: چهارمین مطلب از بسته بازی های دوتایی با نوپا ، بازی هایی را به شما معرفی می کند که برای دو و نیم تا سه سال مناسب است.
1. روز رنگ ها
یک بار در هفته یک رنگ به خصوص را انتخاب کرده و سعی کنید در همه امور روزمره از آن رنگ استفاده کنید. مثلا صبح که از خواب بیدار می شوید خودتان و فرزندتان لباس قرمز بپوشید. مربای توت فرنگی را برای صبحانه انتخاب کنید. بامداد قرمز یک دشت لاله بکشید. برای ناهار به کودک سوپ گوجه فرنگی بدهید و اگر بیرون می روید با هم تعداد ماشین های قرمز را بشمارید. این بازی برای کودکان بسیار جالب بوده و باعث می شود که زودتر رنگ ها را یاد بگیرند.
2. کارت حافظه
لازم نیست که کودک شما حتما در میان اسباب بازی هایش لوتو یا کارت حافظه داشته باشد تا بتوانید این بازی را انجام دهید. شما با استفاده از چند تکه کاغذ و تصاویری که از اینترنت دانلود کرده یا از مجله ها جدا کردید این کارت های حافظه را درست کنید و از کودک بخواهید تصاویر مشابه را با هم جفت و جور کند.
3. خط خطی
اگر با خودتان فکر می کنید که هر بار کاغذ و مداد رنگی به کودک می دهید باید یک نقاشی حسابی برای تان بکشد، سخت در اشتباه هستید. در این سن بچه ها از خط خطی کردن کاغذ با رنگ های مختلف لذت می برند و این کار می تواند تا یک ساعت یا بیشتر سرگرم شان کند. برای این کار چند تکه کاغذ سفید روی زمین بچسبانید و با استفاده از مداد شمعی و در کنار هم شروع به خط خطی کردن کاغذها کنید. اصلا در بند کشیدن یک شکل خاص نباشید و اجازه دهید کودک فقط از دیدن رنگ ها لذت ببرد.
4. مامان می گه...
اگر چه این بازی معمولا گروهی است اما انجام دو نفری آن هم می تواند برای کودک لذت بخش باشد. جلوی کودک بایستید و از او بخواهید جملات دستوری را که با عبارت «مامان می گه...» شروع می شود را اجرا کند. حالا به او بگویید: «مامان میگه دستت رو روی زانوت بگذار.» وسط این جمله ها چند تایی دستور بدون «مامان می گه» هم بگویید تا سرعت انتقال کودک را تقویت کنید. با دادن دستورهایی که به اعضای بدن کودک مربوط است مثل بلند کردن دست، بستن چشم، بیرون آوردن زبان و... می توانید نام اعضای مختلف بدن را نیز به فرزندتان بیاموزید و او را با کار کرد این اعضا آشنا کنید.
5. سرد و گرم
شیء خاصی را در جایی از خانه پنهان کرده و از او بخواهید که آن را پیدا کند. وقتی کودک به شیء مورد نظر نزدیک شد با صدای بلند بگویید «گرمه، گرمه». اگر خیلی نزدیک بود بگویید «داغه، داغه» و اگر از آن دور شد بگویید «سرده، سرده». اگر کودک حین بازی از پیدا کردن شیء مورد نظر نا امید شد دستش را بگیرید و با هم آن را پیدا کنید. این بازی را می توانید به بازی یافتن گنج در جزیره متروک هم تبدیل کنید و با این کار موجودیت اشیائی که دیده نمی شوند را به او بیاموزید.
6. کی همه رو می اندازه؟
این بازی ورژن ساده و کودکانه بولینگ است که نقش مهمی در تقویت مهارت های حرکتی کودک دارد. چند بطری پلاستیکی را در فاصله سه تا چهار متری کودک بچینید و به نوبت یک توپ نرم را به سمت بطری ها قل بدهید تا ببینید چقدر طول می کشد که بتوانید با انداختن توپ، بطری ها را از جای شان به زمین بیندازید. برای سخت تر کردن بازی آرایش توپ ها را تغییر داده یا آنها را دورتر ببرید. اگر می خواهید کودک شما حین بازی شمردن را نیز یاد بگیرد هر بار با صدای بلند تعداد توپ های افتاده و باقی مانده را اعلام کنید.
اگر می خواهید درباره بازی با نوپا بیشتر بدانید، ادامه مطالب این بسته را در این صفحه بخوانید.