سرویس فرهنگ و هنر مشرق - مستند « نه کوچک نه بزرگ» به کارگردانی محمد صادق رمضانی در بخش مسابقه ملی مستندهای بلند جشنواره «سینماحقیقت» به نمایش در میآید و به زندگی سیدمحمدحسن حسینی شهید مدافع حرم افغانستانی میپردازد.مستند « نه کوچک، نه بزرگ » به کارگردانی محمد صادق رمضانی مقدم و به تهیه کنندگی روایت فتح در بخش مسابقه ملی مستندهای بلند جشنواره سینما حقیقت حاضر شده است. این مستند به زندگی «سید محمدحسن حسینی» با نام جهادی «سید حکیم» شهید مدافع حرم افغانستانی و از فرماندهان اطلاعات عملیات لشکر فاطمیون میپردازد. کارگردان این اثر سعی داشته تا به بهانهی نمایش برشی از زندگی "سیدحکیم" لایههای مختلف زندگی مدافعان حرم افغانستانی را نشان دهد و روایتی صادقانه از شکست و پیروزی، شادی و غم، فراغ و وصال و جنگ و صلح را در قالب مستند ارائه دهد.
بیشتر بخوانید:
آتیلا پسیانی همچنان در محله بهداشت زندانی است و رامبد همچنان در ادابازی خندوانه!
رمضانی مقدم کارگردان این اثر گفت: «نه کوچک نه بزرگ» یک مستند بلند پرتره است که به زندگی سیدحسن حسینی از فرماندهان اطلاعات عملیات تیپ اباالفضل لشکر فاطمیون میپردازد.این مستندساز با اشاره به مشکلات تصویربرداری در سالهای نخست جنگ سوریه گفت: در روزهای ابتدایی دفاع در برابر تکفیریهای سوریه به علت کمبود تجهیزات و رعایت نکات امنیتی امکان استفاده از دوربین تصویربرداری حرفهای میسر نبود. چند سال بعد تعدادی از رزمندگان گروه رسانهای فاطمیون را تشکیل دادند و این مستند حاصل راش های تیم رسانهای فاطمیون و فیلم های موبایلی رزمندگان و خانوادههایشان است.
رمضانی مقدم با اشاره به تلخی آثار مستند تولید شده درباره مدافعین حرم و جنگ علیه داعش خاطر نشان کرد: این مستند نمی خواهد با بیان تلخی های جنگ و نمایش غم و مظلومیت خانوادههای شهدای مدافع حرم اشک بیننده را در بیاورد و احساسات او را تحت تاثیر قرار دهد. از طرف دیگر به دنبال خلق معنا و هیجان از طریق تدوینهای ریتمیک و بهم چسباندن صحنه های جنگی نیست بلکه تلاش میکند به عنوان یک مستند راهبرد محور مخاطب را به فکر وادار کند و به مثابه یک عامل هویت ساز داستانهایی را از دل واقعیت بیرون بکشد و آنها را برای ثبت شدن در تاریخ بیان کند. این مستند میخواهد تصویری واقعی و بدون واسطه از همه ابعاد شخصیتی آدمهای زمینی ای که آنها را تحت عنوان مدافعین حرم میشناسیم ارائه دهد. «نه کوچک، نه بزرگ» با نمایش صادقانه جهانبینی یک مهاجر افغانستانی و فراز و نشیب های زندگی او سعی میکند یک هویت فرهنگی شکل گرفته در مکتب انقلاب اسلامی که فرامرزی میاندیشد را نشان دهد.
وی ادامه داد: بحران هویت مساله امروز جوانان در جوامع اسلامی است. بی هویتی، سرگشتگی و تمایل به ظواهر زندگی مصرف گرای غربی در میان جوانان رواج دارد. کشورهای درگیر جنگ در عراق و سوریه و افغانستان نیز از این امر مستثنی نیستند. در این بین اما افرادی وجود دارند که بهگونه دیگری میاندیشند. جملهای از امام خمینی نقل شده است که «اسلام مرز ندارد.» رزمندگان ساده و بیتکلف فاطمیون بهتر از مدعیان این روزهای جامعه ما، معنای دفاع از اسلام و وطن اسلامی را دریافتهاند. افرادی که زندگی آنها در عین ملموس بودن توام با تلاش، حماسه، شجاعت، عشق، صبر، آرامش درکنار سختیها و ناملایمات است. باید شخصیت آنها را به سادگی همان واقعیتی که وجود دارد به تصویرکشید و آنها را یک قهرمان کاملا زمینی و دست یافتنی تصور کرد.
این مستندساز با اشاره به مشکلات خانوادههای مدافعین حرم فاطمیون اظهار کرد: شرایط برای خانوادههای مجاهدین افغانستانی مناسب نیست. رسانههای غربی عنوان مزدور را به آنان دادهاند و به آنها برچسب این را میزنند که برای پول حاضر به جنگ در برابر تکفیریهای تروریست و داعش شدهاند. اوضاع در داخل افغانستان نیز مناسب نبوده و اعضای خانواده رزمندگان مورد آزار و اذیت قرار میگیرند. در چنین شرایط سختی، بسیاری از رزمندگان فاطمیون مظلومانه جانشان را برای تفکر اسلام بدون مرز فدا کردهاند و با خون خود به جامعهی مهاجرین افغانستانی عزت بخشیدهاند.
کارگردان « نه کوچک نه بزرگ» گفت: سید حکیم گفتاری در متن فیلم دارد که نام اثر برگرفته از ان است: « شهادت یک لباس تک سایز است. اگر انسان خیلی بزرگ است باید کوچکتر شود تا به اندازه و سایز مقصدش در بیاید و اگر خیلی کوچک است باید خودش را بزرگ کند.»
علاقمندان میتوانند این مستند را روزهای پنجشنبه 21 آذر ساعت 14و یکشنبه 24 آذر ساعت 18 در پردیس سینمایی چهارسو تماشا کنند.