شب یلدا نزدیک است و همه ایرانیان می خواهند بهترین و شادترین و خوشمزه ترین شب سال را که طولانی ترین شب نیز هست کنار عزیزانشان جشن بگیرند. خوراکی های مختلف و مرسومی برای شب یلدا از سالها پیش رواج یافته است اما در این نوشتار ما انواع متفاوتی از خوراکی ها را برای ما آورده ایم که یک شب فراموش نشدنی را برایتان رقم می زند. این شما و این طرز تهیه ۱۵ خوراکی برای سینی مزه شب یلدا که محشر است!
سینی مزه شب یلدا
۱. پنیر مرینت شده
این پیش غذای ویژه همیشه راه خودش را به میهمانیهای شب یلدا باز میکند و اولین چیزی است که روی میز غذاخوری ناپدید میشود! جذاب، خوشمزه – و راحت است!
مواد لازم:
– ۲ تکه پنیر چدار سفید
– ۲ بسته پنیر خامهای
– سه چهارم فنجان فلفل قرمز شیرین کبابی خرد شده
– یک دوم فنجان روغن زیتون
– یک چهارم فنجان سرکهی سفید
– یک چهارم فنجان سرکه بالزامیک
– ۳ قاشق غذاخوری پیاز سبز خرد شده
– ۳ قاشق غذاخوری جعفری تازهی خرد شده
– ۲ قاشق غذاخوری ریحان تازهی خرد شده
– ۱ قاشق غذاخوری شکر
– یک دوم قاشق چایخوری نمک
– کلوچههای مناسب یا تکههای نان فرانسوی کباب شده
طرز تهیه سینی مزه شب یلدا:
۱. هر تکه از پنیر چدار را به قطعههای نیم سانتیمتری خرد کنید. چهار تکهای ۱۵ سانتی پنیر فشرده درست کنید، ۹ تکه پنیر خامهای بین ۱۰ تکه چدار برای هر ساندویچ قرار بدهید. آن را در یک ظرف 32 در ۲۲ سانتی متری قرار بدهید.
۲. در یک کاسه کوچک، فلفلهای کبابی، روغن، سرکه، پیاز، ادویه، شکر، سیر، نمک و فلفل را مخلوط کنید؛ روی آنها خردههای پنیر بریزید.
۳. روی آن را بپوشانید و یک شب در یخچال بگذارید، یک بار تکههای پنیر را بچرخانید. مرینت زیادی را بگیرید. این پنیر را با کلوچه و نان تست مصرف کنید.
ارزش غذایی:
۱۲۱ کالری – ۱۱ گرم چربی – ۳۰ میلی گرم کلسترول – ۱۵۳ میلی گرم سدیم – ۱ گرم کربوهیدرات، ۵ گرم پروتئین
مطلب مرتبط: طرز تهیه غذا با سیب زمینی: ۹ دستور غذای متفاوت و خوشمزه
۲. پانشیتا، گلابی و پکان پاف (پاف گردو)
اخیرا در جشن عروسی که منو از خوراکیهای انگشتی تشکیل شده بود شرکت کردم. یکی از آن خوراکیهای خوشمزه پانشیتا بود که دلم میخواهد دستور تهیه اش را با شما در میان بگذارم.
مواد لازم:
– ۱ برگه خمیر پاف یخ زده، گرم شده
– ۱۷۰ گرم پنیر خامهای، نرم شده
– ۲ قاشق غذاخوری عسل
– یک هشتم قاشق چایخوری نمک
– یک هشتم قاشق چایخوری فلفل
– یک چهارم فنجان پنیر بز تازهی تکه تکه شده
– ۳ قاشق غذاخوری پانشیتای ترد خرد شده یا بیکن پخته شده ی تکه تکه شده
– ۳ قاشق غذاخوری گلابی رسیدهی پوست کنده و حسابی ریز شده
– ۲ قاشق غذاخوری گردوی آمریکایی (پکان) سرخ شده
طرز تهیه سینی مزه شب یلدا:
۱. فر را از قبل روی دمای ۲۰۴ درجه سانتیگراد بگذارید. روی سطحی که کمی آرد پاشیده شده است، خمیر شیرینی را باز کنید. با استفاده از یک کاتر آشپزی گرد خمیر را به ۲۴ حلقهی گرد ببرید. آن را داخل سینی فر که با کاغذ آشپزی پوشیده شده است بگذارید. تا به رنگ قهوهای طلایی در بیاید یعنی ۱۰-۱۲ دقیقه بپزید.
۲. در این حین، پنیر خامهای، عسل، نمک و فلفل را تا زمانی که خوب مخلوط شوند بزنید. پنیر بز، پانشیتا، گلابی و پکان را داخل آن بپیچید.
۳. هر خمیر پخته شده را نصف کنید. با قاشق مخلوط پنیر خامهای را روی نیمههای خمیر بریزید؛ و روی هر نیمه را بپوشانید. وقتی به دمای اتاق رسید سرو نمایید.
ارزش غذایی:
۱۰۵ کالری – ۷ گرم چربی – ۱۳ میلی گرم کلسترول، ۱۷۸ میلی گرم سدیم، ۸ گرم کربوهیدرات (۲ گرم قند، ۱ گرم فیبر)، ۲ گرم پروتئین.
مطلب مرتبط: طرز تهیه پاستا: ۵ دستور پخت پاستا سریع و خوشمزه خانگی
۳. سیب زمینی تازهی ماهی (سالمون) دودی
مواد لازم:
– ۳۶ عدد سیب زمینی ریز قرمز
– یک بسته (۲۲۰ گرم) پنیر خامهای کم چرب شده
– ۲ بسته (۸۵ گرم) سالمون دودی
– ۲ قاشق غذاخوری پیاز سبز خرد شده
– ۲ قاشق غذاخوری شوید تازهی ریز شده
– ۲ قاشق چایخوری آب لیمو
– یک هشتم قاشق چایخوری نمک
– یک هشتم قاشق چایخوری فلفل
طرز تهیه سینی مزه شب یلدا:
۱. سیب زمینی ها را در یک ماهیتابهی بزرگ بچینید؛ با آب روی آن را بپوشانید. آن را بجوشانید. حرارت را کم کنید؛ بپزید، به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه تا نرم شود. سیب زمینی ها را آبکشی کنید؛ بلافاصله آب یخ درون آن بریزید. آبکشی کنید؛ خشک نمایید.
۲. یک تکهی نازک از ته هر سیب زمینی ببرید تا بتوانند تخت قرار بگیرند. با استفاده از یک قاشق بستنی یک بخش کوچک از روی هر سیب زمینی را بر دارید.
۳. برای پر کردن، تمام مواد باقیمانده بجز شوید را درون خوراک پز بریزید؛ تا زمانی که نرم شود بپزید. برای سرو کردن، ۲ قاشق چایخوری از مخلفات را درون هر سیب زمینی فرو کنید. روی آنها شوید بپاشید. و باقی مواد را درون یخچال نگهداری کنید.
ارزش غذایی:
– ۳۵ کالری – ۲ گرم چربی – ۶ میلی گرم کلسترول، ۶۷ میلی گرم سدیم، ۴ گرم کربوهیدرات، ۲ گرم پروتئین.
مطلب مرتبط: طرز تهیه ماکارونی پنیری: ۳ دستور پخت لذیذ و منحصر به فرد
۴. بهترین تخم مرغ شیطانی (Deviled Eggs)
مواد لازم:
– یک دوم فنجان سس مایونز
– ۲ قاشق غذاخوری شیر ۲٪
– ۱ قاشق چایخوری پرههای جعفری خشک شده
– یک دوم قاشق چایخوری شوید خشک
– یک دوم قاشق چایخوری پیازچه خرد شده
– یک دوم قاشق چایخوری خردل
– یک چهارم قاشق چایخوری نمک
– یک چهارم قاشق چایخوری پاپریکا
– یک هشتم قاشق چایخوری پودر سیر
– یک هشتم قاشق چایخوری فلفل
– ۱۲ عدد تخم مرغ بزرگ سفت آب پز
– جعفری تازهی خرد شده و پاپریکای اضافه
طرز تهیه سینی مزه شب یلدا:
۱. در یک کاسهی کوچک، اولین ۱۰ مادهی اولیه را ترکیب کنید. تخم مرغها را از طول نصف کنید؛ زردهها را در بیاورید و سفیدهها را کنار بگذارید. در کاسهی دیگری، زردهها را بکوبید؛ به مخلوط مایونز اضافه کنید، و خوب هم بزنید. با قاشق از آن بردارید و داخل سفیدهها پر کنید. جعفری و پاپریکای اضافه را روی آنها بپاشید. و تا زمانی که میخواهید سرو کنید در یخچال نگهداری نمایید.
ارزش غذایی:
۷۳ کالری – ۶ گرم چربی – ۱۰۸ میلی گرم کلسترول – ۸۱ میلی گرم سدیم – ۰ کربوهیدرات – ۳ گرم پروتئین
۵. میگو مرینت شدهی مزهدار
مواد لازم:
– ۱۲ تکه لیمو
– یک دوم فنجان پیاز قرمز نازک ریز شده
– ۱ قاشق غذاخوری جعفری تازهی خرد شده
– یک دوم فنجان روغن کانولا
– یک دوم فنجان آب لیمو
– یک دوم قاشق چایخوری نمک
– یک دوم قاشق چایخوری شوید
– یک هشتم قاشق چایخوری سس فلفل
– ۹۰۰ گرم میگوی پختهی پوست کنده و توخالی
طرز تهیه سینی مزه شب یلدا:
۱. هشت مادهی اول را در یک کاسهی بزرگ قرار دهید؛ با میگو قاطی کنید. در حالی که روی آن را پوشاندهاید ۴ ساعت در یخچال بگذارید و گاهگاهی هم بزنید. پیش از سرو کردن آب کشی کنید.
ارزش غذایی:
– ۲۸ کالری – ۱ گرم چربی – ۲۶ میلی گرم کلسترول – ۳۶ میلی گرم سدیم – ۰ کربوهیدرات – ۳ گرم پروتئین
۶. دیپ سیب مهمانی
مواد لازم:
۱ بسته (۱۷۰) گرمی پنیر خامهای نرم شده
– یک دوم فنجان کرهی بادام زمینی خامهای
– یک سوم فنجان شکر قهوهای بستهبندی
– ۱ قاشق چایخوری عصارهی وانیل
– یک دوم فنجان ماشمالو مینیاتوری
– ۱ شیشه چاشنی بستنی
– سه عدد سیب قرمز و سبز متوسط خرد شده به قطعههای نازک
– ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو
طرز تهیه سینی مزه شب یلدا:
۱. برای درست کردن دیپ، ابتدا چهار مادهی لازم را تا زمان نرم شدن بزنید؛ مارشمالوها را در آن قاطی کنید. نصف قاشق از مخلوط را درون یک پیاله بریزید؛ روی آن نصف چاشنی را خالی کنید. لایهها را تکرار کنید. روی آنها آجیل بپاشید.
۲.. برای سرو کردن، سیبها را با آب لیمو قاطی کنید. با دیپ میل نمایید.
ارزش غذایی:
– ۴۰۳ کالری – ۲۲ گرم چربی – ۲۹ میلی گرم کلسترول – ۲۱۸ میلی گرم سدیم – ۴۹ گرم کربوهیدرات – ۸ گرم پروتئین.
۷. کباب میوه و پنیر
مواد لازم:
– ۱ فنجان ماست وانیلی
– یک دوم فنجان خامه ترش
– ۲ قاشق غذاخوری عسل
– یک دوم قاشق چایخوری پودر دارچین
– ۲ فنجان توت فرنگی تازهی نصف شده
– یک و نیم فنجان انگور سبز
– ۲۳۰ گرم چدار مکعبی
طرز تهیه سینی مزه شب یلدا:
۱. برای تهیهی دیپ، ۴ مادهی اولیه لازم را مخلوط کنید. روی ۱۲ عدد سیخ کباب چوبی، یک در میان توت فرنگیها، انگورها، و مکعبهای پنیر را بچنید. بلافاصله سرو نمایید.
ارزش غذایی:
– ۱۴۷ کالری – ۹ گرم چربی – ۲۲ میلی گرم کلسترول – ۱۴۳ میلی گرم سدیم – ۱۲ گرم کربوهیدرات- ۶ گرم پروتئین
۸. بروسکتای مارچوبه
مواد لازم:
– ۳ فنجان آب
– ۲۳۰ گرم مارچوبهی تازه، سر و ته زده و بریده شده به قطعات ۱ و نیم سانتی
– ۲ فنجان گوجه انگوری نصف شده
– یک چهارم فنجان ریحان تازهی خرد شده
– ۳ عدد پیاز سبز ریز شده
– ۳ قاشق غذاخوری آب لیمو
– ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
– ۳ حبه سیر ریز شده
– یک تا یک دوم قاشق چایخوری گوشت لیموی رنده شده
– یک چهارم قاشق چایخوری نمک
– یک چهارم قاشق چایخوری فلفل
– ۱۲ تکه نان باگت فرانسوی تست شده
– یک دوم فنجان پنیر آبی خرد شده
طرز تهیه سینی مزه شب یلدا:
۱. در یک تابهی بزرگ، آب را بجوشانید. مارچوبهها را اضافه کنید؛ روی آن را بپوشانید و به مدت ۲-۴ دقیقه بجوشانید. آب کشی کنید و بلافاصله مارچوبهها را در آب سرد قرار دهید. آبکشی و خشک نمایید.
۲. در یک کاسهی بزرگ، مارچوبه، گوجه فرهنگی، ریحان، پیازها، آب لیمو، روغن، سیر، گوشت لیمو، نمک و فلفل را مخلوط کنید. با استفاده از قاشق، مخلوط مارچوبه را درون نانها پر کنید. کمی پنیر آبی روی آنها بپاشید.
ارزش غذایی:
– ۵۹ کالری – ۳ گرم چربی – ۴ میلی گرم کلسترول – ۱۶۵ میلی گرم سدیم – ۶ گرم کربوهیدرات – ۳ گرم پروتئین
۹. تارت میگو
مواد لازم:
– ۱ بسته پنیر خامهای نرم
– یک و نیم قاشق چایخوری سس ووسترشر
– یک تا دو قاشق چایخوری پیاز رنده شده
– ۱ قاشق چایخوری نمک سیر
– یک هشتم قاشق چایخوری آب لیمو
– ۲ بسته تارت یخ زده
– یک دوم فنجان سس کوکتل دریایی
– ۳۰ عدد میگوی پختهی پوست کنده و تخلیه شده
طرز تهیه سینی مزه شب یلدا:
۱. اولین پنج ماده را تا زمان مخلوط شدن بزنید. پوستههای تارت را روی یک بشقاب قرار دهید. آنها را با مخلوط پنیر خامهای پر کنید؛ و روی آنها سس کوکتل و میگو بریزید.
۲. تا زمان سرو کردن در یخچال بگذارید. اگر دوست داشتید، روی آن جعفری بپاشید و با قاچهای لیمو میل نمایید.
ارزش غذایی:
۶۱ کالری – ۴ گرم چربی – ۲۳ گرم کلسترول – ۱۴۳ میلی گرم سدیم – ۴ گرم کربوهیدرات – ۳ گرم پروتئین
۱۰. سالاد مرغ کاپریس
مواد لازم:
– ۲ فنجان مرغ ریش ریش شده
– ۵۰۰ گرم پنیر موزارلای تازه، مکعبی
– ۲ فنجان گوجه فرنگی انگوری نصف شده
– ۱ قوطی کنگر فرنگی آب دار، شسته شده، خشک شده و ریز ریز شده
– یک دوم فنجان زیتون یونانی بدون هستی که به خوبی خرد شده است
– یک چهارم فنجان ریحان تازهی ریز شده
– یک چهارم فنجان روغن زیتون
– ۲ حبه سیر ریز شده
– یک دوم قاشق چایخوری نمک
– یک دوم قاشق چایخوری فلفل آسیاب شده
طرز تهیه سینی مزه شب یلدا:
۱. در یک کاسهی بزرگ، اولین ۶ مادهی لازم را ترکیب کنید. در یک کاسهی کوچک، روغن، سیر، نمک و فلفل را خوب بزنید؛ روی مخلوط مرغ بریزید و هم بزنید تا خوب آن را بپوشاند. تا زمان سرو کردن در یخچال نگهدارید.
۲. نان باگتها را به قطعات پنج سانتی ببرید. روی سینی های فر روغن نزده قرار دهید. در دمای ۲۱۰ درجه به مدت ۲ تا ۴ دقیقه بپزید یا تا زمانی که کمی قهوهای شود. سیر را از طول به دو نیم کنید؛ روی نان بمالید. با مسواک روغن بمالید و نمک روی آن بپاشید. ۲-۳ دقیقهی دیگر یا تا زمان ترد شدن بپزید. و با سالاد سرو نمایید.
ارزش غذایی:
– ۱۷۹ کالری – ۱۰ گرم چربی – ۱۹ میلی گرم کلسترول – ۳۱۶ میلی گرم سدیم – ۱۶ گرم کربوهیدرات – ۷ گرم پروتئین
۱۱. دیپ سبزیجات ترد
مواد لازم:
– یک بسته (۱۷۰ گرمی) پنیر خامهای نرم
– ۱ قاشق غذاخوری سس مایونز
– یک دوم قاشق چایخوری نمک
– یک هشتم قاشق چایخوری فلفل
– سه چهارم فنجان هویج رنده شده
– یک دوم فنجان کرفس خرد شده
– یک سوم فنجان پیاز سبز ریز شده
– کلوچههای متنوع و سبزیجات تازه
طرز تهیه سینی مزه شب یلدا:
۱. در یک کاسه، پنج مادهی اول را تا زمان نرم شدن خوب بزنید. سبزیجات را با آنها قاطی کنید. در حالی که روی آن پوشیده است در یخچال به مدت ۲ تا ۳ ساعت قرار دهید. با کلوچه و سبزیجات سرو نمایید.
ارزش غذایی:
– ۶۰ کالری – ۶ گرم چربی – ۱۴ میلی گرم کلسترول – ۱۲۹ میلی گرم سدیم – ۲ گرم کربوهیدرات – ۱ گرم پروتئین
۱۲. تارت سبزیجات یونانی
مواد لازم:
– سه بسته پوستهی تارت یخ زده
– سه چهارم فنجان خیار پوست کندهی بدون هستهی خوب ریز شده
– سه چهارم فنجان پیاز قرمز حسابی ریز شده
– سه چهارم فنجان گوجه فرنگی آلویی بدون هستهی ریز شده
– سه چهارم فنجان زیتون یونانی بی هستهی ریز شده
– یک دوم فنجان سرکهی یونانی
– سه چهارم فنجان پنیر فتای ریز شده
طرز تهیه سینی مزه شب یلدا:
۱. فر را روی دمای ۱۷۶ درجه سانتیگراد قرار دهید. پوستها را روی دو سینی بگذارید. تا زمانی که قهوهای شوند یعنی به مدت ۷-۱۰ دقیقه بپزید. کامل بپزید.
۲. سبزیجات و زیتونها را با سرکه مخلوط کنید. برای سرو کردن، حدود ۱ قاشق غذاخوری مخلوط را درون هر پوستهی تارت قرار دهید. روی آن پنیر بپاشید.
ارزش غذایی:
– ۴۳ کالری – ۳ گرم چربی – ۱ میلی گرم کلسترول – ۹۳ میلی گرم سدیم – ۳ گرم کربوهیدرات – ۱ گرم پروتئین.
۱۳. مارچوبه با سس ریحان تازه
مواد لازم:
– سه چهارم فنجان مایونز کم چرب
– ۲ قاشق غذاخوری پستو آماده شده
– ۱ قاشق غذاخوری پنیر پارمزان رنده شده
– ۱ قاشق غذاخوری ریحان تازهی ریز شده
– ۱ قاشق چایخوری آب لیمو
– ۱ حبه سیر
– 680 گرم مارچوبهی تازهی سر و ته زده شده
طرز تهیه سینی مزه شب یلدا:
۱. در یک کاسهی کوچک، شش مادهی اول را قاطی کنید تا خوب مخلوط شوند؛ تا زمان سرو کردن در یخچال نگهداری کنید.
۲. درون فر، ۱۲ فنجان آب را بجوشانید. مارچوبهها را به نانها اضافه کنید؛ بپزید، روی آن را نپوشانید؛ تا زمانی که حسابی ترد شود یعنی به مدت ۲ تا ۳ دقیقه. آن را بردارید و بلافاصله درون آب یخ بیندازید. آبکشی و خشک کنید. با سس میل نمایید.
ارزش غذایی:
– ۷۲ کالری – ۶ گرم چربی – ۶ میلی گرم کلسترول – ۱۴۹ میلی گرم سدیم – ۳ گرم کربوهیدرات – ۱ گرم پروتئین.
۱۴. پیش غذای سالاد میگو
مواد لازم:
– ۴۵۰ گرم میگوی پختهی پوست کنده و توخالی شده، به صورت خرد شده
– یک قوطی گوشت خرچنگ، آب گرفته شده
– ۲ قطعه کرفس حسابی ریز شده
– یک چهارم فنجان مخلوط مایونز-دیژون
– ۲۴ برگ کاسنی
– جعفری تازهی خرد شده (اختیاری)
طرز تهیه سینی مزه شب یلدا:
۱. در یک کاسهی بزرگ، میگو، خرچنگ و کرفس را ترکیب کنید. مخلوط مایونز را اضافه کنید؛ هم بزنید تا روی آن را بپوشاند. برای سرو کردن هر برگ را با حدود ۲ قاشق غذاخوری مخلوط میگو بپوشانید. اگر مایل بودید روی آن جعفری بپاشید.
ارزش غذایی:
– ۳۱ کالری – ۰ چربی – ۳۵ میلی گرم کلسترول – ۱۱۵ میلی گرم سدیم – ۱ گرم کربوهیدرات – ۵ گرم پروتئین
۱۵. کاناپ خیار
– یک فنجان سس مایونز
– ۸۵ گرم پنیر خامهای نرم شده
– ۱ قاشق غذاخوری پیاز رنده شده
– ۱ قاشق غذاخوری پیازچهی خرد شده
– یک دوم قاشق چایخوری سرکهی سیب
– یک دوم قاشق چایخوری سس ووسترشر
– ۱ حبه سیر، ریز شده
– یک چهارم قاشق چایخوری پاپریکا
– یک هشتم قاشق چایخوری پودر کاری
– یک هشتم قاشق چایخوری ارگانو، آویشن، ریحان، جعفری و شوید خشک شده
– ۱ قرص نان سفید یا نان چاودار
– ۲ عدد خیار متوسط، ریز شده
طرز تهیه سینی مزه شب یلدا:
۱. در یک مخلوط کن یا زودپز، مایونز، پنیر خامهای، پیاز، پیازچه، سرکه، سس ووسترشر، سیر و چاشنیها را ترکیب کنید. روی آن را بپوشانید و تا مخلوط شدن کامل پردازش کنید. روی آن را بپوشانید و به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید.
۲. با استفاده از یک بیسکویتبُر، نان را به صورت حلقه حلقه در بیاورید. مخلوط مایونز را روی آنها بمالید: روی هر یک قطعههای خیار قرار دهید. با فلفل و شوید تزئین کنید.
ارزش غذایی:
– ۱۲۰ کالری – ۹ گرم چربی – ۷ میلی گرم کلسترول، ۱۳۴ میلی گرم سدیم، ۸ گرم کربوهیدرات، ۲ گرم پروتئین
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – کامروا ابراهیمی
منبع: tasteofhome