علت حوادث اخیرلبنان –«واتس آپ»لبنان رابه آتش کشید
«حسّان دیّاب»، نخستوزیر جدید لبنان شد.
محمود قماطی:تصمیم اخیر که به شعله ور شدن آتش اعتراضات منجر شد، مسئله گران کردن تعرفه شبکههای پیام رسان اجتماعی از جمله «واتس آپ» بود.
این مسئله به صورت مستقیم با چهار میلیون شهروند لبنانی یعنی حدود ۹۰ درصد مردم در ارتباط است. ۹۰ درصد از مردم لبنان از این تصمیم متأثر شدند. مردم در ابتدا به خیابان آمدند و به این مسئله اعتراض کردند…طرحی دردولت تصویب رسیدکه براساس آن مردم لبنان که ازطریق شبکه های اجتماعی«واتس آپ»تماس تلفنی می گیرند،بایدماهانه ۶دلارهزینه بپردازند…مصاحبه بایکی ازوزیران لبنان .. درادامه خواهیدخواند..درادامه خواهیدخواند.
اعلام خبر وضع مالیات های جدید بر سوخت و نرم افزارهای ارتباطی، اعتراض مردم لبنان در مناطق مختلف این کشور را در پی داشته است.
بر اثر این اعتراضات که شامگاه پنجشنبه۱۷اکتبر۲۰۱۹(۲۵ مهر ۱۳۹۸) آغاز شده، اغلب خیابان ها و معابر بیروت بر اثر تظاهرات مسدود شده است.
تعدادی از جوانان نیز در منطقه «الاوزاعی» در مسیر فرودگاه بین المللی بیروت با به آتش کشیدن لاستیک ها این مسیر را مسدود کرده اند.
تیراندازی هوایی از سوی همراهان یک وزیر لبنانی
محافظ «اکرم شهیب» وزیر آموزش لبنان که در یکی از خیابان های بیروت حضور یافته بود، با تیراندازی هوایی، به سمت تظاهرات کنندگان حرکت کرده ویکی از آنان را با خودرو زیر گرفت؛ این اقدام خشم شدید تظاهرات کنندگان را به دنبال داشت.
«اکرم شهیب» وزیر آموزش لبنان.
این وزیر لبنانی در این خصوص گفت: خودرو ما در حال عبور از یکی از خیابان های بیروت به دلیل ازدحام تظاهرات کنندگان متوقف شد و از آنجا که خانواده همراهم بودند،
لحظه تیراندازی -محافظان «اکرم شهیب»
از خودرو پیاده شدم تا با تظاهرات کنندگان صحبت کرده و آنان را آرام کنم اما برخی از آنان شیشه های این خودرو و خورد نیروهای انتظامی و امنیت داخلی که همراهم بودند، شکستند و در ادامه این وضعیت یک نوجوان از ناحیه سر آسیب دیده و به بیمارستان منتقل شد.
وی تاکید کرد، عامل تیراندازی از بین نیروهای امنیتی همراهش را تحویل خواهد داد.
در یکی از خیابان های بیروت نیز تظاهرات کنندگان با نشستن بر روی زمین اعلام کردند در اعتراض به مالیات تحصن خواهند کرد./جمعه ۲۶ مهر ۱۳۹۸العالم
اعتراضات لبنان دیروز وارد پنجمین روز شد؛ اعتراضاتی که در واقع نتیجه افزایش نارضایتیهای اقتصادی و سیاسی مردم است. بخش قابل توجهی از گروهها و قومیتهای مختلف خواستار استعفای کل دولت از جمله سعد حریری نخست وزیر و دیگر مقامات دولت مرکزی شدهاند. حریری چهار روز پیش در سخنرانی تلویزیونی خود قول داد که در عرض ۷۲ ساعت، بحرانی کنونی را حل کند.
در حالی که اعتراضات خیابانی لبنانیها همچنان ادامه دارد، جلسه کابینه دولت لبنان روز گذشته همانطور که پیشبینی میشد در کاخ ریاستجمهوری این کشور و با حضور رییس جمهوری، نخست وزیر و اعضای کابینه برگزار شد. میشل عون رییس جمهوری لبنان در این جلسه در کاخ ریاستجمهوری در بعبدا اعلام کرد: تظاهرکنندگان در خیابانها درد و رنج مردم را ابراز میکنند اما متهم کردن همه به فساد عادلانه نیست. به همین دلیل ما حداقل باید با تصویب برداشتن محرمانه بودن حسابهای بانکی ورزای کنونی و آتی لبنان کار را شروع کنیم. ریاستجمهوری لبنان اعلام کرد، ۱۷ بند سند اصلاحیه سعد حریری تصویب شده است و بررسی بندهای دیگر نیز ادامه دارد. به نظر میرسد او هنوز تسلیم فشار دیگر سیاستمداران کشور برای استعفا دادن نشده است اما با این حال تصمیمات او برای اصلاحات در کشور در کابینه تصویب شده و حالا امیدواری هایی برای ادامه کارش شکل گرفته است./۳۰ مهر ۱۳۹۸ایرنا.
«محمود قماطی» وزیر امور پارلمانی لبنان با بیان اینکه «در تلاش برای حل مشکلات کشور هستیم تا اوضاع بدتر نشود» گفت: سرنگونی دولت موجب ایجاد خلاء و فروپاشی اقتصادی میشود.
به گزارش پایگاه خبری العهد، قماطی پنجشنبه شب خطاب به تظاهرکنندگان گفت: ما با شما هستیم. خواسته هایتان را مشخص کنید.
قماطی با اشاره به اینکه خواسته های تظاهرکنندگان یکپارچه نیست، تصریح کرد: به دنبال دستیابی به یک نتیجه مثبت در قبال تکاپوی کنونی مردمی هستیم.
وی با بیان اینکه استعفای دولت راه حل نیست، افزود: ما می خواهیم این تحرک و تکاپوی مردمی ادامه پیدا کرده و دیدگاه و خواسته های خود را بیان کند اما درخواست استعفای همه و به سکون درآوردن کشور نفعی ندارد.
این وزیر لبنانی تأکید کرد؛ حزب الله هیچ سفارتی در دنیا را محرک تکاپوی کنونی مردم نمی داند.
«سلیم جریصانی» وزیر امور ریاست جمهوری لبنان نیز گفت: نخست وزیر تصمیمی مبنی بر منحل کردن کابینه اتخاذ نکرده است.
این در حالی است که«سعد الحریری» نخست وزیر لبنان عصر امروز در تماس تلقنی با «میشل عون» رئیس جمهوری این کشور از دعوت وی به لزوم بازنگری در دولت کنونی استقبال کرد.
«میشل عون» در سخنرانی امروز ضمن تأکید بر لزوم مبارزه با فساد و بازگرداندن اموال به غارت رفته از لزوم بازنگری در دولت کنونی سخن گفت.
همچنین« ولید جنبلاط» رهبر حزب سوسیالیست ترقی خواه در واکنش به سخنان میشل عون تغییری فراگیر در دولت و برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی را خواستار شد.
وی در صفحه توئیتر خود نوشت: پس از شنیدن سخنان رئیس جمهوری و از آنجا که ما سوار همین مرکبی هستیم که در حال غرق شدن است، نگرانی وی از فروپاشی اقتصادی را درک می کنیم و بهترین راه حل را اصلاح سریع دولت و سپس برگزاری انتخابات پارلمانی به دور از قانون طایفه ای میدانیم./۰۲ آبان ۱۳۹۸ایرنا
***
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از بیروت(۰۲ آبان ۱۳۹۸) محمود قماطی وزیر مشاور در امور مجلس لبنان در گفتگو با خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما گفت:
عامل اصلی تظاهرات مردمی در لبنان افزایش فشارها بر مردم در مسائل معیشتی و گرانی کالاهاست.
خبرنگار ؛ علت بروز این نا آرامیها و اعتراضها چه بوده آیا تنها افزایش مالیات به ویژه در بخش مکالمههای اینترنتی باعث نا آرامیهای شد یا دلیل دیگری هم وجود دارد؟
قماطی : عامل اصلی تظاهرات مردمی در لبنان افزایش فشارها بر مردم در مسائل معیشتی و گرانی کالاهاست. حتی ارزش پول ملی لبنان در مقابل دلار و سایر ارزها در معرض خطر قرار گرفته است.
مدیریت سایت-پیراسته فر:آقای قماطی ،گرانی«واتس آپ»راعامل قیام لبنان می داند!
محمود قماطی:تصمیم اخیر که به شعله ور شدن آتش اعتراضات منجر شد، مسئله گران کردن تعرفه شبکههای پیام رسان اجتماعی از جمله «واتس آپ» بود.
این مسئله به صورت مستقیم با چهار میلیون شهروند لبنانی یعنی حدود ۹۰ درصد مردم در ارتباط است. ۹۰ درصد از مردم لبنان از این تصمیم متأثر شدند.
مردم در ابتدا به خیابان آمدند و به این مسئله اعتراض کردند،
اما در اصل به کل اوضاع بد اقتصادی کشور اعتراض دارند. دولت تلاش میکرد از این اوضاع بد با اتخاذ تصمیمات ضعیف و سطحی خارج شود. لازم بود این مشکلات عمیقتر بررسی و حل شود. ما خواستار این اصلاحات عمیق بودیم، ولی در نتیجه اختلافات در داخل حکومت به نتیجه مشخصی نرسیدیم. از این رو این جنبش مردمی شکل گرفت که در مطالباتش محق است و دردها و مشکلات را ابراز میدارد. ولی برخیها تلاش میکنند این جنبش مردمی را به مسیر دیگری منحرف کنند.
خبرنگار : طرح بیست و چهار مادهای دولت لبنان برای بهبود اوضاع اقتصادی این کشور چقدر موثر است؟
وزیر مشاور در امور مجلس لبنان (قماطی): ما سند اصلاحات اقتصادی را که خود نیز در تنظیم آن مشارکت داشتیم و پیشتر نیز خواستار تحقق بخش اعظم آن بوده ایم، به عنوان نخستین گام برای ایجاد اصلاحات و دستیابی به راه حلهای ریشه ایتر مناسب میدانیم. اگر بخواهم به چند بند این سند اشاره کنم،
یکی موضوع «برق» است.
ملت لبنان به مدت ۳۰ سال در بخش برق و اینکه به برق ۲۴ ساعته دسترسی داشته باشد، دچار مشکل بوده است.
اکنون در سند اصلاحات این مطالبه مردم گنجانده شده است و مسیر اجرایی را طی میکند. این دستاورد خوبی است.
بند دیگر، «لغو مالیاتها» است
پیشتر قرار بود مالیاتهای جدید وضع شود.
اکنون به دلیل جنبش اعتراضی مردم اعمال مالیاتهای جدید در سند اصلاحات لغو شده است.
یکی دیگر از بندها، فراهم کردن زمینه برای مشارکت بانکها در جلوگیری از کسری بودجه است.
براساس این بند، بانک مرکزی لبنان همراه با سایر بانکها به مقدار سه میلیارد دلار برای جلوگیری از کسری بودجه مشارکت خواهند داشت. این هم یک دستاورد بسیار خوب است که ما پیشتر خواهان آن بودیم، ولی با آن موافقت نشد و اکنون مورد قبول واقع شده است. این سند در کل سند خوبی است، هر چند در مورد برخی بندهای آن نقطه نظرات تفصیلی وجود دارد و در بعضی جاها دچار نقص است که لازم است آن را تصحیح کنیم. ولی در کل سند خوبی برای بازگرداندن اقتصاد لبنان به نوعی ثبات است. اگر این سند تکمیل و اجرا شود، اوضاع بهبود مییابد، در غیر این صورت به دوران ترس و هراس و طبیعتا جنبش و اعتراض مردم باز خواهیم گشت.
خبرنگار : برخی از احزاب مثل حزب قوات اللبنانیه (نیروهای لبنانی) که وزرایشان از کابینه دولت استعفا دادند خواستار انحلال دولت هستند و برخی احزاب دیگر مانند حزب سوسیالیست ترقی خواه خواستار تغییر برخی از وزرای کابینه شدند، به نظر شما علت این در خواستها چیست؟ آیا این خواستهها و اقدامات کمکی به بهبود اوضاع اقتصادی لبنان میکند؟
محمود قماطی : وزرای حزب «القوات اللبنانیه» با اهداف سیاسی از دولت کناره گیری کردند. بدون در نظر گرفتن اهداف این کناره گیری، امکان جایگزین کردن آنها با افراد دیگر در دولت فراهم است.
به نظر من این وزرا از جایگاه پذیرش مسئولیت کناره گرفتند، در حالی که پیشتر در پذیرش مسئولیت مشارکت داشتند. استعفای آنها به استعفای دولت منجر نشد و نخواهد شد.
چه بسا آنها با استعفای خود میخواستند باعث استعفای دولت شوند.
ولی دولت معتقد است استعفایش خطر بزرگی برای لبنان است و خلأ سیاسی ایجاد میکند و این خلأ سیاسی به فروپاشی اقتصاد منجر میشود.
به نفع لبنان نیست که دولت در شرایط فعلی سقوط کند(استعفادهد)، با علم به اینکه جایگزین فوری نیز برای دولت فعلی وجود ندارد.
اما وزرای حزب سوسیالیست ترقی خواه به ریاست ولید جنبلاط وزیر و نماینده سابق، از دولت خارج نشدند و رویکرد میانهای در پیش گرفتند.
آنها حضور خود را در دولت حفظ کردند و هم زمان به عنوان منتقد نیز به فعالیت ادامه دادند. بدین معنا که آنها همزمان دو نقش بازی میکنند، نقش باقی ماندن در عرصه به دوش کشیدن مسئولیت و نقش باقی ماندن در جایگاه منتقد دولت. ارزیابی ما از این رویکرد مثبت است، چرا که تصمیم آنها برای ادامه حضور در دولت به معنای تصمیم به باقی ماندن در کنار ما برای به عهده گرفتن مسئولیتهای کشور و فرار نکردن از زیر بار مسئولیت است و با این وجود، امکان حل سایر امور با گفتگو وجود دارد.
اطلاعات ما حاکی از این است که توصیه کشورهای عربی و خارجی به ماندگاری دولت و ادامه فعالیت و عدم استعفای آن است. با این وجود،
ما اقدام هر طرف لبنانی را پیروی از خارج نمیدانیم بلکه آن را نتیجه محاسبات داخلی میدانیم.
خبرنگار : سیاستهای بانک مرکزی لبنان در کاهش یا افزایش بحران اقتصادی کشور و بدهیهای خارجی چقدر موثر بوده است؟
وزیر مشاور در امور مجلس لبنان : بانک مرکزی لبنان تلاش میکند رویکرد میانه و متعادلی داشته باشد. این بانک تلاش میکند از طرفی ثبات ارزش لیره به عنوان پول ملی لبنان و نقدینگی را حفظ کند، اما از سوی دیگر مرتکب اشتباهات بزرگ و کشنده میشود. مثلا بانک مرکزی اخیرا رویکردی با عنوان «مهندسی مالی بانک ها» در پیش گرفته است.
در این رویکرد فقط از برخی بانکهای لبنان حمایت و پشتیبانی مالی شده است و بانکهای دیگر مشمول آن نشده اند. این اقدام باعث شده است تا چنین تفسیر شود که این رویکرد با پیش زمینه سیاسی اتخاذ شده است. در حالی که بانک مرکزی حق ندارد در اموال عمومی و اموال سپرده گذاران دخل و تصرف کند و از سوی دیگر، مالکیت این بانک متعلق به دولت و دولت نماینده مردم است و اموالی که در اختیار بانک مرکزی قرار دارد، متعلق به مردم است.
این گونه اقدامات بانک مرکزی باعث ایجاد آشفتگی بزرگی در داخل لبنان و اقتصاد آن شده است.
ما معتقدیم بانک مرکزی لبنان و ریاست آن مرتکب اشتباهاتی شده اند که به تضعیف اوضاع اقتصادی منجر شده است. ماموریت بانک مرکزی مدیریت اوضاع اقتصادی و حفظ ارزش پول ملی است، ولی متاسفانه نتیجه عملکرد آن، معکوس و بر خلاف منافع لبنان بوده است.
خبرنگار : راه حل واقعی برای برون رفت از بحران اقتصادی لبنان چیست؟
قماطی : نخست، باید اجرای سند اصلاحات اقتصادی که در شورای وزیران لبنان تصویب شد را آغاز کنیم و اجرای آن را نباید به تعویق بیندازیم. حتی اگر مردم به حضور خود در خیابانها ادامه دهند اجرای این سند را باید آغاز کنیم و اجازه ندهیم زندگی اقتصادی در لبنان متوقف شود. آغاز اجرای این سند باعث ایجاد رضایت و احیای اقتصادی در کشور میشود.
دوم، ما در طول دو ماه حفر اولین چاه نفت در لبنان را آغاز میکنیم. به محض حفر چاه نفت اعتباری برای لبنان به دست میآید که میتوان از آن به لحاظ اقتصادی استفاده کرد.
سوم، به محض اجرای بند مربوط به بخش برق در سند اصلاحات، رضایت بزرگی در میان مردم و محافل خارجی ایجاد میشود که لبنان را به لحاظ اقتصادی و مالی نسبت به مرحله سابق در سطح بهتری قرار میدهد.
بخش دیگری از سند مربوط به سهیم گرداندن ۱۰۰ درصدی بخش خصوصی در برخی موسسات تولیدی است.
در حال حاضر این شراکت در حدود ۴۰ درصد است و این مسئله باعث شده است دولت تصمیم گیرنده و صاحب نفوذ اصلی باشد. اما با اجرای این بند از سند، بخش خصوصی موظف به بازپرداخت مبالغی هنگفت به خاطر مشارکت در نهادهای تولیدی دولتی خواهد بود و این به اقتصاد قدرت میبخشد. حتی وارد شدن مبالغ بیشتر ارز خارجی به خزانه باعث قدرت گرفتن ارزش پول ملی میشود. از این رو اقدامات و گامهای به هم پیوسته و تکمیل کننده در سند گنجانده شده است که اگر اجرا شود باعث بازگشت لبنان به دوران ثبات و آسایش مالی میشود، در غیر این صورت خدای ناخواسته دوباره به مشکل برمی خوریم.
خبرنگار : یکی از خواستهای اصلی معترضان لبنانی برخورد دستگاه قضایی لبنان با مفسدان اقتصادی است نظر شما در این باره چیست؟
قماطی : ما عزم خود را برای مبارزه با فساد اعلام کرده ایم و مبارزه با فساد از طریق کانال قضایی انجام میشود.
دستگاه قضایی مشخصا امروز و پس از خیزش چند روزه مردم تحرک خود را آغاز کرد و برخی مسئولان لبنانی را برای بازجویی و انجام تحقیقات در پروندههای مربوط به فساد فرا خواند. شماری دیگر از مسئولان نیز در چند روز آینده برای بازجویی و انجام تحقیقات در مورد مسائل مالی فرا خوانده میشوند. باید با فساد مبارزه شود و مفسدان محاکمه شوند. چرا که محاکمه مفسدان از به هدر رفتن و سرقت و غارت اموال که عامل اصلی فروپاشی اقتصاد لبنان است، جلوگیری میکند. دستگاه قضایی در این زمینه فعالیت خود را شروع کرده است. ما نیز اعم از حزب الله، مقاومت، سید حسن نصرالله و رهبری شورای حزب الله بر ضرورت مبارزه با فساد و مقابله با آن حتی اگر در میان نزدیکترین نزدیکان مان باشد، اتفاق نظر داریم./پایان.
مدیریت سایت-پیراسته فر:واما تحلیل های آقای قماطی وگمانه زنی هایش ،به حقیقت نپیوست،دولت سقوط کرد(حریری استعفاداد)و
برای اطلاع ازماجرای استعفای وبرگشت به کار«سعدحریری»درسالهای قبل به این لینک مراجعه کنید:
ماجرای”سعدحریری”نخست وزیرلبنان”استعفایش”چیست؟تابرگشت به لبنان
«حسّان دیّاب»، نخستوزیر جدید لبنان شد
دیاب دقایقی بعد از آنکه از سوی «میشل عون»، رئیسجمهوری لبنان مأمور تشکیل کابینه شد، طی نشست خبری با اصحاب رسانه، از عون و همه فراکسیونهای پارلمانی که به وی اعتماد کرده و رأی دادند، تقدیر و تشکر کرد./۲۸ آذر ۱۳۹۸-آخرین ساعات روزپنجشنبه
او با بیان اینکه در مأموریت خود برای تشکیل کابینه به همه دیدگاهها و نظارت گوش خواهد داد، گفت که لبنانیها به وحدت ملیای نیاز دارند که فرآیند نجات کشور را پیش ببرد. دیاب از مردم لبنان خواست در این فرآیند شریک باشند و شرکت کنند.
نخستوزیر جدید لبنان گفت: «ما مستقل و فرد ویژهای هستم و همه در دولت جدید حضور خواهند داشت».
حسان دیاب اوضاع لبنان را «خیلی دقیق» توصیف کرد و گفت که در این شرایط نیاز به این است که همه نیروهای سیاسی همبستگی داشته باشند؛ چرا که به گفته وی لبنان با یک «بحران ملی» رو به رو است.
او قول داد که اجازه نخواهد داد اوضاع لبنان به قبل از ۱۷ اکتبر (۲۵ مهر؛ آغاز اعتراضها در لبنان) برگردد و ساختن آینده جز با همراهی با مطالبان مردم این کشور میسر نیست.
حسان دیاب بعد از رایزنیهای رئیسجمهور لبنان با نمایندگان پارلمان این کشور، با ۶۹ رأی از مجموع ۱۲۸ رأی را به دست آورد و مأمور تشکیل کابینه شد.
بیوگرافی «حسان دیاب»
«حسان دیاب» در ۶ ژانویه ۱۹۵۹ در بیروت متولد شد و در سال ۲۰۱۱الی۲۰۱۴ وزیر آموزش و پرورش و آموزش عالی در دولت «نجیب میقاتی» شد.
دیاب دارای مدرک لیسانس با افتخارات ارتباطات ، کارشناسی ارشد مهندسی سیستمهای رایانهای و دکترای مهندسی کامپیوتر از سال ۱۹۸۵ است. وی در سال ۱۹۸۵ به دانشگاه آمریکایی بیروت پیوست و استاد مهندسی برق و کامپیوتر در کالج مهندسی و معماری است.
حسّان دیاب همچنین بنیانگذار دانشکده مهندسی دانشگاه ظفار در مسقط پایتخت عمان در سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶ میلادی است.وی در اکتبر ۲۰۰۶ به عنوان معاون رییس بخش برنامه های خارجی و منطقه ای دانشگاه آمریکایی بیروت منصوب شد.
میشل عون استعفای سعد الحریری از نخست وزیری را پذیرفت.واماازوی خواست تا زمان تشکیل دولت جدید، امور لبنان را اداره کند./۸ آبان ۱۳۹۸
بازگشت آرامش به لبنان به روایت تصویر
بالاخره بعد از دو هفته تعطیلی دانشگاهها و مدارس لبنان به دلیل اعتراضات سراسری در این کشور، وزیر آموزش و پرورش لبنان امروز (چهارشنبه۸ آبان ۱۳۹۸) از بازگشایی مدارس و دانشگاههای این کشور از فردا خبر داد.
بانکها نیز از روز جمعه آماده خدمت رسانی به مشتریان هستند. ارتش لبنان نیز با معترضان به توافقی دست یافته که دیگر مسیرهای اصلی را بند نیاورند.
به گزارش اسکای نیوز«اکرم شهیب» وزیر آموزش و پرورش لبنان در بیانیهای اعلام کرد، تصمیم برای بازگشایی مدارس و دانشگاهها در پی خیز ارتش برای بازگشایی مسیرها در مناطق مختلف و بعد از رایزنی با طرفهای مربوطه در بخشهای مختلف اجرایی میشود.
همچنین فواد ایوب، رئیس دانشگاه لبنان اعلام کرد، تدریس در دانشکدهها و تمامی شعب این دانشگاه از فردا از سرگرفته خواهد شد و این بعد از رایزنی با روسای دانشکدهها، آکادمیها و مدیران شعب دانشگاه است.وی خواستار افزایش سرعت تدریس از روز شنبه شد.
در این راستا جمعیت بانکهای لبنان نیز اعلام کرد، بانکها فعالیت عادی خود را از روز جمعه از سر میگیرند و از همان روز پذیرای مشتریان خواهند بود. این در حالی است که بانکها نیز دو هفته تعطیل بودند.
جمعیت بانکهای لبنان در بیانیه خود آورده است، بانکها به منظور استقبال از مشتریان از روز جمعه و به دلیل انباشته شدن کارهای روی هم فردا را تنها به رتق و فتق اوضاع داخلی اختصاص دادهاند.
پیشتر فرماندهی ارتش لبنان از کل تظاهرکنندگان در سراسر لبنان خواست اجازه دهند مسیرهای اصلی گشوده شود و دیگر این مسیرها را بند نیاورند تا مسدود بودن مسیرها بر رفت و آمد شهروندان و امور عادی تاثیری نگذارد.
ارتش لبنان در بیانیه خود ضمن تاکید بر حق تظاهرات مسالمتآمیز و آزادی بیان براساس قانون اساسی و قانون گفت، تظاهرات و تجمعها تنها به میدانها محدود باشد.
ارتش خاطرنشان کرد، بند آوردن مسیرها منجر به مشکلاتی برای شهروندان تا حد خطرناکی شده است.
بعد از این بیانیه، ارتش لبنان تلاش کرد تعدادی از مسیرهای اصلی در شمال بیروت را بازگشایی کند. خبرگزاری ملی لبنان نیز اعلام کرد، نیروهای امنیتی و ارتش لبنان با تحصنکنندگان بر سر بازگشایی اکثر مسیرهای شهر طرابلس به استثنای مسیر اصلی در البداوی و مسیرهای منتهی به میدان النور به توافق رسیدند.
طی دو هفته گذشته بستن مسیرها تبدیل به سلاحی مهم برای تظاهرکنندگان لبنانی شده بود. آنها به هر وسیلهای اعتراض خود را به وضعیت کنونی معیشتی ابراز داشته و بر کنارهگیری دولت سعد حریری و مبارزه با فساد و بهبود وضعیت اقتصادی تاکید کردند./۸ آبان ۱۳۹۸ایسنا.
«واتس آپ» لبنان قراربودماهی ۶ دلارشود«طرحی که آشوب بپاکرد»
توضیحات مدیریت سایت-پیراسته فر: طرح اخذ مالیات از مکالمات واتسآپ و دیگر پیامرسانهای اجتماعی درلبنان.
براساس این طرح که به تصویب دولت رسیده بودقراربود باافزایش۲۰سنت (۲۲۰تومان) مالیات در پیامهای صوتی روی اینترنت و خدمات رایگان تلفنی که درمجموع ۶ دلار -درماه-میشد-کسری بودجه دولت تأمین شود.
یعنی هرلبنانی که روزانه، با واتس اپ و یا برنامه هایی نظیر فیس تایم یا فیس بوک تماس برقرار کند، بایدماهانه ۶ دلار(۶۶هزارتومان) هزینه پرداخت کند.
خدمات موبایل واینترنت درلبنان را۲شرکت ارائه می دهند که هر۲ دراختیار دولت است که یکی از منابع اصلی تأمین بودجه لبنان است.
لبنان بیش از ۴ میلیون کاربر VoIP (ضبط صدا ازطریق پروتکل اینترنت) وجود دارد.
امابهدنبال اعتراضها و گسترش آن به دیگر مسائل، سعد الحریری، نخستوزیر لبنان، از وزیر ارتباطات این کشور خواست بررسی اخذ مالیات از واتسآپ را متوقف کند. محمد الشقیر، وزیر ارتباطات لبنان، نیز شامگاه پنجشنبه اعلام کرد: «بررسی طرح اخذ مالیات از کاربران نرمافزارهای ارتباطی از دستورکار دولت خارج شده است.».
حمله به خانه وتجارتخانه طراح اخذمالیات «واتس آپ»
دستور سعد الحریری، نخستوزیر لبنان، برای توقف طرح مالیات از پیامهای صوتی روی واتسآپ و نرمافزارهای دیگر
خطاب به «محمد الشقیر» وزیر ارتباطات لبنان بود و مشخص میشود طراح این طرح هم شخص وی باشد.
معترضان به مغازههای زنجیرهای مخصوص «فروش شیرینی» موسوم به «پاچی» حمله کردهاند؛ چون این فروشگاهها متعلق به «محمد الشقیر» است. وزیر ارتباطات لبنان ازجمله سرمایهداران این کشور است.
به گزارش خبرنگار آناتولی از لبنان گروهی از معترضان خانه محمد شقیر وزیر ارتباطات این کشور در بیروت را محاصره کردند.
خانه «محمد الشقیر» درمحاصره معترضین.
(هر دلار آمریکا برابر با ۳هزار و ۷۷۵ شیلینگ-لبنان- است)
جمعیت لبنان : ۶میلیون نفر.
مساحت لبنان : ۱۰٬۴۵۲کیلومتر کیلومتر مربع
نکته:سال پیش هم سعدحریری ،درپی آن ماجرای تنبیه وتهدیددرعربستان ،استعفاداد وبعدازمدتی استعفایش راپس گرفت وکابینه جدیدتشکیل داد:
«فؤاد فلیفل»رئیس اطلاع رسانی شورای وزیران لبنان، اسامی وزرای کابینه جدید این کشور به ریاست سعد الحریری را اعلام کرد.
فؤاد فلیفل، شامگاه پنجشنبه۳۱ ژانویه۲۰۱۹(۱۱ بهمن ۱۳۹۷) طی کنفرانس خبری اعلام کرد که شورای مذکور با استعفای «سعدالحریری»، نخستوزیر پیشبرد امور موافقت کرده و او را دوباره به عنوان نخست وزیر مأمور تشکیل کابینه کرده است.
اسامی وزرای کابینه جدید (سعدحریری)به شرح زیر ست:
سعد الحریری، نخستوزیر (تیار المستقبل)
خانم«ویولیت صفدی» وزیر مشاور در امور زنان و جوانان (المستقبل)
محمد شقیر، وزیر ارتباطات (المستقبل)
خانم«ریا حسن» وزیر کشور (المستقبل)
جمال الجراح، وزیر اطلاعرسانی (المستقبل)
عادل افیونی، وزیر مشاور در امور اطلاعات (المستقبل)
غسان عطا الله، وزیر امور مهاجران (التیار الوطنی الحر/جریان ملی آزاد-جبران باسیل)
صالح الغریب، وزیر مشاور (جریان ملی آزاد)
حسن مراد: وزیر مشاور (جریان ملی آزاد)
البیر سرحان، وزیر دادگستری (جریان ملی آزاد)
اوادیس کیدانیان، وزیر گردشگری (جریان ملی آزاد)
منصور بطیش، وزیر اقتصاد (جریان ملی آزاد)
فادی جریصانی، وزیر محیط زیست (جریان ملی آزاد)
الیاس بو صعب، وزیر دفاع (جریان ملی آزاد)
خانم«ندی بستان» وزیر انرژی (جریان ملی آزاد)
سلیم جریصانی، وزیر مشاور در امور ریاست جمهوری (جریان ملی آزاد)
جبران باسیل، وزیر امور خارجه (جریان ملی آزاد)
جمیل جبق، وزیر بهداشت (حزبالله)
محمد فنیش، وزیر ورزش و جوانان (حزبالله)
«محمود قماطی» وزیر دولت در امور پارلمان (حزبالله)
حسن خلیل، وزیر دارایی (جنبش امل)
محمد داود، وزیر فرهنگ (جنبش امل)
حسن اللقیس، وزیر کشاورزی (جنبش امل)
غسان حاصبانی، معاون نخستوزیر (القوات اللبنانیه – سمیر جعجع)
ریشا قومیجیان، وزیر امور اجتماعی (القوات اللبنانیه)
کمیل ابو سلیمان، وزیر کار (القوات اللبنانیه)
خانم«می شدیاق» وزیر مشاور در امور توسعه اداری (القوات اللبنانیه)
اکرم شهیب، وزیر وزرش آموزشوپرورش (سوسیالیست ترقیخواه – جنبلاط)
وائل ابو فاعور، وزیر صنایع (سوسیالیست ترقیخواه)
یوسف فینیانوس، وزیر زیرساخت و حملونقل (جریان المرده)
از راست به چپ: ندی بستانی، می شدیاق، ریا الحسن ، ویولت خیرالله صفدی.
رهبر انقلاب اسلامی خطاب به دلسوزان عراق و لبنان
آیت الله خامنه ای: عامل این خباثتها و کینهورزیهای خطرناک، شناختهشده هستند و در پشت این قضایا، آمریکا و سرویس های اطلاعاتی غربی با پشتوانه پول برخی کشورهای مرتجع منطقه قرار دارند.
رهبر انقلاب اسلامی خطاب به دلسوزان عراق و لبنان تأکید کردند: اولویت اصلی، علاج ناامنی است و مردم این کشورها نیز متوجه باشند که دشمن بهدنبال برهم زدن ساختارهای قانونی و ایجاد خلأ در این کشورها است و تنها راه رسیدن مردم به مطالبات بر حقی که دارند، پیگیری آنها در چارچوب ساختارهای قانونی است.
دشمنان چنین فکرهایی را برای کشور عزیز ایران هم داشتند اما خوشبختانه ملت هوشیارانه و بهموقع به میدان آمد و نیروهای مسلح نیز آماده بودند و آن توطئه خنثی شد.
هفدهمین مراسم مشترک دانشآموختگی و تحلیف دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (چهارشنبه۸ آبان ۱۳۹۸) با حضور حضرت آیت الله خامنهای فرمانده معظم کل قوا در دانشگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) برگزار شد.