شب یلدا به رسم و رسوم زیبای آن زنده است و یک بخش مهم از این رسم و رسوم ها خوراکیهای مختلف آن است. از آنجایی که در شب یلدا بسیاری از خانواده ها به مهمانی میروند یا مهمان دارند در این مقاله شما را با چند خوراکی بسیار خوشمزه آشنا می کنیم که صفای این شب نشینی ها را برایتان چند برابر کند. این شما و این دستور و طرز تهیه فینگر فود شب یلدا که واقعا محشر است.
فینگر فود شب یلدا
۱. خرمالو کباب و فینگر فود گیاهی
مواد لازم:
– ۲ قاشق چایخوری شکر
– یک و یک دوم قاشق غذاخوری سرکه
– یک و نیم قاشق غذا خوری آب لیمو
– یک چهارم تا یک دوم قاشق چایخوری فلفل قرمز
– ۱ حبه سیر ریز شده
– ۲ عدد خرمالو رسیده-سفت با اندازهی متوسط که هر کدام به ده قاچ بریده شده است/
– ۱ عدد پیاز
– ۲۰ عدد برگ ریحان تازهی متوسط
– ۲۰ عدد برگ نعناع بزرگ
– ۲۰ عدد برگ گشنیز بزرگ
طرز تهیه فینگر فود شب یلدامرحلهی ۱: شکر، سرکه، آب لیمو، فلفل، و سیر را در پیالهی کوچکی مخلوط کنید. خرمالوها را اضافه کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند، گاه گاهی هم بزنید. مرینت را جدا کنید.
مرحلهی ۲: پیاز را از طول ببرید. به دو تکه با طول ۵ سانتیمتر تقسیم کنید سپس لایهّها را از هم جدا کنید. برای هر سیخ، یک برگ ریحان بزید بعد یک قاچ خرمالو، یک تکه پیاز، برگ نعناع و برگ گشنیز.
۲. فینگر فود میوه و پنیر
مواد لازم:
– یک چهارم فنجان گیلاس ترش خشک
– یک چهارم فنجان زردآلو خشک، خرد شده
– یک چهارم فنجان کشمش زرد
– ۲ قاشق غذا خوری شکر قهوهای
– ۲ قاشق غذاخوری آب
– ۱ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
– ۱ قاشق چایخوری خردل دانه کامل
– سه چهارم قاشق چایخوری رزماری تازهی خرد شده
– یک هشتم قاشق چایخوری فلفل سیاه تازه آسیاب شده
– کمی نمک
– ۶ عدد انجیر کوچک خشک شده (چهار قسمت شده)
– پنیر کممبر(قابل تهیه در تمام فروشگاهها)
طرز تهیه:
تمام مواد لازم را به جز پنیر در یک کاسهی مایکروفری متوسط ترکیب کنید. به مدت ۲ دقیقه روی درجهی زیاد بگذارید. مخلوط را هم بزنید؛ تا زمانی که حباب دار میشود یا ۱ دقیقه در همان درجهی بالا حرارت دهید. میوهی گرم را روی پنیر سرو نمایید.
۳. تارت پنیر بلوچیز با کمپوت انجیر
مواد لازم:
(برای کمپوت) :
– ۲ فنجان انجیر سیاه خشک و خرد شده
– ۱ فنجان آب
– ۱ قاشق غذاخوری شکر قهوهای
– ۱ قاشق غذا خوری آب لیموی تازه
– یک هشتم قاشق چایخوری نمک
(برای تارت):
– ۲ بسته نان تارت
– یک دوم فنجان پنیر بدون چربی نرم شده
– ۱ بسته پنیر بلوچیز
– ۱ عدد سفیدهی تخم مرغ بزرگ
– ۱ قاشق غذاخوری شیر کم چرب ۱٪
– ۲ قاشق غذاخوری پودر شکر
– ۱ قاشق غذاخوری آرد
– یک هشتم قاشق چایخوری نمک
طرز تهیه فینگر فود شب یلدامرحلهی ۱: برای تهیهی کمپوت، ۷ مادهی اول را در یک قابلمهی متوسط مخلوط کنید. آن را بجوشانید. رویش را بپوشید، حرارت را کم کنید، و ۲۰ دقیقه بجوشانید، گاهگاهی هم بزنید. بجوشانید. روی آن را بر دارید، تا زمانی که مخلوط به حدود ۱ فنجان کاهش مییابد به جوشاندن ادامه دهید (حدود ۳۰ دقیقه). از روی شعله بردارید. خنک کنید.
مرحلهی ۲: مخلوط انجیر را درون غذاساز بریزید؛ به مدت ۴ دقیقه تا زمانی که حسابی ریز شود. آن را در یک کاسهی کوچک قرار دهید؛ رویش را بپوشانید و خنک کنید.
مرحلهی ۳: برای تهیهی تارتها، فر را روی ۱۹۰ درجهی سانتیگراد تنظیم کنید.
مرحلهی ۴: پوستهای تارت را در یک لایه روی تابه بچنید. پنیرها را در یک کاسهی متوسط ترکیب کنید؛ با یک مخلوط کن با سرعت متوسط تا زمانی که نرم میشود هم بزنید. سفیدههای تخم مرغ را اضافه کنید؛ خوب بزنید. شیر را اضافه کنید؛ خوب بزنید. شکر، آرد، و نمک را ترکیب کنید؛ به مخلوط اضافه نمایید و خوب بزنیدش.
مرحلهی ۵: حدود یک ونیم قاشق چایخوری از مخلوط پنیر را درون هر پوستهی فیلو پر کنید. به مدت ۱۵ دقیقه در دمای ۱۹۰ درجه بپزید. روی قفسهی سیمی آن را خنک کنید. روی هر تارت را با حدود یک و نیم قاشق چایخوری کمپوت تزئین کنید.
۴. رول سوسیس پنیری
مواد لازم:
– ۲ عدد نان تورتیلا ذرت
– ۲ قاشق غذاخوری پنیر کم چرب خرد شده
– ۸ عدد سوسیس کوکتل
– ۸ تکه فلفل هالوپینوی نازک
طرز تهیه فینگر فود شب یلداحرارت فر را روی ۱۹۰ درجهی سانتیگراد قرار دهید. نانهای تورتیلا را در حولههای کاغذی نسبتا مرطوب قرار دهید؛ در دمای بالا به مدت ۲۰ ثانیه بپزید. هر دو طرف تورتیلاهای گرم را با اسپری آشپزی آغشته کنید؛ هر کدام را به ۵ نوار ببرید. پنیرها را به صورت یکدست بین ۸ نوار قرار دهید. ۱ سوسیس را در هر نوار قرار دهید. یک تکه هالوپینو روی آنها بگذارید، و با یک خلال دندان آن را محکم کنید. رولها را روی سینی فر قرار دهید؛ به مدت ۱۰ دقیقه در همان دمای ۱۹۰ درجهی سانتیگراد بپزید تا طلایی شوند.
۵. مینی کوفتهی پنیر
مواد لازم:
– ۲۳۰ گرم پنیر بلوچیز
– ۲۳۰ گرم پنیر خامهای
– ۲ قاشق چایخوری عسل
– یک دوم قاشق چایخوری پوست لیموی رنده شده
– یک دوم فنجان بادام شور بو دادهی ریز شده
– ۱ قاشق چایخوری آویشن تازهی ریز شده
طرز تهیه فینگر فود شب یلدامرحلهی ۱: ۴ مادهی اول را در یک کاسهی بزرگ بریزید و با یک همزن در سرعت متوسط ۲ دقیقه مخلوط کنید تا نرم شود. به مدت ۱۵ دقیقه فریز کنید.
مرحلهی ۲: آجیل و آویشن را در غذاساز بریزید؛ تا زمانی که حسابی له شود بپزید. مخلوط آجیل را در یک ظرف خالی کم عمق بریزید.
مرحلهی ۳: مخلوط پنیر را به ۳۶ قیمت مساوی تقسیم کنید، بپیچانید تا ۳۶ گلوله درست شود. به مدت ۱۰ دقیقه فریز کنید. به آرامی هر گلولهی پنیر را در مخلوط آجیل بغلتانید تا خوب آن را بپوشاند. بلافاصله مصرف کنید یا روی آن را بپوشانید و تا زمانی که آمادهی سرو شدن بشود در یخچال قرار دهید.
۶. فینگر فود سیب و پیاز کاراملی شده
مواد لازم:
– ۳ قاشق غذاخوری کرهی بی نمک
– ۴۵۳ گرم پیاز زرد که کاملا ریز شده است
– حدود یک دوم قاشق چایخوری نمک
– ۲ عدد سیب پوست کنده، تو خالی و تکه تکه شده
– یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه تازه آسیاب شده
– ۱ برگ خمیر یخ زده، که درست قبل از مصرف یخ زدایی میشود
– ۸۵ گرم برگ آویشن تازهی خرد شده
طرز تهیه فینگر فود شب یلدامرحلهی ۱: کره را در یک ماهیتابه روی شعلهی متوسط به بالا آب کنید. پیاز و یک دوم قاشق چایخوری نمک را اضافه کنید. بپزید، گاهی هم بزنید، تا پیازها نرم شوند یعنی چیزی حدود ۵ دقیقه. سیب را اضافه کنید و هم بزنید تا از مواد پوشانده شود. حرارت را کم کنید و بپزید، زیاد هم بزنید، تا پیازها به رنگ قهوهای متوسط در بیایند یعنی چیزی حدود ۳۰ دقیقه. فلفل و نمک برای طعم دهی اضافه کنید. کنار بگذارید تا خنک شود – حدود ۱۰ دقیقه.
مرحلهی ۲: فر را روی حرارت ۱۹۰ درجه تنظیم کنید. برگههای خمیر شیرینی را باز کنید. هر برگه را به ۱۶ مربع تقسیم کنید سپس آن مربعها را از قطر نصف کنید تا ۳۲ مثلث به دست بیاید. آنها را– بدون دست زدن – مرتب روی سینی فر بچینید.
مرحلهی ۳: یک قاشق مخلوط سیب-پیاز خنک شده را روی هر مثلث بگذارید. کمی پنیر خرد شده و آویشن ریز شده روی آن بپاشید. تا زمانی که پف کند و طلایی شود – ۱۵ تا ۲۰ دقیقه – بپزید. داغ به داغ سرو نمایید.
۷. چیز کیک و ژله فلفلی
مواد لازم:
– ۲۴ عدد فنجان آشپزی کوچک فویل دار
– اسپری آشپزی سبزیجاتی
– یک چهارم فنجان پودر سوخاری نرم
– یک چهارم فنجان گردوی بو داده
– ۲ قاشق غذاخوری پنیر پارمزان رنده شده
– ۲ قاشق غذاخوری کرهی آب شده
– ۱ بسته پنیر خامهای نرم
– ۱ بسته پنیر بز نرم
– ۱ عدد تخم مرغ بزرگ
– ۲ قاشق غذاخوری خامهی غلیظ
– ۱ قاشق غذاخوری سس چیلی تند
– یک چهارم فنجان ژلهی سبز
– یک چهارم فنجان ژلهی قرمز
طرز تهیه فینگر فود شب یلدامرحلهی ۱: درجهی فر را روی 175 درجهی سانتیگراد تنظیم کنید. قالب های فنجانی شیرینی پزی را در یک سینی مخصوص کاپ کیک (۱۲ تایی) قرار بدهید؛ کاپها را اسپری آشپزی بزنید.
مرحلهی ۲: نان سوخاری و سه مادهی لازم بعدی را با هم مخلوط کنید. حدود ۱ قاشق چایخوری از این مخلوط را با فشار در ته هر یک از فنجانها قرار دهید.
مرحلهی ۳: پنیر خامهای و پنیر بلوچیز را با سرعت متوسط با استفاده از همزن برقی خوب بزنید تا شل و پف کرده شود؛ تخم مرغ و دو مادهی بعدی را اضافه کنید، و تا مرز مخلوط شدن هم بزنید. آن را با قاشق درون کاپها بریزید تا سه چهارمشان را پر کند.
مرحلهی ۴: به مدت ۱۰ دقیقه در دمای ۱۷۵ درجه بپزید. آن را درون سینی روی قفسهی سیمی (حدودا ۲۰ دقیقه) خنک کنید. ۱ قاشق چایخوری ژلهی فلفل سبز آب شده را روی هر ۱۲ چیزکیک بریزید. ۱ قاشق چایخوری ژلهی فلفل قرمز آب شده را روی باقی 12 چیزکیک بریزید. روی آن را بپوشانید و ۲ تا ۱۲ ساعت پیش از سرو کردن آن را خنک کنید.
۸ . تارت کشمش-گردو
مواد لازم:
– ۱ فنجان شکر
– یک چهارم فنجان کره یا مارگارین آب شده
– ۲ عدد تخم مرغ بزرگ، که به آرامی زده شده است
– ۱ قاشق غذاخوری سرکهی سفید
– یک دوم قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
– یک دوم قاشق چایخوری جوز هندی آسیاب شده
– ۱ فنجان کشمش زرد
– ۱ فنجان گردوی ریز شدهی بوداده
– ۳ بسته پوستهی تارت مینی فیلو یخ زده
طرز تهیه فینگر فود شب یلدامرحلهی ۱: ۶ مادهی اول را در یک کاسهی بزرگ مخلوط کنید. کشمش و گردوی بو داده را اضافه کنید و هم بزنید.
مرحلهی ۲: با قاشق به طور یک دست آن را درون پوستههای تارت یخ زده فرو کنید. پوستهها را در یک سینی فر بزرگ قرار بدهید.
مرحلهی ۳: تارتها را در ۱۶۲ درجهی سانتیگراد به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزید. خنک کنید. و در صورت تمایل تزئین کنید.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – کامروا ابراهیمی
منبع: myrecipes