روش محاسبه تیرآهن مورد نیاز برای ساختمان


روش محاسبه تیرآهن مورد نیاز برای ساختمان

تیرآهن یکی از اجزای اصلی برای ساخت سازه ها می باشد که وظیفه تحمل تنش های حاصل از نیروهای برشی و لنگر خمشی ناشی از بارهای وارد بر آن را بر عهده دارد.

تیرآهن یکی از اجزای اصلی برای ساخت سازه ها می باشد که وظیفه تحمل تنش های حاصل از نیروهای برشی و لنگر خمشی ناشی از بارهای وارد بر آن را بر عهده دارد. محاسبات مربوط به تیرآهن همواره در پروژه های ساختمان سازی به عنوان یک چالش بزرگ به شمار می رود. برای انجام دقیق این محاسبات باید در ابتدا نوع سازه مربوطه را مشخص و براساس عملکرد تیر، تعداد آن را به دست آورد. به طور کلی تیرهای مورد استفاده در ساختمان به سه دسته اصلی، فرعی و کلاف تقسیم بندی می شوند. پس از مشخص شدن نوع ساختمان و عملکرد تیرها تعداد تقریبی تیرآهن های مصرفی تخمین زده می شود. علاوه بر موارد ذکر شده قیمت تیرآهن و سایر آهن آلات مصرفی نیز نقش مهمی در این محاسبات خواهد داشت. در ادامه شما را با محاسبات مربوط به سازه های فولادی و بتنی بیشتر آشنا خواهیم ساخت.

روش محاسبه تیرآهن مورد نیاز برای ساختمان

انواع تیرآهن های مورد استفاده در سازه ها

تیرآهن IPE

این تیرآهن ها براساس استاندارد اروپا و ایران تولید شده و به شکل I می باشد. در این محصول ضخامت بال ثابت می باشد.

تیرآهن INP

ضخامت بال این نوع تیرآهن با فاصله گرفتن از جان کاهش می یابد. استاندارد نوع INP براساس کارخانجات روسیه و چین می باشد.

تیرآهن IPB

این تیرآهن ها عریض بوده و طول بال آن ها نسبت به تیرآهن های IPE بیشتر است.

قیمت آهن آلات مصرفی در پروژه های ساختمانی بسیار مهم می باشد و در راستای این محاسبات اطلاع از وزن آهن آلات و تعداد آن ها الزامی است بنابراین ابتدا قصد داریم به محاسبه وزن تیرآهن های مورد نیاز در سازه بپردازیم.

محاسبه وزن تیرآهن در پروژه های ساختمانی

برای محاسبه وزن تیرآهن باید متناسب با نوع آن به وزن مخصوص درج شده در جدول اشتال رجوع نمود. برای مثال برای محاسبه وزن نوع IPE20 با طول 12 متر از فرمول زیر استفاده می شود.

وزن تیرآهن = 12 * 40/22 ( وزن مخصوص از جدول اشتال) = 80/268

همچنین برای محاسبه تیرآهن IPE18 به طول 6 متر از فرمول زیر استفاده می شود.

وزن تیرآهن = 6 * 8/18 ( وزن مخصوص از جدول اشتال) = 8/112

تیرآهن لانه زنبوری در سازه های مختلف جهت افزایش مقاومت خمشی استفاده می شود به طوری که تیرهای نرمال را به شکل لانه زنبور برش داده، از هم باز کرده و مجددا به هم جوش می دهند و تیرآهن های جدیدی با ظرفیت بالاتر تولید می کنند.

وزن تیرآهن لانه زنبوری با طول 10 متر با استفاده از فرمول زیر محاسبه می شود.

وزن تیرآهن لانه زنبوری = 10 * 33/10 (وزن مخصوص با استفاده از جدول اشتال) = 30/103

برای راحتی بیشتر شما عزیزان وزن انواع تیرآهن ها، جدول وزنی انواع آهن آلات و نحوه محاسبه وزن آن ها در سایت مرکزآهن آورده شده است. همچنین شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با کارشناسان مرکزآهن از طریق شماره تلفن 03135155 تماس حاصل فرمایید.

محاسبه تعداد تیرآهن مصرفی

میزان تیرآهن های مصرفی در هر متر مربع به عوامل زیادی بستگی خواهد داشت. مهم ترین عاملی که در هنگام محاسبه آهن آلات مصرفی در سازه بایستی در نظر داشته باشید نوع ساختمان از لحاظ فلزی و بتنی بودن می باشد. برای مثال در سازه هایی با اسکلت فلزی میزان آهن آلات مصرفی به شرح زیر می باشد.

روش محاسبه تیرآهن مورد نیاز برای ساختمان

چنانچه اسکلت فلزی با مهاربندی هم مرکز باشد بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف وزن کلیه آهن آلات مصرفی در ساختمان 70-40 کیلوگرم به ازای هر متر مکعب می باشد. تعیین تعداد دقیق تیرآهن های مصرفی کار مشکلی بوده و برای هر پروژه متفاوت است. معمولا محاسبات مربوطه را مهندسین سازه برای هر پروژه انجام داده و به شما تحویل می دهند.

همچنین در سازه های بتنی نیز چنانچه ساختمان بتنی با قاب خمشی و دیوار برشی باشد بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف میزان آهن آلات مصرفی به ازای هر متر مربع سازه در حدود 60-35 کیلوگرم می باشد.

برای سازه بتنی قاب خمشی متوسط بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف حدود 55-40 کیلوگرم به ازای هر متر مربع آهن آلات نیاز است. میزان دقیق تیرآهن های مصرفی برای سازه های بتنی نیز به نوع سازه و نوع تیرآهن مورد استفاده و نظر مهندس پروژه بستگی دارد و نمی توان به طور قطع در خصوص آن نظر داد.

پس از تعیین تعداد میلگرد مصرفی براساس نوع ساختمان، محاسبه قیمت آهن مهم می باشد. لازم است در کنار هزینه، کیفیت را نیز در نظر داشته باشید چرا که در حال حاضر بازار محصولات تقلبی فولادی داغ شده و در صورت استفاده عواقب جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت. پس از تعیین میزان آهن آلات مصرفی با در نظر گرفتن دستمزدها و هزینه های اضافی می توانید میزان کل هزینه ساخت سازه خود را محاسبه نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید به مقالات تخصصی در سایت مرکزآهن مراجعه نمایید.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس پروفایل مادر فوت شده