انار میوهای بهشتی است که درمان هزاران درد است. علاوه بر آن طعم و رنگ و مزه فراموش نشدنی انار این میوه را به یکی از بهترین انتخاب ها برای چاشنی های غذا تبدیل کرده است. در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه چند نوع غذا با انار آشنا شوید.
غذا با انار
۱. پیتزای بادمجان، پسته، و انار
انار به عنوان یکی از اجزای پیتزا؟ بله، کاملا درست است! این دانههای خوشرنگ و ترد را میتوان به بادمجان، پسته، پنیر فتا، و گشنیز اضافه کرد، و یک پیتزای دوستداشتنی درست کرد.
مواد مورد نیازالف. یکسوم پیمانه خمیر اصلی پیتزا
ب. ۱ الی ۲ عدد بادمجان کوچک، که از طول به ۶ نوار باریک تقسیم شده باشند
پ. روغن زیتون فرا بکر
ت. نمک کوشر
ث. پوست فلفل قرمز
ج. نصف فنجان پستهی بو داده شده و خرد شده
چ. یکسوم فنجان پنیر فتا رنده شده
ح. یکسوم فنجان دانهی انار (متعلق به یک عدد انار)
خ. یکچهارم فنجان برگ گشنیز
الف. فر را به دمای ۲۴۵ درجهی سانتیگراد برسانید. خمیر پیتزا را به شکل یک ورق خمیری مستطیلی لبهدار به ابعاد ۲۲ × ۳۰ سانتیمتر در بیاورید. بادمجانهای برش خورده را روی خمیر بچینید – ۳ برش در بالا، و ۳ برش در پایین؛ بادمجانها را روی خمیر فشار دهید. روغن زیتون را روی خمیر و بادمجانها اسپری کنید، و سپس نمک و پوست فلفل قرمز را نیز روی آن بپاشید.
ب. آن را به مدت ۱۸ دقیقه داخل فر قرار دهید تا کاملا بپزد، و لبهها و پایین خمیر برشته شوند و به رنگ طلایی در بیایند.
پ. با استفاده از یک کفگیر فلزی، پیتزا را روی یک تختهی برش بگذارید؛ و سپس مقداری پستهی خرد شده، پنیر فتا، دانهی انار، و گشنیز روی آن بپاشید. در نهایت، پیتزا را به ۶ قسمت تقسیم، و نوش جان کنید.
۲. خوراک گوشت گوساله و انار
ترکیب آب انار و آب انگور قرمز سس یاقوتی رنگ غلیظ و خوشمزهای برای گوشت دندهی نرم گوساله به حساب میآید. پیش از نوش جان کردن این غذای لذیذ، آن را با دانههای یاقوتی انار تزیین کنید – دانههای انار رنگ و طعم دلپذیری به این غذا میبخشند و تکههای گوشت را بسیار هوسانگیز میکنند.
مواد مورد نیازالف. ۵ قاشق غذاخوری روغن سبزیجات
ب. تقریبا ۲ کیلوگرم دندهی گوساله، برش خورده به قطعات ۸ سانتیمتری (۸ الی ۱۲ عدد)
پ. نمک و فلفل
ث. ۱ عدد پیاز زرد بزرگ، برش خورده به صورت عمودی
ج. ۳ حبه سیر، پوست کنده و خرد شده
چ. ۱۰ ساقه آویشن
ح. یکچهارم فنجان آرد گندم
خ. ۳ فنجان آب انار
د. ۱ فنجان آب انگور قرمز
ذ. نصف فنجان دانهی انار
الف. دمای فر را به ۱۳۵ درجهی سانتیگراد برسانید. یک قابلمهی بزرگ و سنگین را که دارای درب محکمی باشد، روی حرارت بالا قرار دهید و ۲ قاشق غذاخوری روغن داخل آن بریزید. دندهها را داخل ظرف بگذارید؛ سپس، نمک و فلفل را به آن بیفزایید. دندهها را روی هم نریزید، بلکه آنها را بر اساس اندازهی کف قابلمه، داخل آن بگذارید. اجازه دهید هر دو طرف دندهها قهوهای شوند. سپس آنها را داخل بشقاب بگذارید؛ اجازه دهید روغن اضافه از آن خارج شود. کف قابلمه را از روغن و سایر مواد پاک کنید.
ب. قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و بار دیگر، ۳ قاشق غذاخوری روغن را داخل آن بریزید. پیاز، سیر، و آویشن را به آن بیفزایید. اجازه دهید این مواد بپزند؛ مواد قهوهای را با استفاده از قاشق چوبی از کف ظرف جدا کنید؛ به هم زدن مواد ادامه دهید تا پس از ۵ دقیقه، پیازها نرم شوند. اکنون، آرد را به مواد اضافه کنید و خوب به هم بزنید. سپس، آب انار و آب انگور قرمز را نیز اضافه کنید و اجازه دهید مایعات به جوش بیایند – در طول این زمان، مواد را مرتبا به هم بزنید. دندهها را نیز به مواد بیفزایید؛ درب قابلمه را بگذارید و آن را داخل فر قرار دهید.
پ. اجازه دهید دندهها آنقدر بپزند که به آسانی بتوانید نوک چنگال را داخل آنها فرو ببرید – تقریبا حدود ۳ ساعت. با استفاده از یک کفگیر شیاردار، دندهها را با دقت به داخل یک دیس منتقل کنید. مایع باقی مانده را داخل یک ظرف جدا کنندهی روغن بریزید؛ اجازه دهید بیحرکت بماند؛ سپس روغن آن را جدا کنید و مابقی را به داخل قابلمه برگردانید (این کار را میتوانید با استفاده از یک قاشق نیز انجام دهید). قابلمه را روی حرارت متوسط (یا بالا) قرار دهید تا حجم آن کاهش یابد و مانند سس غلیظ شود – حدود ۱۰ دقیقه. این سس را از یک توری ریز عبور دهید، مقداری نمک و فلفل به آن بیفزایید و روی دندهها بریزید. در نهایت، دانههای انار را نیز روی آن بریزید.
نکتهی سرآشپزاز قصاب بخواهید دندهها را برایتان به اندازهی دلخواه خرد کند. میتوانید یک روز قبل، دندهها را بپزید؛ اجازه دهید داخل مایع خنک شود، و در نهایت داخل یخچال قرار دهید تا مایع کاملا داخل گوشت نفوذ کند. پیش از قرار دادن مجدد گوشت داخل فر داغ، روغن آن را بگیرید.
۳. سبزی پلو با خرما و انار
سبزی پلو معطر و رنگارنگ که با استفاده از برنج باسماتی، خرما، دانههای انار، و پسته تهیه میشود، غذای جانبی لذیذی به شمار میرود. این پلو را معمولا به همراه گوشت برهی ادویهدار شده میل میکنند.
طرز تهیهی این نوع سبزی پلو بسیار آسان، ولی طعم آن فوقالعاده است – بنابراین، گزینهی بسیار خوبی است که آن را در شب یلدا به همراه کباب بره یا گوساله نوش جان کنید. زنجبیل معطر، شوید، و خرما عطر و بافت فوقالعادهای به برنج ساده میبخشند؛ و همزمان، افزودن مقدار کافی از دانههای یاقوتی رنگ انار و پسته خوش طعم، این نوع سبزی پلو را به یک غذای فوقالعاده هیجانآور تبدیل میکند که دارای طعم ترش و تازهای است.
مواد مورد نیازالف. ۱ فنجان برنج
ب. نمک
پ. برشهای زنجبیل تازهی پوست کنده شده به ضخامت ۳ سانتیمتر
ت. نصف فنجان شوید تازهی خرد شده
ث. یکسوم فنجان دانهی انار (نصف یک انار)
ج. یکسوم فنجان پسته، بو داده و خرد شده
چ. ۶ عدد خرمای نرم و بزرگ، مثلا خرمای مجول یا زاهدی، بدون هسته و به صورت درشت خرد شده
ح. ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون فرا بکر
خ. ۱ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
الف. برنج، یکچهارم قاشق چای خوری نمک، زنجبیل، و یک و نیم فنجان آب را داخل یک ماهیتابهی کوچک بجوشانید. پس از به جوش آمدن آب، درب ظرف را بگذارید، و بگذارید برنج روی شعلهی متوسط دم بکشد – صبر کنید تا تمام آب داخل ظرف جذب برنج شود، حدود ۱۶ الی ۱۷ دقیقه. ظرف را از روی حرارت بردارید. درب ظرف را بپوشانید و اجازه دهید ۱۰ بماند. با استفاده از یک چنگال، برنج پخته شده را کمی هوا دهید، و زنجبیل را از آن خارج کنید.
ب. برنج را به یک کاسهی بزرگ منتقل کنید؛ بگذارید به مدت ۵ دقیقه خنک شود. شوید، دانههای انار، پسته، خرما، روغن، و آب لیمو را به آن اضافه کنید و به هم بزنید. در نهایت، کمی به آن نمک بزنید و نوش جان کنید.
نکتهی سرآشپزاگر این غذا را برای جمعیت بیشتری تهیه میکنید، به آسانی میتوانید مواد مورد نیاز آن را دو برابر کنید.
۴. انار و مرغ بریان
آب انار را آنقدر بجوشانید تا بسیار غلیظ، و به سس لعابدار دلپذیری برای مرغ بریان تبدیل شود؛ سپس آن را به دانههای یاقوتی انار و ساقههای آویشن تزیین کنید.
مواد مورد نیازالف. یک فنجان آب انار
ب. یک مرغ کامل یک و نیم کیلوگرمی
پ. روغن زیتون فرا بکر
ت. نمک کوشر و فلفل سیاه تازهی آسیاب شده
ث. ۱ فنجان آب مرغ کم نمک
ج. ۱ قاشق غذاخوری آویشن تازه
چ. ۱ فنجان دانهی انار
الف. آب انار را داخل ماهیتابهی کوچکی بریزید و آن را روی شعلهی متوسط بگذارید تا حجم آن به اندازهی یکچهارم فنجان کاهش یابد و غلیظ شود؛ سپس، آن را کنار بگذارید. در این میان، مرغ را به مدت ۳۰ دقیقه در دمای اتاق بگذارید. دمای فر را به ۲۳۰ درجهی سانتیگراد برسانید.
ب. سطح مرغ را به وسیلهی برس به روغن آغشته کنید، و مقداری نمک و فلفل نیز روی آن بپاشید. پاهای مرغ را با نخ ببندید و آن را یک ظرف مخصوص فر قرار دهید.
پ. مرغ را داخل فر جا به جا کنید تا تمام بخشهای آن طلایی و برشته شوند – حدود ۵۰ دقیقه. مرغ را به یک دیس منتقل کنید و به وسیلهی برس، سطح آن را به آب انار غلیظ شده (رب انار) آغشته کنید؛ اجازه دهید ۱۰ دقیقه به همین حالت بماند. آب مرغ را داخل یک قابلمه بریزید و روی شعلهی متوسط قرار دهید تا غلیظ شود؛ با استفاده از یک قاشق چوبی آن را هم بزنید تا ته نگیرد. به این کار ادامه دهید تا حجم آب مرغ به نصف برسد. چربی آن را جدا کنید و به همراه آویشن و دانههای انار روی مرغ بریان بریزید. نوش جان!
۵. سبزیجات کبابی با سس انار
گل کلم سیب زمینی شیرین، و کلم بروکسل را کباب کنید تا نرم و شیرین شوند. ولی پیش از مصرف، سس وینگرت شیرین حاوی آب انار و روغن زیتون را به همراه دانههای یاقوتی انار به کباب سبزیجاتتان اضافه کنید.
آب انار را میتوانید با استفاده از دستگاههای خانگی بگیرید یا آن را از فروشگاههای مواد غذایی خریداری کنید – البته، توصیه میشود گزینهی اول را انتخاب کنید.
مواد مورد نیازبرای کباب سبزیجاتالف. ۱ عدد گل کلم معمولی بزرگ (حدود ۹۰۰ گرم)، خرد شده از اندازههای کوچک
ب. حدود ۴۰۰ گرم گل کلم (تازه و جوان)، خرد شده به اندازههای کوچک
پ. ۲ عدد سیب زمینی شیرین متوسط، پوست کنده شده و برش خورده به صورت طولی
ت. حدود ۴۰۰ گرم کلم بروکسل، نصف شده
ث. ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون فرا بکر
ج. نمک درشت و فلفل تازهی آسیاب شده
الف. نصف فنجان آب انار
ب. یکچهارم فنجان روغن زیتون فرا بکر
پ. نمک درشت و فلفل تازهی آسیاب شده
ت. ۱ فنجان دانهی انار
الف. کباب کردن سبزیجات: دمای فر را به ۲۲۰ درجهی سانتیگراد برسانید. سبزیها و روغن را در یک کاسهی بزرگ با هم ترکیب کنید، و به اندازهی دلخواه، نمک و فلفل به آنها بیفزایید. سبزیها را به صورت یک دست و مرتب روی سینی لبهدار مخصوص فر پهن کنید، و داخل فر قرار دهید تا طلایی رنگ شوند؛ حدود نیم ساعت طول خواهد کشید – پس از گذشته یک ربع، درب فر را باز کنید و سبزیها را کمی جا به جا کنید.
ب. در حین کباب شدن سبزیها، وینگرت را نیز درست کنید: آب انار را داخل یک کاسه بریزید. روغن را نیز به آرامی به آب انار اضافه کنید و مواد را دائما هم بزنید. در نهایت، کمی نمک و فلفل نیز به آنها بیفزایید.
پ. پیش از مصرف، وینگرت را به همراه دانههای انار روی سبزیهای گرم بریزید.
۶. فریکه به همراه شالت، نخود، و ماست
دانههای انار طعم هیجانآور و دلپذیری به این غذای خوشمزهی حاوی غلات میبخشند. نخودهای گوشتی و ماست یونانی لذیذ نیز طعم این غذا را فوقالعاده میکنند.
فریکه نوعی مادهی غذایی حاصل از جوانهی گندم دوروم است؛ جوانهی این گندم را حرارت میدهند و پس از خشک شدن، آن را خرد میکنند. این غذا به عنوان یک شام سبک در طول هفته بسیار مناسب است؛ زمان مورد نیاز برای تهیهی این غذا، حدودا ۲۵ دقیقه است.
مواد مورد نیازالف. ۱ فنجان فریکهی کامل
ب. ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون فرا بکر
پ. یکچهارم قاشق چای خوری دانهی زیره
ت. مقداری پوست فلفل قرمز
ث. ۱ عدد شالت بزرگ، برشهای نازک
ج. یک قوطی (۴۲۵ گرم) نخود، آب کشیده و خشک شده
چ. نصف قاشق چای خوری نمک درشت
ح. ۲ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
خ. نصف فنجان برگ تازهی گشنیز، درشت خرد شده
د. نصف فنجان دانهی انار
ذ. یک فنجان ماست یونانی، هنگام مصرف غذا
الف. فریکه و ۳ فنجان آب را داخل یک ماهیتابهی متوسط بریزید و روی حرارت بجوشانید. سپس، شعله را کم کنید و اجازه دهید فریکه به خوبی در آب بپزد تا کاملا نرم و قابل جویدن شود – حدود ۴۵ دقیقه. آب فریکه را خالی کنید، و آن را داخل یک کاسه بریزید و اجازه دهید خنک شود.
ب. در این بین، داخل یک ماهیتابهی دیگر، ۱ قاشق غذاخوری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. سپس، دانههای زیره را داخل روغن داغ بریزید و هم بزنید تا وقتی که زیره برشته و بوی آن پخش شود – حدود ۳۰ ثانیه. پوست فلفل و شالت را نیز اضافه کنید؛ همچنان به هم زدن ادامه دهید تا رنگ مواد داخل ماهیتابه کاملا کاراملی شود – حدود ۲ الی ۳ دقیقه. اکنون، نخود را نیز به مواد بیفزایید و گاهی اوقات آنها را هم بزنید تا نخودها نیز طلایی شوند – حدود ۳ دقیقه. در این مرحله، کمی نمک به آن بیفزایید؛ مواد را به فریکهی داخل کاسه مخلوط کنید. سپس، آب لیمو، گشنیز، و دانههای انار را نیز اضافه کنید.
پ. هنگام میل کردن این غذا، مقدار مصرفیتان را با یکچهارم فنجان ماست ترکیب کنید و سپس، ۱ قاشق غذاخوری روغن روی آن بریزید.
۷. کباب استیک با انار
آیا دنبال دستور تهیهی یک غذای فوقالعاده با شکوه برای شب یلدا هستید؟ کباب استیک مزین به دانههای یاقوتی انار و جعفری؛ یک غذای لذیذ برای مناسبتهای خاص. رب انار یکی از لذیذترین و مناسبترین افزودنیها به استیک گریل شده با سیخ است.
مواد مورد نیازبرای سس انار و جعفریالف. ۲ فنجان دانهی انار
ب. ۲ فنجان جعفری تازهی خرد شده
پ. پوست رنده شده و آب یک عدد لیمو
ت. ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون فرا بکر
ث. نمک کوشر و فلفل تازهی آسیاب شده
الف. نصف فنجان رب انار
ب. یکچهارم فنجان عسل
پ. ۱ قاشق غذاخوری خردل دیژون
ت. دوسوم فنجان روغن زیتون فرا بکر
ث. نمک کوشر و فلفل تازهی آسیاب شده
ج. ۹۰۰ گرم گوشت سینهی گاو، برشهای ۸ سانتیمتری
الف. برای تهیهی سس انار و جعفری، یک کاسهی متوسط بردارید و دانههای انار، جعفری، پوست رنده شده و آب لیمو، و روغن را داخل آن بریزید و با هم مخلوط کنید. مقداری نمک و فلفل نیز به آن بیفزایید و کاسه را یک گوشه بگذارید.
ب. برای تهیهی کباب نیز رب انار، عسل، خردل، روغن، ۲ قاشق چای خوری نمک، و نصف قاشق چای خوری فلفل را داخل یک کاسهی متوسط با یکدیگر مخلوط کنید.
پ. گوشت را داخل مواد بالا بخوابانید، و اجازه دهید به مدت یک ساعت در دمای اتاق، یا به مدت یک شب داخل یخچال بماند.
ت. دستگاه یا تابهی گریل را روی حرارت متوسط الی زیاد تنظیم کنید. گوشتها را به ۳ سیخ ۳۰ سانتیمتری بزنید و روی آن مقداری نمک و فلفل بپاشید. گوشتها را داخل گریل کباب کنید تا کاملا بپزد – برای هر طرف از گوشتها، حدود ۳ الی ۴ سانتیمتر کافی است. سپس، کباب را از روی حرارت بردارید و حدود ۵ دقیقه صبر کنید. در نهایت، سس انار و جعفری را با قاشق روی استیکها بریزید.
۸. توپ برنجی با پنیر فونتینا و انار
توپ ریزوتو پوشیده از آرد سوخاری یا خرده نان که معمولا با نام آرانچینو نیز مشهور است، یک پیشغذای محبوب ایتالیایی به شمار میرود. در این دستورالعمل، دانههای آبدار و کوچک انار میتوانند طعم قوی پنیرهای پارمسان و فونتینای موجود در این ریزوتو را متعادل کنند.
این توپ برنجی به سبک ایتالیایی میتواند طعم نان کراستینو با جگر مرغ را فوقالعاده کامل و لذیذ کند.
مواد مورد نیازالف. ۲ قاشق غذاخوری روغن هستهی انگور
ب. ۱ عدد پیاز کوچک، خرد شده (به اندازهی یک فنجان)
پ. ۴۵۰ گرم برنج آربوریو (دو و یکسوم فنجان)
ت. ۱ فنجان آب انگور سفید
ث. ۶ فنجان آب (در صورت نیاز، میتوانید از آب بیشتری استفاده کنید)
ج. ۳ ساقهی کوچک رزماری
چ. ۱ فنجان پنیر پارمسان رنده شده (۱۱۵ گرم)
ح. حدود ۳۰ گرم (۲ قاشق غذاخوری) کره بدون نمک
خ. نمک درشت و فلفل تازهی آسیاب شده
د. ۱ فنجان پنیر فونتینا خرد شده به صورت مکعبی (۱۱۵ گرم)
ذ. ۱ فنجان دانهی انار
ر. ۴ فنجان آرد سوخاری ساده
ز. ۴ عدد تخم مرغ بزرگ (زده شده به همراه ۱ قاشق غذاخوری آب)
ژ. روغن دانهی گلرنگ، برای سرخ کردن – حدود ۸ فنجان
الف. روغن هستهی انگور را داخل یک ماهیتابهی متوسط بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیاز را درون ماهیتابه بریزید و تقریبا به مدت ۷ دقیقه سرخ کنید تا نرم و شفاف شود. اکنون، برنج را نیز به پیازداغ اضافه کنید و دائما هم بزنید – حدود به مدت ۲ دقیقه.
ب. ماهیتابه را از روی حرارت بردارید. آب انگور را به آن بیفزایید. سپس، ظرف را مجددا روی حرارت بگذارید و دائما به هم بزنید تا حجم آب انگور به نصف برسد – حدود ۳ دقیقه. ۲ فنجان آب و رزماری را نیز اضافه کنید. همچنان به هم زدن ادامه دهید؛ و پس از مدتی، دو فنجان دیگر نیز آب داخل ظرف بریزید – در صورت نیاز، میتوانید آب بیشتری نیز به آن بیفزایید؛ در هر بار آب ریختن، اجازه دهید آب داخل ظرف توسط برنج جذب شود؛ در نهایت، برنج باید به اصطلاح “آل دنته“ شود – رسیدن به این وضعیت، حدودا به ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارید. اکنون، ساقههای رزماری را از ماهیتابه خارج کنید.
پ. اکنون، پنیر پارمسان و کره را به همراه مقداری نمک و فلفل اضافه کنید (در این مرحله، مواد باید تا حدودی شل باشد ولی در عین حال، باید بتواند شکل خود را حفظ کند). سپس، مواد را داخل یک سینی بریزید و درون یخچال قرار دهید تا خنک شود – حدود ۲ ساعت یا یک شب.
ت. ترکیب برنج و سایر مواد را داخل یک کاسه بریزید و پنیر فونتینا و دانههای انار را به آن اضافه کنید. این مواد را با دست بردارید و توپهایی به قطر تقریبا ۴ سانتیمتر از آنها درست کنید. این توپها را داخل یک سینی بچینید. اکنون، آنها را داخل بشقابی حاوی آرد سوخاری قرار دهید و کاملا سطحشان را با آرد بپوشانید. توپها را داخل بشقاب بغلتانید، و سپس درون کاسهی حاوی تخم مرغ بیندازید؛ مجددا آنها را بردارید و داخل بشقاب حاوی آرد سوخاری بغلتانید؛ و در نهایت، توپها را مجددا داخل سینی بچینید.
ث. داخل یک ماهیتابه، به ارتفاع ۱۰ سانتیمتر روغن دانهی گلرنگ بریزید؛ آن را حرارت دهید تا به دمای حدود ۱۷۰ درجهی سانتیگراد برسد. توپهای برنجی را با دقت و به آرامی داخل روغن بندازید، و اجازه دهید کاملا طلایی شوند – حدود ۲ الی ۳ دقیقه. در نهایت، توپها را روی یک دستمال مخصوص جذب روغن بگذارید تا روغن آنها به خوبی گرفته شود. روی توپها کمی نمک بپاشید.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیر رضا مصطفایی
منبع:marthastewart