کاهشعوارض دفن زباله و بهبود وضعیت محیط زیستی در روستای قازقان مشهد
رئیس شورای شهرستان مشهد بر کاهش عوارض دفن زباله و بهبود وضعیت محیط زیستی در روستای قازقان تاکید کرد.
رئیس شورای شهرستان مشهد بر کاهش عوارض دفن زباله و بهبود وضعیت محیط زیستی در روستای قازقان تاکید کرد.
به گزارش ایلنا از مشهد، شهناز رمارم رئیس شورای شهرستان مشهد در پنجاه و یکمین جلسه علنی این شورا با اشاره به اهمیت و مشکلات بخش رضویه گفت: با توجه به موضوعات ابلاغ شده تاحدودی به مسائل بخش رضویه اشراف داریم لذا در رضویه روستاهایی دارای بخش های موضعی چالشهای متفاوتی دارند و نیاز است تا با بررسی جزء به جزء مشکلات درصدد رفع آن گام برداریم.
وی افزود: در نشست هم اندیشی بخش احمدآباد توانستیم با یک عزم جدی در مسیر دلخواه حرکت کنیم بطوریکه حضور عوامل و دستگاهها سبب شد تا بتوانیم با مشورت و نظرات کارشناسانه و یکپارچه در کمترین زمان بیشترین بازدهی را برای بخش احمدآباد به ارمغان آوریم، لذا در نظر داریم این برنامه را برای بخش رضویه نیز ایفا کنیم.
شهناز رمارم با اشاره به ضعف برخی از لوایح قانونی بیان کرد: در برخی مسائل و موارد خلاء قانونی مشهود است بطوریکه شوراها در یک تعارض قانونی قرار گرفته و در جایی اداره کننده و در جایی دیگر بعنوان ناظر فعالیت میکنند، بنابراین اصلاح این مهم وابسته به تصمیم و عملکرد شورای عالی استانها در این راستا است.
رمارم در خصوص کاهش عوارض دفن زباله و بهبود محیط زیستی در روستای قازقان ، وعده کاشت تعدادی نهال در بخش رضویه و احمد آباد را به نمایندگان مربوطه در هفته درختکاری داد.
محمد حق پناه عضو شورای بخش رضویه نیز با تاکید بر کمبودهای موجود در روستاهای بخش رضویه بیان کرد: 70 درصد جمعیت روستایی و شهری ساکن در بخش رضویه دامدار هستند و بخش عمده محصولات گوشتی روستا از طریق دامداران فعال در روستا تامین می شود.
وی ادامه داد: بحث اشتغال جوانان روستایی یکی دیگر از موضوعات حائز اهمیت است که باید به آن توجه ویژه کرد، زیرا در روستا مهاجرت جوانان شهر برای اشتغال بعنوان کارگرو مشاغل مشابه افزایش یافته و این روند به شکلی طی میشود که مجبور هستند به دلیل عدم مساعدت مالی دامشان را بفروشند.
وی افزود: بنابراین اگر بتوان به روستائیان جهت تامین آذوقه دام کمک کرد علاوه بر آنکه چرخه اقتصادی در روستا حفظ میشود از مهاجرت جوانان روستایی به شهر نیز جلوگیری میگردد.
عضو شورای بخش رضویه با اشاره به عدم علاقه و کاهش رونق بازار صنایع دستی عنوان کرد: فرش دستباف حاصل زحمات اهالی روستای بخش رضویه زبانزد در دنیاست بطوریکه یک بازار معروف در مونیخ فرش خدیجه با نقش و نگار اصیل روستایی را در ویترین فروشگاه قرار میدهد اما متاسفانه در شهر و کشور خودمان از این آثار هنرمندانه و ناب حمایتی نمیشود.
در ادامه جلسه جعفر میری دهیار روستای قازقان با انتقاد از وضعیت حمل و دفن زباله در بخش رضویه اظهارکرد: در روستای قازقان به دلیل مسائل بهداشتی مربوط به حمل زباله شرایط بسیار نامناسبی بوجود آمده است، و اهالی روستا نیز از این شرایط بسیارناراضی هستند.
محمد ابراهیم مبینی مشاور امور شهرستان مشهد نیز در خصوص ایجاد اصلاحات لازم و ضروری در روستاهای حریم شهر مشهد افزود: در قانون اساسی نیاز به تغیییرات زیادی جهت احقاق حقوق جمعیت روستایی و شهری است؛ بطوریکه لازم است بودجه کلی و صرف هزینه جهت احیای بستر روستاهای شهرستان مشهد به درستی در قانون جایگذاری شود.
وی ادامه داد: اگرقرار باشد 2 درصد از سهم کلی بودجه شهر مشهد متعلق به شهرستان مشهد باشد باید با برنامه ریزی دقیق و مطالبه گری از دستگاههای ذیربط به جمعیت روستایی و شهری شهر مشهد مقدسبعنوان متولیان این حوزه کمک کنیم.
وی گفت: خوشایند نیست که در نزدیکی بارگاه حرم مطهر رضوی پایتخت معنوی ایران روستایی با معضل کمبود آب شرب و یا جاده نامناسب وجود داشته باشد؛ بنابراین بسیاری از مطالب به حوزه شورای عالی استانها جهت اصلاح و بازنگری قوانین این حوزه برمیگردد.