به گزارش زنان خبر، سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه OECD میگوید: کرونا، اقتصاد جهان را با خطرناکترین ریسک از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ تاکنون، مواجه کرده است.
در حالی که در مدل اولیه این نهاد پیشبینی شده اقتصاد جهان رشد ۲.۴ درصدی را در سال جاری تجربه کند که پایینترین نرخ از بحران مالی سال ۲۰۰۸ تاکنون است، اما در سناریوی وخیمتر با فرض فراگیر شدن ویروس کرونا در سراسر آسیا، اروپا و آمریکای شمالی، رشد اقتصادی جهان تا سطح بیسابقه ۱.۵ درصد کاهش خواهد یافت، رشدی که نصف نرخ ۳ درصد سال گذشته و پیشبینی ماه نوامبر این نهاد است.
فدرال رزرو امریکا ساعاتی قبل در یک اجلاس اضطرارى نرخ بهره را از ۱.۷۵ درصد به ۱.۲۵ درصد کاهش داد.
ورود ویروس کرونا به آمریکا فدرالرزرو نیز همانند بانک مرکزی چین سیاستهای انبساطی اتخاذ کرد. از سال ۲۰۱۵میلادی که فدرالرزرو آغاز به تغییر نرخ بهره کرد تا دیروز همواره تغییرات از ۲۵صدم درصد بیشتر نبود.
برنامهریزی مقامات چینی برای تزریق نقدینگی بیشتر به بازارها در صورت لزوم در دستور کار قرار دارد تا مبارزه با کرونا تداوم یابد. بهدنبال این تصمیم، ارزش دلار کاهش یافت و ارزش اونس جهانی جهش کرد.
بیشتر بخوانید: بررسی اقتصاد چین در مقابل کرونا ویروس کرونا قابلیت تغییر ژنتیکی ندارد قیمت مواد اولیه خودرو ۴ برابر شده است
در حالی که قیمت بسته شدن اونس جهانی در روز گذشته پایین تر از ۱۶۰۰ دلار بوده، دقایقی قبل اونس تا مرز ۱۶۵۰ دلاری نیز حرکت کرد.
به گزارش دنیای اقتصاد، باید در نظر داشت که پیشبینی صعودی درباره قیمت طلا لزوما مبتنیبر ویروس کرونا نبوده است. در واقع قیمت طلا میتواند به خاطر نیروهای ساختاری متعددی با افزایش روبهرو شود. میتوان به جای تمرکز بر کرونا، توجه بیشتری را به رشد اقتصادی جهان معطوف کرد.
جنبش ضدجهانیسازی میتواند یک عامل مهم برای فشار بر رشد اقتصادی جهان باشد. ادامه جنگ تجاری بین آمریکا و چین نیز بر رشد اقتصادی فشار وارد میکند.
این جنگ تجاری موجب شده نااطمینانی درباره سیاست اقتصادی جهان به بالاترین سطح در ۳۰ سال اخیر برسد. نااطمینانی درباره رشد اقتصادی جهان موجب خواهد شد تا بانکهای مرکزی به اجرای سیاستهای انبساطی پولی همچنان ادامه دهند.
پیشبینی بانک آمریکا نشان میدهد نرخ بهره اوراق قرضه ۱۰ ساله آمریکا تا پایان امسال به ۸/ ۱ درصد خواهد رسید.
گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی
رشد اقتصاد جهان حتی پیش از وقوع کرونا ضعیف بود. محدودیت در حرکت مردم، کالاها و خدمات و اقدامات مهارکننده مانند بستن کارخانه ها باعث کاهش شدید تولید و تقاضای داخلی در چین شده است.
تأثیر ویروس کرونا بر بقیه جهان از طریق سفرهای تجاری و گردشگری، زنجیرههای عرضه، کالاها و اعتماد مصرف کنندگان پایین، رو به افزایش است.
برای مشاهده کامل آمار بر روی فایل ذیل کلیک کنید.
۰۱.۰۳ IEO presentation March 2020
انتهای متن/*