درس‌هایی که از حضرت زینب(س) باید آموخت / عقیله بنی‌هاشم، تهدیدها را به فرصت تبدیل می‌کرد


درس‌هایی که از حضرت زینب(س) باید آموخت / عقیله بنی‌هاشم، تهدیدها را به فرصت تبدیل می‌کرد

حضرت زینب کبری(س) همانند سایر اهل بیت عصمت و طهارت(س) دارای مناقب و ویژگی‌های فراوانی بود اما یکسری ویژگی‌ها موجب برجسته‌تر شدن شخصیت آن حضرت شد. اکنون متناسب با شرایط روز به دنبال آن هستیم تا درس‌هایی که از حضرت زینب(س) می‌توانیم بیاموزیم را مرور کنیم.

درس‌هایی که از حضرت زینب(س) باید آموخت / عقیله بنی‌هاشم، تهدیدها را به فرصت تبدیل می‌کرد

عقیله بنی‌هاشم، اسوه صبر و مقاومت، حضرت زینب کبری(س) الگویی کامل برای انسان‌ها بود. در جمال و وقار، مانند حضرت خدیجه(س)، در عصمت و حیا همانند مادرش حضرت فاطمه زهرا(س)، در فصاحت و بلاغت، همچون پدرش مولای متقیان حضرت علی(ع)، در حلم و بردباری، همسان امام حسن مجتبی(ع) و در شجاعت و قوت قلب، مانند امام حسین(ع) بود.

دانش، عبادت، عقل و منطق، فصاحت و بلاغت، بصیرت در امور سیاسی و صبر و شکیبایی در برابر سختی‌ها و مصیبت‌ها از ویژگی‌های آن حضرت بود که لازم است این ویژگی‌های فارغ از جنسیت آن بانو، برای همگان الگو قرار گیرد.

درباره حیات درخشان این بانوی قهرمان، تاکنون ده‌ها کتاب و مقاله نگارش یافته و تاریخ‌نگاران شیعه و سنّی هر کدام از دیدگاه خویش، به زندگانی و قهرمانی این بانوی بزرگ نگریسته و آن را مورد تحلیل و تجلیل قرار داده‌اند.

در سالروز وفات این بانوی بزرگوار، بنا داریم طی مصاحبه‌ای با حجت‌الاسلام محمدصادق مهرابی، مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس نگاهی به فضایل و سیره حضرت زینب کبری(س) داشته باشیم و در محضر مکتب تربیتی عقیله بنی هاشم(س) درس‌های حکمت‌آموز را به خصوص در شرایط کنونی بیاموزیم.

ایکنا ـ در گام نخست بفرمایید، مهم‌ترین و برجسته‌ترین ویژگی حضرت زینب کبری(س) به‌عنوان عقیله بنی‌هاشم چه بود؟

مهم‌ترین و برجسته‌ترین ویژگی حضرت زینب(س) این بود که او یک مادر واقعی بود و امروز برای نسل جدید بیش از هر زمانی نیاز به بانوانی داریم تا این نقش مادری را به خوبی ایفا کنند. زیرا اگر بتوانیم جایگاه مادر را در جامعه زنده کنیم، بسیاری از آسیب‌های اجتماعی که متوجه خانواده‌هاست، کم‌رنگ‌تر خواهد شد.

حضرت زینب(س) در زندگی شخصی خود، الگوی کامل یک مادر نمونه و فداکار بود که به خوبی توانست هم رسالت مادری، هم رسالت فرزندی و هم رسالت خواهری و از همه مهم‌تر رسالت ولایت‌مداری را به نحو احسن به سرانجام برساند.

ایکنا ـ کمی از ابعاد اجتماعی شخصیت حضرت زینب کبری(س) که اسوه فصاحت و بلاغت و شجاعت هستند، بگویید. چرا که همواره خوانده‌ایم «کربلا در کربلا می‌ماند، اگر زینب(س) نبود».

یکی دیگر از ویژگی‌های حضرت زینب(س) در حوزه رفتارهای اجتماعی ایشان است که با توجه به شرایط امروز، یکی از مهم‌ترین ضروریاتی که باید بدان توجه کنیم و باید از رفتارهای اجتماعی حضرت زینب(س) الگو بگیریم.

حضرت زینب(س) تهدیدها را به فرصت تبدیل می‌کرد. چنان‌چه در تاریخ خواندیم آن حضرت چگونه توانست آن فاجعه و مصیبت عظیمی که در عاشورا رخ داده بود را تبدیل به یک فرصت کرده و به بهترین شکل مکتب اسلام را برای جهانیان تبیین کند، به طوری که 1400 سال است که نهضت عاشورایی که حضرت زینب(س) بعد از شهادت ولی و امام زمانش احیا کرد، همچنان در دنیا زنده و پویاست و همواره مریدان بسیاری در این مکتب رشد کرده و راه حق و حقیقت را طی می‌کنند.

امروز این مسئله با توجه به مشکلاتی که در حوزه شیوع کروناویروس داریم، درس بزرگی برای جامعه ماست و مردم و مسئولان باید این درس را در ایام وفات آن بانو برای خود مرور کنند و بدانند که می‌توان تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد. تهدید ویروسی که امروز همه ما را نگران کرده است، می‌تواند تبدیل به یک پویش اجتماعی همدلی و مهربانی و اتحاد جامعه اسلامی برای مواجه با کرونا شود.

ایکنا ـ اشاره‌ای به درس‌های بزرگی که در این شرایط می‌توانیم از سیره حضرت زینب(س) بگیریم، بفرمایید.

درس‌های بزرگی را در این ایام می‌توانیم از آن حضرت بگیریم. مهم‌تر از همه آن‌ها توصیف زیبایی‌ها، مهربانی‌ها و تقسیم داشته‌های خود میان دیگران است و این یکی از بزرگترین درس‌هایی است که حضرت زینب(س) به انسان‌‌ها آموخت به خصوص در این شرایط که به دلیل شیوع کرونا، مشکلات معیشتی مردم بیشتر شده است، خوب است که از همدیگر دستگیری کنیم.

اصولاً زندگی حضرت زینب(س) پر از درس‌های مختلف زندگی فردی و اجتماعی است که امروز می‌توانیم از تک تک این درس‌ها استفاده کنیم چرا که حضرت زینب(س) تربیت شده مکتب نبوت و امامت و نوه پیامبر خاتم(ص) و دختر بانوی دو عالم و امیرالمؤمنین است که هرچه در این مکتب آسمانی مشاهده می‌کنیم، همدلی و مهربانی و کمک به همدیگر به خصوص نیازمندان است.

امروز کسانی که در مقابل این زیبایی کمک به دیگران، نازیبایی‌ و در مقابل مهربانی‌ها، نامهربانی نشان می‌دهند، در نقطه مقابل فرهگ غنی و صحیح اسلامی قرار دارند.

ایکنا ـ حضرت زینب(س) در ترویج اسلام، احساس مسئولیت فراوانی داشت. درباره این احساس مسئولیت هم نکاتی ارائه بفرمایید.

حضرت زینب(س) درس‌های بزرگی را از مکتب پدر و مادر خود آموخته بود و به زیبایی مسئولیت مادرانه و حتی پدرانه را می‌شناخت و با توجه به شناختی که از این مسئولیت‌ها داشت، بسیار زیبا مدیریت اسلامی و جهادی را عملیاتی می‌کرد.

آن چیزی که امروز و در گام دوم انقلاب اسلامی ضرورت امروز جامعه ماست، همین مدیریت جهادی و انقلابی است و بزرگترین درس حضرت زینب(س) در حوزه مدیریت اسلامی آن نگاه جهادی و انقلابی و همچنین سبک زندگی اسلامی است که امروز در این زمینه یک خلأ جدی در جامعه داریم در حالی که می‌توان با تأسی به این مدیریت انقلابی و جهادی حضرت زینب(س) بر مشکلات فائق آییم.

انتهای پیام

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق