بحران؛ خانواده ایرانی کوچکتر از خانواده غربی
منبع خبر
/
باحجاب /
فرهنگی و هنری
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، براساس گزارش و آمارهای جهانی تعداد فرزندان در یک خانواده ایرانی کمتر از یک خانواده اسرائیلی، انگلیسی و آمریکایی است. نرخ فرزند آوری در ایران بیست پله از آمریکا پایینتر است و اسرائیل دو برابر نرخ فرزندآوری ایران را در اختیار دارد. نرخ باروری در ایران نیز پایینترین مقدار...
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، براساس گزارش و آمارهای جهانی تعداد فرزندان در یک خانواده ایرانی کمتر از یک خانواده اسرائیلی، انگلیسی و آمریکایی است. نرخ فرزند آوری در ایران بیست پله از آمریکا پایینتر است و اسرائیل دو برابر نرخ فرزندآوری ایران را در اختیار دارد. نرخ باروری در ایران نیز پایینترین مقدار در میان کشورهای مسلمان است و آلبانی با رقم ۱.۵ رقیب اروپایی ایران محسوب میشود.
براساس گزارشی که سازمان جاسوسی ایالت متحده آمریکا در سال ۲۰۰۹ منتشر کرده و در آن پیش بینیهای جمعیتی ایران در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۲۵ را تحلیل نموده است، تعداد فرزندان در یک خانواده ایرانی کمتر از تعداد فرزندان در یک خانواده اسرائیلی و تعداد فرزندان در یک خانواده ایرانی حتی کمتر از خانوادههای انگلیسی، آمریکایی و فرانسوی است.
در واقع سیاستمدران غربی با دقت، فاجعه کاهش جمعیت در ایران را زیر نظر دارند و خوب میدانند که این روند طی بیست سال آینده کشورمان را به سمت پیر شدن خواهد برد. ذوق زدگی آمریکاییها به این جهت است که نرخ باروری ایران از حدود ۴.۶ فرزند در اوایل دهه شصت شمسی به کمتر از ۱.۷ فرزند در سالهای اخیر رسیده است.
این درحالی است که محمد اسماعیل اکبری مشاور سازمان جهانی بهداشت؛ در اولین نشست تخصصی که بهمن ماه سال جاری برگزار شد اظهار کرد: اصلاح ساختار جمعیتی باید هدف قرار گیرد و این نسبتها اصلاح نمیشود مگر با فرزند آوری.
او در ادامه بیان کرد: لزوما تشویق ازدواج به نتیجه نمیرسد، زیرا سه تا ۶ سال طول میکشد تا یک زوج صاحب فرزند شوند.
اکبری با بیان اینکه حتما باید اعلام کرد که در هر خانواده ۴ فرزند هدف است، گفت: جمعیت سالمند باید زیر ۶ درصد باشد و جامعه سالمندی در کشور ما رشد کرده است که این یعنی یک خلاف دارد اتفاق میافتد.
متاسفانه برخی از کارشناسان جمعیت در کشور ما به سادگی از همه مسائل مهم و واقعیتهای موجود دنیا در مبحث مدیریت جمعیت چشم پوشی کرده اند و کنترل جمعیت، تنظیم خانواده و بهداشت فرزند آوری را دقیقا در همان الگوی غربی و با همان دلایل، راهبردها و منابع را پیگیری میکنند.