طرز تهیه سس تمر هندی خانگی، یک چاشنی متفاوت


طرز تهیه سس تمر هندی خانگی، یک چاشنی متفاوت

طرح تهیه سس تمر هندی خانگی بسیار ساده بوده و در زمانی کوتاه می توانید یک چاشنی سالم، خوشمزه و متفاوت برای غذاهای خود تهیه کنید.

طرز تهیه سس تمر هندی خانگی، یک چاشنی متفاوت

پارسینه- گیتا راد: سس تمر هندی خانگی یک چاشنی متفاوت با طعمی خاص و دلپذیر است که می تواند به همراه غذاهای سرد و گرم همچون سمبوسه، پیتزا، ماکارونی، سالاد اولویه و انواع ساندویچ ها استفاده شود.

باید در نظر داشته باشید که علی رغم وجود تمر هندی در این سس، طعم آن چندان ترش نیست و در ترکیب با مواد دیگر، کم هم به تندی می زند. میزان ترشی و تندی این سس را می توانید به میل خودتان کم یا زیاد کنید.

مواد لازم برای تهیه سس تمر هندی

تمر هندی: ۱ بسته
سرکه قرمز: ۱ لیوان
سیر: ۳ حبه
فلفل قرمز: ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه سس تمر هندی

یک بسته تمر هندی ۲۵۰ گرمی را داخل کاسه ریخته و به آن یک لیوان سرکه قرمز اضافه کرده و با چنگال خوب به هم میزنیم. بعد مواد رو از یک صافی که منافذ نسبتا درشتی دارد (مثل سبد آشپزخانه) رد میکنیم، به طوری که از فقط هسته‌های تمر هندی باقی بماند و بقیه مواد از سبد رد شود. در مرحله آخر ۲ یا ۳ حبه سیر و فلفل را اضافه کرده و خوب هم میزنیم تا مخلوط کاملا یک دستی درست شود. اکنون سس تمر هندی خانگی ما آماده است و کافی است آن را داخل یک ظرف در دار مناسب ریخته و داخل یخچال نگهداری کنیم. بهتر است برای استفاده از این سس متفاوت یک روز صبر کنید تا مواد آن به اصطلاح به خورد هم رفته و طعم واقعی خودش را پیدا کند.
طرز تهیه سس تمر هندی خانگی، یک چاشنی متفاوت

نکته های کلیدی در تهیه سس تمر هندی خانگی

تهیه سس تمر هندی بسیار سریع و ساده بوده و حداکثر 30 دقیقه زمان می گیرد. این سس بر خلاف سس های کارخانه ای موجود در بازار فاقد مواد نگهدارنده و دیگر افزودنی ها است. با این وجود می توانید مطمئن باشید که در شرایط مناسب، یعنی در ظرف در بسته و داخل یخچال، ۵ الی ۶ ماه ماندگاری دارد. سس تمر هندی چاشنی متفاوت و دلچسبی برای ماکارونی، لازانیا انواع کوکو، ساندویچ های مختلف و حتی غذاهای سرد مانند الویه است. یکبار امتحان کنید مشتری ثابتش می شوید. اگر می خواهید چاشنیتان تندتر یا ترش‌تر باشد می‌توانید به میل خودتان میزان مواد مورد استفاده را کم یا زیاد کنید.

خواص تمر هندی

میوهٔ کال تمر هندی دارای گوشتی سبز و بسیار ترش است که اغلب به عنوان چاشنی و برای ترش کردن غذا استفاده می‌شود. تمر هندی رسیده که شیرین‌تر می‌باشد در بسیاری از مناطق به عنوان میوه مصرف می‌شود.
طرز تهیه سس تمر هندی خانگی، یک چاشنی متفاوت

تمر هندی علاوه بر مصارف خوراکی و چاشنی غذایی، خواص دارویی فراوانی هم دارد که در ادامه به آن می پردازیم:

افزایش قد

اسید سیترین، اسید تار تاریک، پتاسیم و پکتین اصلی‌ترین ترکیبات تمر هندی هستند. میوه خشک شده این درخت اشتها آور است و باعث افزایش قد و چاقی می‌شود.


درمان دیابت

تمر هندی با کاهش فشار بر لوزالمعده باعث می‌شود گلوکز خون پایین بیاید و در کنار درمان و بهبود مقاومت انسولین در افرادی که دچار دیابت هستند چربی خون را نیز کاهش دهد. تمر هندی همچنین آنزیم‌های آلفا آمیلاز را مهار می‌کند. این آنزیم مانع جذب کربوهیدرات‌ها می‌شود. رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات می‌تواند میزان سطح انسولین و گلوکز را افزایش دهد که این مشکل بزرگی برای مبتلایان به دیابت است. تمر هندی می‌تواند این نوسانات را کنترل و نظارت کند.


کاهش درد‌های آرتروز

این میوه پر خاصیت به علت وجود مواد معدنی و ترکیبات مغذی در خود باعث کاهش درد‌های مفصلی و آرتروزی می‌شود. افرادی که از درد‌های مفصلی و آرتروز رنج می‌برند برای استفاده از این میوه باید نصف قاشق چای خوری پودر میوه تمر هندی را در یک لیوان آبجوش مخلوط کرده و روزی دو بار مصرف کنند. این محلول باعث روانسازی مفصل، کاهش درد مفصل و آرتروز می‌شود.


هضم آسان غذا

طبیبان قدیم ایران تمر هندی را سرد و خشک می‌دانستند به همین علت بر این عقیده بودند که این میوه موجب کاهش تب می‌شود و به هضم آسان غذا نیز کمک می‌کند. وجود فیبرهای غذایی فراوان در این میوه، باعث این ویژگی شده است. مصرف تمبر هندی به شکل میوه یا ادویه، عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد. وجود فیبر فراوان باعث می‌شود که با مصرف این میوه، مدفوع به‌راحتی از دستگاه گوارش دفع شود.

این میوه یک مادهٔ صفراوی است؛ یعنی باعث می‌شود غذا سریع‌تر و راحت‌تر هضم شود. فیبر موجود در تمبر هندی، گوارش غذا را تسهیل می‌کند.

بهبود عملکرد سیستم عصبی

یکی از مواد مغذی موجود در تمبر هندی، انواع ویتامین‌های گروه بی است. تیامین یکی از مهم‌ترین بخش‌های خانواده ویتامین بی در تمبر هندی به‌وفور یافت می‌شود. تیامین، مسئولیت بهبود عملکرد سیستم عصبی را بر عهده دارد. همچنین، رشد عضلات از دیگر وظایف این ویتامین در بدن است. تیامین عامل اصلی فعال نگه داشتن بدن، حفظ انعطاف پذیری و قوی ماندن است.

طرز تهیه سس تمر هندی خانگی، یک چاشنی متفاوت


مضرات تمر هندی


این میوه پر خاصیت از نظر پزشکان و محققان همچون خوراکی‌های دیگر مضراتی نیز دارد که در ادامه شما را با آن‌ها آشنا می‌کنیم.

خوردن تمر هندی به اشخاصی که دچار بیماری آسم وبیماری‌های ریوی هستند و همچنین افرادی که طحال ضعیفی دارند توصیه نمی‌شود.

این میوه، فشار خون را کاهش می‌دهد و رقیق‌کننده خون است. در صورت مصرف این میوه و بعد وقوع حادثه‌ای که منجر به خونریزی شود، بند آوردن خونریزی کار سختی است. اگر آسپرین یا داروهای رقیق‌کننده‌ٔ خون مصرف می‌کنید، از مصرف بیش‌ از‌ اندازه‌ٔ تمبر هندی خودداری کنید.



کپشن در مورد چتر ؛ جملات کوتاه عاشقانه و غمگین برای چتر