گوشت چرخ کرده اغلب یکی از اولین گوشتهایی است که پختن آن را یاد میگیریم– چه برای درست کردن کوفته، برگر، یا هر غذای گوشتی دیگری، گوشت چرخ کرده یک مادهی اولیه واقعا همهکاره به حساب میآید. در این نوشتار با ما همراه باشید تا ۷ دستور تهیه انواع غذا با گوشت چرخ کرده که عالی هستند را یاد بگیرید.
انواع غذا با گوشت چرخ کرده
۱. پیکادیلو یا پیکادیُو
این دستور پخت پیکادیلو یا پیکادیو تعادل کاملی از شیرینی و تندی دارد. یک نوع تندی خوشایند که از افزودن سالسای گوجه فرنگی برای طعمدهی عالی به آن، به دست میآید. برای بهره بردن از یک وعدهی میان هفتهی مکزیکیگونه سالم آن را در تاکو یا با برنج میل نمایید.
مواد لازم:– ۵۰۰ گرم گوشت قرمز چرخ کرده
– ۱ عدد پیاز خرد شده
– ۱ عدد هویج کاملا ریز شده
– ۲ حبه سیر خرد شده
– ۱ عدد سیب زمینی خوب ریز شده
– ۱ عدد برگ بو
– ۱ قاشق چایخوری زیرهی آسیاب شده
– ۱ قاشق چایخوری گشنیز آسیاب شده
– ۱ قاشق چایخوری پاپریکا
– ۲ قاشق چایخوری رب گوجه فرنگی
– ۱۰۰ گرم کشمش
– ۳۰۰ میلی لیتر آب مرغ
– ۳۰۰ گرم سالسای گوجه فرنگی
– ۱ قاشق چایخوری عسل آب لیمو برای طعم دهی
– ۱ مشت گشنیز ریز شده
– نمک برای طعم دهی
– روغن زیتون
مطلب مرتبط: ۵ دستور تهیه غذای خاورمیانه ای که عطر و طعم بینظیری دارند
طرز تهیه غذا با گوشت چرخ کرده۱. برای شروع، مقداری روغن زیتون را در یک تابهی بزرگ گرم و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. تا زمانی که حسابی قهوهای میشود آن را بپزید
۲. گوشت چرخ کرده را از تابه درون یک کاسه بریزید و پیازها، سیر، هویج و سیب زمینی را در همان تابهای که برای قهوه ای کردن گوشت استفاده کردید آب بزنید و خیس کنید. برگ بو و ادویه را اضافه نمایید.
۳. وقتی پیازها به رنگ شفاف درآمدند، گوشت چرخ کرده را به تابه برگردانید و رب گوجه فرنگی، کشمش، آب مرغ و سالسای گوجه فرنگی را اضافه نمایید. حرارت را کم کنید و بگذارید ۳۰ دقیقه بجوشد.
۴. به عنوان چاشنی از عسل، آب لیمو و نمک استفاده کنید. گشنیز را درون آن قاطی کنید و با برنج میل نمایید.
۲. پای چوپان با گوشت و پیاز
پای چوپان یا شپردز پای یک غذای سنتی بریتانیایی – ایرلندی است که در کشورهای مختلف جهان اسامی متفاوت و دستور تهیه های متنوعی دارد.
مواد لازم– ۸۰۰ گرم گوشت قرمز لخم چرخ کرده
– ۳ عدد هویج
– یک دوم تره فرنگی
– ۱ دسته آویشن تازه
– ۲ عدد پیاز پوست کنده و نازک خرد شده
– ۳ قاشق روغن سبزیجات
– ۵ دانه فلفل سیاه
– ۵۰۰ میلی لیتر آب گوشت
مواد لازم برای پوره سیب زمینی
– ۴ عدد سیب زمینی پوست کنده و خرد شده
– ۱۰۰ میلی لیتر شیر
– ۵۰ گرم کره
– ۲ نوک انگشت نمک
– ۲ نوک انگشت فلفل سیاه
طرز تهیه غذا با گوشت چرخ کرده۱. برای آماده کردن سبزیجات، ۲ عدد هویج را پوست بکنید و تا حدودی خرد کنید و باقی آنها را حسابی ریز کنید. این ها در مقاطع مختلف از آشپزی استفاده خواهند شد.
۲. تره فرنگی را بشویید و خرد کنید و حبههای سیر را بکوبید. برگها را از دستهی آویشن جدا کنید و یک دستهی دیگر از آن را دست نخورده باقی بگذارید.
۳. تابه را روی حرارت متوسط بگذارید و روغن سبزیجات درون آن بپاشید. وقتی روغن داغ شد، پیازها را به تابه اضافه کنید و بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه کاراملی شود، و هر چند دقیقه یکبار هم بزنید
۴. در همین اثنا، تابهی جداگانه ای را روی حرارت بالا قرار دهید و کمی روغن سبزیجات به آن بپاشید. تکههای هویج را اضافه کنید. روی آن به عنوان چاشنی نمک اضافه کنید.
۵. به مدت ۲ دقیقه بپزید، بعد حرارت را کم کنید و به پختن برای حدود ۱۰ دقیقه ادامه دهید تا هویج ها شروع کنند به نرم شدن، بعد آن را بردارید و کنار بگذارید
۶. برای سیب زمینی کوبیده، سیب زمینیها را داخل یک قابلمه که آب نمک سرد دارد بریزید، روی آن را بپوشانید و بگذارید به جوش بیاید. وقتی جوشید، به مدت حدودا ۲۰ دقیقه و تا نرم شدن به پختن ادامه دهید.
۷. در قابلمهای جداگانه، شیر و کره را به جوش بیاورید.
۸. سیب زمینیها را در یک صافی خشک کنید، بعد صافی را به مدت ۲ سه دقیقه روی قابلمه بگذارید – تا اینکه سیب زمینیها در بخار خودشان پخته شوند.
۹. با گوشت کوب سیب زمینیها را بکوبید بعد در شیر داغ و کره بغلتانید و خوب بزنید. روی آن چاشنی نمک و فلفل بپاشید.
۱۰. با قاشق سیب زمینی کوبیده شده را درون یک کیسه بکنید و در دمای اتاق تا مدتی که لازم است کنار بگذارید.
۱۱. درجه فر را روی ۱۲۰ بگذارید
۱۲. یک قاشق روغن سبزیجات را در یک قابلمهی بزرگ سنگین بپاشید و روی حرارت متوسط بگذارید تا حسابی داغ شود.
۱۳. به آرامی به گوشت چرخ کرده چاشنی نمک و فلفل بزنید. آن را درون تابه بریزید و تا زمانی که تمام قسمتهایش به آرامی رنگی میشود بپزید. این کار ۵-۱۰ دقیقه زمان خواهد برد، چون گوشت ابتدا از خودش آب ول میکند و بعد قهوهای میشود.
۱۴. سپس هویجهای خرد شده، تره فرنگی، فلفل سیاه، سیر و آویشن را اضافه کنید. به مدت ۵ دقیقه بپزید و به آب گوشت اضافه کنید بگذارید ۱۵-۲۰ دقیقه بجوشد. قطعههای هویج و پیاز کارملی را اضافه کنید. از روی حرارت بردارید.
۱۵. مخلوط را در چهار ظرف کوچک جداگانه تقسیم کنید یادر یک ظرف بزرگ بریزید. مخلوط را به نحو تزئینی که دوست دارید با قاشق روی آن بریزید.
۱۶. ظرف ها را درون فر بگذارید و به مدت ۱۲ دقیقه بپزید تا مخلوط به رنگ طلایی در بیاید. بلافاصله سرو نمایید.
۳.مینی همبرگر و پیاز کاراملی
همبرگر یکی از محبوب ترین غذاهای سراسر دنیا و در تمام فرهنگ هاست. این غذا آنچنان محبوب است که حتی دستورالعمل طبخ مخصوص گیاهخواری یا طبخ با گوشت مرغ و یا اندازه های مختلف مثل ابر همبرگر یا مینی برگر هم برای آن ابداع شده است.
مواد لازم:– ۵۰۰ گرم گوشت قرمز لخم چرخ کرده
– ۱ پیاز متوسط پوست کنده و خرد شده
– ۲ حبه سیر له شده
– یک چهارم از یک دسته جعفری برگ تخت ریز شده
– یک چهارم از یک دسته ترخون ریز شده
– ۱ عدد تخم مرغ کمی زده شده
– ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
– ۲ قاشق غذاخوری سس سویا
– ۲ قاشق غذاخوری کچاپ گوجه فرنگی
– یک دوم قاشق چایخوری نمک
– ۵۰ گرم پودر سوخاری قهوهای تازه
– یک دوم قاشق چایخوری فلفل سیاه
– ۱ قاشق غذاخوری روغن سبزیجات، برای سرخ کردن
مطلب مرتبط: طرز تهیه همبرگر خانگی بسیار خوشمزه و لذیذ
طرز تهیه پیاز کاراملی– ۳ پیاز متوسط، پوست کنده و خرد شده
– ۲۵ گرم کرهی بدون نمک
– یک چهارم از یک دسته آویشن، که برگهای آن چیده شده است
– یک دوم قاشق چایخوری نمک
طرز تهیه مینی همبرگر۱. برای درست کردن برگرها، گوشت، پیاز، سیر و ترخون را در یک کاسه با هم مخلوط کنید.
۲. مواد خیس را به کاسه همراه با آرد سوخاری اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند. روی آن نمک و فلفل بپاشید.
۳. آن را به شکل ۶ بخش برابر در بیاورید و تا موقع لزوم در یخچال نگه دارید.
۴. برای پیاز کاراملی، کره را در یک تابهی با اندازهی متوسط آب کنید. پیاز، آویشن، و نمک را اضافه کنید و حدودا ۲۰-۲۵ دقیقه بپزید تا طلایی و غلیظ شود.
۵. در تابهای جدا، ۱ قاشق غذاخوری روغن سبزیجات را گرم کنید و وقتی داغ شد، هر دو طرف برگرها را برشته کنید. حرارت را کاهش دهید و تا زمان پخت کامل به این کار ادامه دهید. یا اینکه میتوانید روی باربیکیو نیز کار آشپزی را انجام دهید.
۶. آن را از روی حرارت بردارید و یک تکه پنیر روی هر برگر بگذارید تا تدریجا آب شود.
۷. نان را به ۶ مربع کوچک ببرید تا به عنوان نان همبرگر استفاده کنید یا از نان های مینی استفاده کنید. تکههای نان را با روغن چرب و کباب یا کمی تست کنید. روی نصف آن حمص بمالید، بعد بگذارید مینی برگرهای گوشت روی لایهی دیگری قرار بگیرد.
۸. پیازهای کاراملی را اضافه و ساندویچ برگر را جمع و جور کنید. بلافاصله سرو نمایید.
۴. کیبه لبنانی
کیبه نوعی کوفته لبنانی، و غذای ملی این کشور است که به اشکال و طرق مختلف تهیه و سرو میشود و بسیار خوشمزه است.
مواد لازم:– ۵۰ گرم بلغور عربی
– ۱ قاشق غذاخوری روغن آفتابگردان
– ۴۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
– ۲ نوک انگشت نمک
– ۲ مشت جعفری حسابی خرد شده
– ۱ قاشق چایخوری نعناع تازه، حسابی خرد شده
– ۲ مشت گشنیز تازهی حسابی خرد شده
– ۱ قاشق چایخوری زیرهی آسیاب شده
– ۱ نوک انگشت دانهی زیره
– ۱ عدد لیمو، گوشت و آب آن
– ۱ حبه سیر
– ۱ عدد تخم مرغ
طرز تهیه غذا با گوشت چرخ کرده۱. بلغور عربی را در یک تابهی یا کاسهی متوسط بریزد و طبق دستورالعمل روی پاکت بپزید.
۲. در همین حین روغن آفتابگردان و نصف گوشت قرمز چرخ کرده را درون ماهیتابه بریزد و روی شعلهی متوسط قرار دهید و به مدت ۵-۱۰ دقیقه بپزید، یا تا زمانی که کاملا پخته میشود. آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
۳. یک روغن داغ کن را تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
۴. در کاسهای بزرگ بلغور، گوشت خام، زیره، ادویه، نمک، آب لیمو و گوشت آن را خوب مخلوط کنید. گوشت پخته، تخم مرغ و سیر خام را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند.
۵. مخلوط گوشت را به قسمتهای ۳۰ گرمی تقسیم کنید و هر یک را شبیه به سوسیس در بیاورید، و تا حدودی نوک آنها را تیز کنید – این یک شکل سنتی یک کیبه است. کیبه را به مدت ۳-۴ دقیقه سرخ کنید و بگذارید روی کاغذ پوستی یا صافی آب آن برود.
۶. یک سیخ چوبی کوچک را از مرکز کیبه رد کنید و میل نمایید.
۵. اسپاگتی با گوشت قلقلی و سس گوجه و سیر
اگر عاشق اسپاگتی و آن طعم منحصر به فرد رشته های زیبا با کوفته قلقلی و سس خوشمزه سیر و گوچه فرنگی تازه هستید جای خوبی آمده اید!!!
طرز تهیه گوشت قلقلی:– ۴۰۰ گرم گوشت قرمز چرخ کرده
– ۱ عدد پیاز
– ۱ عدد فلفل قرمز بدون تخم
– ۱ نوک انگشت پونهی کوهی خشک شده
– ۴۰ گرم پنیر پارمسان رنده شده
– ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
– کمی نمک
– کمی فلفل
طرز تهیه سس گوجه و سیر:– ۸۰۰ گرم گوجهی خرد شدهی
– ۱ عدد پیازچه ریز شده
– ۱ عدد کدو سبز
– ۳ حبه سیر له شده
– ۱ قطره سرکهی بالزامیک
– ۵ گرم پارمسان
– کمی نمک
– کمی فلفل
– ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
لقمههای مینی سیر:– یک دوم هر نوع نان تازهای
– ۲۰ گرم کرهی بدون نمک
– ۱۵ میلی لیتر روغن زیتون
– ۲ حبه سیر، له شده
– ۱ قاشق غذاخوری جعفری تازه، حسابی ریز شده
– ۴۰ گرم پارمسان
– کمی فلفل
اسپاگتی:– ۵۰۰ گرم اسپاگتی
– ۱ قاشق غذاخوری روغن آفتابگردان
طرز تهیه غذا با گوشت چرخ کرده۱. برای گوشت قلقلیها، پیاز و فلفل قرمز را با هم مخلوط کنید
۲. گوشت قرمز چرخ کرده را در یک کاسه بریزید و با باقی مواد لازم و همین طور یک قاشق روغن زیتون ترکیب کنید و خوب هم بزنید.
۳. آن مخلوط را به شکل گلولههای تقریبا ۴۰ گرمی در بیاورید. روی یک ورق آلومینیومی در سینی سرپوشیده درون یخچال تا زمانی که نیاز است قرار دهید.
۴. برای سس، روغن زیتون درون تابهای که روی حرارت کم-تا متوسط قرار دارد بریزید. به آرامی پیازچه، کدو سبز و سیر را مرطوب کنید.
۵. سرکه بالزامیک، گوجههای خرد شده و کمی شکر اضافه کنید.
۶. به مدت تقریبا ۱۵ دقیقه بپزید، یا تا زمانی که سس غلیظ شود. پارمسان را اضافه کنید و به آن چاشنی نمک و فلفل بزنید. کنار بگذارید.
۷. اسپاگتی را در آب کم نمک جوشان به مدت ۸-۹ دقیقه یا تا زمان نرم شدن بپزید و گاهگاهی هم بزنید. آبکشی کنید و در مقدار کمی روغن آفتابگردان بغلتانید تا از به هم چسبیدن آن جلوگیری کنید.
۸. فر را روی ۲۰۰ درجهی سانتیگراد تنظیم کنید.
۹. کره، روغن زیتون، سیر، جعفری، و فلفل سیاه را با هم در یک کاسه مخلوط کنید.
۱۰. نان خمیر ترش را به تکههای کوچک لقمه مانند تقسیم کنید.
۱۱. برای آغشتن تمام لقمههای نان در مخلوط سیر و کره از دستانتان استفاده کنید.
۱۲. لقمه ها را روی یک سینی فر بگذارید و در فر به مدت ۸ دقیقه بپزید، یا تا زمانی که نانها به رنگ قهوهای طلایی در میآید و کره حباب میکند. وقتی پخت روی آن پارمسان بپاشید.
۱۳. گوشت قلقلیها را در کمی روغن زیتون سرخ کنید تا قهوهای روشن شوند. آن را درون فری که دمایش روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم شده است بگذارید و به مدت ۸ دقیقه بپزید.
۱۴. دوباره سس گوجه را در یک تابه گرم کنید و درون اسپاگتی بریزید.
۱۵. با قاشق اسپاگتی را درون کاسهها خالی کنید و گوشت قلقلی و لقمههای سیر را به آن اضافه کنید. و بلافاصله صرف نمایید.
۶. لازانیا با گوشت و سس بشامل
مواد لازم برای لازانیا با گوشت– ۵۰۰ گرم گوشت گاو چرخ کردهی لخم
– ۲ عدد پیاز قرمز، پوست کنده و حسابی ریز شده
– ۲ حبه سیر، پوست کنده و له شده
– ۳۰۰ میلی لیتر سس ووسترشر
– ۳ عدد سیب زمینی شیرین، پوست کنده و نازک خرد شده به قطعههای ۲-۳ میلی میتری
– ۵۰۰ میلی لیتر ماست طبیعی کم چرب
– ۱۰۰ گرم چدار رسیده رنده شده
– ۱۰۰ میلی لیتر روغن کلزا
– کمی نمک و فلفل سفید آسیاب شده
مواد لازم برای سس بشامل قارچ– ۷۰ گرم کره
– ۵۰ گرم آرد ساده
– ۵۰۰ میلی لیتر شیر
– ۲۰۰ گرم قارچ دکمهای خرد شده
طرز تهیه سس بشاملبرای درست کردن بشامل، کره را آب و به آن آرد اضافه کنید. بپزید، تمام مدت هم بزنید، تا مخلوط آرد به رنگ طلایی در بیاید.
در قابلمهای جدا، شیر را تا حد جوشیدن گرم کنید. هر بار کمی از آن را درون مخلوط آرد و کره اضافه کنید، تا زمانی که با هر اضافه کردن نرم میشود بزنید. این کار را تا زمانی که کل شیر اضافه میشود ادامه دهید، بعد سس را بجوشانید و به مدت حدودا پنج شش دقیقه بپزید تا سس غلیظ شود. روی آن نمک و فلفل بپاشید، بعد قارچها را اضافه کنید و آن را کنار بگذارید.
طرز تهیه غذا با گوشت چرخ کرده۱. یک تابهی بزرگ سنگین را روی حرارت متوسط بگذارید و روغن را به آن اضافه کنید. وقتی داغ شد، پیازها و سیر ریز شده را اضافه کنید و بدون آنکه رنگ بگیرد به مدت ۳-۴ دقیقه بپزید.
۲. گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تا زمانی که همهجای آن نسبتا رنگ میگیرد سرخ کنید، حتما گوشت را موقع پخته شدن با چنگال هم بزنید و تکه تکه کنید تا به رنگی یکدست برسد.
۳. به مدت ۵ دقیقهی دیگر به پختن ادامه دهید، گاهی هم بزنید، بعد خمیر گوجه (پاساتا) را اضافه و حسابی ترکیب نمایید. آن را بجوشانید و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد.
۴. به گوشت چرخ کرده مقدار مناسبی سس تند اضافه کنید، بعد برگهای ریحان را بیفزایید. خوب هم بزنید، نمک و فلفل بپاشید، سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
۵. فر را روی ۱۸۰ درجهی سانتیگراد قرار دهید.
۶. برای تهیهی لازانیا، کمی گوشت قرمز را درون یک ظرف آشپزی عایق با قاشق بریزید. آن را به صورت لایهای یکدست پخش کنید تا ته ظرف را بپوشاند، بعد قطعات سیب زمینی شیرین را روی آن ها قرار دهید تا کل گوشت را بپوشاند. سپس روی آن یک لایهی بسیار نازک سس بشامل قارچ بمالید،
۷. این فرایند را تکرار کنید تا آنکه دو لایه گوشت و دو لایه سیب زمینی شیرین و سس بشامل تشکیل شود. یک لایهی دیگر گوشت اضافه کنید، بعد بقیه سس بشامل را روی آن بمالید و پخش کنید. پنیر رنده شده اضافه کنید، بعد در فر به مدت ۲۵-۳۰ دقیقه بپزید تا پنیر کمی قهوهای شود . سپس سرو نمایید.
۷. اسنک با گوشت چرخ کرده و نان تست
رست کردن اسنک های مختلف یکی از بهترین کارهایی است که در این روزهای قرنطینه و شیوع بیماری میتواند حواس شما را از موضوعات ناراحت کننده پرت کند.
مواد لازم:– کمی روغن زیتون
– ۱ عدد پیاز پوست کنده و نازک خرد شده
– ۱ عدد تره فرنگی، پاک و عرض خرد شده
– ۱ عدد ساقهی کرفس، از عرض خرد شده
– ۱ عدد هویج، پوست کنده، خرد شده
– ۴ حبه سیر، پوست کنده
– ۱ کیلوگرم گوشت قرمز چرخ کرده
– ۲ عدد گوجه فرنگی گیلاسی
– یک مشت بلغور جو دو سر
– ۴ تکه نان سفید یا تست، با کیفیت، یک روزه و با ضخامت ۱-۲ سانتی متر
– نمک
– فلفل سیاه تازه آسیاب شده
– سس خردل جهت سرو کردن
طرز تهیه غذا با گوشت چرخ کرده۱. روغن زیتون را درون یک تابهی بزرگ سنگین بپاشید و پیاز، تره فرنگی، کرفس، هویج و حبههای سیر را تا نرم شدن خیس کنید.
۲. گوشت چرخ کرده را اضافه کنید، در حین پختن با قاشق پخش و جمع کنید، سپس گوجهها را بیفزایید. حین افزودن بلغور جو دوسر به هم زدن ادامه بدهید . کمی نمک و فلفل بریزید و دوباره هم بزنید و به آرامی بگذارید یک و نیم تا دو ساعت بجوشد.
۳. حین پختن گوشت چرخ کرده باید قوامی شل و کشسان داشته باشد به نحوی که شره کند. اگر خیلی سفت به نظر میرسد، کمی آب مرغ میتواند آن را به حالت شره کنندگیاش بازگرداند.
۴. وقتی گوشت چرخ کرده تقریبا آماده شد، نان را سرخ کنید. هر ۳۰ ثانیه یکبار نان را بچرخانید تا قهوهای روشن شود سپس آنها را داخل بشقاب قرار دهید.
۵. با قاشق گوشت چرخ کردهی داغ را روی نان تست بگذارید، و یک قاشق سس خردل روی آن بمالید . نوش جان!
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – کامروا ابراهیمی
منبع: greatbritishchefs