از «مجیدیه» تا «ترکیه» و از «زیرِ زمین» تا «اینستاگرام»/ خروارها «ابتذال» چگونه «شاخ» شد؟


از «مجیدیه» تا «ترکیه» و از «زیرِ زمین» تا «اینستاگرام»/ خروارها «ابتذال» چگونه  «شاخ» شد؟

گفتگوی امیر تتلو با ندا یاسی، با بیش از نیم میلیون مخاطب رکورد دریک (رپر کانادایی) را شکسته و از کریستن رونالدو (فوتبالیست مطرح پرتغالی) با بیش از چهارصد هزار ببیننده در لایو اینستاگرام عبور کرده است! این درحالی‌ست که کریستین رونالدو شخصیت مطرح جهانی است و تتلو فقط با مخاطبان ایرانی رکورد او را شکسته است!

گفتگوی امیر تتلو با ندا یاسی، با بیش از نیم میلیون مخاطب رکورد دریک (رپر کانادایی) را شکسته و از کریستن رونالدو (فوتبالیست مطرح پرتغالی) با بیش از چهارصد هزار ببیننده در لایو اینستاگرام عبور کرده است! این درحالی‌ست که کریستین رونالدو شخصیت مطرح جهانی است و تتلو فقط با مخاطبان ایرانی رکورد او را شکسته است!

به گزارش خبرنگار ایلنا، با وجود ویروس همه‌گیر کرونا، برگزاری مراسم و برنامه‌های مجازی یکی از اتفاقاتی است که به مدد وجود اینترنت و ابزارآلات مرتبط با آن فراهم شده است. طی روزها و هفته‌های گذشته فعالان عرصه مختلف ازجمله خوانندگان مطرح خارجی و داخلی به‌صورت آنلاین و بدون حضور مخاطبان کنسرت برگزار کرده‌اند و بنا به گفته برگزارکنندگان اغلب آنها با استقبال مخاطبان مواجه بوده‌ند. اکران آنلاین فیلم‌های سینمایی که در ایران ابراهیم حاتمی کیا با آخرین اثرش «خروج» آغازگر آن بود، یکی دیگر از اتفاقات جدیدی است که به تازگی در ایران رخ داده است. آیین گرامیداشت برخی بزرگان که در روزها و هفته‌های گذشته دار فانی را وداع گفته‌اند نیز به صورت مجازی برگزار شد.

بی‌شک این شیوه جدید زندگی اجتماعی، در صورت عدم کنترل و توجه مضرات جبران‌ناپذیری در پی خواهد داشت و موسیقی نیز به عنوان یکی از هنرهای پرطرفدار از آسیب‌های مذکور مستثنی نیست. باید یادآور شد که نبود سیاست‌های مشخص از سوی متولیان و مسئولان ذیربط و نحوه گزینش و فعالیت برخی خوانندگان ناکاربلد (به خصوص در عرصه پاپ) و حمایت برخی تهیه‌کنندگان از آنها، پیش‌تر ضربات مهلکی را بر پیکر موسیقی وارد کرده است. نتیجه این روند غلط تولید روزانه آثار سخیف و بی‌اهمیت متعددی است که خواست و سلیقه مخاطب را به طرز قابل ملاحظه‌ای تنزل داده است؛ تا آنجا که مخاطبان نوجوان و جوان موسیقی پاپ با الگو قرار دادن خوانندگان بی‌صلاحیت و توجه به نحوه فعالیت‌های آنها، تولید بیشتر آثار بی‌ارزش را بر اساس قانون عرضه و تقاضا به شکل چشم‌گیری افزایش داده‌اند. نگاهی به آثار تولید شده ظاهراً پاپ سال‌های اخیر گواهی بر این ادعاست.

از «مجیدیه» تا «ترکیه» و از «زیرِ زمین» تا «اینستاگرام»/ خروارها «ابتذال» چگونه  «شاخ» شد؟

پدیده‌ی نامتعارف با نام «تتلو»!

امیرحسین مقصودلو با نام مستعار تتلو یکی از خوانندگان پرحاشیه و پرطرفدار این روزهاست. امیرحسین مقصودلو که سال‌هاست در عرصه موسیقی فعالیت می‌کند، شاید حاصل و نتیجه روند غلطی است که از سال‌ها پیش در موسیقی پیش گرفته‌ایم.

تتلو زاده مجیدیه تهران است که سال‌ها به عنوان خواننده زیرزمینی در ایران فعالیت می‌کرد پس از آنکه از دریافت مجوز فعالیتش ناامید شد، برای جذب مخاطبان بیشتر حربه‌های متفاوتی را به کار گرفت. او زمانی که در ایران بود با تتوهای رنگارنگ به مرور تغییر ظاهر داد و کمی بعد به مسائل مهم اجتماعی، سیاسی و اظهارنظر درباره مقامات و مسئولان بخش‌های مختلف پرداخت و پس از چندی در صفحه اینستاگرام خود موضوع حجاب زنان را پیش کشید و نسبت به مردم و مخاطبانش توهین و فحاشی در پیش گرفت تا آنجا که برای مدت زمانی کوتاه بازداشت شد.

از «مجیدیه» تا «ترکیه» و از «زیرِ زمین» تا «اینستاگرام»/ خروارها «ابتذال» چگونه  «شاخ» شد؟

تتلو که حال در خارج از ایران به سر می‌برد و یکی از پرطرفدارترین خوانندگان ایرانی محسوب می‌شود، پیش از خروج از کشور نیز حاشیه‌های و ماجراهایی را رقم زد. او در یک اجرا بر روی یکی از ناوهای مستقر در خلیج فارس به ضبط نماهنگی پرداخت که این اقدام واکنش‌هایی را از سوی مقامات نظامی ایران در پی داشت. اما دامنه بلندپروازی او به همین‌جا ختم نشد.

از «مجیدیه» تا «ترکیه» و از «زیرِ زمین» تا «اینستاگرام»/ خروارها «ابتذال» چگونه  «شاخ» شد؟

مهمترین برگ برنده‌ی این خواننده، نفوذ در بستر انتخابات یعنی سیاسی‌ترین و مردمی‌ترین فرآیند اجتماعی در ایران بود. در این میان تتلو توانست آنقدر پیش‌روی بکند که به هوادارانش وعده برگزاری کنسرت در برج میلاد را بدهد گرچه درنهایت میسر نشد. کمی بعد او از ایران مهاجرت کرد و حاشیه‌های بیشتر و جدی‌تری را رقم زد.

تتلو مدتی قبل طی گفتگو با بی‌بی‌سی فارسی درباره حمایتش از جناح‌های سیاسی کشور گفت: «من از هر دو جناح حمایت کرده‌ام. یک‌بار از اصلاح‌طلبان که دیدم آخر سر به حسن روحانی ختم شد و به جایی نرسید و بار دیگر از محافظه‌کاران که این هم به جایی نرسید.» او در ادامه همان مصاحبه گفته بود اگر بخواهد این‌بار از کسی حمایت کند آن شخص محمود احمدی‌نژاد است.

خواننده زیرزمینی دیروز و شاخ اینستاگرامی امروز

تتلو که طی سال‌های حضورش در خارج از کشور همواره حاشیه‌ساز بوده، در بحران به وجود آمده به دلیل ‌شیوع بیماری کرونا و خانه‌نشینی مردم، هم حاشیه‌ساز و فعال است تا آنجا که رکوردهایی را به نفع خودش ثبت کرده است. او این بار نه به خاطر برگزاری کنسرت‌های غیرمجاز و فحاشی‌های مرسوم در برنامه‌هایش، بلکه به دلیل پرمخاطب بودن برنامه‌های زنده‌اش در اینستاگرام خودش را سر زبان‌ها انداخت.

تتلو پس از بسته شدن چندباره صفحه‌اش توسط اینستاگرام، حال فالوورهای بسیاری برای خود جمع کرده و دارای تیک آبی اینستاگرام است. او طی هفته‌ها و روزهای گذشته با برگزاری برنامه‌های زنده، رکوردهای جدید و البته نگران‌کننده‌ای را به نام خود ثبت کرده است.

رکوردداری در لایوهای اینستاگرام

امیر تتلو علاوه بر برگزاری گفتگوهای زنده در اینستاگرام با افراد مختلف و شاخ‌های اینستاگرامی، ازجمله ساشا سبحانی و ندا یاسی، رکوردهایی عجیب و البته قابل تاملی نیز برجای گذاشته است. آنطور که آمار نشان می‌دهد گفتگوی تتلو با ساشا سبحانی حدود ۲۰۰ هزار ببیننده داشته و گفتگویش با ندا یاسی، با بیش از نیم میلیون مخاطب رکورد دریک (رپر کانادایی) را شکسته و از کریستن رونالدو (فوتبالیست مطرح پرتغالی) با بیش از چهارصد هزار ببیننده در لایو عبور کرده است! این درحالی‌ست که کریستین رونالدو شخصیت مطرح جهانی است و تتلو فقط با مخاطبان ایرانی رکورد او را شکسته است! این اتفاق نه فقط به لحاظ آماری که از منظر جامعه‌شناسانه نیز جای بحث و تحلیل دارد.

تتلو در روزهای گذشته با وحید شمسایی، فوتسالیست و آقای گل شناخته شده کشور، نیز از طریق اینستگرام ارتباط زنده برقرار کرد و این بار نیز یکی از پرببینده‌ترین لایوها را داشت. بی‌شک حضور وحید شمسایی در لایو اینستاگرام تتلو باتوجه به حاشیه‌دار بودن این خواننده تعجب‌برانگیز است! البته وحید شمسایی به مدت یک ماه مربی فوتبال امیر تتلو بوده و شاید این آشنایی، او را به گفتگو با خواننده نامتعارف و پرحاشیه ترغیب کرده است.

از «مجیدیه» تا «ترکیه» و از «زیرِ زمین» تا «اینستاگرام»/ خروارها «ابتذال» چگونه  «شاخ» شد؟

شمسایی در این گفتگو از چگونگی و زمان بازگشتش به ایران سوال کرد که تتلو در پاسخی جالب به او گفت: پس از پایان بحران کرونا قصد دارد به ایران سفر کند تا با یکدیگر فوتبال بازی کنند.

لایو مشترک وحید شمسایی و تتلو بیش از ۱۱۰ هزار مخاطب داشت. باید توجه کرد که اغلب مخاطبان موسیقی تتلو و هوادارانش افراد زیر ۱۸ سال و نوجوانان هستند و همین اتفاق (مکالمه زنده شمسایی و تتلو در لایو اینستگرام) یکی از مواردی است که به الگوسازی غلط می‌انجامد. یکی دیگر از اتفاقات تامل‌برانگیز این تعامل مجازی، تعریف و تمجید وحید شمسایی از امیر تتلو طی صحبت‌هایش بود. شمسایی با اطلاع از نحوه فعالیت امیر تتلو و ادبیات گفتاری پر از دشنامش در مقابل بیش از صدهزار نفر از فردی تمجید کرد که بنا به دلایل بسیار الگوی مناسبی برای فرزندان این خاک محسوب نمی‌شود.

گفتگوهای امیر تتلو به همین چند مورد ختم نمی‌شود او طی روزهای گذشته با آرات حسینی، دختر بچه فوتبالیست که این روزها به دلیل استعدادش در ورزش فوتبال شهرتی جهانی یافته، نیز در لایو اینستگرامش صحبت کرده است.

از «مجیدیه» تا «ترکیه» و از «زیرِ زمین» تا «اینستاگرام»/ خروارها «ابتذال» چگونه  «شاخ» شد؟

او که در اغلب موارد حالتی نامتعادل دارد با فحاشی‌های خود ادبیاتی سخیف را به نوجوانان دیکته می‌کند، حال چهره اصلی‌اش زیر تتوهای رنگی پنهان شده، بارها تتو زدنش را به رخ دیگران کشیده است. او در لایوش با ندا یاسی، تمام مدت مشغول تتوکاری صورتش بود. او بارها فیلم‌هایی از شیوه استفاده از مواد مخدر را در معرض دید عموم قرار داده و با این‌کار هوادارانش را به سمت اعتیاد سوق داده است. او در کنسرت گرجستان که فروردین سال گذشته برگزار شد، بر روی صحنه اقدام به استعمال ماری‌جوانا کرد و با الفاظ رکیک با مخاطبانش ارتباط برقرار کرد.

از «مجیدیه» تا «ترکیه» و از «زیرِ زمین» تا «اینستاگرام»/ خروارها «ابتذال» چگونه  «شاخ» شد؟

جلوگیری از تکثیر تتلیتی‌ها!

به طور قطع و لزوماً، شهرت اتفاق خوبی نیست و آنچه باعث ماندگاری طولانی مدت افراد مشهور می‌شود، محبوبیت آنهاست. امیر تتلو اما مسیر دیگری را در پیش گرفته است. او صرفاً به شهرت می‌اندیشد و برای دستیابی به محبوبیت و ارائه آثار درخور به عنوان یک هنرمند ارزشی قائل نیست. او نه تنها به محبوبیت نمی‌اندیشد بلکه با رفتارهای ضدفرهنگی و هنجارشکنانه و خلاف عرف، عمدا مسیری غلط را پیش گرفته است. شاید او به عنوان شخصی معمولی در اجتماع آن‌ چنان توجه برانگیز نباشد، اما این رویه غلط زمانی شکلی جدی و خطرناک به خود می‌گیرد که انبوهی از نوجوانان حال حاضر کشور از او و رفتارهایش تبعیت می‌کنند و او را الگو قرار می‌دهند. اشاعه بی‌هویتی، بی‌اعتقادی، استفاده از ادبیات سخیف و الفاظ زننده، استفاده از مواد مخدر و محرک و عادی‌سازی اعتیاد تنها برخی از تبعات و آسیب‌های طرفداری از امیر تتلو است.

اینکه برنامه‌های لایو امیر تتلو به لحاظ تعداد مخاطبان در سطح جهان رکورد می‌زند، هشداری جدی به مسئولان فرهنگی هنری کشور و والدین نوجوانان و جوانان امروزی‌ست. جدا از تاثیر مستقیم آثار ضعیف تتلو بر سطح شعور شنوایی مخاطبان کم سن و سال، شاخص قرار گرفتن آن آثار نازل و سطحی‌اش به عنوان آثار موسیقایی است؛ آنهم در شرایطی که موسیقی پاپ و عامه‌پسند در کشور وضعیت خوبی ندارد و روز به روز از کیفیت آن کاسته می‌شود، هشداربرانگیز است. در چنین شرایطی امیر تتلو و آثارش قدرت آن را دارند تا ضربه تمام‌کننده را بر سلیقه مخاطبان وارد کنند؛ زیرا باید بپذیریم که او یکی از پرطرفدارترین خوانندگان حال حاضر موسیقی ماست. در این وانفسا بها دادن بیشتر به نوجوانان و جوانان حال حاضر کشور و جلب توجه آنها به آثار روز و با کیفیت و با ارزش هنری داخلی کوچکترین قدم موثری‌ست. و اینکه نوجوانان امروز ایران بیش از حضور در اجتماع در فضای مجازی پرسه می‌زنند و وقت می‌گذرانند دلیل عدم وجود تفریحات و سرگرمی‌های مناسب و لازم در دنیای واقعی است.

گزارش: وحید خانه‌ساز


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

استوری روز مادر ؛ 70 عکس استوری تبریک روز مادر از طرف فرزندان