اگر قرار است به شما پیشنهاد غذا برای شام مهمانی بدهیم هیچ چیزی بهتر از غذاهای خوشمزه و جدید و آسان نخواهد بود. در این نوشتار با ما همراه باشید تا ۵ پیشنهاد غذا برای شام مهمانی که چشم همه را خیره میکند را بدانید.
پیشنهاد غذا برای شام مهمانی
۱. خوراک مرغ و سبزیجات قفقازی مجلسی
مواد لازم:– یک عدد مرغ کامل
– ۱ عدد پیاز (پوست کنده)
– ۱ عدد هویج بزرگ (پوست کنده)
– ۵ تکه نان سفید
– ۴۵۰ گرم گردو (خرد شده)
– ۲ تا ۳ حبه سیر
– ۳ قاشق چایخوری پاپریکای (شیرین)
– ۳ قاشق چایخوری نمک
– یک دوم قاشق چایخوری فلفل سیاه
– ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
مطلب مرتبط: ۱۶ مهمترین خواص گوشت مرغ برای سلامتی+۳دستور غذایی محشر با مرغ
طرز تهیه:۱. مواد لازم را فراهم آورید.
۲. مرغ را درون قابلمهی بزرگ درپوش داری قرار دهید. ظرف را از آب تا جایی پر کنید که روی مرغ را بپوشاند. نمک، فلفل، پیاز، و هویج را اضافه کنید. آن را بجوشانید، در ظرف را بگذارید و حرارت را کم کنید. بگذارید مرغ به آرامی بجوشد تا گوشت کم کم از استخوان جدا شود.
۳. در حالیکه مرغ میپزد، میتوانید گردوها را خرد کنید. روش معمول آن است که آنها را با استفاده از یک وردنه بین دو لایه کاغذ مومی خرد کنیم. این کار اجازه میدهد روغن طبیعی از گردو خارج و با مخلوط ترکیب و بهترین طعم و قوام حاصل شود. اگر عجله دارید، میتوانید گردو را در غذاساز بپزید تا پودر نرمی به دست بیاید.
۴. وقتی مرغ کاملا پخت، قابلمه را در بسته نگه دارید و بگذارید خنک شود. وقتی مرغ به حد کافی خنک شد، از آبگوشت آن را در بیاورید و در یک دیس جدا قرار دهید. پیاز و هویج را در بیاورید و دور بریزید.
۵. با پوشیدن دستکش لاستیکی، تمام گوشت را از استخوان جدا کنید، و همهی استخوانها، پوست، و غضروفها را دور بریزید. سپس تکههای بزرگ گوشت را به رشتههای کوچک تبدیل کنید.
۶. در حالی که آب گوشت همچنان گرم است، آن را درون یک کاسهی بزرگ آبکشی کنید. نان مورد علاقهتان را به آب گوشت درون کاسه اضافه و آن را خرد کنید تا تکهی نان بزرگی در آن نماند.
۷. گردوهای خرد شده، سیر له شده، و پاپریکا را اضافه و با هم مخلوط کنید. نهایتا، مرغ ریز شده را اضافه و تا زمان ترکیب شدن مخلوط کنید. نمک را به میزان دلخواه برای طعم دهی بیفزایید. روی آن را بپوشانید و به مدت چند ساعت پیش از سرو کردن در یخچال قرار دهید.
۸. برای آماده و سرو کردن غذا، مخلوط را در یک ظرف خالی بریزید. روی آن را خردههای گردو بریزید. یک قاشق چایخوری پاپریکا را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط و روغن «قرمز» روی آن بپاشید.
۲. شپردز پای گل کلم مجلسی
مواد لازم:
سه چهارم فنجان عدس خام
۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل یا کره گیاهی
۲ فنجان کلم حسابی ریز شده
۲ تکه کرفس ریز شده
۱ عدد هویج خرد شده
۱ حبه سیر ریز شده
۱ فنجان آب
۱ قاشق غذاخوری سرکهی بالزامیک
۱ قاشق غذاخوری پوره گوجه فرنگی
یک دوم قاشق چایخوری نمک
فلفل سیاه آسیاب شده جهت طعم دهی
یک هشتم قاشق چایخوری میخک آسیاب شده
یک دوم یک گل کلم که خرد شده باشد
۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
یک دوم قاشق چایخوری نمک
فلفل سیاه آسیاب شده برای طعم دهی
طرز تهیه شپردز پای گل کلم
۱. اجاق را از قبل روی حرارت ۱۹۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
۲. عدس را درون یک ماهیتابهی متوسط بریزید و روی آن را با ۷ الی ۸ سانتیمتر آب بپوشانید، بگذارید بجوشد، حرارت شعله را روی متوسط قرار دهید و ، بدون درپوش، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید تا ترد شود. آب آن را بگیرید.
۳. برای درست کردن چاشنی، گل کلم را تا جایی بخار پز کنید که بسیار ترد شود. آن را همراه با روغن زیتون، نمک و فلفل درون غذاپز بریزید و تا زمانی که نرم شود پوره کنید.
۴. درون یک تابهی دور بلند، روغن نارگیل یا کرهی گیاهی را روی شعلهی متوسط حرارت دهید. کلم، کرفس، هویج و سیر را اضافه کنید. به مدت ۵ تا ۸ دقیقه و تا زمانی که سبزیجات تقریبا ترد شوند سرخ کنید. به طور کامل در عدس پخته، آب، سرکه، سس، گوجه فرنگی، نمک فلفل آن را مخلوط کنید.
۵. در پایان مخلوط مخلفات را درون یک ظرف شیشهای یا سرامیکی دارای سطحی صاف بریزید. پوستهی گل کلم را روی آن اضافه کنید تا سطح مخلفات غذا را بپوشاند. به مدت ۲۵ تا ۳۵ دقیقه بپزید تا حباب ایجاد شود و شروع به قهوهای شدن کند. سپس میل کنید.
۳. دلمه کلم برگ مجلسی
مواد لازم:
– کلم برگ یک عدد
– سبزی دلمه 250 گرم
– برنج یک پیمانه
– گوشت چرخکرده 250 گرم
– پیازداغ نصف پیمانه
– لپه نصف پیمانه
– زرشک چهار قاشق غذاخوری
– خلال پسته و بادام به میزان لازم
– شکر پنج قاشق غذاخوری
– آبلیمو نصف پیمانه
– روغن یا کره 100 گرم
– زعفران دمکرده 1/4 پیمانه
– نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
طرز تهیه:۱. کلم برگ را به همراه نمک و سرکه حدود 10 دقیقه در آب بجوشانید.
۲. برگها را از هم جدا کنید.
۳. کف قالب سیلیکونی را چرب کنید و کاملا با کلم برگ بپوشانید. طوری که از لبه قالب بیرون بریزد.
۴. برای تهیه مواد داخل دلمه، برنج را بپزید.
۵. سبزی را خرد و با گوشت چرخکرده و پیازداغ تفت دهید و ادویه را اضافه کنید.
۶. لپه را جداگانه پخته و سپس بشویید و در صافی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
۷. زرشکها را تفت دهید. سپس تمام مواد را با هم مخلوط، زعفران را اضافه کرده و در ظرف را بگذارید تا پنج دقیقه با حرارت ملایم بپزد.
۸. در نهایت شکر و آبلیمو را افزوده و مخلوط آماده شده را داخل قالب بریزید و درون آن را کاملا پر کنید.
۹. سپس برگهای کلم را روی سطح قالب بپوشانید و در فر با حرارت 180 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه قرار دهید.
۱۰. زرشک را با خلال پسته و بادام تفت دهید و با آن دلمه را تزئین و سپس سرو کنید.
۴.مرغ پرتقالی مجلسی
مواد مورد نیاز
برای سرخ کردن مرغالف. ۹۰۰ گرم گوشت مرغ بدون پوست و استخوان، خرد شده
ب. ۱ عدد تخم مرغ
پ. یک و نیم قاشق چای خوری نمک
ت. یک و نیم قاشق چای خوری فلفل
ث. ۱ قاشق چای خوری روغن سبزیجات
ج. نصف فنجان (۶۰ گرم) نشاستهی ذرت
چ. یکچهارم فنجان (۳۵ گرم) آرد
الف. دو و نیم قاشق غذاخوری سس سویا
ب. یک و نیم فنجان آب
پ. ۳ قاشق غذاخوری شکر
ت. سه و نیم قاشق غذاخوری سرکه سفید
ث. پوست یک عدد پرتقال
ج. یک و نیم قاشق غذاخوری نشاستهی ذرت
الف. ۱ قاشق غذاخوری ریشهی زنجبیل کوبیده شده
ب. ۱ قاشق چای خوری سیر کوبیده شده
پ. یکچهارم قاشق چای خوری فلفل قرمز تند خرد شده
ت. یکچهارم فنجان (۲۵ گرم) پیازچه خرد شده
ث. یکچهارم فنجان (۶۰ میلیلیتر) آب پرتقال
دستورالعمل
۱. تکههای گوشت مرغ را داخل یک کاسهی بزرگ بریزید.
۲. داخل یک کاسهی بزرگ دیگر، تخم مرغ، نمک، فلفل، و ۱ قاشق غذاخوری روغن سبزیجات را با یکدیگر به خوبی مخلوط کنید.
۳. تکههای گوشت مرغ را به ترکیب تخم مرغ اضافه کنید و تمام مواد را به خوبی هم بزنید تا گوشت مرغ کاملا به سایر مواد آغشته شود.
۴. آرد و نشاستهی ذرت را داخل یک ظرف با دیوارهی بلند با هم ترکیب کنید.
۵. تکههای مرغ را داخل ظرف حاوی ترکیب آرد و نشاستهی ذرت بریزید و مرغها را به خوبی به این مواد آغشته کنید.
۶. داخل یک تابهی وک یا یک دستگاه سرخکن به اندازهی کافی روغن سبزیجات بریزید، و دمای سرخکن را به ۱۹۰ درجهی سانتیگراد برسانید.
۷. تکههای مرغ را در دستههای چند تایی داخل تابه یا سرخکن بیندازید و به مدت ۳ الی ۴ دقیقه سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند.
۸. مرغهای سرخ شده را به وسیلهی کفگیر روغنگیر از داخل روغن در بیاورید و روی یک حولهی کاغذی قرار دهید و کنار بگذارید.
۹. تابهی وک را بشویید و بار دیگر به مدت ۱۵ ثانیه روی شعلهی زیاد قرار دهید.
۱۰. یک قاشق غذاخوری روغن سبزیجات داخل آن بریزید.
۱۱. زنجبیل و سیر را داخل روغن بریزید و به مدت ۱۰ ثانیه تفت دهید تا بوی این مواد را احساس کنید.
۱۲. فلفل قرمز و پیاز خرد شده را نیز اضافه کنید و تفت دهید .
۱۳. آب و آب پرتقال را نیز به مواد بیفزایید و چند ثانیهی مواد را هم بزنید.
۱۴. اکنون سس پرتقال را نیز اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله شروع به جوشیدن کند.
۱۵. اکنون، مرغ سرخ شده را نیز اضافه کنید، و بار دیگر تمام مواد را هم بزنید تا مرغها کاملا به سس آغشته شوند.
۱۶. نشاستهی ذرت و مقدار اندکی آب را داخل یک ظرف کوچک با هم مخلوط کنید تا ترکیبی نرم به دست بیاید؛ اکنون این ترکیب را نیز به سایر مواد بیفزایید تا سس مقداری غلیظ شود.
۱۷. اجازه دهید مواد آنقدر حرارت ببینند تا کاملا غلیظ شوند.
۱۸. در صورت تمایل، میتواند مقداری روغن کنجد و پوست پرتقال را نیز به مواد بیفزایید.
۱۹. غذایتان آماده است. نوش جان!
چند نکته
الف. مرغ پرتقالی به همراه برنج یا نودل بسیار خوشمزه میشود.
ب. هنگامی افزودن سس یا مایع، سعی کنید تمام محتویات ظرف را به هم بزنید – نه فقط وسط، بلکه تمام اطراف ظرف را نیز با قاشق مخصوص به هم بزنید. این کار باعث میشود تمام غذا به یک اندازه گرم و خوشطعم شود.
پ. وقتی تابهی وک کاملا داغ شد، آن را از روی حرارت بردارید و روغن را داخل آن بچرخانید تا روغن دود نکند.
ت. افزودن سبزیجاتی نظیر فلفل سبز نیز میتوانید طعم و بو غذا را بهتر کند.
هشدار
الف. برای پیشگیری از پاشیدن شدن روغن داغ، مواد را به آرامی به ماهیتابه اضافه کنید.
ب. پس از دست زدن به گوشت خام دستهایتان را به طور کامل بشویید؛ و هرگز در ظرفی که گوشت قرمز خام را داخل آن نگه داشتهاید، پیش از شستشوی کامل ظرف، مادهی غذایی دیگری نریزید.
پ. هرگز گوشت مرغ نپخته یا گوشت مرغی را که به رنگ صورتی درآمده است، میل نکنید. حتما از پخته شدن کامل گوشت اطمینان حاصل کنید.
۵. الویه مجلسی
توصیه های طلایی برای تهیه سالاد الویه۱. در سالاد الویه از هویج پخته استفاده کنید که علاوه بر اینکه طعم خوب و عالی به سالادتان می دهد رنگ زیبایی هم به آن می دهد.
۲. میزان آبلیموی سالاد تان را بسیار اندازه بریزید که طعم ترشی بیش از اندازه به سالاد ندهد.
۳. در سالادتان از ادویه آویشن استفاده کنید که عطر بسیار خوبی دارد.
۴. در ریختن فلفل سیاه مراعات نکنید! و تا می توانید از این ادویه خوش عطر استفاده کنید.
۵. اگر رژیم دارید می توانید با نسبت یک به دو از ماست به جای سس مایونز استفاده کنید.
۶. می توانید دو قاشق خامه به سس تان اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرد.
۷. سالاد الویه تان را در ظرف درب دار بریزید و حدود ۲ تا ۳ ساعت در یخچال نگهدارید تا سالاد الویه تان خوشمزهتر شود.
مواد لازم۵ عدد سیب زمینی آب پز
۳ عدد تخم مرغ پخته شده و خرد شده
۱ عدد سینه مرغ پخته شده
۱ لیوان نخود فرنگی پخته شده
۱ لیوان خیار شور نگینی خرد شده
۱ هویج پخته و خرد شده
۵ قاشق سس مایونز
۲ قاشق آبلیموی تازه
نمک و فلفل و آویشن به میزان لازم
طرز تهیه سالاد الویه مجلسی
همانطور که در بالا بیان کردیم تمام مواد اولیه را ابتدا بخارپز کنید و سپس به قطعات ریز خرد کنید. بسیاری از افراد علاقه دارند مواد الویه شان رنده شده و کاملا یکدست و یکنواخت باشد برای این منظور می توانید سیب زمینی و هویج را با رنده درشت یا ریز رنده کنید.
پس از اینکه سیب زمینی و تخم مرغ کاملا پخته شد با توجه به سلیقه تان آنها را ریز کنید(یا رنده کنید) سپس نخودفرنگی پخته شده را به آن اضافه کنید. مرغ هایی را که پخته اید با دست ریز ریز(ریش ریش) کنید و به مواد اضافه کنید. خیار شور و هویج را ریز ریز کرده یا با رنده درشت رنده کنید و به بقیه مواد اضافه کنید.
حالا سس الویه را آماده کنید. سس مایونز را در یک ظرف بریزید، آبلیمو و روغن زیتون را هم به آن بیفزایید و نمک و فلفل و آویشن را نیز با توجه به سلیقه تان بریزید و به سایر مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید. پس از آماده شدن سالاد رادر ظرف مناسب سرو کنید و تزیینش کنید.
برای اطلاع از دستور غذاهای مختلف و طرز تهیه انواع غذا، شیرینی و دسر و … اینجا کلیک کنید.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – گروه آموزش آشپزی تحریریه بازده
منبع: howsweeteats