اگر از غذاهای تکراری و با مبنای برنج که اتفاقا خیلی هم چاق کننده هستند خسته شده اید این مقاله مخصوص شما نوشته شده است. این شما و این ۷ دستور تهیه غذای بدون برنج بسیار خوشمزه و جدید!
۱. آنچیلادا لوبیا و سبزیجات
طرز تهیه سس:۱. شعلهی اجاق را روی ۲۰۴ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
۲. روی شعلهی متوسط روغن را درون یک تابهی بزرگ گرم کنید. پیاز را اضافه کنید و بپزید، و به مدت ۵ دقیقه به دفعات هم بزنید تا نرم و شفاف شود. سیر، پودر چیلی، زیره، و فلفل هندی اضافه کنید و به پختن و هم زدن به مدت حدودا یک دقیقه ادامه دهید تا قطعات غذا کاملا سوخاری شود. ۲ فنجان آب، پورهی گوجه فرنگی و یک دوم قاشق چایخوری نمک اضافه کنید و آن را بجوش بیاورید. تا زمانی که سس کاهش پیدا میکند و تا حدودی غلیظ میشود – تقریبا ۱۵ تا ۲۰ دقیقه – به پختن ادامه دهید. آن را بردارید و کنار بگذارید تا به آرامی خنک شود.
طرز تهیه مخلفات و چاشنی:۱. تمام رطوبت اضافی را از اسفناج بگیرید. آن را درون کاسهی بزرگی از لوبیا چیتی قرار دهید، و با دستانتان فشار دهید تا کمی با لوبیاها ترکیب و به آن فشرده شود. نیمی از پنیر چدار و پنیر جک فلفلی، نیمی خامهی ترش و پیازجه و یک و یک چهارم قاشق چایخوری نمک را اضافه کنید و هم بزنید تا قاطی شوند.
۲. حدود یک دوم فنجان سس گوجه فرنگی را ته یک ظرف آشپزی ۱۸ تا ۲۶ سانتیمتری پخش کنید. تورتیلا را روی یک سطح صاف قرار دهید، و ۱ طرف هر یک را با حدود یک قاشق چایخوری سس گوجه فرنگی بپوشانید. حدود یک چهارم فنجان مخلفات را وسط هر تورتیلا قرار دهید. هر کدام را رول کنید و سپس آنها را در دو ردیف همتراز درون ظرف آشپزی قرار دهید. سس باقیمانده را روی تورتیلاهای رول شده بریزید و باقی پنیر را روی آن بپاشید. کمی فویل دور ظرف غذا بپیچید و تا زمانی که پنیر آب میشود و مخلفات درون آن داغ میشود – به مدت حدودا ۳۰ دقیقه – بپزید. روی آن را باز کنید، و به پختن ادامه دهید تا کاملا گرما به درون آن نفوذ کند – به مدت حدودا ۱۰ دوازده دقیقه.
۳. برای آماده کردن چاشنی: باقی خامه ترش، آب لیمو و کمی نمک را در یک کاس کوچک خوب بزنید. مخلوط حاصل را روی آنچیلدای پخته شده بریزید و باقی پیازچهها را روی آن بپاشید.
مطلب مرتبط: ۶ دستور تهیه غذا با پنیر پیتزا که خیلی لذیذ و هیجان انگیز است
۲. شپردز پای گل کلم
مواد لازم:
سه چهارم فنجان عدس خام
۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل یا کره گیاهی
۲ فنجان کلم حسابی ریز شده
۲ تکه کرفس ریز شده
۱ عدد هویج خرد شده
۱ حبه سیر ریز شده
۱ فنجان آب
۱ قاشق غذاخوری سرکهی بالزامیک
۱ قاشق غذاخوری پوره گوجه فرنگی
یک دوم قاشق چایخوری نمک
فلفل سیاه آسیاب شده جهت طعم دهی
یک هشتم قاشق چایخوری میخک آسیاب شده
یک دوم یک گل کلم که خرد شده باشد
۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
یک دوم قاشق چایخوری نمک
فلفل سیاه آسیاب شده برای طعم دهی
دستور تهیه غذای بدون برنج : شپردز پای گل کلم
۱. اجاق را از قبل روی حرارت ۱۹۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
۲. عدس را درون یک ماهیتابهی متوسط بریزید و روی آن را با ۷ الی ۸ سانتیمتر آب بپوشانید، بگذارید بجوشد، حرارت شعله را روی متوسط قرار دهید و ، بدون درپوش، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید تا ترد شود. آب آن را بگیرید.
۳. برای درست کردن چاشنی، گل کلم را تا جایی بخار پز کنید که بسیار ترد شود. آن را همراه با روغن زیتون، نمک و فلفل درون غذاپز بریزید و تا زمانی که نرم شود پوره کنید.
۴. درون یک تابهی دور بلند، روغن نارگیل یا کرهی گیاهی را روی شعلهی متوسط حرارت دهید. کلم، کرفس، هویج و سیر را اضافه کنید. به مدت ۵ تا ۸ دقیقه و تا زمانی که سبزیجات تقریبا ترد شوند سرخ کنید. به طور کامل در عدس پخته، آب، سرکه، سس، گوجه فرنگی، نمک فلفل آن را مخلوط کنید.
۵. در پایان مخلوط مخلفات را درون یک ظرف شیشهای یا سرامیکی دارای سطحی صاف بریزید. پوستهی گل کلم را روی آن اضافه کنید تا سطح مخلفات غذا را بپوشاند. به مدت ۲۵ تا ۳۵ دقیقه بپزید تا حباب ایجاد شود و شروع به قهوهای شدن کند. سپس میل کنید.
مطلب مرتبط: طرز تهیه سوپ اسفناج با خامه که بسیار لذیذ و مقوی است
۳. رول بادمجان و پنیر موزارلا
مواد لازم:
– ۸ تکه موزارلای یخ زده
– ۱ عدد بادنجان متوسط
– یک دوم قاشق چایخوری نمک کوشر به علاوهی یک دوم قاشق چایخوری
– ۱ حبه سیر، که کاملا ریز شده است
– یک پیمانه گوجه فرنگی خوب خرد شده
– یک چهارم فنجان ریحان تازهی خرد شده، به علاوهی کمی بیشتر جهت تزئین
– یک دوم قاشق چایخوری فلفل آسیاب شده
– دو عدد تخم مرغ بزرگ
– ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون فرابکر
دستور تهیه غذای بدون برنج : رول بادمجان و پنیر موزارلا۱. فر را مطابق دستورالعمل روی بستهی موزارلا گرم کنید.
۲. بادنجانها را خرد کنید. سعی کنید از بغل ببرید تا به شکل صاف و مستطیلی در بیاید، سپس از طول آن را به هشت تکهی یک سانتیمتری تقسیم کنید. تکهها را روی سینی فر بگذارید. یک چهارم قاشق چایخوری نمک روی آن بپاشید. بگذارید ۱۰ دقیقه بماند.
۳. سیر و یک دوم قاشق چایخوری نمک را با چنگال بکوبید. آن را به یک پیاله منتقل و با گوجه فرنگیها، ریحان و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل مخلوط کنید
۴. استیکهای موزارلا را مطابق دستورالعمل روی پاکت بپزید.
۵. در این اثنا، با حولههای کاغذی تکههای بادنجان را خشک کنید. نمک و فلفل باقیمانده را روی آنها بپاشید. یک سینی دیگر را با حولههای کاغذی بپوشانید.
۶. به آرامی تخم مرغها را در یک ظرف خالی بزنید. ۱ قاشق غذاخوری روغن را در یک تابهی نچسب روی حرارت متوسط گرم کنید. ۲ تکه بادنجان را در تخم مرغها بزنید، و بگذارید اضافهی آن درون ظرف بچکد. بادنجان را تا زمانی که هر دو طرفش قهوهای میشود بپزید. یعنی در کل ۲ تا ۴ دقیقه. آن را به سینی فر که با حولهی کاغذی پوشانده شده است منتقل کنید. این کار را با دو تکه بادنجان دیگر تکرار کنید. یک قاشق غذاخوری روغن باقی مانده را اضافه کنید. باقی بادنجانها را در ۲ بسته بپزید، و حرارت را طبق نیاز تنظیم کنید.
۷. حولهی کاغذی را از زیر بادنجانها بردارید. یک تکه موزارلای داغ را درون هر تکه بادنجان رول کنید. رولها را تا زمانی که داغ شوند یعنی حدودا ۵ دقیقه بپزید. سپس با سس گوجه، و در صورت تمایل مزین به ریحان صرف نمایید.
۴. طرز تهیه پنکیک پوره سیب زمینی
مواد لازم
۲ فنجان پوره سیب زمینی
۱ یا ۲ عدد تخممرغ
۴/۱ فنجان آرد
نمک، فلفل، سیر، پیاز، پیازچه، پنیر، روغن، خامه ترش به میزان لازم
دستور تهیه غذای بدون برنجپوره سیبزمینی، تخممرغ، آرد، نمک، فلفل، سیر و سایر ترکیبات دلخواه خود را با هم ترکیب کنید.
روغن را داخل تابه ریخته و تابه را از قبل داغ کنید.
یادتان باشد که به اندازه کافی از مواد بردارید که پنکیک شما نازک ضخیم نشود.
۴/۱ فنجان از خمیر را داخل تابه بریزید و هر دو طرف آن را تا جایی سرخ کنید که رنگ آن قهوهای شود.
پنکیک خود را با خامه ترش تزئین کنید و از طعم و مزه آن لذت ببرید.
۵. پاستا با تن ماهی
مواد لازم برای ۲ نفر:
۱۰۰ گرم پاستای فتوچینی خام
۲/۱ فنجان کرفس خورد شده
۳/۱ فنجان پیاز خرد شده
۲ قاشق غذاخوری کره یا مارگارین ذوب شده
۲/۱ فنجان نخود فرنگی منجمد
۱ بسته پنیر خامهای نرم و له شده
۳/۲ فنجان شیر
۲/۱ قاشق چایخوری نمک
۴/۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه
۱ قوطی تن ماهی( آب و روغن آن را کاملا گرفته باشید)
۲/۱ فنجان پنیر پارمزان رنده شده
۱ قاشق غذاخوری جعفری تازه خوردشده
دستور تهیه غذای بدون برنجپاستا را طبق دستور روی پاکت آن بپزید، آن را آبکشی کنید و گوشهای بگذارید تا گرم بماند.
کرفس و پیاز را داخل تابهای بزرگ و روی شعله متوسط نسبتا زیاد در کره تفت بدهید. آن را دائم هم بزنید تا نرم شود. نخود فرنگی را به تابه اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا گرم شود.
پنیر خامهای، شیر، نمک و فلفل را اضافه کنید. مواد را با شعله متوسط بپزید تا نرم شود. هر از گاهی آن را هم بزنید. تن ماهی و پنیر پارمزان را اضافه کنید. اجازه دهید حرارت به تمام مواد برسد.
پاستا را به ظرف اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. درب ظرف را بگذارید تا پاستا کاملا گرم شود. آن را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن جعفری تازه ریخته و سرو کنید.
۶. کوفته عدس با قارچ
طرز تهیه سس کوفته۱. روغن و سیر را درون یک تابه روی حرارت متوسط قرار دهید. تا زمانی که سیر به رنگ قهوهای روشن در میآید و معطر میشود – یعنی حدودا ۴ دقیقه – آن را تفت بدهید. گوجه فرنگیها و یک دوم فنجان آب را اضافه کنید. حسابی آن را بجوشانید و سپس شعله را روی حرارت متوسط قرار دهید. برگهای تکه شدهی ریحان و دو قاشق چایخوری نمک را اضافه کنید و در حالی که درب ظرف باز است به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه و تا زمانی که غلیظ شود آن را بجوشانید.
دستور تهیه غذای بدون برنج : کوفته عدس با قارچ۱. در همین اثنا، از قبل حرارت گاز را روی ۱۹۰ درجهی سانتیگراد تنظیم کنید. سینی آشپزی را با کاغذهای پوستی بپوشانید و با روغن برس بکشید.
۲. یک قابلمهی متوسط را از آب پر کنید و بگذارید به جوش بیاید، سپس دانههای گندم را اضافه کنید و تا زمانی که نرم و ترد شود یعنی حدودا ۳۰ دقیقه بجوشانید. سپس آب آن را بگیرید و آن را کنار بگذارید.
۳. عدسها را درون یک قابلمهی متوسط با ۲ و نیم فنجان آب بریزید. آن را بجوشانید و سپس حرارت را کم کنید و در حالی که درب ظرف باز است به مدت حدودا ۱۵ دقیقه و تا زمانی که آب تقریبا بخار میشود و عدسها نرم میشوند بجوشانید. آن را از روی حرارت بردارید، صاف کنید و بگذارید کم کم خنک شود.
۴. در این حین، روغن را درون یک تابهی تفلون روی حرارت متوسط داغ کنید. پیاز، قارچ، سیر، ۱ قاشق چایخوری نمک و کمی پودر فلفل اضافه کنید و بپزید و تا زمانی که – به مدت حدودا ۶ دقیقه – نرم و نسبتا قهوهای رنگ شود ادامه دهید. پوره گوجه فرنگی و سرکه را اضافه کنید و بپزید، و به مدت ۲ دقیقهی دیگر و تا زمانی که تقریبا خشک و مایع آن بخار شود ادامه دهید. بگذارید به آرامی خنک شود. تابه را پاک کنید.
۵. مخلوط پیاز-قارچ را داخل یک غذاپز بریزید. عدسهای پخته شده، گندم و برگهای جعفری را اضافه کنید. تا زمانی که مخلوط ترکیب شود و نرم (نه له!) شود به هم زدن آن بپردازید.
۶. نان تکه شده را درون یک کاسهی بزرگ قرار دهید و روی آن را با یک چهارم فنجان آب بپوشانید. بگذارید به مدت دست کم ۵ دقیقه بماند تا نرم شود. با استفاده از یک چنگال، نان خیس شده را به خمیر تبدیل کنید. مخلوط عدس را به کاسهی نان له شده اضافه و با دست مخلوط کنید تا کاملا با هم ترکیب شوند. در حین اینکه آن را آرام میفشارید مخلوط باید شکل خود را حفظ کند.
۷. با دست مخلوط را به شکل ۱۸ گلولهی کوچک کوفته در بیاورید. آن ها را به فاصلهی حدودا ۲ سانتی متری هم روی سینی فر قرار دهید. تا زمانی که کوفته ها به رنگ طلایی روشن در میآیند – یعنی حدودا ۲۵ تا ۳۰ دقیقه – به پختن ادامه دهید.
۸. برای میل کردن، سس را درون یک کاسهی خالی بریزید. کوفتههای داغ را درون سس بزنید و روی آنها را با جعفری تزئین کنید.
۷. طرز تهیه قارچ شکم پر
مواد لازم:۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۱۱۳ گرم قارچ سفید، که به خوبی خرد شده باشد
۲ قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
۱ فنجان عدس پخته، آبکشی و شسته شده
۱ فنجان گوجهی ریز
نمک دریایی
فلفل سیاه
جعفری
دستور تهیه غذای بدون برنج۱. روغن را درون یک تابهی بزرگ روی حرارت متوسط به بالا گرم کنید.
۲. قارچها را اضافه کنید و به مدت حدودا ۵ دقیقه بپزید تا شروع به آب دادن کند.
۳. پودر چیلی را اضافه کنید و هم بزنید تا به طور کامل آن را بپوشاند.
۴. عدس و گوجه فرنگی را اضافه کنید و برای ترکیب شدن خوب هم بزنید.
۵. چهار پنج دقیقهی دیگر به پختن ادامه دهید تا مخلوط کاملا گرم شود. آن را کنار بگذارید تا به آرامی خنک شود.
۶. اجاق گاز را از قبل روی حرارت ۲۰۴ درجهی سانتیگراد قرار دهید و سینی فر را با کاغذ پوستی بپوشانید. کلاهکهای قارچی را روی کاغذ پوستی قرار دهید.
۷. برای هر کلاهک قارچی از یک چهارم تا یک سوم فنجان مخلوط استفاده کنید، که به اندازهی آنها بستگی دارد.
۸. به مدت ۵ تا ۷ دقیقه آن را بپزید.
۹. اجازه دهید کلاهکهای قارچی به آرامی خنک شوند و سپس آن ها را با کفگیر از روی سینی فر بردارید.
۱۰. با جعفری خرد شدهی تازه آن را میل کنید.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده- فاطمه یحیی
منبع:food