به گزارش خبرنگار مهر، حیدرعلی گلمحمدی بعد از ظهر پنجشنبه در حاشیه بازدید از مزرعه گلمحمدی در منطقه حسن آباد گلپایگان اظهار داشت: کاشت گلمحمدی یکی از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی برای تغییر الگوی کشت و استفاده از روش آبیاری نوین است که مورد توجه کشاورزان شهرستان گلپایگان نیز قرار گرفت.
وی افزود: در شهرستان گلپایگان ۱۵۰ هکتار از اراضی زیر کشت گلمحمدی است که به صورت میانگین سه تا چهار تن در هکتار گل برداشت میشود.
مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان گفت: گلمحمدی در ساعات ابتدایی صبح باید برداشت شود اما با کمبود کارگر فصلی ماهر و با تجربه مواجه هستیم.
وی، نبود صنایع تبدیلی و اسانس در گلپایگان از دیگر مشکلات متصدیان کاشت گلمحمدی عنوان کرد و گفت: تعدادی کارگاه سنتی و واحد نیمه صنعتی گلابگیری در گلپایگان وجود دارد، همچنین یکی از کارخانهها مجوز لازم را برای تأسیس گرفت منتها تسهیلاتش در بانک ماند و نتوانست اخذ کند، اگر صنایع تبدیلی و اسانس گلمحمدی در شهرستان راهاندازی شود بازار صادرات خوبی خواهیم داشت.
کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش دلیل اصلی راهاندازی نشدن کارخانه صنایع تبدیلی
گلمحمدی تاکید کرد: علت راهاندازی نشدن کارخانه صنایع تبدیلی و اسانس گلمحمدی را کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش است، محصول گلمحمدی مقاوم در برابر خشکی و به آب کمتری نیاز ندارد و برنامه ریزی داریم یک هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان زیر کشت این محصول قرار گیرد، اکنون به دلیل نبود صنایع تبدیلی در گلپایگان به کشاورزان کاشت این محصول توصیه نمیشود.
وی با بیان اینکه توسعه مزارع گلمحمدی در جذب گردشگر تأثیر دارد، تأکید کرد: لبنیات و کباب برند شهرستان گلپایگان است و با سرمایهگذاری در ایجاد صنایع تولید اسانس گلمحمدی این شهرستان نیز میتواند مانند قمصر باشد.
نیازمند سرمایه گذار و کمک نهادهای دولتی برای ایجاد صنایع تبدیلی هستیم
محسن ابراهیمی متصدی مزرعه کاشت گلمحمدی در منطقه حسن آباد گلپایگان با بیان اینکه این مزرعه گلمحمدی زمستان سال ۹۱ ایجاد شد، اظهار داشت: در شهرستان گلپایگان گلمحمدی با کیفیت بسیار مطلوب و کمیت مناسب برداشت میشود اما متأسفانه به دلیل نبود صنایع تبدیلی مشکلات زیادی گریبان تولید کننده گلمحمدی است.
وی گفت: نیازمند سرمایه گذار و کمک نهادهای دولتی برای ایجاد صنایع تبدیلی هستیم تا به صورت کانال در شهرستان رشد کند و در نتیجه جذب توریست و درآمد زایی بهتری به همراه داشته باشد.
متصدی کاشت گلمحمدی در گلپایگان تصریح کرد: کارگران فصلی شهرستان به خوبی قادر به برداشت گلمحمدی نیستند و باید فرهنگ سازی تا کارگران ماهر پرورش دهیم و کارگر بومی بکارگیری شود.
استفاده از کود کمپوست گلپایگان برای مزارع
وی با بیان اینکه از کود کمپوست گلپایگان برای مزارع استفاده میشود که در گل دهی تأثیرات مثبتی دارد، بیان داشت: تکنولوژی اسانس گیری از گلمحمدی و تبدیل آن به سایر فرآوردههای دارویی راه حل است و تولید گلاب دردی را دوا نمیکند.
متصدی مزرعه کاشت گلمحمدی در منطقه حسن آباد گلپایگان تصریح کرد: در سال گذشته ۱۷ تن گلمحمدی برداشت شد و پنج تن محصول به دلیل کمبود کارگر از بین رفت، امسال پیش بینی میشود از سطح هشت و نیم هکتار زیر کشت حدود ۴۰ تن گل محمدی برداشت شود.
به گزارش خبرنگار مهر، حیدرعلی گلمحمدی بعد از ظهر پنجشنبه در حاشیه بازدید از مزرعه گلمحمدی در منطقه حسن آباد گلپایگان اظهار داشت: کاشت گلمحمدی یکی از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی برای تغییر الگوی کشت و استفاده از روش آبیاری نوین است که مورد توجه کشاورزان شهرستان گلپایگان نیز قرار گرفت.
وی افزود: در شهرستان گلپایگان ۱۵۰ هکتار از اراضی زیر کشت گلمحمدی است که به صورت میانگین سه تا چهار تن در هکتار گل برداشت میشود.
مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان گفت: گلمحمدی در ساعات ابتدایی صبح باید برداشت شود اما با کمبود کارگر فصلی ماهر و با تجربه مواجه هستیم.
وی، نبود صنایع تبدیلی و اسانس در گلپایگان از دیگر مشکلات متصدیان کاشت گلمحمدی عنوان کرد و گفت: تعدادی کارگاه سنتی و واحد نیمه صنعتی گلابگیری در گلپایگان وجود دارد، همچنین یکی از کارخانهها مجوز لازم را برای تأسیس گرفت منتها تسهیلاتش در بانک ماند و نتوانست اخذ کند، اگر صنایع تبدیلی و اسانس گلمحمدی در شهرستان راهاندازی شود بازار صادرات خوبی خواهیم داشت.
کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش دلیل اصلی راهاندازی نشدن کارخانه صنایع تبدیلی
گلمحمدی تاکید کرد: علت راهاندازی نشدن کارخانه صنایع تبدیلی و اسانس گلمحمدی را کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش است، محصول گلمحمدی مقاوم در برابر خشکی و به آب کمتری نیاز ندارد و برنامه ریزی داریم یک هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان زیر کشت این محصول قرار گیرد، اکنون به دلیل نبود صنایع تبدیلی در گلپایگان به کشاورزان کاشت این محصول توصیه نمیشود.
وی با بیان اینکه توسعه مزارع گلمحمدی در جذب گردشگر تأثیر دارد، تأکید کرد: لبنیات و کباب برند شهرستان گلپایگان است و با سرمایهگذاری در ایجاد صنایع تولید اسانس گلمحمدی این شهرستان نیز میتواند مانند قمصر باشد.
نیازمند سرمایه گذار و کمک نهادهای دولتی برای ایجاد صنایع تبدیلی هستیم
محسن ابراهیمی متصدی مزرعه کاشت گلمحمدی در منطقه حسن آباد گلپایگان با بیان اینکه این مزرعه گلمحمدی زمستان سال ۹۱ ایجاد شد، اظهار داشت: در شهرستان گلپایگان گلمحمدی با کیفیت بسیار مطلوب و کمیت مناسب برداشت میشود اما متأسفانه به دلیل نبود صنایع تبدیلی مشکلات زیادی گریبان تولید کننده گلمحمدی است.
وی گفت: نیازمند سرمایه گذار و کمک نهادهای دولتی برای ایجاد صنایع تبدیلی هستیم تا به صورت کانال در شهرستان رشد کند و در نتیجه جذب توریست و درآمد زایی بهتری به همراه داشته باشد.
متصدی کاشت گلمحمدی در گلپایگان تصریح کرد: کارگران فصلی شهرستان به خوبی قادر به برداشت گلمحمدی نیستند و باید فرهنگ سازی تا کارگران ماهر پرورش دهیم و کارگر بومی بکارگیری شود.
استفاده از کود کمپوست گلپایگان برای مزارع
وی با بیان اینکه از کود کمپوست گلپایگان برای مزارع استفاده میشود که در گل دهی تأثیرات مثبتی دارد، بیان داشت: تکنولوژی اسانس گیری از گلمحمدی و تبدیل آن به سایر فرآوردههای دارویی راه حل است و تولید گلاب دردی را دوا نمیکند.
متصدی مزرعه کاشت گلمحمدی در منطقه حسن آباد گلپایگان تصریح کرد: در سال گذشته ۱۷ تن گلمحمدی برداشت شد و پنج تن محصول به دلیل کمبود کارگر از بین رفت، امسال پیش بینی میشود از سطح هشت و نیم هکتار زیر کشت حدود ۴۰ تن گل محمدی برداشت شود.