شکستگی سیاست و شکسته شدن قرنطین
دولت غنی عزم مبارزه با کرونا را از اول نداشت. قرنطین دوماهه برای جلوگیری از هرج و مرج و اغتشاشِ ناشی از اختلافات سیاسی تیم ثبات با تیم متقلب دولت ساز بود. قرنطین هم هیچ سودی نبخشید، زیرا از اول زیاد مراعات نشد و حالا که عملا شکسته شده است....
دولت غنی عزم مبارزه با کرونا را از اول نداشت. قرنطین دوماهه برای جلوگیری از هرج و مرج و اغتشاشِ ناشی از اختلافات سیاسی تیم ثبات با تیم متقلب دولت ساز بود. قرنطین هم هیچ سودی نبخشید، زیرا از اول زیاد مراعات نشد و حالا که عملا شکسته شده است. قرنطین فقط باعث شد که بازار کلاه برداری، سوء استفاده، رشوه خواری و اختلاس گرم تر شود و کمک های بشر دوستانه جامعه جهانی تاراج گردد.
از روزهای اول معلوم بود، که کرونا در افغانستان بیداد خواهد کرد و هیچ مرجعی انگیزه و توان مبارزه با این پدیده را ندارد. دولت افغانستان با کدام مدیریت و امکانات می تواند، با کرونا مبارزه کند؟ مدیریت این دولت در دست مافیا و چپاولگران است و امکانات اش نسبت به دیگر کشورها در حد صفر و هیچ. مردم باید خودشان احتیاط بکنند و افراد مریض، پیر و ناتوان را که خطر ابتلا به کرونا را زیاد تر دارند به جاهای امن تر و گوشه تر بفرستند همچنان با مراعات نکته های بهداشتی همه از احتیاط کار بگیرند زیرا هیچ راه دیگری وجود ندارد.
کرونا یک مرض فصلی و زود گذر نیست، که قرنطین جواب بدهد این مرض تا کشف واکسین اش با بشر است و معلوم نیست که چند ماه و چند سال بعد واکسین قوی برای این مرض کشف خواهد شد و در اختیار همگان و همه کشورها قرار خواهد گرفت. فرض کنید دوماه دیگر در کابل قرنطین پیاده شود آیا گرسنگی بیش از نصف مردم را بیشتر از کرونا از پا در نخواهد آورد؟ اساسا در کشوری و شهری مثل افغانستان و کابل، قرنطین زیاد جواب نمی دهد زیرا ازدحام افراد در خانه ها و کوچه ها چنان زیاد است که عملا قرنطین به شکل درست آن ممکن نیست. در اروپا و آمریکا و دیگر کشور های توسعه یافته، قرنطین جواب می دهد زیرا در این کشورها هر فرد در یک اتاق و منزل زندگی می کند و تصادم افراد در روزهای قرنتین بسیار کم اتفاق می افتد.
صفرمحمد مظفری