خبرگزاری تسنیم: غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری امروز خود درباره رعایت پروتکلهای بهداشتی مرتبط با کرونا گفت: برنامه اول ما درخواست از مردم برای رعایت پروتکل است. تقاضای ما از رسانهها برای اقناع افکار عمومی است. در موج اول و ایام نوروز و سیزدهم فروردین با توجه به هشدارها و کارهای اقناعی مردم استقبال کردند. در موج دوم هم باید برخورد اقناعی انجام شود. اعلام کردیم که مصوبات ستاد ملی کرونا را لازم الااجرا میدانیم. اگر نیاز به برخورد قضایی باشد از عمومات قضایی استفاده خواهیم کرد.
وی همچنین درباره برخورد با صید ترال در آبهای جنوبی کشور گفت: صید ترال را در بخشهای مختلف آبهای سرزمینی خود به لحاظ هم آسیبزیست محیطی و هم اشکالی که در فعالیت صیادان بومی و محلی ایجاد میکند، مغایر با ضوابط و مقررات میدانیم و اعلام کردیم به ضابطین قضائی نیروی دریایی سپاه و یگانهای دریایی نیروی انتظامی که در خلیج فارس و دریای عمان، هر کجا مشاهده شود با دستور قضائی برخورد شود. به مراکز قضائی استانها ابلاغ شده که حتما برخورد کنند. متخلفین به ساحل هدایت میشوند و کشتی هایشان توقیف میشود.
سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده ارزی سیف و عراقچی گفت: این پرونده کماکان در دادسراست. به لحاظ نیاز به تحقیقات تکمیلی و پیوندی که با گزارش دیوان محاسابات و موضوعات ناظر به اقدامات مدیران ارشد بانک مرکزی داشت کار کارشناسی آن انجام میشود. منتظر تکمیل تحقیقات جدید در این حوزه هستیم. هیچ کدام بازداشت نیستند.
وی همچنین درباره قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین و ابهامات مرتبط با آن گفت: این موضوع بیش از آنچه یک موضوع اقتصادی باشد، ورود جریانات سیاسی به این موضوع مسئله را به حساسیت در نزد افکار عمومی مبدل کرده است. اطلاعاتی ما داریم که هم چارچوب و ضوابط در این قرارداد مورد لحاظ قرار گرفته و شایعاتی که در خصوص واگذاریهاست صحت ندارد، ضمن اینکه به مرحله انعقاد هم نرسیده است. یک پیشتفاهم است و قطعا نهادهای ناظر که بخشی از آنها جرو نهادهای ناظر قوه قضائیه مانند سازمان بازرسی کل کشور و بخش دیگر مثل مجلس و دیوان محاسبات و نهادهای دیگر مراقبتهای لازم را به عمل میآورند. جمهوری اسلامی ایران کشوری نیست که زیر بار قراردادهایی مانند ترکمنچای برود.
وی درباره درخواست برخی زنان زندانی در زنجان برای انتقال به تهران گفت: سلامت زندانیان و بهداشت محیط زندان جزو برنامههای اصلی ماست. سلامت زندنیان فاغ از میزان جرم و شخصیتی که دارند جزو برنامه هاست و تمام تلاش خود را برای سلامت همه انجام خواهیم داد و تبعیضی بین زندانیان نداریم. چه قتل و آدمربایی و چه قتل عمد؛ هم سلامت آنها را در دستور کار قرار دادیم و این کار را انجام میدهیم و هرگاه نسبت به هر زندانی حتی اگر مشکوک شدیم که کسی مبتلا هست، اقدامات لازم را برای همه زندانیان انجام میدهیم. جمهوری اسلامی ایران نوعی رفتار کرده که سلامت زندانیان تامین شده است. به شایعات توجه نکنید که کسی مبتلا شده است. قبلا در یکی دیگر از استانها شایعه شد که صحت نداشت.
سخنگوی قوه قضائیه درباره اینکه حکم اعدام موسوی مجد، اجرا شد یا نه گفت: اجرای حکم فرآیندی دارد و اینگونه نیست که امروز قطعی شد و فردا اجرا شود. این حکم اجرا نشده، ولی جزو حکمهای لازمالاجرای ماست. کاری به فضاسازیها نداریم، ولی امنیت جامعه و کشور خط قرمز ماست و هرکسی بخواهد آن را به مخاطره بیندازد، دستگاه قضا ورود خواهد کرد و در این حوزه اهل مسامحه نیستیم. مگر میشود کسی اسرار کشور را به بیگانگان بفروشد و ما بیکار باشیم.
وی ادامه داد: هفته قبل حکم مشابهی درباره کارمند بازنسشته هوافضای وزارت دفاع را اجرا کردیم. او ۹۱ بازنشسته شد و بعد از آن به سیا وصل شد و اطلاعاتی که در تولید موشکها یما داشت بخشی از اطلاعات را به سیا فروخت و از آن پول گرفت. بازداشت شد و محاکمه شد و محکوم به اعدام شد و هفته قبل هم اعدام شد. او رضا عسکری بود. بدانند که اشراف اطلاعاتی است. عسکری تحت رصد قرار گرفت و مستندات جمع شد و در نهایت حکمش اجرا شد.