همهی ما با این مسئله درگیر شدهایم؛ شکممان به قار و قور میافتد، و نهایت تلاشمان را میکنیم تا گزینههای سالمی برای رفع گرسنگیمان پیدا کنیم. ولی واقعا تحمل انتخاب یک سالاد دیگر را برای برطرف کردن گرسنگیمان نداریم. شاید هیچ چیز بدتر از این نباشد که مجبور شویم دائما برای ناهار کاهو بخوریم – حتی اگر سعی کنیم آن را با گوجه فرنگی و خیار کمی جذابتر جلوه دهیم. در عین حال، دنیای اطرافمان پر از غذاهای هیجانانگیز و جذاب است – غذاهایی نظیر پیتزا، پاستا، یا سوشی که بسیار اشتهاآور و وسوسهانگیز به نظر میرسند. با این حال، سالادها نباید این چنین حوصلهسربر و خستهکننده باشند؛ فقط کافی است بدانید چگونه میتوانید آنها را خوشطعمتر و جذابتر کنید. بنابراین، بهتر است از برخی نکات دربارهی خوشمزه تر شدن طعم سالاد و زیباتر شدن آن آگاه شویم تا بتوانیم سالادهای خوشمزهای درست کنیم و جذابیت سالادها را برای خود و خانوادهمان افزایش دهیم.
توصیه هایی برای خوشمزه تر شدن طعم سالاد و زیباتر شدن آن
۱. از مواد اولیه متنوع در سالاد استفاده کنید
همهی ما میدانیم جویدن کاهو و کلم، آن هم هر روز به عنوان ناهار و شام، میتواند واقعا خستهکننده باشد؛ بنابراین، نکتهی کلیدی برای افزایش جذابیت سالادها این است که کمی خلاقیتتان را بیشتر کنید و مثلا در انتخاب مواد اولیه برای تهیهی سالادتان تنوع بیشتری به خرج بدهید. با افزودن کلم کالی، شابانک، کلم قرمز، هویج خرد شده، جلبکهای خوراکی، بروکلی، گل کلم، اسفناج، نخود سبز، یا برگ چغندر به سالادتان گرما، انرژی، و رنگ ببخشید. حتی میتوانید از انواع مختلف کاهو و سایر سبزیجات و همچنین، ترکیبی از گیاهان معطر نظیر نعناع و ریحان نیز استفاده کنید. یا اینکه میتوانید از میزان سبزیجات موجود در سالاد کم کنید و در عوض، مقداری کینوآ، بلغور جو دو سر یا یک لیوان نودل نیز به آن بیفزایید.
۲. سالادتان را مثل رنگین کمان کنید
علاوه بر آنکه باید در انتخاب مواد اولیهتان تنوع به خرج دهید، میتوانید مواد اولیهی رنگارنگی نیز انتخاب کنید و سالادتان را مثل یک رنگین کمان زیبا کنید. سالادتان را مانند یک بوم نقاشی ببینید و خودتان را نیز یک نقاش و رنگ شناس. به این ترتیب، مواد اولیهتان را به گونهای انتخاب کنید که هر بخش از طیف رنگی در سالادتان وجود داشته باشد – از چغندر تا فلفل دلمهای قرمز و زرد گرفته تا خیار، کنگر فرنگی، ترب، کرفس، و زیتون. همچنین، میتوانید به سبزیجاتی نظیر هویج یا کدو سبز اشکال مختلفی بدهید و به سالادتان اضافه کنید. و البته هیچ سالادی نمیتواند بدون گوجه فرنگی کامل شود. و البته میتوانید با طیف گستردهای از رنگ قرمز نیز در سالادتان بازی کنید – مثلا میتوانید از گوجه فرنگی نارنجی یا فلفل، چغندر، و کلم قرمز استفاده کنید. همچنین، میتوانید از گوجه فرنگی گیلاسی نیز در سالادتان استفاده کنید.
۳. مقداری مواد شیرین نیز به سالادتان بیفزایید
با افزودن مقداری مواد شیرین به سالادتان، گرما و انرژی بیشتری به این غذای محبوب اضافه کنید. با اینکه شاید افزودن میوه آخرین چیزی باشد که در تهیهی یک سالاد به ذهنتان خطور کند، ولی افزودن مقداری شیرینی به سالاد که از طعم دلپذیر و طبیعی میوهها ایجاد میشود، ترکیب فوقالعاده جذابی به آن میدهد. میتوانید از میوههای خشک شده نظیر کشمش یا کرنبری استفاده کنید؛ یا اینکه از میوههای تازه، هیجانانگیز، و شادابی نظیر بلوبری، تکههای کوچک سیب، پرتقال، نارنگی، انبه، زردآلو، میوهی اژدها، دانههای انار، هندوانه، یا تکههای توت فرنگی استفاده کنید. شاید از شنیدن این توصیه متعجب شوید، ولی میتوانید حتی مقداری پرتقال یا گریپ فروت گریل شده را نیز به سالادتان اضافه کنید.
۴. در انتخاب بافت سالادتان خلاقانه عمل کنید
سعی کنید میان طعم و بافت سالادتان تعادل ایجاد کنید، و در این مورد از کاربرد هیچ روش خلاقانهای هراس به دلتان راه ندهید. با ترکیب مواد اولیهی ترد و نرم میتوانید بافت مناسبی برای سالادتان ایجاد کنید. یکی از مواد غذایی محبوبی که دارای بافت نرمی است و معمولا در ترکیب بسیاری از سالادها استفاده میشود، آووکادو است. همچنین، میتوانید مقداری مواد غذایی ترد نیز به سالادتان اضافه کنید؛ این دسته از مواد غذایی معمولا جزء خانوادهی آجیل هستند – از جمله گردو، بادام، پسته، چلغوز، یا حتی دانههای کنجد. همچنین، برای بهبود بافت سالادتان میتوانید مقداری از انواع دانههای خوراکی – این اَبَر خوراکیهای خوشمزه و پر خاصیت – از دانهی چیا گرفته تا کنجد، تخمهی آفتابگردان یا تخم خشخاش را نیز به سالادتان بیفزایید. یکی دیگر از راههای عالی برای بهبود بافت سالاد ترکیب برخی از سبزیجات گریل شده (مثلا به وسیلهی زغال) نظیر بادمجان یا فلفل کبابی به سایر مواد سرد سالاد است. هیچ قاعدهی خاصی برای افزودن انواع میوهها، سبزیها، یا آجیل و دانههای خوراکی وجود ندارد، هر مادهی غذایی سالم و گیاهی مورد علاقهتان را میتوانید به سالاد اضافه کنید.
۵. از سایر مواد غذایی سالم و خوشمزه نیز میتوانید استفاده کنید
با افزودن مقداری پروتئین به سالاد میتوانید سطح تغذیهای آن را یک پله بالاتر ببرید و طعم آن را صد چندان بهبود ببخشید. اگر به گوشت یا ماهی علاقهمند هستید، میتوانید مقداری سالمون، گوشت مرغ، یا ماهی تن گریل شده یا سرد، یا حتی یک قوطی کنسرو ماهی تن را به سالادتان اضافه کنید. آدمهایی که عاشق لبنیات هستند نیز میتوانند مقداری ماست یونانی، پنیر ریکوتا، پنیر فتا، پنیر خامهای بز یا پنیر موزارلا به سالادشان اضافه کنند تا کمی طعم پیتزا به آن ببخشند. در صورتی که گیاهخوار هستید یا از رژیم غذایی گیاهخواری پیروی میکنید نیز میتوانید از جایگزینهای خوشمزهای نظیر توفو، سیتان، نخود، حمص، ادامامه، نخود فرنگی، یا انواع لوبیا از قبیل لوبیا سیاه، لوبیا سفید، چیتی، با لوبیا سبز استفاده کنید.
۶. سس جذاب و خوشمزهای برای سالادتان درست کنید
در نهایت، یکی دیگر از روشهای افزایش جذابیت سالاد برای خود و خانوادهتان، استفاده از خلاقیت و سلیقه در تهیهی سس است. از آنجا که بسیاری از آدمها ترجیح میدهند خودشان سس سالاد را درست کنند (تا اینکه بخواهند آن را به صورت آماده خریداری کنند)، میتوانند خلاقیت زیادی به خرج دهند و برای تهیهی سس سالاد مورد علاقهشان از ترکیب آب لیمو، سرکه بالزامیک، روغن زیتون، یا ارده با سایر مواد دلخواهشان استفاده کنند. در حقیقت، بینهایت روش برای تهیهی سس سالاد وجود دارد؛ به علاوه، شما میتوانید در نحوهی برش سبزیجات، و همچنین، نحوهی تزیین ظرف سالاد نیز خلاقیت به خرج دهید و آن را بسیار زیبا و وسوسهانگیز کنید.
بنابراین، همین الان دست به کار شوید و با استفاده از نکات بالا، سالادتان را جذابتر و خوشطعمتر کنید!
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیر رضا مصطفایی
منبع: gloriousa