بررسی فرهنگ فیلیپین بدون مطالعه وضعیت مسلمانان بیهوده است / قدر کتاب را بدانیم
رایزن فرهنگی سابق ایران در فیلیپین در مراسم رونمایی از کتاب «مسلمانان جنوب فیلیپین» در ایکنا گفت: بررسی فرهنگ فیلیپین بدون مطالعه فرهنگ و وضعیت مسلمانان این کشور بیهوده و نقش مسلمانان به ویژه مسلمانان میندانائو در تأثیرگذاری بر فرهنگ فیلیپین انکارناپذیر است.
به گزارش ایکنا؛ مراسم رونمایی از کتاب «مسلمانان جنوب فیلیپین» امروز، اول مردادماه با حضور محمد جعفری ملک و تندیس تقوی، پژوهشگران این کتاب به همت خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در سالن شهید حجتالاسلام والمسلمین «سیدمهدی تقوی» سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.
در این مراسم محمدحسین حسنی، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل خبرگزاری ایکنا، مصطفی کریمی، معاون رسانه سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور، محمد تنهایی، رئیس اداره جنوب اروپای وزارت امور خارجه و سفیر سابق ایران در فیلیپین؛ امیر رحیمی، رئیس اداره جنوب و شرق آسیای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا مصلح، کارشناس پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها حضور یافتند.
محمد جعفری ملک، رایزن فرهنگی سابق ایران در فیلیپین و از پژوهشگران این اثر طی سخنانی اظهار کرد: بررسی فرهنگ فیلیپین بدون مطالعه فرهنگ و وضعیت مسلمانان این کشور بیهوده و نقش مسلمانان به ویژه مسلمانان میندانائو در تأثیرگذاری بر فرهنگ فیلیپین انکارناپذیر است.
حمله داعش به جنوب فیلیپین؛ انگیزه نوشتن کتاب
وی افزود: در سال 2017، فیلیپین دچار بحران حمله داعش به میندانائو شد و همین مسئله سبب شد که درباره این گروه از مسلمانان و وضعیت آنان به پژوهش بپردازیم تا آنان را بیشتر بشناسیم.
جعفریملک تصریح کرد: با وجود حمله داعش به جنوب فیلیپین اما مردمان این منطقه نمیتوانند داعشی باشند، زیرا از زمان استعمار اسپانیا فرهنگ مبارزه در خونشان جاری بوده و از استعمار تاکنون هویتی مبارز داشتهاند.
تندیس تقوی، دیگر پژوهشگر کتاب «مسلمانان جنوب فیلیپین» نیز در ادامه مراسم توضیحاتی درباره کتاب ارائه داد و گفت: اسلام عمیقاً در تاروپود مردم فیلیپین گره خورده است و شاید اگر اسپانیا دیرتر این کشور را اشغال میکرد، فیلیپین امروز مانند مالزی و اندونزی پیشرفته و دارای بیشترین تعداد مسلمان بود.
حاصل تعامل با فرهنگ تبدیل به کتاب شود
محمد تنهایی، رئیس اداره جنوب اروپای وزارت امور خارجه و سفیر سابق ایران در فیلیپین طی سخنانی بیان کرد: کتاب سمبل فرهنگ و اندیشه بوده و چقدر خوب است که حاصل تعامل با فرهنگ تبدیل به کتاب شود.
وی افزود: این کتاب یادگاری زیبایی از محمد جعفری ملک و تندیس تقوی است و از این نظر به این دو نفر تبریک میگویم.
تنهایی تصریح کرد: این زوج در فیلیپین فعالیتهای زیادی انجام دادند و تشکیل انجمن دوستی زنان ایران و فیلیپین، آموزش قرآن، خلق تابلوهای نفیس خطاطی شده و معرفی به عنوان صنایع دستی به فیلیپینیها از جمله این فعالیتها بود که اثرات فرهنگی خوبی در میان جامعه فیلیپین بر جای گذاشت.
فعالیت قرآنی در پرجمعیتترین کشور مسیحی
امیر رحیمی، رئیس اداره جنوب و شرق آسیای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز گفت: این دو شخصیت فرهنگی هنری در فیلیپین، فعالیت قرآنی انجام دادهاند؛ فیلیپینی که پر جمعیتترین کشور مسیحی است و این لطفی است که شامل حال ما که دستگاهی فرهنگی هستیم، شده است و جای سپاسگزاری دارد.
وی افزود: ما اطلاعات کمی از مسلمانان شرق آسیا داریم و امید که این کتاب منبع مفیدی برای پژوهشگران باشند و مورد توجه دانشگاهها، دستگاههای مذهبی و محافل علمی قرار گیرد.
کار فرهنگی که ماندگار شد
در ادامه حجتالاسلام محمدرضا مصلح، کارشناس پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها اظهار کرد: این دو پژوهشگر کار فرهنگی و ماندگاری انجام دادند و خاطره خوش و زیبایی را ایجاد کردند، این خانواده در کشوری که بیشترین مسیحی را دارد، توانستند تأثیر قرآنی بگذارند.
وی خطاب به پژوهشگران کتاب گفت: شما در فیلیپین برای اهل بیت(ع) و شیعیان، محبت جلب کردید و این به واسطه زبان دل شما که زبان قرآن بود، انجام شد.
قدر کتاب را در فضای مشوش رسانهای بدانیم
مصطفی کریمی، معاون رسانه ایکنا نیز بیان کرد: در فضای مشوش رسانهای امروز قدر کتاب را باید دانست، تولیدات زیادی را امروز شاهد هستیم، اما اینکه یک کار با قلم و کاغذ به شکل مطلبی مبسوط به رشته تحریر درآورد، کار ارزشمندی است.
وی افزود: امیدوارم ایکنا کار مؤثری انجام دهد و این کتاب را به خوبی برای مخاطبان و علاقهمندان معرفی کند.
تکمیل میشود...
انتهای پیام