مزاحمت جنگندههای آمریکایی برای هواپیمای مسافربری نوعی قلدری بینالمللی بود/ هم دولت ایران و هم تک تک مسافران میتوانند علیه آمریکا طرح دعوی کنند
یک عضو کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: از آنجایی که خسارات روحی به مسافران ماهان وارد شده است، هم دولت ایران و هم خود مسافران میتوانند طرح دعوی کنند و این دعوی قابل پذیرش است و منجر به محکومیت کشور آمریکا خواهد شد.
یک عضو کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: از آنجایی که خسارات روحی به مسافران ماهان وارد شده است، هم دولت ایران و هم خود مسافران میتوانند طرح دعوی کنند و این دعوی قابل پذیرش است و منجر به محکومیت کشور آمریکا خواهد شد.
شاپور منوچهری، عضو کانون وکلای دادگستری مرکز در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص تعرض جنگندههای آمریکایی به هواپیمای مسافربری ماهان، اظهار کرد: برای امنیت پروازهای مسافربری پس از جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۴ کنوانسیون شیکاگو تشکیل شد و این کنوانسیون برنامههایی که داشت به تصویب سازمان ملل متحد رسید و ایکائو به عنوان یک سازمان تخصصی در سازمان ملل متحد شناخته شد، ایکائو با شروع فعالیت خود، استانداردسازی کرد و مقررات و توصیهنامههایی در قالبهای مختلف برای کشورهای عضو تنظیم و تصویب کرد.
وی افزود: به خطر افتادن امنیت پروازهای مسافربری از دو جنبه مورد توجه است؛ یکی اینکه مقررات و کنوانسیونهای بینالمللی و مغایرت یک عمل با اعلامیه جهانی حقوق بشر است چون طبق اعلامیه جهانی حقوق بشر حق تردد و حق رفتوآمد از آزادیهای مسلم شناخته شده در سطح جهانی است بنابراین این عمل آمریکا از یک طرف با موازین حقوق بشر و از طرف دیگر با موازین حقوق بینالملل مغایرت دارد و اظهارات آمریکا قابل پذیرش نیست چون این عمل در کشور ثالث اتفاق افتاده است.
این عضو کانون وکلای دادگستری مرکز بیان کرد: چون خسارات روحی به مسافران وارد شده است، هم دولت ایران و هم خود مسافران میتوانند طرح دعوی کنند و این دعوی قابل پذیرش است و منجر به محکومیت کشور آمریکا خواهد شد.
وی بیان کرد: طبیعتاً هر عملی چه در سطح داخلی و چه در سطح بینالمللی براساس کارشناسی صورت میگیرد، مطمئناً آمریکا دفاعیاتی دارد و ما نیز دفاعیات خود را ارائه خواهیم کرد که عذرهای آمریکا موجه نبوده به جهت اینکه در زمینه امنیت پرواز در هر کشوری، دولت ملی آن کشور موظف است، امنیت پرواز را تأمین کند.
منوچهری اضافه کرد: هواپیمای ماهان بر اساس برنامه و طبق مقررات بینالمللی پرواز داشته و مسافربری بوده است و امروزه با تکنولوژی و رادارها امکان تشخیص هواپیمای جنگی و مسافربری وجود دارد، براین اساس به هیچ عنوان دلایل آمریکا توجیهپذیر نیست.
این وکیل پایه یک دادگستری گفت: طبق مقرراتی که در کنوانسیون مونترال برای جلوگیری از اعمال غیرقانونی علیه امنیت هواپیمای کشور در نظر گرفته شده است و همچنین در کنوانسیون ۱۹۳۴ شیکاگو مقرراتی که ایکائو تنظیم کرده و توصیهنامههای بینالمللی که وجود دارد، عمل کشور آمریکا، مغایر با این مقررات است و این اقدامات آمریکا علی الخصوص در کشور ثالث نوعی زورگویی و قلدری بینالمللی تلقی میشود.