بغضی که در گلوی خانواده شهدای منا ماندگار شد
برادر شهید محسن حاجیحسنی کارگر، شهید قرآنی فاجعه منا اظهار کرد: گلایههای خانوادههای شهدای منا مانند خاری در گلو باقیمانده است؛ داغ شهدا برای ما و مردم همچنان تازه است، اما متأسفانه از مسئولان سیاسی و قرآنی گلایه داریم که اکثرشان برای بزرگداشت این شهید آمدند و عکس گرفتند و رفتند.
مصطفی حاجیحسنی کارگر، مدرس قرآن و برادر شهید محسن حاجیحسنی کارگر، شهید قرآنی فاجعه منا در گفتوگو با ایکنا از خراسان رضوی، ضمن اشاره به خصوصیات اخلاقی برادر شهید خود اظهار کرد: چهره زیبای ایشان برگرفته از اخلاق و کردار خوب و صحیح ایشان بود، در جامعه هر انسانی ممکن است موافقان و مخالفانی داشته باشد، اما در رابطه با این شهید حتی همان اقلیتی هم که گاهی با ایشان مخالف بودند، همین که دقایقی با او همراه و هم صحبت می شدند از مخالفت به موافقت با او تغییر رویه میدادند.
بیشتر بخوانید:
مشاهده عینی زائر خانه خدا از حادثه منا خاطراتی تلخ از زیباترین مراسم ربانی ای کاشهای باقیمانده بسیارجامعه؛ مجذوب اخلاق شهید حاجی حسنی کارگر
وی با تأکید بر مهربانی و وفاداری شهید محسن حاجیحسنی کارگر نسبت به اطرافیان خود بیان کرد: هرکسی حتی برای لحظاتی کوتاه ایشان را درک کرده، مجذوب اخلاق و اخلاص او شده بود، یکی از قاریان برتر کشور در خاطرهای از مسابقات قرآن گفته بود که در مرحله نهایی مسابقات ایشان حتی به رقبای خود هم راهنمایی و چگونگی تلاوت بهتر را به آنها ارائه میکرد. چنین روحیه خیرخواهانهای از هرکسی برنمیآید، ما از همسفران شهید در آن سفر حج که منجر به شهادت ایشان شد، شنیدیم که محسن در لحظات ابتدایی گرفتاری در میان جمعیت انبوه سرزمین منا در حال کمک کردن به یک پیرمرد بود تا او را از زیر فشار جمعیت خارج کند.
وی ادامه داد: شهید محسن حاجیحسنی کارگر معمولاً در مباحث فنی مربوط به تلاوت از من راهنمایی میگرفت، اما در رابطه با احترام پدر مادر و رفتار نسبت به این دو شخصیت بزرگوار، همیشه توجه میکردم که محسن چه رفتاری را انجام میدهد تا همانند او عمل کنم، به طور کلی رفتار ایشان با دیگران برای من درس بود.
وی با بیان اینکه شخصیت شهید محسن حاجی حسنی کارگر مغفول مانده است، اظهار کرد: استاد عباس سلیمی در این رابطه میگفتند که برادر شما با کمترین هزینه کاری کرد که قرآن در دورترین نقاط جهان حتی در بلاد غیر اسلامی اثرگذار شود، ما سالهای سال با هزینههای زیاد به دنبال این بودیم که اثبات کنیم قرآن شیعه با سایر قرآن فرق اسلامی تفاوتی ندارد، اما شهید حاجیحسنی به قدری اثرگذار شد که تلاوتهای ایشان حتی در کشورهای آفریقایی و در بین بزرگان اهلسنت منتشر میشد.
حاجیحسنی کارگر بیان کرد: محمود شحات انور که به نظر اکثر اساتید قرآن، قاری ممتاز جهان اسلام به حساب میآید، به ما گفت که از تلاوتهایی شهید حاجیحسنی استفاده میکنم و در تلفن همراه خود قطعاتی از تلاوت شهید را داشت.
وقتی مسئولان عکس گرفتند و رفتند
وی اضافه کرد: داغ این شهید برای ما و مردم همچنان تازه است، اما متأسفانه از مسئولان سیاسی و قرآنی گلایه داریم که اکثرشان برای بزرگداشت این شهید آمدند و عکس گرفتند و رفتند، اما از شخصیت این شهید که بسیار شایسته استفاده، تبلیغ و بهرهگیری بود استفاده نکردند، هنوز هم اگر در جمعی حضور پیدا میکنیم، مردم وقتی نام شهید حاجی حسنی کارگر را میشنوند، بغض میکنند. متاسفانه مسئولین از یک چنین ظرفیتی برای جذب جوانان و عموم جامعه به سمت قرآن بهره نگرفتند.
وی تصریح کرد: البته از موج احساسات ایجاد شده برای شهادت افرادی مانند سردار سلیمانی و شهید حججی نیز استفاده مناسبی در فضاهای رسانهای صورت نگرفت، در حالیکه یک چنین ظرفیتها و فرصتهایی وجود دارد که همواره میتوان براساس آن فعالیت رسانهای را پیش برد و در مقابل تهاجم فرهنگی ایستاد.
حاجی حسنی کارگر خاطرنشان کرد: در کشور ما و فضای رسانهای سلبریتیهایی که خود درگیر تهاجم فرهنگی هستند مردم را وارد موجهای رسانهای میکنند و به جامعه آدرس غلط میدهند، در حالیکه ما از چنین الگوهای اخلاقی و قرآنی در جامعه برخوردار هستیم، اما از آنها استفاده نمیکنیم.
وی در رابطه با حقوق مربوط به شهدای منا و مطالبه خانوادههای این شهدا از مسئولان نیز عنوان کرد: سازمان حج و زیارت هم در دوره مدیریت فعلی و هم در مدیریت سابق تاکید داشت ما حج را راهاندازی و از سرگیری نمیکنیم تا دیه این شهدا از عربستان وصول شود، اما چنین اتفاقی نیفتاد.
این عضو خانواده شهدای فاجعه منا اظهار کرد: مسئولان حتی سهمیه ویژه برای خانوادههای شهدای منا در حج تمتع در نظر گرفتند، اما پس از مدتی این وعده هم عملی نشد، بعد از آن هم گفتند که باید هزینه سفر توسط خانوادههای شهدا پرداخت شود، چنین خلف وعدههایی در چنین جایگاهی بسیار سنگین است و متاسفانه حقوق خانوادههای شهدای منا فراموش شده است.
حاجی حسنی کارگر گفت: تعداد زیادی از جانباختگان حادثه منا از نخبگان سیاسی و فرهنگی کشور بودند، اما در نظر مسئولین گویا اتفاقی نیفتاده است، مجلس شورای اسلامی نیز مصوبهای داشت تا دیه این افراد اگر هم از طرف عربستان سعودی داده نشود، در داخل کشور مبلغی برای این حقوق اختصاص یابد، اما این گفته نیز محقق نشد.
وی ابراز کرد: گلایه دیگری که در این رابطه وجود دارد این است که چندین بار در رسانهها و صداوسیما گفته شد که حقوق خانواده های شهدای منا داده شده است، اما با گذشت بیش از پنج سال از این رخداد تلخ، اصلا حقوق خانواده این شهدا مورد توجه نبوده است.
اعزام بدون حفاظت نخبگان فرهنگی به سرزمین وحی
حاجی حسنی کارگر افزود: پس از حادثه منا اعزام نخبگان قرآنی و فرهنگی کشور ما به مراسم حج مانند سایر زائران و با همان کیفیت گذشته ادامه پیدا کرد، هیچگونه حفاظتی نسبت به نخبگان ما از سوی عربستان سعودی انجام نمیشود، در این شرایط مسئولین کشور خود باید به فکر راه چارهای برای حفاظت در اعزام چنین نخبگانی به سفر حج داشته باشند.
این مدرس قرآنی ادامه داد: شخصیتی مانند شهید محسن حاجی حسنی کارگر که یک نخبه قرآنی است و رکورددار بیشترین امتیاز در قدیمیترین مسابقه قرآنی جهان اسلام است که بدون هیچ توجهی اینگونه به شهادت میرسد. سازمان حج و زیارت هر ساله بیش از ۸۰ هزار نفر را به این سفر اعزام میکند و تنها تعدادی از این افراد را به صورت ناقص بیمه میکند و بیمه نیز در صورت یک رخداد و اتفاق ناراحتکننده، دیه ناقصی پرداخت میکند، در حالیکه حق بیمه به صورت کامل از حجاج دریافت میشود.
حاجی حسنی کارگر بیان کرد: سازمان حج و زیارت در رابطه با اعزام زائران به سرزمین وحی تخلفاتی را مرتکب میشود و خانوادههای شهدای منا از طریق حقوقی و از مجامع قضایی این مسائل را پیگیری میکنند.
وی تصریح کرد: گلایهها و ناراحتیهای خانوادههای شهدای منا مانند خاری در گلوی آنان باقی مانده است، ما این عزیزان را از دست دادیم، اما چرا آنقدر مسئولین به این مسئله بیتوجه هستند، پرورش مجدد برخی از این نخبگان فرهنگی و قرآنی با چنین ظرفیتهایی برای کشور ما غیرممکن است، اما متاسفانه از سوی مسئولین توجهی به اهمیت این موضوع و مسئله دیده نمیشود.
انتهای پیام