دامپلینگ (Dumpling) یک گروه گسترده غذایی است که شامل قطعات خمیر (از مواد نشاستهای) که به دور مواد خوراکی پیچیده میشود. خمیر میتواند برپایه ی نان، آرد، یا سیبزمینی باشد و ممکن است با گوشت، ماهی، پنیر، سبزیجات، میوهها یا شیرینی پر شود. ممکن است دامپلینگ با استفاده از روشهای مختلفی از جمله پخت، جوش، سرخ کردن، یا بخارپز آماده شوند و در بسیاری از غذاهای دنیا یافت میشوند. دامپلینگ غذای کشورهای آسیای شرقی و مرکزی مانند چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره، مغولستان، نپال است و در فرهنگ عامه دامپلینگ چین از همه مشهورتر و آن را چینی میدانند. دامپلینگ جزو غذاهای پیچیدنیست مانند دلمه یا راویولی که مواد و خمیر اطرافش تنوع زیادی دارد.
دامپلینگ مرغ و سبزیجات
این دستور تهیه آسان و سریع دامپلینگ مرغ و سبزیجات که ظرف ۳۰ دقیقه آماده میشود از مواد اولیهی ساده و قابل دسترس و روش تهیهی سادهای بهره میبرد که با استفاده از آن میتوانید در زمان خود صرفهجویی کنید.
زمان مورد نیاز و مقدار تهیهزمان آمادهسازی و پخت: مجموعا ۳۰ دقیقه
برای مصرف ۶ نفر
الف. یک و نیم فنجان شیر پر چرب
ب. یک و نیم فنجان مخلوط سبزیجات منجمد، یخزدایی شده
پ. دو و نیم فنجان مرغ پخته شده و به صورت مکعبی خرد شده
ت. ۲۸۰ گرم سوپ مرغ کرمی و غلیظ
ث. نصف قاشق چای خوری پودر سیر
ج. یکچهارم قاشق چای خوری چاشنی مرغ
الف. ۱ فنجان ترکیب بیسکوییت آسیاب شده
ب. یکسوم فنجان پیاز سرخ شده
پ. ۷ قاشق غذاخوری شیر پر چرب
ت. ۱ قاشق غذاخوری جعفری تازهی خرد شده
الف. ۲ فنجان آب مرغ
ب. ۲ فنجان شیر
پ. یکچهارم فنجان آرد
ت. ۱ قاشق چای خوری سیر رنده شده
ث. نمک و فلفل به مقدار لازم
الف. آب مرغ و شیر را داخل یک قابلمه روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا داغ شود – در آستانهی جوشیدن قرار بگیرد.
ب. در این حالت، آرد، نمک، فلفل، و باقیماندهی شیر را در یک کاسه با هم ترکیب کنید.
پ. با استفاده از همزن مواد داخل کاسه را به خوبی با هم بزنید تا کاملا نرم و یکدست شود.
ت. ترکیب آب مرغ و آرد را با هم مخلوط کنید و با دستگاه همزن به خوبی با هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
ث. اکنون سیر را نیز اضافه کنید.
ج. در آخر، کل سوپ را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی حرارت به هم بزنید تا به غلظت مورد نظرتان برسد.
الف. ۵ قاشق غذاخوری تخم گشنیز
ب. ۳ عدد هل سبز
پ. ۲ قاشق غذاخوری زیره سبز آسیاب شده
ت. نصف قاشق غذاخوری پودر فلفل قرمز
ث. نصف قاشق غذاخوری پودر فلفل سیاه
ج. دو و نیم قاشق غذاخوری زردچوبه
چ. یک و نیم قاشق غذاخوری پودر پیاز
ح. ۱ قاشق غذاخوری پودر سیر
خ. یک و نیم قاشق غذاخوری دارچین
د. ۱ قاشق غذاخوری زنجبیل
ذ. نصف قاشق چای خوری نمک دریایی
ر. ۱ قاشق غذاخوری نمک معمولی
الف. ماهیتابهای را روی حرارت ملایم قرار دهید.
ب. تخم گشنیز را به مدت ۱ دقیقه داخل ماهیتابه تفت دهید.
پ. اکنون هل را اضافه کنید و ۳۰ ثانیه تفت دهید – دائما باید مواد را به هم بزنید.
ت. در این مرحله، باید گشنیز و هل را آسیاب کنید.
ث. پودر گشنیز و هل را بار دیگر داخل یک ماهیتابه ی داغ بریزید.
ج. سایر ادویه را اضافه کنید.
الف. شیر پر چرب، مخلوط سبزیجات، مرغ پخته شده، سوپ مرغ کرمی، پودر سیر، و چاشنی مرغ را داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا مواد به جوش بیایند؛ هر از گاهی مواد را به هم بزنید.
ب. در این بین، بیسکوییت، پیاز، شیر، و جعفری را داخل یک کاسهی کوچک با هم ترکیب کنید. به تدریج، با قاشق چای خوری این مواد را به ترکیب در حال جوش اضافه کنید. درب قابلمه را بردارید و اجازه دهید کل مواد به مدت ۱۰ دقیقه به آرامی بپزد.
پ. اکنون درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید مواد ۱۰ الی ۱۲ دقیقهی دیگر روی حرارت بپزند؛ برای امتحان آماده شدن غذا، یک خلال دندان را داخل مواد قرار دهید. در صورت آماده شدن غذا، خلال دندان باید تمیز بماند.
ارزش غذاییهر فنجان از این غذا حاوی ۳۳۰ کالری، ۱۳ گرم چربی (۴ گرم چربی اشباع شده)، ۶۲ میلیگرم کلسترول، ۷۴۶ میلیگرم سدیم، ۲۸ گرم کربوهیدرات (۶ گرم قند، ۳ گرم فیبر)، و ۲۴ گرم پروتئین است.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیر رضا مصطفایی
منبع: tasteofhome