بی توجهی بانک مرکزی به تخصیص ارز دارو/ احتمال مشکل کمبود دارو در آینده نه چندان دور

دسته‌بندی: سلامت
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹ شهریور ۱۶, یکشنبه ساعت ۱۴:۵۶۰ رأیبدون امتیاز
بی توجهی بانک مرکزی به تخصیص ارز دارو/ احتمال مشکل کمبود دارو در آینده نه چندان دور

سلامت نیوز: رییس سندیکای تولیدکنندگان داروهای انسانی هشدار داد: با وجودی که بخش عمده ای از نیازهای دارویی را از طریق تولیدات داخل تامین می کنیم ولی برای این تولیدات به ارز نیاز داریم و متاسفانه نهادها و سازمان ها و بانک مرکزی آنطور که باید، توجه ویژه ای برای تخصیص ارز ندارند. الان شش ماه از سال را ...

سلامت نیوز: رییس سندیکای تولیدکنندگان داروهای انسانی هشدار داد:« با وجودی که بخش عمده ای از نیازهای دارویی را از طریق تولیدات داخل تامین می کنیم ولی برای این تولیدات به ارز نیاز داریم و متاسفانه نهادها و سازمان ها و بانک مرکزی آنطور که باید، توجه ویژه ای برای تخصیص ارز ندارند. الان شش ماه از سال را از دست دادیم.»

به گزارش سلامت نیوز، احمد شیبانی رییس سندیکای تولیدکنندگان داروهای انسانی در نشست خبری از طریق ویدئوکنفرانس از وزارت بهداشت، با اشاره به برگزاری جلسه اضطراری روسای تشکل‌های حوزه سلامت با وزیر بهداشت درباره ارز دارو، گفت:« ۹۷ درصد تولید دارو در داخل کشور صورت می گیرد که توانسته سالها بعد از انقلاب در کشور یک آرامشی ایجاد کند. به عنوان یک سندیکا ضمن اینکه از تلاش و زحمات وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو تشکر می کنیم نگرانی هایی وجود دارد که لازم است آن را مطرح کنیم. با وجودی که بخش عمده ای از نیازهای دارویی را از طریق تولیدات داخل تامین می کنیم ولی برای این تولیدات به ارز نیاز داریم و متاسفانه نهادها و سازمان ها و بانک مرکزی آنطور که باید، توجه ویژه ای برای تخصیص ارز ندارند. الان شش ماه از سال را از دست دادیم.»


وی در ادامه گفت:«تولیدات دارویی کشور نسبتا مناسب است چون در سال گذشته یک تمهیداتی اندیشیده شد و انبارهای ما تا دو سه ماه دیگر وضعیت مناسبی دارند اما نگرانی هایی وجود دارد به همین دلیل جلسه اضطراری با وزیر بهداشت داشتیم و از بانک مرکزی و وزارت صمت درخواست داریم توجه ویژه ای به مسئله تامین ارز دارو کنند چون دارو را جدا از کالاهای اساسی نمی دانیم و اگر در این زمینه دچار مشکل شویم دارو قابل جایگزین شدن با چیزی نیست. این اطمینان را به مردم می دهیم که با تمام تلاشمان این روند تامین دارو ادامه داشته باشد ولی این نگرانی را داریم که اگر کمکی از سوی مسوولین ارزی به سیستم دارویی کشور نشود ممکن است با مشکلات نگران کننده ای مواجه شویم.»


در ادامه این نشست عباس کبریایی زاده، رییس سندیکای تولیدکنندگان مکمل ‌های رژیمی و غذایی ایران گفت:« بیش از ۸۵ درصد مکمل ها در داخل کشور تولید می شود از آنجایی که ارز تخصیصی، ارز نیمایی است از وزیر بهداشت تقاضا کردیم فرایند تخصیص ارز این دسته از فرآورده ها را از فرایند موجود خارج کند. زنجیره تامین ارز بسیار طولانی شده و نگران کننده است. با حمایت هایی که وزارت بهداشت داشته است وضعیت صنعت داروسازی تاکنون مطلوب بوده ولی چنانچه رویه بانک مرکزی اصلاح نشود می تواند در ماه های آتی ما را با مشکل مواجه کند.»


به گزارش سلامت نیوز، ناصر ریاحی رییس اتحادیه واردکنندگان دارو نیز گفت:« امروز تشکل های حوزه سلامت درخواست جلسه اضطراری از وزیر بهداشت کردند و به دکتر شانه ساز در مورد ارز دارو هشدار دادیم که اگر خیلی سریع مسئله ارز دارو حل نشود خیلی زود دچار کمبود می شویم. واردات دارو از لحاظ عددی سه درصد مصرف داروی کشور است ولی عمدتا داروهای بیماری های خاص است به همین دلیل اهمیت خود را دارد. در اوایل سال برای مصرف سه ماه، دارو وارد شده و در گمرک نگهداری شد تا ارز را بگیرند اما به دلیل عدم تخصیص ارز ترخیص این داروها از گمرک با حداقل اسناد ترخیص موقت شد. به عبارتی ما از اول سال تنها ۳۰ درصد از ارزی که برای واردات دارو در نظر گرفته شده را گرفتیم ولی ۵۰ درصد دارو وارد بازار شده است.»


وی افزود:« امسال ارز برای واردات دارو حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است انتظار این بود که ارز مورد نیاز سریع تر تخصیص داده شود مضاف بر اینکه وزارت بهداشت درگیر کرونا بود و ارزی که برای مقابله با کرونا تخصیص داده شده است فقط یک سوم آن دریافت شده است که قابل مقایسه با کشورهای با جمعیت و شرایط مشابه ما نیست. ما از آنچه داریم میگذریم و نمی گذاریم کمبود داشته باشیم ولی توانمان محدود است لذا از وزیر بهداشت درخواست کردیم که مشکل ارز دارو را حل کنند در غیراینصورت در آینده نه چندان دور ممکن است چه در زمینه داروی تولید داخل چه واردات دارو دچار مشکل شویم.»
ادامه دارد...

اشتراک‌گذاری

این مطلب برای شما مفید بود؟

بازخورد شما به بهبود کیفیت مطالب کمک می‌کند.

در حال بررسی رأی شما...