سینمای ایران طی ماههای گذشته بااخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است،چرخهاکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند.حال بعدازتعطیلات دهه اول ماه محرم بار دیگر سینماها بازگشایی خواهند شد، سینمایی که ماههای نگران کنندهای را پشت سر گذاشته و امیدی به ادامه سال جاری ندارد.
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالنها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازهای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
حضور انیمیشن کوتاه «خولانهوه» در ۱۰ جشنواره خارجی
انیمیشن کوتاه «خولانەوە» ساخته هژیر اسعدی و تهیه شده در انجمن سینمای جوانان سنندج در ۱۰ جشنواره بینالمللی به شرح زیر به نمایش در خواهد آمد:
سی و پنجمین دوره جشنواره بینالمللی Fort Lauderdale آمریکا، سی و دومین دوره جشنواره بینالمللی Girona اسپانیا، بیست و سومین دوره جشنواره بینالمللی Arpa آمریکا، هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی Cheongju کره جنوبی، چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی FIMUCITÉ, Tenerife اسپانیا، سیزدهمین دوره جشنواره بینالمللی Animasyros یونان، سیزدهمین دوره جشنواره بینالمللی Iranian آمریکا، دوازدهمین دوره جشنواره بینالمللی NewFilmmaker آمریکا، دهمین دوره جشنواره بینالمللی X Encuentro Para Cinéfagos کلمبیا و دوازدهمین دوره جشنواره بینالمللی Oregon State آمریکا.
عوامل تولید این انیمیشن کوتاه عبارتند از نویسنده و کارگردان: هژیر اسعدی، انیماتور و سرپرست: رشید عابدین، مشاور: احمد فرساد، بکگراند آرتیست: رضا افشار، کامپوزیت: پریسا سلطانی، طراح صدا و میکس: رامین ابوالصدق، آهنگساز: میلاد موحدی، تدوین: هومن نجفی و هژیر اسعدی، دستیار انیماتور: محدثه کشاورز، رنگ: مریم تفرشی و یاسمن کرمی، نیماتیک: رشید عابدین، استوری برد: هژیر اسعدی، طراح کاراکتر: رشید عابدین و هژیر اسعدی، طراح گرافیک: سینا ایوبی، تهیه کننده: هژیر اسعدی، تهیهشده در انجمن سینمای جوانان سنندج.
«کلاف» ایرانی به نیوزیلند می رسد
انیمیشن کوتاه «کلاف» به نویسندگی و کارگردانی ملیحه غلامزاده به جشنواره فیلم کوتاه «شو می شورت» (Show Me Shorts) در نیوزیلند راه پیدا کرد.
این جشنواره بینالمللی که پانزدهمین دوره برگزاری خود را پشت سر میگذارد،از سال ۲۰۱۲به فهرست جشنوارههای مورد تایید آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار اضافه شده است و امسال ۲ تا ۲۸ اکتبر برابر با ۱۱ مهر تا ۷ آبان برگزار میشود.
انیمیشن کوتاه «کلاف» روایتی از بیخانمانشدگان جنگ است با همه یادداشتهها و دلبستگیهایی که باید گذاشت و گذشت. زندگی و تلاش برای زنده ماندن در مرزهای جغرافیایی امید و افسردگی. آنچه ما را به یک آب و خاک میدوزد و هر دم پاره و نادیده گرفته میشود.
سایر عوامل «کلاف» عبارتند از سیدجواد حسینینژاد تهیهکننده، ناصر فکور تدوین، هومن راد موسیقی و لیلا پرواز پخشکننده بینالملل.
فیلم کوتاه «تومور» نامزد بهترین فیلم جشنواره سوریه شد
فیلم کوتاه «تومور» به کارگردانی جواد گنجی که با مشارکت انجمن سینمای جوانان ایران ساخته شده است، نامزد جایزه بهترین فیلم در اولین دوره جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه شهر عفرین در منطقه روژئاوا در کشور سوریه شد.
جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه شهر عفرین با تمرکز بر نمایش فیلمهایی از فیلمسازان ۱۵۰ کشور از سراسر دنیا با آثاری درباره صلح، حقوق بشر و حقوق زنان و کودکان، برترینهای هر بخش را معرفی خواهد کرد.
اکران آثار در این جشنواره از صبح روز ۲۱ سپتامبر برابر با ۳۱ شهریور در شهر عفرین آغاز میشود و بامداد روز بعد با معرفی برترینهای هر بخش به کار خود خاتمه خواهد داد.
فیلم کوتاه «تومور» با بازی محمد وفایی از بین چندصد اثر ارسالی به دبیرخانه جشنواره توانست نامزد بهترین فیلم بخش اصلی جشنواره شود.این فیلم اثری جهان شمول و مینیمالیسم است که از نگاهی نو به حقوق بانوان در جوامع دنیا میپردازد.
جواد گنجی به عنوان دستیار اول کارگردان و برنامهریز در آثار سینمایی مشغول به فعالیت است. او تجربه ساخت چندین فیلم کوتاه را در کارنامه دارد و تاکنون توانسته جایزه بهترین فیلم کوتاه را از جشنواره فیلمهای کودک و نوجوان همدان، جشنواره فیلمهای ۱۰۰ ثانیهای، جشنواره منطقهای افلاک و ... دریافت کند.
تهیهکنندگی فیلم کوتاه «تومور» به عهده جواد گنجی و ابراهیم آذرخشی است و آژانس پخش کات فیلم پخش بینالمللی این فیلم را به عهده دارد.
«کاکتوس ها دیگر گل نمی دهند» در مرحله صداگذاری
سیمین بایرامی فیلمنامه نویس و شاعر درباره مستند «کاکتوس ها دیگر گل نمی دهند» گفت: آشنایی من با مهدی شادی زاده مربوط به چند سال پیش می شود که من برای ارسال آثارم به ترکیه به گالری فردا رفته بودم و در همان زمان ایشان در گالری نمایشگاه عکاسی بر پا کرده بودند و این نمایشگاه مربوط به عکس درخت ها بود که من هم در همان زمان مشغول نقاشی از درختان بودم، در نتیجه همکاری ما از همانجا شکل گرفت و دو سال پیش من در مستند ایشان نقشی را ایفا کردم. بعد از مدتی مهدی شادی زاده شعرهای من را خواند و تصمیم گرفتیم در مستند «کاکتوس ها دیگر گل نمی دهند» با هم همکاری کنیم.
این فیلمنامه نویس در ادامه بیان کرد: حدود یک سال پیش زمانیکه متوجه شدیم یک نقطه اشتراک بین شعرهای من و ایده های مهدی شادی زاده وجود دارد کار را شروع کردیم که این نقطه اشتراک در کارهای ما دیدگاهی بود که نسبت به مقوله عشق داشتیم. مهدی شادی زاده از قبل راش هایی داشت و از من خواست براساس تصاویر موجود شعر بگویم البته واقعا تمامی کارها و زحمات توسط خودشان انجام شد.
وی درباره فیلمنامه این مستند خاطرنشان کرد: این کار با وسواس زیاد پیش رفت و ما چندین بار بخش های مختلف فیلمنامه را تغییر دادیم و به همین دلیل نوشتن فیلمنامه یک سال زمان برد. «کاکتوس ها دیگر گل نمی دهند» یک مستند پژوهشی است و ما حداقل با ۳۰ نفر درباره عشق و شکست های عاطفی صحبت کردیم. همچنین خواندن اشعار شاعران مختلف در این مستند به عهده من بوده است.
این فیلمنامه نویس با اشاره به اینکه این مستند از حالت کلیشهای دور است، تاکید کرد: تمام تلاش ما این بود که مستند حرفی برای گفتن داشته باشد و حالت شعاری نداشته باشد. موضوع این مستند درباره نقش عشق در ادبیات و هنر معاصر است که فقط کشور ایران مد نظر ما نبود، بلکه ما براساس ابعاد جهانی به این قضیه نگاه کردیم یعنی اینکه این مستند تمام جهان را در بر می گیرد. اسم این مستند نیز براساس یکی از اشعار من انتخاب شده است و کاکتوس گل مقاومی است که در جای خشک رشد می کند به همین دلیل تصمیم گرفتیم این عنوان را برای مستند انتخاب کنیم.
وی در پایان گفت: همه ما باید مفهوم عشق را درک کنیم و اصولا همه ما تجربه آن را داریم. به نظر من همه ما زمانیکه به دنیا می آییم به صورت مادرمان عاشقانه نگاه می کنیم و عشق اصلا ربطی به سن و سال ندارد. این مستند وارد مرحله صداگذاری شده است که مهدی سلمانی صداگذاری این مستند را به عهده دارد و علیرضا شادی زاده که تهیه کننده این مستند است در پرداخت و ساخت فیلم بسیار کمک کردند. این مستند پس از انجام مراحل نهایی به زودی اکران می شود.
فراخوان جشنواره «سینماحقیقت» اوایل هفته آینده منتشر میشود
فراخوان شرکت در چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» و یازدهمین جایزه شهید آوینی، اوایل هفته آینده منتشر خواهد شد تا مستندسازان مشخصات جدیدترین آثار خود را روی پایگاه اطلاعرسانی این رویداد ثبت کرده و فیلم خود را به دبیرخانه جشنواره ارائه کنند.
شهنام صفاجو مدیر روابط عمومی جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» اعلام کرد: طبق اعلام نظر شورای سیاستگذاری جشنواره و با توجه به همهگیری ویروس کرونا، چهاردهمین دورهی این رویداد در قالب پلتفرمهای آنلاین و به شکل رقابتی برگزار خواهد شد.
صفاجو تاکید کرد: فراخوان شرکت در چهاردهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» که شامل مقررات عمومی، بخشهای تفکیکشده جشنواره، جوایز، گاهشمار، فرم شرکت و چگونگی ثبتنام برخط (آنلاین) و ارائه فیلم به دبیرخانه جشنواره میشود تا اوایل هفته آینده منتشر شده و تهیهکنندگان و مستندسازان حداکثر تا ۵ مهر ۹۹ فرصت دارند نسبت به ثبتنام روی پایگاههای اینترنتی www.irandocfest.ir و www.defc.ir اقدام کنند. آخرین مهلت برای ارائه فیلم هم روز ۱۵ مهرماه خواهد بود.
وی افزود: در بخش «مسابقه ملی»، فیلمسازان میتوانند با جدیدترین آثار مستند خود که تولید سال ۱۳۹۸ به بعد است، در سه گروه مستندهای کوتاه (تا ۴۰ دقیقه)، نیمهبلند (۴۰ تا ۷۰ دقیقه) و بلند (بیش از ۷۰ دقیقه) شرکت کنند.
مدیر روابط عمومی جشنواره «سینماحقیقت» عنوان کرد: یازدهمین دوره جایزه شهید آوینی که بخش ویژه این جشنواره بوده و مختص نمایش فیلمهای مستند با موضوع انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت در منطقه است نیز در این مقطع زمانی برگزار شده و ثبتنام آثار از طریق همین پایگاه انجام میشود.
صفاجو افزود: با توجه به پاندمی ویروس کرونا که تمامی جهان را تحت تاثیر قرار داده، در این دوره جشنواره «سینماحقیقت» بخش مستقل رقابتی با موضوع کرونا پیشبینی شده که به انتخاب و نمایش مستندهایی با این موضوع اختصاص خواهد یافت.
وی در پایان گفت: سایر بخشهای ملی و بینالمللی جشنواره چهاردهم «سینماحقیقت» در فراخوان این رویداد که هفته آینده منتشر میشود، معرفی خواهند شد.
بازنمایی تاریخ و فرهنگ جامعه ایرانی- اسلامی، صیانت از هویت ملی مبتنی بر انگارههای دینی و ایرانی، تقویت سینمای مستند خلاق ایران، آشنایی فیلمسازان کشور با تحولات نوین سینمای مستند جهان، توجه به اهمیت اقتصاد سینمای مستند با تأکید بر رفع موانع تولید، توزیع و نمایش این آثار در عرصههای داخلی و خارجی، از اصول و اهداف این جشنواره است.
چهاردهمین دوره این رویداد بینالمللی سینمای مستند ایران، آذرماه ۱۳۹۹ برگزار خواهد شد.
2323