فرشته های کبد موجوداتی عجیب و غریبی و در عین حال ناشناختهای هستند که برخی دانشمندان از طریق آنها عملکرد شگفتانگیز کبد در بدن انسان را توجیه میکنند.
در این مطلب قصد داریم تا شما را با موضوع عجیب و غریب فرشته های کبد آشنا کنیم؛ موجوداتی ناشناخته که به باور برخی دانشمندان کبد شناس، مسئول قابلیتهای شگفتانگیز کبد در بدن انسان هستند و در صورت بروز هر نوع بیماری در این ارگان حیاتی، سایر قسمتهای بدن را هم از کار میاندازند. در بررسی این موضوع عجیب با ما همراه باشید.
دانشمندان میگویند که فعالیت بیولوژیکی کبد انسان، از عملکرد ارگانیسمی گرفته تا عملکرد سلولی، مسئول اصلی تمامی فرآیندهایی بوده که به این عضو از بدن ما مربوط میشوند. به عنوان مثال کسانی که از برخی بیماریهای شدید کبدی رنج میبرند، برای هضم غذا، تنظیم قند خون، جذب داروهای مختلف مصرفی و سمزدایی از خون دچار مشکل میشوند، چرا که مسئول مستقیم تمامی این عملکردها کبد است.
در واقع میتوان گفت که وجود کبد و عملکرد عادی این ارگان حیاتی دلیل اصلی بوده که قسمتهای مختلف بدن میتوانند چنین کاراییهایی را داشته باشند. به این ترتیب برطرف کردن مشکلات کبدی و یا حتی جایگزینی این ارگان با یک عضو جدید اهدایی میتواند بسیاری از مشکلات دیگری را که در قسمتهای دیگر بدن به وجود آمدهاند، برطرف کند.
همین مسئله باعث شده تا برخی از دانشمندان مسئله وجود فرشته های کبد را پیش بکشند!
فرشته های کبد
نقش این عضو حیاتی در بدن انسان به حدی مهم بوده که در بسیاری از مشکلات سلامتی اولین ارگان کنترل شده توسط دانشمندان کبد است؛ در همین رابطه، برخی میگویند که عملکرد قسمتهای مختلف بدن انسان که به کبد ارتباط داده میشوند، در واقع حاصل فعالیت موجودات عجیب و غریب و ناشناختهای به اسم فرشتههای کبدی بوده که در این عضو از بدن زندگی میکنند.
گفته شده که این فرشتهها نامرئی و غیر قابل شناسایی هستند و به همین خاطر بسیاری از عملکردهایی که به کبد ارتباط داده شده توسط آنها عملی میشوند و در نتیجه، وقتی کبد شخصی وضعیت خوبی نداشته باشد، این موجودات نامرئی به دلیل نارضایتی از وضعیت خانه خود، در قسمتهای دیگر بدن کاری را که باید انجام نمیدهند.
طرفداران نظریه فرشته های کبد میگویند که با وجود پیشرفتهای چشمگیری بشریت در علم پزشکی، ما هنوز ۱۰۰ درصد عملکرد این ارگان را درک نمیکنیم و به همین دلیل میتوان گفت که تمامی ابهامات موجود در مورد کارایی این عضو به فرشتههای مورد نظر مربوط میشوند. البته مطمئنا وقتی صحبت از فرشتههای کبدی به میان میآید، منظور ما موجودات عجیب و غریب فیلمهای علمی تخیلی نیست.
مخالفان نظریه فرشته های کبد
با این تفاسیر مخالفان نظریه مورد نظر هم کسانی هستند که ارتباط دادن نادانستههای بشری به موضوعات ماوراءالطبیعه و موجودات عجیب غریب را کار نادرستی میدانند. در واقع ما میدانیم که با چنین فرضیاتی دانش بشری پیشرفتی نمیکند و ارتباط دادن هر پدیده غیر قابل درک یا ناشناختهای به ماوراءالطبیعه هیچ کمکی به توسعه دانش بشری نخواهد کرد.
به بیان دیگر نظریه فرشته های کبد قابل آزمایش و بررسی نبوده و عملا ارائه آن به پیدا کردن راه حلهای کاربردی و یا توضیحات قابل قبول منجر نمیشود. ما میدانیم که دانش بشری هیچ وقت تکمیل نمیشود و همیشه چیزهای بیشتری برای یادگیری و اکتشاف وجود خواهند داشت.
به علاوه وقتی میگویم که یک عملکرد خاص و ناشناخته کبد به واسطه فعالیت فرشتههای کبدی بوده، این امکان وجود دارد که دیگر تلاشی برای پیدا کردن دلیل واقعی این عملکرد صورت نگیرد. از طرفی وقتی دانشمندان تلاشگر نحوه عملکرد مورد نظر را کشف میکنند، طرفداران نظریه فرشتههای کبدی به سراغ عملکرد دیگری میروند که همچنان ناشناخته باقی مانده است.
از طرف دیگر نیازی نیست تا دانشمندان عدم وجود فرشته های کبد را اثبات کنند. برای اثبات وجود این پدیده باید شواهد قابل قبولی ارائه شود و این شواهد باید امکان پیشبینیهای کاربردی و صحیحی را فراهم کنند. در غیر این صورت نظریه فرشتههای کبدی نه تنها غلط بوده بلکه ارتباطی به موضوع مدنظر ما هم ندارد.
کبد یا مغز؟
اما نکته جالب دیگری که با این موضوع میتوان به آن اشاره کرد، ارائه نشدن هیچ مدرکی توسط دانشمندان جهان برای اثبات وجود فرشتههای کبدی است. میتوان گفت که به دلیل توجه کم جهانیان در طول تاریخ به عملکرد کبد در بدن چنین پدیدهای رخ داده، اما چطور است که همین مسئله برای موجودات عجیب و غریب و نامرئی دیگری به نام فرشتههای مغز صادق نیست؟
شما میتوانید در تمامی پاراگرافهای بالا کلمه کبد را به مغز تغییر داده و بحثها در مورد عملکرد کبدی را با فعالیتهای ذهنی جایگزین کنید؛ در این صورت به بحث نظریه دوگانگی ذهن و جسم میرسیم. در واقع منظور از فرشتههای مغزی همان ذهن بشری بوده که در طول تاریخ صحبتها و جنجالهای زیادی را به همراه داشته و برخلاف موضوع فرشته های کبد شواهد زیاد و نظریههای گوناگونی برای اثبات آن ارائه شده است.
وقتی به عمق مسئله نگاه میکنیم، خواهیم دید که ناشناختههای مغز انسان بسیار بیشتر از کبد هستند و حتی مغز از کبد حیاتیتر است. با این حال برخی معتقدند که مقایسه بحث فرشتههای کبدی باقابلیتهای ذهنی انسان بیربط بوده چرا که فعالیتهای کبد کاملا فیزیکی هستند، در حالی که مغز انسان فعالیتهای غیر فیزیکی دارد.
عملکرد فیزیکی مغز
برای رسیدن به درک بهتر در مورد فیزیکی بودن عملکرد مغز میتوان این مسئله را با بازی فوتبال مقایسه کرد؛ توپ، تور، بازیکنها و زمین فوتبال همگی فیزیکی هستند، اما خود بازی و قوانینی که بازیکنها به آنها احترام میگذارند و مجموعه فعالیتهایی که در نهایت به عنوان فوتبال شناخته میشود، یک جسم فیزیکی نبوده و به عنوان نوعی عملکرد یا فعالیت در نظر گرفته میشود. به همین ترتیب تمامی جزئیات و اجزا مغز ما هم فیزیکی هستند و در نتیجه عملکردی که در نهایت از این اجزا به وجود میآید هم به عنوان یک فعالیت فیزیکی شناخته میشود و نباید آن را جدا از جسم و بدن در نظر گرفت و به مسائل ماوراءالطبیعه ارتباط داد.
در واقع زیر مایه عملکردی که به عنوان فوتبال شناخته میشود فیزیکی بوده و به همین ترتیب ذهن همان عملکرد بیولوژیکی و فیزیکی مغز است. در واقع میتوان گفت که در طول چند صد هزار سال تکامل، مغز انسان به حدی پیشرفت کرده که تجربه فعالیتهای ذهنی خود را به عنوان عملکردی مجزا از فعالیتهای بیولوژیکی در نظر میگیرد.
فرشته های کبد و مغز وجود ندارند!
ما از تمامی مکانیسمهایی که به خلق ذهن منجر شدهاند، آگاه نیستیم و مغز انسان هم این عملکردها را از ما مخفی نگه داشته است؛ اما هر بار که با یک خطای دید مواجه میشویم، خاطرات اشتباه را به یاد میآوریم، دچار توهم میشویم و یا موضوعات مختلف را به اشتباه درک میکنیم، یکی از همین مشکلات عملکرد فیزیکی مغز را شاهد هستیم و با اینکه در طول فعالیتهای روزانه به راحتی از کنار چنین اتفاقاتی میگذریم، مشکلات مورد نظر مدرک دیگری از فیزیکی بودن عملکرد مغز یا همان ذهن هستند.
در نهایت میتوان گفت که فرشته های کبد همانند فرشتههای مغزی وجود خارجی ندارند و آنچه به عنوان ذهن شناخته میشود و یا عملکردهایی که به کبد نسبت میدهیم، همگی حاصل فعالیت بیولوژیکی این ارگانها هستند و تنها به دلیل درک محدود ما لازم نیست تا پای موضوعات فراطبیعی و عجیب و غریب را به ماجرا باز کنیم.